Çin'de Yaşanan Dram! Doğu Türkistan'daki Katliama "Dur" De!

Zulmün Adı Doğu Türkistan

Dünya üzerinde ki en büyük vahşetlerden birisi Doğu Türkistan’da yaşanmaktadır. Doğu Türkistan vatandaşları inançlarını yaşayamamakta, hukuksal hakları yok sayılmakta ve bunların en ağırı ise yaşama hakları ellerinden alınmaktadır.

Çin Halk Cumhuriyeti etnik soykırım uygulamaktadır. Kadın, yaşlı, çocuk, bebek demeden soykırımını gizli gizli yapıyor ve bu işkencelere,cinayetlere tanıklık edip sosyal medya ile dünyaya duyurmaya çalışan Türk vatandaşları idam ile cezalandırılıyor. Türklerin çocuk doğurması yasak, hamile olan Türk kadınlarının bebekleri kürtaj ile alınıp ölmeleri sağlanıyor, hali hazırda doğmuş olanlar ise Çin devleti tarafından zorla alınıp asimile ediliyor.

Doğu Türkistan halkına akıl almaz zulüm ve işkenceleri reva gören Çin, uygulamaya koyduğu nüfus planlaması projesiyle 10 milyon çocuğu anne karnında katletti. Anne karnındaki 7-8 aylık çocukları dahi gözünü kırpmadan kürtaj yaparak katleden Çinliler, mahalle aralarında parayla tuttukları Çinliler'in ihbarlarını gece gündüz takip ederek evlere baskın düzenliyor.

Şehir merkezinde tek çocuk, kırsal alanda iki çocuk politikası gibi gizli bir soykırım mücadelesinin arkasına gizlenen caniler, henüz dünyaya gözünü açmamış Müslüman Türk çocuklarından bile intikam alır gibi hareket ediyor.

Çin’ de Türkçe konuşmak yasak. Çinli çeteler Türk mahallelerinde Türk kızlarında sarkıntılık ediyor, çıkan olaylara Çin polisi müdahele etmiyor, ettiğinde de sadece Türk gençleri tutukluyorlar. Doğu Türkistanlı genç kızlar, istihdam bahanesiyle zorunlu göçe tabi tutularak, ailelerinden adeta sökülüp alınıyor. Son alarak Çin’in iç bölgelerine götürülen 500 bin genç kız, kölelere dahi reva görülmeyecek ortamlarda, karın tokluğuna çalıştırılırken, pek çoğu da zorla ahlaksız ortamlarda insanların zevk ve sefalarına sunuluyor. Karşı çıkanlar, tıpkı fotoğrafta görüldüğü gibi en ağır Çin işkencelerine maruz bırakılırken, pek çoğu bu işkencelerde hayatını kaybediyor.

Ailelerinden alınan 500 bin genç kızın yerine, hemen Çinli göçmenleri yerleştiren katil Çin, burada sürdürdüğü sinsi asimilasyon projesini uyguluyor. Doğu Türkistanlılar’ın aile geleneklerini söndürmek, neslinin artmasını ve iffetli annelerin azalmasını hedefleyen Çin, tüm dünyaya hakim kılmaya çalıştığı ekonomik gücünün altında yatan ucuz iş gücünü de bu yolla sağlamış oluyor.

Sözde ekonomik ve istihdam önlemleri adı altında gizledikleri asıl amaçlarına, dünyanın gözünü boyayıp, soysuzca katliamlarına devam eden Çin, resmi sayısı 35 milyonu geçen bir milleti tarih sahnesinden ve coğrafyadan silmeye çalışıyor.

Çinli çocuklar da dahil tüm Türkler çin işkencesine maruz kalıyor. Korkularından evlerinden çıkamayan Türklerin ise evden çıkarılması için elektrik ve suyu kesiliyor, kapıdan çıkan Türk Çin vatandaşları tarafından ölümüne dövülüyor ve belki de ölüyor. Bu olaylar bir Avrupa ülkesinde olsaydı ya da bir Avrupalı bebek veya çocuk bunları yaşasa idi Unicef, Avrupa insan hakları konseyi, Birleşmiş milletler çoktan ayağa kalkmıştı. Yaşama hakkı, konu Müslümanlar olunca devredışı kalıyor nedense! Dünya ve Avrupa; insan hakları sözleşmesi gereğince bu vahşi ülke için bir takım adımlar atabilecekken neden kör, sağır, dilsiz kalıyor. Bu vahşetin devam etmesi ve buna göz yumulması insanlığın bittiği anlamına geliyor. Derhal bir eylem planı belirlensin ve uygulamaya geçilsin.

