• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vahşet Bitene Dek Çin Mallarını Boykot Edelim...

1247255853.jpg

Camilere kuşatma

10/07/2009 22:57

Evde kılın!..
ÇıN polisi, ‘güvenlik’ gerekçesiyle Urumçi’de camileri ablukaya aldı. 18 yaş altındakilere camiye giriş yasaklanırken, kapılara “ıbadetinizi evde yapın” notları asıldı. Cuma içinse sınırlı izin verildi.

Yine gözaltı
DOĞU Türkistan’ın başkent Urumçi’deki Beyaz Cami’de kılınan cuma namazı sonrası protesto gösterisine müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Kaşgar’a yabancı girişi yasaklandı.

Camiler kuşatma altında
Çin polisi Doğu Türkistan’daki ibadethaneleri çembere aldı. Bölgede 18 yaş altındaki
gençlerin camilere girişi yasaklanırken, Cuma namazı sonrasında protestocular tutuklandı

Doğu Türkistan’da Han Çinlileri’nin Uygur Türklerini katline seyirci kalan Çin yönetimi, cadde ve sokaklarda sıkı güvenlik önlemi alırken Urumçi ve Kaşgar başta olmak üzere kentlerdeki camileri de çembere aldı. Cami kapılarına, “ıbadetlerinizi evinizde” yapın yazılı notlar asan Çin Polisi, uygulamayı güvenlik amacıyla yaptıklarını iddia etti. Urumçi’deki Türkler ise uygulamaya sert tepki gösterdi.18 yaşın altındaki gençlerin camilere girişine izin vermeyen Pekin yönetimi, dün Cuma dolayısıyla ibadete sınırlı izin verdi.

Panzerlerle koruma
Dün, Dao Şiao semtindeki Beyaz Cami önünde 500 Türk, caminin cuma namazı için açılması talebiyle toplandı. Camiyi kuşatan polis memuru, “Çok fazla kişi toplandığından camiyi açmaya karar verdik. Olay çıksın istemiyoruz” dedi. Pekin, Doğu Türkistan’daki camilerde bu hafta cuma namazının kılınmasını yasaklamıştı. Polis panzerleri ise Camilerin çevresinde sıkı denetim almıştı.

Namaz sonrası tutuklama
Başkent Urumçi’de polis, cuma namazından çıktıktan sonra gösteri yapan Uygur Türklerine ise müdahale etti. Yüzlerce kişi cuma namazından sonra, yüzlerce polisin çevresindeki yolları kapattığı Beyaz Camii’nin yakınında toplandı. Kalabalığa müdahale eden polis 5-6 kişiyi tutukladı. Urumçi, ıli, Aksu ve Kaşgar’da Cuma namazı sonrası toplanan Türkler ise polisin müdahalelerini protesto etti. Çin Polisi, Urumçi ve Kaşgar’da güvenlik tedbirlerini artırdı. Bölgede görev yapan yabancı ajansların muhabirleri başkent Urumçi’de birçok işyerinin açılmasına, cadde ve pazarların geçen günlere oranla daha canlı olmasına rağmen şehirde yeni güvenlik güçlerinin sevk edilmesine devam edildiğini duyurdu.

Çin hedef saptırıyor
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Çin Gang, bölgede gelişen olaylara karşı mücadele konusunda bütün ülkelerin ortak tavır sergileyerek eş güdümlü hareket etmeleri ve işbirliği yaparak çifte standart uygulamaktan kaçınmaları gerektiğini belirtti.

Kaşgar’da sıkı denetim
* Çin yönetimi, Doğu Türkistan’daki camilerde sınırlı şekilde ibadete izin verdi.Tarihi Kaşgar kenti de yabancıların ziyaretine kapatıldı ve kentte bulunanların ayrılmasını istedi. Kaşgar’daki yetkililer de, “gazeteci ve yabancıların kentten ayrılmaları gerektiğini” belirterek, “kentte karışıklık olmadığını, ancak ziyaretçilerin güvenlikleri açısından bu kararın alındığını” kaydetti.

Türk katliamına isyan
* Çin yönetimi, Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’de polis kanalıyla başlattığı şiddete en fazla tepki ise Aksu, Kaşgar ve ıli kentlerinden geldi. Uygur Türklerine Han Çinlilerinin saldırması karşısında tepkisiz kalan güvenlik güçlerini protesto eden, başını gençlerin ve kadınların çektiği binlerce gösterici, şiddet politikasının bitirilmesini, sokaklarda Türk avına son verilmesi çağrısı yaptı.

