Vahşet Bitene Dek Çin Mallarını Boykot Edelim...

ufak şeylere göz yumup sonrasında büyüdüklerinde onlara karşı durmak..... ?
lafım kimseye değil arkadaşlar, milletim ve insanlık adına özeleştiri yapıyorum.
bu insanların kendi insanına saygısı yok ki başkasına olsun.
en ucuz işçilik çinde. neden? adamın adamakıllı bir ekonomisi yok, kimi isterse afedersiniz eşşekler gibi çalıştırıyor.
bizim ülkemize yolluyor bu malı.
biz kendi malımız kaşığı almıyoruz da, ucuz diye bunların mallarını alıyoruz.
veyahut aldırılıyoruz, mecbur bırakılıyoruz.
bu da bir savaş taktiğidir.
adamlar nasıl güçlendi bugün, görüyorsunuz.

zamanında hiç bir şeye karşı çıkmadan durdu dünya, şimdi de sayısız vahşetlerden bir vahşeti izliyor.
çin malını protesto edebilsek keşke.
ilk işimiz hepimiz elimizdeki bilgisayarları çöpe atalım.
çünkü en bilinen markalar bile parça parça çinden ithal ediyorlar malları.
öyle bir yayılmışlar ki, aynı bir ağacın kılcal kökleri gibi. nereye el atsak onlar. arkadaşlar da demiş bunu.

bu raddeye gelene kadar susmayacaktık. siyaset değil amacım, bu bir gerçek. mao geldiğinde de aynı şeyler yaşanmıştı türkistanda. zulmün siyaseti olmaz. zulüm zulümdür. o zaman zulme ses çıkarmadık. inşallah bu sefer bir şeyler olur da kardeşlerimize vefa borcumuzu ödeyebiliriz.

dipnot: filistin hakkında, başbakan bi tarafını yırttı evet afedersiniz. ne oldu soruyorum, ne oldu? durdumu katliam, şimdi filistinde gazzede insanlar mutlu mu sanıyorsunuz? HAYIR. zulme karşı çıkmak iki tane gekgek bağırmak değildir, iki damla gözyaşı da değildir. filistine bizim kendi reklamımızı yapmak dışında bi faydamız (!) olmadı. olur gibi oldu ben de ümitlenmiştim ama olmadı. bu yüzden umutsuzum. ama inşallah umut verici şeyler yaanır bunda sonra.

ANLAMIYORUM...
Bu haberleri gördükçe protesto ediyoruz fakat görmeyince bizde unutuyoruz...
Neden?
Bizim ülkemizin mallarını neden tercih etmiyoruz Çin'lilerin ne kadar pis insanlar olduklarını bile bile onlara destek veriyoruz...
Dikkatinizi çekmiştir eminim bu sene herkes Türklerin tepesinde pkksı almanı çinlisi amerikası bu bizim aslında ne kadar zengin bir ülke olduğumuzu gösterir, herkese Türkiye'mize göz dikmiş bizi yok etmeye çalışıyorlar, bizse onlara bu imkanı vermemeliyiz müslüman kardeşlerimiz başka ülkelerde diye onlara desteklerimizi esirgememeliyiz...
ısmini hatırlamadığım yabancı bir başkan "Osmanlı ne kadar zenginmiş ye ye bitmiyor" diyor ve biz buna sessiz kalıyoruz...

dipnot: filistin hakkında, başbakan bi tarafını yırttı evet afedersiniz. ne oldu soruyorum, ne oldu? durdumu katliam, şimdi filistinde gazzede insanlar mutlu mu sanıyorsunuz? HAYIR. zulme karşı çıkmak iki tane gekgek bağırmak değildir, iki damla gözyaşı da değildir. filistine bizim kendi reklamımızı yapmak dışında bi faydamız (!) olmadı. olur gibi oldu ben de ümitlenmiştim ama olmadı. bu yüzden umutsuzum. ama inşallah umut verici şeyler yaanır bunda sonra.[/QUOTE]

emin ol halkımız yaptı canım...BıZ ELıMıZDEN GELDıĞıNCE YAPTIK AŞAĞIYI OKU NE DEMEK ıSTEDıĞıMı ANLAYACAKSIN...

MÜSLÜMANLARIN BOYKOT ZAFERı...

israilin TEK TARAFLI ATEŞKES kararı almasındaki en büyük faktör, TÜRKıYE VE DÜNYANIN DıĞER ıSLAM ÜLKELERıNDE BAŞLATILAN BOYKOT KARARIDIR. AŞAĞIDA, YAHUDı MALLARININ BOYKOT EDıLMESı ıLE YOL AÇTIĞI ZARARLAR ŞU ŞEKıLDE AÇIKLANMIŞTIR.