11240774_1018062344873204_7974677835619219807_n.jpg

Bencede :KK43:
Noluyo bu çine böyle bide zavallı köpekleri acımasızca katlediyorlar insanlara zulm ediyorlar :KK42:

Işid yezidi kadın ve kız çocuklarına tecavüz edip cariye olarak satıyor.
Filistin çocukları ölüyor, her yıl binlerce Filistinli kadın ve kız İsrail askerlerinin tecavüzüne uğruyor.
İran-Irak savaşında milyonlarca sünni ve şii kadın diğer grubun tecavüzüne uğradı.
Afganistan ve Pakistanda milyonlarca kadın Amerikan ve İngiliz askerlerinin tecavüzüne uğradı.
2. Dünya savaşında kaç tane kadın ve kız çocuğunun tecavüze uğradığı bilinmiyor. bu tecavüzlerden doğan çocuklar Nazi subaylarına verildikten sonra yeni doğum yapmış kadınlar kafalarına sıkılan tek bir kurşunla infaz edilirken sezeryana ihtiyacı olan bazı kadınlar karınları kesildikten sonra kanamadan ölmeleri için ameliyat masasında bırakıldı.
Sovyet Rusya ve komünlerinde özellikle Stalin döneminde muhalif kadınlar da hapiste tecavüz ve işkenceye maruz kaldı. çocuklar muhalif ailelerden alınıp "komünistleştirildi"
Taylandda milyonlarca çocuk seks işçisi olarak çalıştırılıyor, yaşı büyüyen kız çocuklarından bazıları tekrar tecavüze uğruyor ve doğan çocuklar kız ya da erkek fark etmeksizin seks işçisi olarak çalıştırılmaya devam ediliyor.
her gün dünyada yüzlerce çocuk seks işçisi olarak çalıştırılmak üzere kaçırılıyor ve fuhuşa zorlanıyor, uyuşturucu bağımlısı yapılıyor.
ülkesindeki siyasi koşullardan ya da savaştan kaçan milyonlarca kadın, kadın ticareti yapan çeteler tarafından kaçırılıyor, uyuşturucu bağımlısı yapılıp bir kaç gram uyuşturucu için fuhuşa ve hayvanlarla ve çocuklarla sekse zorlanıyor.
anlayacağınız sadece Çin değil, dünya bombok bir yer.

gerçekten ikisinin ne alakası var? hem eşcinsel haklarını savunup hem Doğu Türkistan zulümüne üzülemiyor muyuz? beynimiz tek hücreli mi bizim?
eşcinsel hakları savunulduğu için mi Doğu Türkistan'da insanlar ölüyor.
elmayla armutu ayırmayı becerememek yalnız bizim memlekete has bir özellik sanırım.
Afrikada da her saat başı onlarca çocuk açlıktan ölüyor ama siz de yemek yemeye devam ediyorsunuz, farkındasınız değil mi?

gerçekten ikisinin ne alakası var? hem eşcinsel haklarını savunup hem Doğu Türkistan zulümüne üzülemiyor muyuz? beynimiz tek hücreli mi bizim?
eşcinsel hakları savunulduğu için mi Doğu Türkistan'da insanlar ölüyor.
elmayla armutu ayırmayı becerememek yalnız bizim memlekete has bir özellik sanırım.
Afrikada da her saat başı onlarca çocuk açlıktan ölüyor ama siz de yemek yemeye devam ediyorsunuz, farkındasınız değil mi?