Şiddet devam ediyor
Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Rabiya Kadir, Doğu Türkistan’da katliamın sona ermediğini, hayatın normale dönmediğini söyledi. “Aldığımız son bilgilere göre Çinliler, Uygur halkını evlerinden çıkarıp, Çinliler ile bir araya getirip, kamera önünde kucaklaşmaya, gülümsemeye zorluyor. ’Her şey yolunda, burada hayat normal’imajı vermeye çalışıyorlar” dedi. Öte yandan Urumçi’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Çin polisi ise kentte Uygurlara karşı teyakkuza geçti.

Cuma namazı sonrası Türk katliamını protesto eden gruba polis müdahale etti.

Hu Cintao devrede
Çin Komünist Partisi Siyasi Bürosu Daimi Üyesi Co Yongkang, Doğu Türkistan’da Çin polisinin yapmış olduğu şiddeti savunurken, Devlet Başkanı Hu Cintao’nun da onayıyla bölgede temaslarda bulunulduğunu, mağdurlara tazminat ödemeye devam edeceklerini kaydetti.

Gökbayraktan Albayrağa selam olsun

1247255810.jpg

Doğu Türkistan’daki soydaşlarımız en mutlu günlerini Anadolu ile böyle paylaşmıştı

ÇıN esaretinden kurtulmayı başaran soydaşlarımız 12 Kasım 1933’de Kaşgar’da “Doğu Türkistan ıslâm Cumhuriyeti”ni ilân etti. Yeni bir Türk devletinin kurulduğu müjdesini Ankara’ya çektiği telgrafla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ulaştıran Doğu Türkistan Dışişleri Bakanı Kasım Can Hacı’nın sevinç ve duygu yüklü mesajı, “Gökbayraktan Albayrağa selam olsun” cümlesiyle başlıyordu...

ultrAslan resmi sitesinde "Çin Konsolosluğuna Gidiyoruz!" başlığı ile duyrulan bildiri şu şekilde;
İçimiz kan ağlıyor

Kendi soyumuzdan olan Müslüman Türk kardeşlerimiz haince, acımasızca, şerefsizce katledilmekte ve bu olaylara maalesef tüm dünya seyirci kalmaktadır.

Bu yaşananlara artık bir dur demenin, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermenin ve bir kıvılcım olmanın vakti geldi.!

Cumartesi günü 14:00’de Tarabya’da bulunan Çin Konsolosluğuna gidip protestoda bulunacağız. Galatasaray’lı olup olmaması hiç önemli değil herkes eşini dostunu, arkadaşını alıp cumartesi günü Tarabya’da olmalı!

kesinlikle ne birleşmiş milletlerin ne de sözde barış yanlısı amerikanın bu konuyla ilgili kıllarını kıpırdatmıcaklarını ve aksine keyifle izliceklerini düşünüyorum bu vahşeti.ben zaten çin malı hiiiiiç almamaya çalışıyorum.ama çocuklarımın en sevdiği ponyleri,barbileri ve winxleri onlar üretiyor.ne kadar istemesemde bazan almak zorunda kalıyorum.bu yaptıkları yanlarına kalmıcak.tek üzüldüğüm şey türklerin onlarca yıl önce sözde yaptığı düşünülen bi soykırımın peşinden koşan milletler,gözlerinin önünde gerçek anlamda yapılan soykırımlara gözlerini kapıyorlar.yazık çok yazık.ırkçılığı kınayan pek çok millet söz türklere gelince yapılan vahşeti sadece seyrediyorlar ve bence alkışlıyorlar.çok yazık.söylicek kelime bulamıyorum.Allah yardımcıları olsun.dayanılabilecek bi acı değil

ultrAslan resmi sitesinde "Çin Konsolosluğuna Gidiyoruz!" başlığı ile duyrulan bildiri şu şekilde;
İçimiz kan ağlıyor

Kendi soyumuzdan olan Müslüman Türk kardeşlerimiz haince, acımasızca, şerefsizce katledilmekte ve bu olaylara maalesef tüm dünya seyirci kalmaktadır.

Bu yaşananlara artık bir dur demenin, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermenin ve bir kıvılcım olmanın vakti geldi.!

Cumartesi günü 14:00’de Tarabya’da bulunan Çin Konsolosluğuna gidip protestoda bulunacağız. Galatasaray’lı olup olmaması hiç önemli değil herkes eşini dostunu, arkadaşını alıp cumartesi günü Tarabya’da olmalı!

asucumŞeniz paylaşım içn çok teşekkürlera.s.

BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİRturkbayragi

resim1.20090708122408..jpg

resim2.20090708122414..jpg

resim3.20090708122419..jpg

Çin malı ya da hammaddesini, tüketici olarak ayırt edebilmek oldukça güç ancak Çin üretimi olan bir malı ayırt etmek çok ama çok kolay.