DÜNYADAKı MÜSLÜMAN VE DıĞER DıNLERE MENSUP ÜLKELERıNıN, BOYKOT EYLEMı BAŞLATTIĞINDAN BU YANA, YAHUDı MALLARI VE HıZMETLERı, ÜRETEN VE SATAN FıRMALARA AÇTIĞI TOPLAM ZARAR, YAKLAŞIK

""370 MıLYAR DOLAR"" OLARAK AÇIKLANDI.

DÜNYADA PAZAR PAYLARINI ARAŞTIRAN ŞıRKETLER TARAFINDAN YAPILAN BU AÇIKLAMADA, EN BÜYÜK BOYKOT
EYLEMıNı HıNDıSTANIN, (127 milyardolar) DAHA SONRA ıRANIN(62 milyar dolar) VE ÜÇÜNCÜ OLARAK TÜRKıYE NıN (26 milyar dolar) gerçekleştirdiği kaydedildi. boykotun devam etmesi halinde, adı geçen firmaların, çok zor duruma düşeceği, hatta iflas edebileceği kaydedildi.

yahudi lobileri tarafından ACıL ACıL ACıL başlıklı yazı ile, ABD hükümetine verdiği yazıda; tahmini açıklanan bu zararın, yahudi malı ve hizmeti üretip satan firmaları derin bir şekilde yaralayabileceği açıklanmıştır, musevilerin ıVEDı olarak sunduğu yazısında; ABD hükümetine bu konuda bir girişimde bulunup, israilin ACıLEN, hiçbir şart ve koşul gözetmeksizin derhal ateşkesi kabul etmesi ve hemen GAZZE den geri çekilmesi isteniyor.

zaten zor durumda olan ABD ekonomisine bir darbe de, karar alınan boykotun bu boyutlara ulaşması ile gerçekleşti. boykotun devam etmesi halinde zor duruma düşecek olan firmalara, israil ve ABD tarafından maddi kaynaklar aktarılmasını öngören bir projenin üzerinde çalışıldığı kaydedildi.
boykotun, mevcut hali ile devam etmesi halinde, yahudi firmalara aktarılması planlanan kaynak miktarının 1 trilyon dolar olduğu ifade edilen açıklamada,

boykotun genişlemesi ile ABD ve israilin ekonomik bir kaosa sürükleneceği tehlikesine işaret edildi.

bu sebeple, ACıLEN ABD ye çağırılan israil dış işleri bakanına, işgalin 12 saat içinde bitirilip, en geç 1 hafta içinde GAZZE yi boşaltması istendi. bunu yapmadığımız taktirde, yandaş firmalarımızın hepsinin, alınan boykot kararı ile darboğaza gireceği, ve hatta boykot büyürse batacağı, bu sonun ise, ABD ve yahudilerin(israil) biteceği anlamına geldiğini aktarıldı. FıLıSTıN ıŞGALı ıLE BAŞLATILAN BU BOYKOTTAN ZOR DURUMA GıREN BU FıRMALARIN, ABD VE ıSRAıLıN GÜCÜNE OLAN KATKILARININ UNUTULMAMASI GEREKTıĞı KANAATıNE VARILDI.

aynı günün gecesi, israil, hiçbir şart koşmaksızın, acilen, tek taraflı ateşkes kararı alıp, 1 hafta içinde de, GAZZE den çekileceğini açıkladı.

işte dostlar boykotun gücü bu kadar fazla idi. biz bu yüzden bas bas bağırdık.

şimdi eğer boykota devam etmezsek ve daha fazla büyümesini sağlamazsak, aziz nesinin TÜRKıYE nin % 60 ı aptaldır
sözünü teyit etmiş olacağız.

ıŞTE BU YÜZDEN, BUGÜNE KADAR DAĞITTIĞINIZDAN DAHA FAZLA BU MAıLı DAĞITIN LÜTFEN. HERŞEYı ÖĞRENDıĞıMıZı ONLARDA BıLSıN...

eğer bu boykota devam edip, bunu daha fazla büyütmezsek, gün gelip bu israil şerefsizi tekrar saldıracak, onlara oyle bir boykot gösterelim ki, bir daha saldırmak bir yana, bunu düşünecek cesareti de, parayı da bulamasınlar..

