- 22 Mayıs 2008
- 811
- 7
-
- Konu Sahibi BENRUYARUYA
kuzeyoshan arkadaıma katılıyorum ameliyatınızı hastanede yaptırın ne olur ne olmaz. iyileşme sürecine gelince kişiye göre değişiyor benim 1 ay oldu üstteki dikişler (klitorisin yanındakşler )yeni eridi. ama 1,5 haftada iyileştim sayılır kanama falan olmadı. sürekli pansumanımı yaptım kullandığım krem ve temizleyicininde etkisi olabilir. ama şunu söyleyeyim felaket kaşınıyor daha yeni geçmeye başladı. bir arkadaş sormuş kaşırken acıyormu diye evet dikiş tam düşmediyse ve yara iyileşmediyse kaşırken biraz acıyor:) ama herşeye rağmen mutluyum. yaptırdığıma değdi..
estetik zaten sorunumuz olan ilk başta, hijyen vs de önemlide onu bir şekilde hallediyoruz, ama estetik cerrahta kakar kılman niye? Deniz hanım? araştırmadım, ama estetik cerrah olsa bile basit bir odada yaptırma derim herhangi bir sorunla larşılasınca müdahele edecek bir yer olsun derim, Ağızdan gastroskopi yapılırken bile damar yolumu açıp 8-9 kişi başımda kontrol altında yaptılar.. Bence kanama olabilir, bakarsan bir kaç video indilebileceğin linkler var orada kan fazla yok ama bazılarında vıcık vıcık kan var, dikkatli ol derim sağlığımız yerinde olsun yeterki diyorum ben...arkadaşlar 3 aya ameliyat olmam lazım...estetik görünüm bnm için önemli plastik cerrahta karar kıldım.deniz hanım hakkında olumsuz birşey duyan oldu mu hiç ?
life_is_ life bende çok utanıyorum kocaman bişey var sanki inanın bu yazdıklarınızı okumadan önce hastalığımı bile bilmiyordum ama ameliyettan çok korkuyorum Sırf seneye evleneceğim için yaptımak istiyorum ya nişanlım onu görürse benden soğursa ....
Korkmakta ve çekinmekte elbette haklısın ama en korkutucu yanı nesi geliyor sana?
Ben bu forum sayesinde okuyup yalnız olmadığımı anladım ve yaptıranlardan güç alarak koşa koşa gittim doktora. Ertesi gün de oldum bu ameliyatı. Ameliyatta korkulcak inan hiçbirşey yok.
Merak ettiklerin endişelerin varsa sor rahatça. Çünkü psikolojik olarak ve fiziksel olarak da çok rahatsız edici bir durum ne yazıkki. Herşey kendimiz için en öncelikle. Evlilikten sundan bundan önce kendimiz için bunu unutmayalım.
Bu arada eger söyleyemeden erkek arkadaşına ameliyat olmaya karar verirsen, 1 hafta hastayım ayağına yatarsın. Ben hiçbir kimseye söylemedim,ne anneme ne kardeşime. Hastayım diyip yatıyorum bütün gün,kapım kapalı pansumanımı yapıp yorgan altından buz koyuyorum. Sende 5 gün 1 hafta öyle yapabilirsin. Ama yanında birilerinin olması cok büyük avantaj olucaktır iyi düşün bunu. Ailenden birinin yanında olması cok büyük avantaj bunu unutma.