Nasıl mı?

Aldığınız ürünün üzerinde "Made in China","Product of China", (Made in P.R.C) "Çin Malı"

gibi ibareler yer almıyorsa, ürünün barkodunu okuyun.

Her ülkenin sahip olduğu eşi olmayan satış kodları, barkodların başına işleniyor.

Barkodun en başındaki ilk iki ya da üç rakam, ürünün hangi ülkeden geldiğini size söylüyor.

İşte Çin'e ait barkod numaraları

690 - 691 - 692

Eğer ürünün orijinalinden emin değilseniz bu üç rakam size yol gösterecektir.

Bu numaralarla başlayan ürünleri almayın.

eline kan bulaştırmak istemeyen ÇİN MALI SATIN ALMAZ!!!!

(muadili olmayan sağlık ürünleri ve eskiden alınmış ürün için gerekli zaruri yedek parçalar hariç)

PEKİ NE YAPACAĞIZ
"869" ve "made in Turkey" ürünlerini alacağızturkbayragi

arkadaşlar tek başına " 869 " yeterli değil... üretim yerine de mutlaka bakmalıyız...

"869"turkbayragi "Made in TURKEY"turkbayragi

Rabia Kader'den korkunç iddia

Uygur Kongresi lideri Rabiya Kader ölü sayısında korkunç bir rakam verdi.

Dünya Uygur Kongresi lideri Rabia Kader, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde çıkan olaylarda ölenlerin sayısının büyük olasılıkla binlerle ifade edilebileceğini söyledi.

ABD'de sürgünde yaşadığı başkent Washington'da basın toplantısı düzenleyen Rabia Kader, çatışmalarda ölen ve yaralananlarla ilgili bir bilgi edinmenin zorluğundan sözettiği açıklamasında, ''Edindiğimiz bilgilere göre ölü sayısı 1000'in üzerinde, kimileri de 3 bin rakamını telaffuz ediyor'' dedi.

ınsanların yalnızca Sincan'ın başkenti Urumçi'de değil, bu geniş bölge genelinde öldürüldüğünü belirten Kader, Kaşgar gibi farklı kentlerle kitle cinayetleri işlendiğinin altını çizdi.

5 bin kadar kişinin hapsedildiği tahmininde bulunan Kader, Çinli yetkililerin açıklamalarının tersine, güvenlik güçlerinin barışçı gösterileri bastırmak için kuvvete başvurduğunu da vurguladı.

Çin yönetiminin şiddeti kışkırtmakla ve ölü sayısını abartmakla suçladığı Kader, ''Ben, her türlü şiddete karşıyım. Bunu yapmadım ve böyle birşeyi asla da yapmayacağım'' dedi.

Yeni Çin Haber Ajansı, son haberinde ölü sayısının 184'e yükseldiğini duyurmuştu.

öncedende çin mallarına bi soğukluğum vardı fakat alıyodum ama artık elimi uzatırken o masum insanlar geliyoo aklıma arkamı dönüyrorumm

ama bu zamana kadar aldıklarımız onlara yeter diye düşünüyor lanet olası pis mahluklarrrr :kızgın:

sardusum gene cok güzel bir konuya deyinmissin yüregine saglikvereliniortak
arkadaslarin yazdiklarinida okudum inanin gözlerim doldu hepinizde okadar güzel seyler yazmissinz duyarliliginiz icin hepinize tesekkür ederim yüreklerinize sagliopuyorumnanaktan
tabiki ben almasam ne cikar demeyelim ferzacigiminda dedigi gibi birler binleri dogurur...
bundan sonra bende daha dikkatli olacagimvereliniortak
tabiki bu zamana kadar mutlaka aldigimiz seyler vardir ama bundan sonra kesinlikle evime cin mali girmeyecek bu boykota bende varimvereliniortak
tabiki bu yaptiklari vahset asla unutulmazsenağlama

off bugun ılkdefa cesaret edım haberlerın devamını ızledım
yollardakı cesetlerı ınsanlara yapılan vahsetı
CAMILERI KUSATMALARI AHHHHHH
bukadar rahat nasıl olabılıyolar olar biziz bizim canlarımız
nıye bızde ses cıkmıyo off bı mıtıng olsa uccam hemen
BOYKOTTTTTTTTTTT BOYKOTTTTTTTT BOYKOTTTTTTTT
KAHROLSUN ÇıN ıSRAıL GıBı VAHSETI IBADET SAYANLAR
ALLAHIM KAHHAR SIFATIYLA ONLARI KAHRET
RAHMAN SIFATIYLA UYGUR FILISTIN GIBI ZULUM GOREN CANLARIMIZ RAHMET ET AMINN