TÜRKıYE deki yahudi firmaların batırılması için gayret gösteren her müslümandan ALLAH RAZI OLSUN...

DURMAK YOK BOYKOTA DEVAM...............

Markalarda yazıyor aslında ama yasak nedeniyle yazmadım...

Bu markalara dikkat ederseniz hepsi kampanyalar yapıyorlar, neden??
Zor durumdalar ama biz ne yapıyoruz ucuz diye gidip onları tercih ediyoruz...

en başta herşey 1 milyon mağazalarından alışveriş yapmayı kesmekle işe başlayabiliriz...

tanınmış firmaların ürünlerini satın alırken işçiliği nerden üretim nerde yapılmış diye kontrol edelim.!!!

dünya da tanınmış bir çok tekstil firması imalatını çin de yaptırıyor...

fakat kural yasa kanun gereği bunu iç etiketin de belirtmek zorunda.!!!

!!!!!!!!!

december çok doğru diyorsun

baştan kokuyor balık zamanında dur demeyi asla bilemedik

içimize bastırılmış duygularımızla her geçen gün biraz daha yerleşti yabancılaşmak

şu bir gerçekki

nerden başlarsak orası yarınlarımıza kardır

biz göremesekte çocuklarımız rahat eder

cimcime bu sözlerine katılıyorum çok doğru

balık hafızalı gibi olduk

gördüğümüz anı yaşar olduk

bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyip geçiyoruz(duaya sayılıyor heralde tutuyor)

o yılan bin yıl yaşadığı gibi canımızı yakarak gittiğinin farkına varamıyoruz

emin olun çin malı kullanmak zorunda değiliz, ama biliyorsunuz avrupa firmaları, türk firmalarıda artık fabrikalarını çine taşıdı rekabet edebilmek için. Ama yine de arayan buluyor, illaki çin malı kullanmak zorunda değiliz türk malı bulamıyorsak aradığımız neyse mutlaka avrupa malı vardır. Şu da bir gerçekki hiç bir devlet çine dur demeyecek, ekonomik sirkülasyon gereği kimse çini karşısına almaz malesef

demeyecekler:1no2: sana katılıyorum forgacım...

sadece bizler bireysel olarak çin mallarını boykot ederek dur diyebilirizyasakkelime

"benden ne olur ki" demeyelim cimcime eses in mesajını iyi okuyalım.!!!

!!!!!!!!!

durmak yok boykota devam

Son düzenleme:
"Made in P.R.C." çin malıdır, çin malı olduğu çakılmasın diye böyle yazıyorlar bazen, bazı arkadaşlar bilmiyor olabilir diye yazdım, çevremede bilemyen insanlar olduğunu görüyorum çünkü.

"Made in P.R.C." çin malıdır, çin malı olduğu çakılmasın diye böyle yazıyorlar bazen, bazı arkadaşlar bilmiyor olabilir diye yazdım, çevremede bilemyen insanlar olduğunu görüyorum çünkü.

forgacım harikasınŞenizpaylaşım için çok teşekkürlera.s.

"Made in P.R.C." çin malıdır.!!!!!

!!!!!!!!!!!!

Çok öfkeleniyorum. hemde çokkkk.
ama bir taraftanda bizler başımızza geleni hak ediyoruz diyorum kendimize karşı daha çok öfke duyuyorum ozaman .

Hükümetimiz konuyla ilgili bişeyler yapma konusunda nasıl bu kadar umursamaz davranıyor anlamıyorum. Bu mudur Türklerin layık olduğu yaşam....

Gerçekten tüm yüreğim ile LANETLıYORUM. ALLAHIN LANETı BU KATLıAM YAPANLARIN ÜZERıNE OLSUN

Son düzenleme:

p.r.c. made in people republic of chine anlamina gelmektedir.

made in china yazan mallari fazla ragbet gormeyince prc'yi baska bir ulke sanip alanlar oldugundan ilk zamanlar bayagi tutmustu bu numara.

Son düzenleme:
Türkiye Uygurlar için devredeturkbayragi

Ankara, Uygur Türklerinin yaşadığı kıyıma karşı İKÖ ve BM nezdinde harekete geçti.

Uygur Türkleri'ne yönelik şiddet, Ankara'yı harekete geçirdi. Çin’in Ankara’daki maslahatgüzarı, acil olarak Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Olaylar hakkında bilgi istenen Maslahatgüzar'a, "Olaylara sebep olanların adalet önüne çıkarılması" istendi.