Doğu Türkistan halkı için protesto oldu mu acaba Türkiye'de hiç denk geldiniz mi? 1 ay önce change.org da imza verdim ve şaka gibi 100 küsür kişi imza vermişti.. Ama saçma sapan şeyler için binlerce imza toplanmıştı.Bence aciliyetli konu eşcinsellerin hayatı değil kardeşlerimizin gördüğü zulüm olmalı bilmem anlatabildim mi?

http://appsaljazeera.com/interactive/uygurlar/index.html

Arkadaşlar paylaşılan çoğu video ve fotoğraf oraya ait değil. Ama bu orada bir zulmün yaşanmadığı anlamına gelmiyor. Medyanın haber yapması engelleniyormuş hükümet tarafından. Bu yüzden çok az bilgi var, çoğu da yalan haber, fotoğraf. Ama iyi de oluyor bir yandan fotoğraf direkt oraya ait olmasa da yankı uyandırıyor.

Yukarıda verdiğim linkte detaylı bir yazı var. Asimilasyon politikalarıyla sistemli şekilde zulmediyorlar. Namaz kılan insanlar ceza evine giriyor ve siciline siyasi suçlu olarak işleniyor. Bu etiket her yerde karşılarına çıkıyor işe alınmıyorlar. Bölgede azınlık halinde kalmaları için Çinlileri oralara yerleştirmişler. Açılan iş yerlerine de çinliler yerleştiriliyormuş.

Çocuk kotası varmış. 2 çocuk sahibi olabiliyorlar. O ikisinin arasında da 3 yaş olmak zorundaymış. 3. 4. çocuklar tespit edildiğinde zorla kürtaj yapılıyormuş. Ve daha bir çoğu. Faili meçhul cinayetler, kayıp babalar.

Tesettürü dahi sınırlamışlar. Pano yapmışlar nasıl giyinmeyeceksiniz, nasıl giyinebilirsiniz şeklinde.

uygurlar9.jpg

İmzalar bir işe yaramaz. Devletler tarafından baskı olursa ancak bir işe yarayabilir. Türkiyenin Çin üzerinde yaptırım gücü yok.

Doğu Türkistan halkı için protesto oldu mu acaba Türkiye'de hiç denk geldiniz mi? 1 ay önce change.org da imza verdim ve şaka gibi 100 küsür kişi imza vermişti.. Ama saçma sapan şeyler için binlerce imza toplanmıştı.Bence aciliyetli konu eşcinsellerin hayatı değil kardeşlerimizin gördüğü zulüm olmalı bilmem anlatabildim mi?
sizce
herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil. Doğu Türkistandaki zulüme insanların bu kadar sessiz kalmasının bir sebebi de sınırda aşır radikal müslüman bir örgütün varlığı.
insanlar İslamiyetle ilgili konulara ve olaylara temkinli yaklaşma eğiliminde.
kaldı ki eşcinsellerin hayatı dediğiniz konu; eşcinsellerin de öldürülmesidir aynı zamanda. LGBT'lerin bu kadar coşkuyla kutlamasının bir nedeni bu ülkede eşcinsellerin her gün öldürülmesi, evlerinden kovulması, işten atılması, tecavüze ve tacize uğramaları.
o kutlamalar eşcinsel evliliği kutlamak için değil, aynı zamanda biz buradayız demek için de.
bir sorun bakalım, Filistin için yardım gemileri gönderenler, ayağa kalkanlar, tecavüze uğrayan sınırdaki Türkmenler ya da Çindeki Türkmenler için neden ayaklanmamış?
ben de mesela hiç görmedim onlarda böyle bir paylaşım.
siz bu paylaşmı yaparken İşıd kaç yezidi kadın öldürdü haberiniz var mı? onun için de eylem olmadı mesela.
çünkü Yezidiler müslüman değil, Türkmenler ortadoğulu değil.
amacım işi dine çekmek değil, herkesin inancına saygım var.
saydığım gruplar birine destek verdi diye diğerine de vermek zorunda değil bence.
kaldı ki eşcinseller için eyleme katılan insanlar, ayrımların olmadığı bir dünya istiyorlar. yani insanların dini, dili, ırkı, kimliği yüzünden öldürülmemesi için. buna Doğu Türkistandaki Türkmen müslümanlar da dahil.