ıstedıklerını elde ettıkten sonra kıyımı durdurmus gozucukler ama bız boykotumuzu bırakmıyalım
bundan sonr abılerek cın malı almıcamm!!!
bedduam uzerlerınde
duam canlarımda olsun amınnnnnnnnn

pis insanlar elleri kanlı insanlar mafoldumben
nasıl bi toplumdur bu anlamış değilim allah hepsini bildiği gibi yapsın... beter olsunlar biz türklere muhtaç olsunlar inş :Saruboceq:
inanın kaç gündür ne zaman biter bu zulüm diye tv izlerken her geçen gün ölü sayısının çok hızla ilerlemesi inanın kanımı donduruyor...
ne olur artık bitsin bu olay insafa gelsinler artık diye dua ediyorum:Saruboceq:
ama yok bunların insanlıkla alakası yok katiller pis yaratıklar :1ninca:
sonuna kadar sesimiz çıkıcak boykot edicez belki bir oyuncak belki bir bardak yada bir tşört onlara kurşun olarak dönmesini engellicez sonuna kadar boykot ediyoruz kötükedihüso
kahrolsun çin :enbuyukkk:

BıR TÜRK DÜNYAYA BEDELDıRturkbayragi

resim1.20090708122408..jpg

resim2.20090708122414..jpg

resim3.20090708122419..jpg

Çin malı ya da hammaddesini, tüketici olarak ayırt edebilmek oldukça güç ancak Çin üretimi olan bir malı ayırt etmek çok ama çok kolay.

Nasıl mı?

Aldığınız ürünün üzerinde "Made in China","Product of China", "Made in P.R.C" veya "Çin Malı"

gibi ibareler yer almıyorsa, ürünün barkodunu okuyun.

Her ülkenin sahip olduğu eşi olmayan satış kodları, barkodların başına işleniyor.

Barkodun en başındaki ilk iki ya da üç rakam, ürünün hangi ülkeden geldiğini size söylüyor.

ışte Çin'e ait barkod numaraları

690 - 691 - 692

Eğer ürünün orijinalinden emin değilseniz bu üç rakam size yol gösterecektir.

Bu numaralarla başlayan ürünleri almayın.

eline kan bulaştırmak istemeyen ÇıN MALI SATIN ALMAZ!!!!

(muadili olmayan sağlık ürünleri ve eskiden alınmış ürün için gerekli zaruri yedek parçalar hariç)

PEKı NE YAPACAĞIZ
"869" ve "made in Turkey" ürünlerini alacağızturkbayragi

arkadaşlar tek başına " 869 " yeterli değil... üretim yerine de mutlaka bakmalıyız...

"869"turkbayragi "Made in TURKEY"turkbayragi

konuya yeni müdahil olabiliyorum,öncelikle böyle duyarlı bir konu açtığın için t.ediyorum sana sardunyacım,her zamanki gibi önemli konulara değiniyosun,bu yapılanları tv de izledikçe sinirden kendimi yiyorum,çaresizce,çünkü elimden hiç birşey gelmiyokötükedihüsokeşke gelebilse!yapabiliceğimiz en büyük destek lanet olası çin mallarını vatanımıza sokmamak olacaktır...yerli malı yurdun malı arkadaşlar,hem kalitesi hem fiyatı,ingilizlerin bir sözü vardır:zengin değilimki ucuz mal alayım..dandik çin mallarını alıp paramızı sokağa atıp onların cebini doldurmayalım...

12473380912.jpg

DOĞU TÜRKİSTAN YALNIZ DEĞİL

Yurdun dört bir yanında ve dış merkezlerde Çin zulmü kınanıyor
ÇİN’in Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine karşı giriştiği katliama tepkiler çığ gibi büyüyor. İzmir’den Elazığ’a Mersin’den Trabzon’a kadar birçok kentte protesto gösterileri artarak sürüyor.

BM’de protesto
DÜNYA kamuoyunda da Doğu Türkistan’a destek artıyor. New York’taki BM binası ve Beyaz Saray önünde eylem yapıldı. Birçok ülkede “Çin durdurulmalı” sesleri yükseliyor.

Katliama seyirci kalmayın!
Doğu Türkistan’da Çin yönetiminin yaptığı katliam ABD ve İngiltere’de de lanetlendi. Beyaz Saray ve BM binasının önünde protestoda bulunan Türkler, “ Vahşeti engelleyin” diye haykırdı

Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da yaptığı katliama dış tepkiler sürüyor. ABD’nin New York kentinde Birleşmiş Milletler (BM) binası önündeki parkta toplanan protestocular , Çin’in Doğu Türkistan politikasını kınadı. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ve New York Azerbaycan Cemiyeti’nin de desteklediği gösteriye, eylemciler ellerinde Türkiye, Azerbaycan, Doğu Türkistan bayrakları ve pankartlarla katıldı.