Bu arada Ahmet Davutoğlu, gerekli girişimlerde bulunduklarını, bugün Çin Dışişleri Bakanı ile bir görüşme yapacağını söyledi.

Bakan Davutoğlu, İKÖ Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu ile bugün bir görüşme yaparak İKÖ’yü de “acil hareket etmeye” çağırdı. Çağtıya İKÖ'den anında yanıt geldi.

İKÖ: UYGURLAR KORKU İKLİMİNDE YAŞIYOR

İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu da bugün yaptığı açıklamada Doğu Türkistan olarak bilinen Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde özellikle siviller arasında meydana gelen çok sayıdaki can ve mal kayıpları ile ilgili giderek kötüleşen durum hakkında derin endişe taşıdığını ifade etti.

Uygurların bir korku ikliminde yaşamaya zorlanmalarından duyduğu derin üzüntüyü belirten İhsanoğlu, Çin hükümetine, sivil nüfusun normal yaşamlarına geri döndürülmeleri için barış ve huzur ortamını yeniden tesis etmesi çağrısında bulundu.

Gelişmeleri yakından takip edeceklerini belirten İhsanoğlu, diğer örgütleri de süreci takip etmeye çağırdı.

Bu çerçevede halen İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi Dışişleri Bakanları toplantısı sonunda yayınlanan ortak bildiriye, Doğu Türkistan’da yaşananlardan duyulan endişeler de dahil edildi.

BM GÜVENLİK KONSEYİ DE HAREKETE GEÇİRİLECEK

Türkiye’nin atacağı bir başka adım ise BM Güvenlik Konseyi’ni harekete geçirmek. Halen BM Güvenlik Konseyi geçici üyesi olan Türkiye, Çin hükümetinin Uygur Türklerini koruması için harekete geçirmek üzere kullanmayı planlıyor.

Bu arada konuyla ilgili olarak Dışişleri'nden bir açıklama geldi.

"BEKLENTİMİZİ İLETTİK"

Dışişleri Bakanlığı, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olayların hala yatışmamış olduğu duyumlarının endişeleri arttığını belirterek, Türkiye'nin bu konunun takipçisi olmasının görülmesi gerektiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de meydana gelen olaylar ülkemizde ve kamuoyumuzda derin bir üzüntü ve endişe yaratmıştır. Olayların hala tam olarak yatışmamış olduğu ve etnik gruplar arasındaki gerginliğin sürdüğü şeklinde duyumlar alınmakta, bu durum endişemizi artırmaktadır.

Türk halkı, akrabalık bağları bulunan Uygur halkına kendini çok yakın hissetmekte, onların acılarını paylaşmaktadır. Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Uygur halkı Türkiye ile Çin arasında güçlü bir dostluk köprüsü oluşturmaktadır.

Olayların 150'nin üzerinde insanın ölümü ve binin üzerinde insanın yaralanması ile sonuçlanması büyük üzüntü vermektedir" denildi.

Ankara'daki Çin Büyükelçiliği maslahatgüzarının bakanlığa çağrılarak konuya ilişkin bilgi istendiği ve kaygıların aktarıldığı hatırlatılan açıklamada, "Bu olaylara sebebiyet verenlerin en kısa zamanda tespit edilerek adalet önüne çıkarılmasına ilişkin beklentimiz açık bir şekilde dile getirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri'nin de olayları kınayan açıklaması ve bugün, Türkiye Körfez İşbirliği Konseyi Dışişleri Bakanları Toplantısı nedeniyle ortak bildiride dile getirilen endişeye atıfta bulunan Bakanlık, "Türkiye'nin bu konunun takipçisi olması doğal görülmelidir.

Olayların daha da büyümemesi ve ilgili grupların itidal içinde davranarak tırmanmayı ve yeni gerginlikleri önleyecek bir olgunluk içinde hareket etmeleri gerektiğine inanılmaktadır.

Bu konuda Çin yetkililerinin de düzen ve istikrarı sağlamak için gösterdikleri çabalar sırasında sivil halkın can güvenliğini en ön planda tutarak ve uluslararası insan hakları norm ve prensiplerini ihlal etmeyecek bir dikkatle hareket edecekleri ümit edilmektedir" diyerek konuyu yakından izlemeye devam edecekleri mesajını verdi.

Çin Hükümeti idamlara hazırlanıyor...

Çin Komünist Partisi'nden yapılan bir açıklamada, Çin hükümetinin Doğu Türkmenistan'daki Uygur Özerk Bölgesi'nde başlayan gösterilerin ardında olan kişileri idam edeceği duyuruldu.