sizce
herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil. Doğu Türkistandaki zulüme insanların bu kadar sessiz kalmasının bir sebebi de sınırda aşır radikal müslüman bir örgütün varlığı.
insanlar İslamiyetle ilgili konulara ve olaylara temkinli yaklaşma eğiliminde.
kaldı ki eşcinsellerin hayatı dediğiniz konu; eşcinsellerin de öldürülmesidir aynı zamanda. LGBT'lerin bu kadar coşkuyla kutlamasının bir nedeni bu ülkede eşcinsellerin her gün öldürülmesi, evlerinden kovulması, işten atılması, tecavüze ve tacize uğramaları.
o kutlamalar eşcinsel evliliği kutlamak için değil, aynı zamanda biz buradayız demek için de.
bir sorun bakalım, Filistin için yardım gemileri gönderenler, ayağa kalkanlar, tecavüze uğrayan sınırdaki Türkmenler ya da Çindeki Türkmenler için neden ayaklanmamış?
ben de mesela hiç görmedim onlarda böyle bir paylaşım.
siz bu paylaşmı yaparken İşıd kaç yezidi kadın öldürdü haberiniz var mı? onun için de eylem olmadı mesela.
çünkü Yezidiler müslüman değil, Türkmenler ortadoğulu değil.
amacım işi dine çekmek değil, herkesin inancına saygım var.
saydığım gruplar birine destek verdi diye diğerine de vermek zorunda değil bence.
kaldı ki eşcinseller için eyleme katılan insanlar, ayrımların olmadığı bir dünya istiyorlar. yani insanların dini, dili, ırkı, kimliği yüzünden öldürülmemesi için. buna Doğu Türkistandaki Türkmen müslümanlar da dahil.

Pekala neden siz hemen yargılama yoluna gidiyorsunuz? Ben burada eşcinseller önemsiz demiyorum ama bir sıralama olmalı değil mi? Türkiyede'ki insaanlar sessiz ama Japonya bizim yapamadığımızı yapıp protesto yürüyüşü yapabiliyor.

Pekala neden siz hemen yargılama yoluna gidiyorsunuz? Ben burada eşcinseller önemsiz demiyorum ama bir sıralama olmalı değil mi? Türkiyede'ki insaanlar sessiz ama Japonya bizim yapamadığımızı yapıp protesto yürüyüşü yapabiliyor.
kimseyi yargılamıyorum.
diyorum ki sıralama yapmamıza bile gerek yok. hem eşcinsellerin insanca yaşaması için mücadele ederken sadece Doğu Türkistandaki değil, dünyanın neresinde zulme uğrayan insan varsa onların hakları için mücadele edebilir, aynı zamanda hayvanlar zulme uğramasın, çevre talan edilmesin diye çabalayabiliriz.
bunların hiçbiri öncelik sırasına sokulamaz bence, hepsi acilen çözülmesi, hepsi tepki gösterilmesi gereken konulardır. bu kocasından dayak yiyen bir kadına üzülürken, öldürülen kadınlar var önce onlara üzül demek gibi bir şey. ikisine de aynı anda üzülebiliyorum, ikisine de aynı anda tepki gösterebiliyorum ben. bana göre olması gereken de bu.

Ben burada eşcinseller önemsiz demiyorum ama bir sıralama olmalı değil mi? Türkiyede'ki insaanlar sessiz ama Japonya bizim yapamadığımızı yapıp protesto yürüyüşü yapabiliyor.

İkisi çok farklı olaylar. Bir sıralama falan olmamalı. LGBT Onur yürüyüşü 13 yıldır yılda bir defa düzenlenen bir yürüyüş. Protesto gösterisi değil.

İnsanların seslerini yükseltmemesini, olayların yankı uyandırmamasını eleştirebilirsiniz. Ama eşcinsellerle kıyaslamak saçma.

imzaladım ailemin tüm bireyleri adına....
başıma ağrı girdi yemin ederim....
O okypete
resimi kaldırsak olur mu?
tam onun yaşında bebeğim var yemin ederim kahrımdan öleceğim...:KK42:

Back