Çin şiddetini durdurun
Çin’in baskıcı tutumuna son vermesini isteyen bir açıklama yapan federasyon başkanı Kaya Boztepe, “Uygur Türkleri kardeşlerimiz bölgede katliama uğrarken bizim burada sessiz kalmamız düşünülemezdi. Katliam ve işkencenin sona ermesi için burada Birleşmiş Milletler önünde mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Gösteride, İngilizce “Katliama son”, “Çin, Uygur’dan elini çek”, “ Katliama sessiz kalmayın” sloganları atıldı. Eylemciler, 2 saate yakın süren protestonun sonunda kısa süreli oturma eylemi de yaparak Çin hükümetini kınadılar.

‘Annelerimizi öldürmeyin’
ABD’de yaşayan Uygur Türkleri ise Beyaz Saray önünde protesto gösterisi yaptı. Pankart açan Uygur Türkleri, “Terörist Çin” ve “Annelerimizi Öldürmeyin” sloganları attı. Protestocu gençlerden biri gözyaşları içinde yaptığı konuşmada, “Dünya bu vahşete dur demeli. Bize yardım edin!” diye haykırdı.

Protestolar çığ gibi
Çin’in, Urumçi’de yaptığı katliam dünyanın dört bir tarafından tepki yağmasına neden oluyor. Dün New York’ta Pekin’e lanet yağarken Avrupa başkentlerinde de Çin elçiliklerine siyah çelenk bırakıldı.

Soykırımına karşı tek yürek
Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da Türklere yönelik şiddet ve baskısını sürerken Uygur Türkleri de dünyanın değişik ülkelerinde diplomatik yollarla sesini duyurmanın, katliama engel olmanın çabasını veriyor. Türkiye başta olmak üzere Avrupa’da ve Amerika’da da Azerbaycanlılar, Doğu Türkistanlılar ve Türkler ortak eylem kararı alarak Çin elçiliklerini protesto ediyor ve soykırımına engel olunması için çaba gösteriyor. BM’nin katliama seyirci kalması ise tepkilere neden oluyor.

‘Öldürseler de yerimde birileri olacaktı’
Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’de sokakları dolduran binlerce Çin polisinin ve zırhlı araçların önünde meydan okurcasına tek başına durarak objektiflere yansıyan ve Uygur direnişinin sembolü olan Tursun Gül, o anı anlattı. Polislere ’Özgür olmak ve kocamı geri almak istiyorum’diye haykırdığını anlatan Uygur Türkü Gül, İngiliz “The Times” gazetesine konuştu. 30 yaşındaki kadın, “Tek istediğim askerlerin alıp götürdüğü kocam ve 4 erkek kardeşimin serbest bırakılmalarıydı” dedi.

Hiç korkmadım
Geçirdiği kaza sonucu bir ayağı sakat olan Gül, 7 Temmuz’da koltuk değneğine dayanarak ve yumruğunu sallayarak Çin polisine karşı yürüyüşü anlatırken “Hiç korkmadım. Beni döver ya da öldürürlerse arkamda yerimi dolduracak başkaları olduğunu biliyordum.” diye konuştu. Gül, 300 kadar Uygur kadınıyla birlikte seslerini duyurmak amacıyla gösteri yaptıklarını belirtti. Gül, kocası Maimaiti’nin kalp hastası olduğunu ve sağlığından endişe ettiğini dile getirdi.

5 bin Türk hapiste
Dünya Uygur Kongresi lideri Rabia Kadir, Washington’da düzenlediği basın toplantısında Doğu Türkistan’daki katliamla ilgili konuştu. Çatışmalarda ölen ve yaralananlarla ilgili bir bilgi edinmenin zorluğundan sözeden Kadir, “Edindiğimiz bilgilere göre ölü sayısı 1000’in üzerinde, kimileri de 3 bin rakamını telaffuz ediyor” dedi. İnsanların yalnızca başkent Urumçi’de değil, bu geniş bölge genelinde öldürüldüğünü belirten Kadir, Kaşgar gibi farklı kentlerle kitle cinayetleri işlendiğinin altını çizdi. 5 bin kadar kişinin hapsedildiği tahmininde bulunan Kadir, Çinli yetkililerin açıklamalarının tersine, güvenlik güçlerinin barışçı gösterileri bastırmak için kuvvete başvurduğunu da vurguladı.