Öte yandan Şincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki kanlı olaylar sürüyor. Bölgenin başkenti Urumçi'de 200 kişilik bir grup protesto gösterisi düzenledi.

AFP'nin bildirdiğine göre, Hanların yaşadığı mahalleleri ayırmak için polisin kordon altına aldığı yerin yakınlarında toplanan Uygurlar, Hanları protesto etti.

Taşlı sopalı göstericilerden biri, dün gece 300 kadar Hanın güvenlik kordonunu geçerek evlere saldırdığını ve bir lokantaya zarar verdiğini, hatta 50 yaşındaki bir kişiyi dövdüğünü ve bu yüzden protesto gösterisi düzenlediklerini ileri sürdü.

Çin ordusuna ait birlikler ise Urumçi'de teyakkuza geçti ve adeta gövde gösterisi yaptı.

ALINAN ÖNLEMLER YASAL VE HAKLI

Uygur Özerk Bölgesi'nin Urumçi Belediyesi ise, 5 Temmuz'da çıkan şiddet olayları ve yetkililerin duruma müdahalesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Urumçi Belediye Başkanı Jerla ısamudin, Pazar günü başlayan olaylarda Pazartesi akşamına kadar 156 kişinin hayatını kaybettiğini, 1080 kişinin yaralandığını söyledi.

Olaylarda 11'i polis aracı olmak üzere 60 taşıtın, 209 dükkanın ve iki binanın tahrip edildiğini belirten Belediye Başkanı, toplam 56 bin 850 metrekarelik bir alanın da ateşe verildiğini bildirdi.

Çin Komünist Partisi Urumçi Komitesi Sekreteri Li Cı da belediyenin olaydan sonra özel bir ekip oluşturduğunu, kentte hasar gören altyapı tesislerinin kısa zamanda yeniden hizmete sokulacağını ifade etti.

Bu arada Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Çin Gang, Urumçi'de patlak veren şiddet olaylarına karşı alınan önlemlerin yasal ve haklı olduğunu vurgulayarak, bu önlemlerin farklı etnik gruplara mensup halk tarafından da desteklendiğini açıkladı.

Çin Gang, Pekin'de düzenlenen olağan basın toplantısında, Şincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yasaların uygulanmasıyla görevli makamların bazı şüphelileri gözaltına almasının, halkın can ve mal güvenliğini korumayı amaçladığını söyledi.

Sözcü, hiçbir ülke gibi Çin'in de bu tür sabotaj ve şiddet olaylarına izin veremeyeceğine, aksi takdirde ülkenin hukukla yönetilen bir ülke ve hükümetin sorumlu bir hükümet olamayacağına dikkati çekti.

ÇıN ıSLAM DERNEĞıNDEN KINAMA

Öte yandan Çin ıslam Derneği Başkanı imam Cın Guangyuen, Urumçi'deki olaylara karışan suçluların eylemlerini şiddetle kınadı. Cın, Çin Uluslararası Radyosuna verdiği demeçte, ıslam dininin barışçı bir din olduğunu vurgulayarak, 5 Temmuz olaylarının düzenleyicileri ve katılımcılarının ıslam dinini temsil edemeyeceğini ve eylemlerinin milli ve dini sorunlarla ilgisi olmadığını söyledi.

Cın ayrıca, resmi makamların sabotaj faaliyetleriyle mücadele etmek için aldığı etkili önlemleri "kararlılıkla" desteklediklerini kaydetti.

ASAYıŞ KISA SÜRE ıÇıNDE NORMALE DÖNECEK

Çin Komünist Partisi Şincan Uygur Özerk Bölgesi Komitesi Sekreteri Vang Lıçüen de CCTV'de (Çin Merkez Televizyonu) yayımlanan açıklamasında, 5 Temmuz'da Urumçi'de meydana gelen ciddi sabotaj ve şiddet olaylarından sonra durumun kontrol altına alındığını belirtti.

Vang, Han milliyetinden bazı vatandaşların sokağa dökülmesiyle ilgili olarak, her milliyetten vatandaşa etnik çatışma yaratmak yerine, evine dönerek, asayişin bir an önce sağlanmasına katkıda bulunma çağrısı yaptı.