Çin esaretindeki doğu TÜRKıSTAN -1-
1247175391.jpg

Yüzölçümü: 1.828.418 km2
Nüfusu: 30 milyon
Başkenti: Urumçi

ÇıN ZULMÜ ALTINDAKı DOĞU TÜRKıSTAN’IN Dünü..Bugünü..Yarını..

Türklerin çocuk sahibi olması bile yasak!..
Doğu Türkistan’ın yıllardır verdiği özgürlük mücadelesi her seferinde kanla bastırılıyor. ’Çin işkencesi’nin Türk kimliği üzerindeki tahribatı inanılmaz boyutlarda

Orta Asya’daki Türk vatanı Doğu Türkistan Çin zulmü altında inim inim inliyor. ışkencelerin ölümlerin kol gezdiği bu topraklarda Türk kimliği yok edilmek isteniyor. Yıllardır süren özgürlük mücadelesi her seferinde kanla bastırılıyor. Türklerin yaşama hakkına bile saygı duymayan Pekin yönetiminin asimilasyon ve soykırımı politikaları dünyanın gözleri önünde tüm vahşetiyle devam ediyor. Doğu Türkistan’da son günlerde yaşanan vahşet dikkatleri tekrar bölgeye çekti. Her açıdan Türk tarihi için büyük öneme sahip bu ülkeyi derinlemesine inceledik ve ’Çin işkencesi’nin Türk kimliği üzerinde meydana getirdiği derin tahribatı, yaptığımız araştırmalar ve uzman görüşleriyle ortaya koyduk. Doğu Türkistan Vakfı Genel Başkanı Hamit Göktürk, Doğu Türkistan Devleti’nin ismi başta olmak üzere tüm haklarının gasp edildiğini söyledi.

Kimliğin ifadesi yasak
Doğu Türkistan’ın Türk dünyasının doğudaki kalesi olduğunu kaydeden Göktürk, bölgenin stratejik açıdan çok önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çekti. Çin ve müttefiklerinin varlıklarını istemediğini kaydeden Göktürk, Doğu Türkistan Türklerinin varlığının Orta Asya ve Anadolu Türkleri için de bir güvence olduğunu kaydetti. Türk milliyetçiliğinin bu bölgede yeniden etkinlik kazanmaması için Çin’nin elinden geldiğini yaptığını anlatan Göktürk, “Vatandaşlarımızın elinden anlamsız bahanelerle pasaportları alınıyor, aynı zamanda mallarına el konuluyor” diye konuştu. Çin tarafından işgal edilen Doğu Türkistan’da yaşayan Türklerin kendi kimliklerini ifade etmelerinin yasak olduğuna dikkat çeken Göktürk, insan hakları ihlallerinin soykırım boyutunda olduğunu söyledi.

Hamilelere işkence
“Doğu Türkistan topraklarını işgal eden Çin, Türk toplumunun her türlü davranışına sınırlama getiriyor” diyen Göktürk, şunları belirtti: “Türklerin doğum yapmasını bile yasaklıyorlar. 20 bin kişilik bir bölgede yüzde 1 oranında doğum yapılacak denilerek sınırlama getiriliyor. Bu sınırlamalar konusunda itiraz olduğu zaman da şiddet uygulanıyor. Dolayısıyla 20 bin kişilik bir kentte ancak 200 çocuk ya da bebek bulabiliyorsunuz. Doğu Türkistan’da bunun gibi daha bir çok anlamsız yasaklar ile de karşı karşıya kalmanız mümkün” Doğum kontrolü adı altında soykırımı yapıldığına vurgu yapan Göktürk, “Hamile Türk kadınlar yumruklanarak şiddete maruz kalıyor. Bölgede gerçekleştirilen uygulamaları tarif etmek mümkün değil. Bunun adına ne denir bilemiyorum. Doğu Türkistan’daki Türkler Çin yönetimi altında hiçbir şekilde huzurlu ve mutlu yaşamıyor”

Erkekleri köle yapalım, kadınları...
DoĞu Türkistan’da bir milyon kadar askerini silah altında tutan Çin, Doğu Türkistan’da Müslümanların attığı her adımı kontrol etmekte. Yollarda kurulmuş olan askeri denetim noktalarında tüm araçlar tek tek durdurulup içleri aranırken erkekler hakarete uğrayıp tartaklanmakta, Türk kadınlar ise tacize uğramakta.