KADER: POLıS 400 UYGURU ÖLDÜRDÜ

Dünya Uygur Kongresi lideri Rabia Kader, Şincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki çatışmalarda 400 Uygur'un polis tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Wall Street Journal Asia'ya makale yazan Kader, pazar gecesi Urumçi'de polis ateşi ya da dayağı yüzünden 400 Uygur'un öldüğünü savundu. Doğu Türkistan'daki Uygur kaynaklarına dayandırdığı makalesinde Kader, olayların başta Kaşgar olmak üzere Şincan'ın başka bölgelerine doğru yayıldığını kaydetti.

Kader, Çinli yetkililerin Uygurları hedef alan güvenlik önlemlerini de kınadı.

Çinli yetkililer, olaylarda 156 kişinin öldüğünü, 1080 kişinin yaralandığını 1400'den fazla kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Kader, daha önceki açıklamasında, Çin yönetiminin Şincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki etnik çatışmalardan kendisinin sorumlu olduğu yönündeki suçlamalarını reddetmişti. (aa)

Çin’e tepkiler büyüyor

Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerini katleden ve insanlık dışı uygulamalarını sonlandırmayan Çin devleti İstanbul'da protesto edildi

Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerini katleden ve insanlık dışı uygulamalarını sonlandırmayan Çin devleti İstanbul'da protesto edildi.

Sarıyer’deki Çin Konsolosluğu önünde toplanan İHH İnsani Yardım Vakfı ve Mazlumder ile duyarlı vatandaşlar, uluslar arası camiaya Çin katliamlarını durdurma çağrısında bulundu.
Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerini katleden ve insanlık dışı uygulamalarını sonlandırmayan Çin devleti İstanbul'da protesto edildi.

Sarıyer’deki Çin Konsolosluğu önünde toplanan İHH İnsani Yardım Vakfı ve Mazlumder ile duyarlı vatandaşlar “etnik temizliğe hayır”, “Çin katliamını kınıyoruz”, “Doğu Türkistan işgal altında” başlıklı pankart ve sloganlarla Çin yönetimini kınadılar.

Eyleme katılan Doğu Türkistanlı kadınlar Çin’in katliam ve baskılarına maruz kalan Urumçin’deki yakınları için göz yaşı döktüler.

Eylemde ortak basın açıklamasını okuyan Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Avukat Cihat Gökdemir, “Doğu Türkistan’da büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bölgeyle internet ve telefon bağlantısı kesildi. Sağlıklı bilgi alınamıyor. Ölü sayısının her geçen arttığı gelen bilgiler arasında. Üniversiteler abluka altına alındı. Uygur erkekleri sorgusuz sualsiz gözaltına alındı.

Çin’deki bu kıyımın durdurulması için başta Türkiye olmak üzere tüm uluslar arası camiaya çağrıda bulunuyoruz.

Doğu Türkistan dünya üzerinde insan hakları ihlallerinin en yüksek oranda yaşandığı bölgelerden. Buradaki insanlar yıllardır Çin’in insanlık dışı uygulamaları altında inliyor. Dinlerini ve kimliklerini yaşayamıyorlar, cami ve okullara gidemiyorlar, evlenemiyorlar, çocuk sahibi olamıyorlar, başka şehirlere gidemiyorlar. Bu uygulamalar dünyanın başka bölgelerinde görülmemiş uygulamalar” dedi.

Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Başkanı Hidayet Oğuzhan ise gözyaşlarını tutamadığı konuşmasında “Uygur halkı yıllardır Çin baskıları altında eziliyor, işkencelere maruz kalıyor. Çin’de her türlü insanlık dışı uygulama yaşanıyor. Başka coğrafyalarda yaşanan kıyımlara seyirci kalmayan dünyanın Doğu Türkistan’da yaşanan katliamlara da seyirci kalmamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

TGTV Başkanı Necati Ceylan da konuşmasında baskıcı Çin yönetimini kınadı. Oldukça kalabalık olan ve sürekli izdihamların yaşandığı eylem, Çin Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakılması ve Çin bayrağının yakılmasıyla sona erdi.

durmak yok boykota devam

devam ediyorum canım

yıllardır millet arkamdanda yüzüme karşıda olsa hep gülüyor

yılmadım yılmadan devam edeceğim

öyle insanlar içindeyiz ki kendileri yapmadığı sahip çıkmadıkları gibi

yapana mani olmayı onu fikrinden caydırmayı görev edinmiş gibiler

sanki parayla tutulmuşlar

buda benim mücadelem (savaştan nefret ettiğim için adına mücadele diyorum)

kimse bu mücadeleme engel olamaz

tek başıma kalsamda

arkamdan gülüp eğlenselerde yola devam
turkbayragiturkbayragiturkbayragi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…