Zehirlenmiş zihniyet
Buradaki zulüm zaman zaman Batı basınının bile dikkatini çekti. Urumçi Üniversitesi’nin duvarında hala asılı olan 2 Ekim 1988 tarihli The Independent gazetesi, Çin’in bakışını şöyle aktarıyor: “Türk erkeklerini sonsuza kadar kölemiz yapalım, kadınlarını da asırlar boyunca fahişemiz.” Gazete, bu düşünceyi ise şu şekilde değerlendiriyor: “Katıksız ırkçı düşünce ile zehirlenmiş bir zihniyetin göstergesi.” Japonya Mainichi Daily News gazetesi ise 2000 tarihli sayısında şunları yazıyor: “Doğu Türkistan’da bir kişi sadece boş bir şüphe üzerine yıllar boyunca tutuklu kalabiliyor. Türkler asılsız suçlamalarla idam edilmekte, zaman zaman da toplu olarak katledilmekteler. Kadınlara zorla kürtaj yapılmakta, birden fazla çocuğa sahip olanların çocukları ellerinden alınmakta.”

Petrol zengini
Petrol, wolfram, altın, kömür, uranyum gibi stratejik hammaddelere ve sayısız yeraltı ve yerüstü zenginliklerine sahip bir ülke. Çin’de mevcut 148 madenin 118 çeşidi Doğu Türkistan’dan çıkarılmakta. Doğu Türkistan’da şimdiye kadar 5 bin yerde maden ocağı işletmeye açıldı. Bu Çin’deki toplam maden ocaklarının yüzde 85’ini teşkil eder.

Doğalgaz
Yaklaşık 500 bölgeden petrol, 30 bölgeden doğalgaz çıkarılmakta. Son yapılan araştırmalarda Türkistan’da petrol rezervi 8 milyar ton olarak tespit edildi. Her yıl 10 milyon ton petrol Çin’e taşınmakta. Çin’in kömür rezervinin yarısı da Doğu Türkistan’da. Yıllık altın üretimi 360 kg. civarında. Uranyum, wolfram gibi stratejik madenlerle tuz ve renkli kristal taşları Doğu Türkistan’ın başlıca yeraltı ürünleri arasında.

Üç defa özgür oldular
Doğu Türkistan’da 1759’dan bu yana 200’den fazla silahlı ayaklanma oldu. Türk halkı üç defa özgür olabildi. 1863’te bağımsızlığına kavuşan Doğu Türkistan, Osmanlılar, ıngiltere ve Rusya tarafından resmen tanındı. Ancak bu bağımsız Türk devletinin ömrü kısa sürdü. 1876 yılında Çin tarafından işgal edildi ve1884’de imparatorluğa bağlandı.20. yüzyılın başlarında Orta Asya’da başlayan milliyetçilik akımının sonunda 1933 yılında Kaşgar’da Doğu Türkistan ıslâm Cumhuriyeti kuruldu. Bu Cumhuriyet1937’ye kadar sürdü. 1944’de “Üç Vilayet ınkılâbı” olarak bilinen ayaklanma ile Doğu Türkistan tekrar kuruldu. Çin Kuvvetleri, 1949’da Rusya’nın onayı ile Doğu Türkistan’a girerek, Türk ülkesini resmen işgal etti. O günden bu yana Çin işkencesi sürüyor.

Çay: Ankara net olmalı
Devlet eski Bakanı Prof. Dr. Abdulhaluk Çay, Çin’nin Doğu Türkistan’da yaşayan Türklerden tahmin edilenin çok üstünde rahatsız olduğunu söyledi. Pekin yönetiminin Türkleri suçlamak için basit bahaneler bulduğunu dile getiren Çay, “Çin, doğum kontrolünden asimilasyon politikalarına kadar bir çok insan haklarını aşan politikalarını da Doğu Türkistan’da uyguluyor. Bunların içinde asimilasyon politikaları üzerinde özellikle durmak gerekiyor. Doğu Türkistan’a Çinli yerleştirilerek buradaki Türkler asimile edilmek isteniyor. Doğu Türkistan Türklerinin varlığı ortadan kalkma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor” şeklinde konuştu. Çin yönetiminin insan haklarından uzak tam anlamıyla bir terör devleti anlayışıyla Doğu Türkistan’a yaklaşım içerisinde olduğunu tüm dünyanın artık bilmesi gerektiğini belirten Çay, Türkiye’nin de bu konuda net politikalar izlemesi gerektiğini kaydetti.

Ölümüne direndiler
Doğu Türkistan’daki milli uyanış 20. yüzyılın başlarında başladı. Türklere öncülük eden isim ise AbdülKader Damulla. Damulla, açtığı Matle’ul Hidayet ismindeki okul ile mukaddes değerleri Doğu Türkistan gençlerine aşılayarak bilinçlenmelerini sağladı. Damulla’dan sonra da Doğu Türkistan’da mücadeleyi “Üç Efendiler” olarak anılan ısa Yusuf Alptekin, Muhammed Emin Buğra ve Mesud Sabri Baykuzu üstlendi. Mesud Sabri Baykuzu’nun Doğu Türkistan için verdiği mücadele, 1951 yılında Çin yönetimi tarafından tutuklanıp, 1952 yılında zehirli bir iğneyle öldürülmesi ile son buldu. ısa Yusuf Alptekin ve Muhammed Emin Buğra’nın mücadeleleri ise ömürlerinin sonuna kadar devam etti.

Erdoğan: Rabia Kadir’e vize veririz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Rabia Kadir’in müracaat etmesi halinde kendisine vize verileceğini söyledi. G-8 Zirvesi çalışmalarına katılmak üzere ıtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin daveti üzerine ıtalya’ya giden Başbakan Erdoğan, hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Doğu Türkistan’da yaşananlara değinen ve konuyla ilgili girişimlerin başlatıldığını belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Dışişleri Bakanlığımız konuyla ilgili olarak Çin Büyükelçisini de bakanlığa çağırarak gerekli görüşmeler yapıldı. Bunun bir vahşet olduğunu söyledik. Bu vahşetin süratle durdurulmasının gereğinden bahsettik. Çin devlet başkanı da G-8’de olacaktı fakat katılmadı. Başta Amerika olmak üzere, G-8’deki ülkelerle bu konuyu ben ayrıca görüşeceğim. Böyle bir vahşete seyirci kalmamız, hele hele Türkiye olarak söz konusu olamaz. Bunun için bütün girişimlerimizi hep birlikte sürdürüyoruz.”

Türkiye’ye geliyor
Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, Rabia Kadir’in en kısa zamanda vize başvurusu yapacağını ve Türkiye’ye geleceğini açıkladı

Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Rabia Kadir’in Türkiye’den vize alması talebiyle ilgili olarak da konuşan Erdoğan, “Bu tür şeylerde davet olmaz, müracaat olur. Benim şahsıma böyle bir bilgi gelmiş değil. Daha önce dışişlerine böyle bir müracaatın olduğunu bir gazete haberinde öğrendim. Müracaatı olması halinde biz kendisine vize veririz” açıklamasında bulundu. Erdoğan’ın açıklamasına çok sevindiklerini belirten Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, telefonla konuştukları Rabia Kadir’in haberi sevinçle karşıladığını belirterek en kısa zamanda vize başvurusu yapacağını ve ardından da Türkiye’ye geleceğini bildirdi.

Önce boykota çağırdı sonra geri adım attı!
Üstü kapalı şekilde Çin mallarını boykot çağrısı yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün’den, kısa süre sonra ’düzeltme’geldi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Yozgat’ta yaptığı açıklamada “ınsan haklarına saygı yoksa, bu ülkenin ürünlerine karşı tavrımızı ortaya koymamız lazım” dedi. Ergün, şunları söyledi: “Ucuz mal diye kötü malı almak zorunda değiliz. Başka bir şey daha arayalım. Malını tükettiğimiz ülkelerin insanlığa saygısı var mı, diye bakalım. Eğer malını tükettiğimiz ülkelerde insana, insanlığa saygı yoksa, o zaman bizim bu tüketimi gözden geçirmemiz, bu ürünlere karşı da tavrımızı, tutumuzu açıkça ortaya koymamız lazım.” Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bu açıklamadan birkaç saat sonra sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti. NTV “ye konuşan Ergün, hükümet olarak bu yönde bir karar alınmadığını belirtti.

Davutoğlu Clinton’ı aradı
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Doğu Türkistan’daki olaylarla ilgili olarak sürdürdüğü telefon diplomasisi çerçevesinde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile görüştü. Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre Davutoğlu, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki olaylara ilişkin Clinton’ı telefonla arayarak, Türkiye’nin konuya ilişkin hassasiyetini aktardı. Davutoğlu’nun diğer telefon görüşmelerinde de vurguladığı gibi Clinton’a da uluslararası toplumun
konuya daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini ilettiği öğrenildi. Doğu Türkistan’da insanlık trajedisi yaşandığına dikkati çeken Davutoğlu, bu olayların etnik gerginliğe yol açmasının önüne geçilmesinin şart olduğunu da belirtti. Bakan Davutoğlu, Sincan’daki olaylarla ilgili olarak Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, ıngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, ısveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve ıran Dışişleri Bakanı Mutteki ile telefonda görüşmüştü. (AA)

Son düzenleme:
dolaylı yoldan aldığım özel mesajın kaç kişiye yollanmış olduğunu bilmediğim için genel olarak açıklık getirmek amacıyla sizlerle paylaşmak ve burdan cevap vermek istiyorum...

üyenin kim olduğu ve bana kimden geldiği şimdilik kalsın....

kullanıcısından alıntı
merhaba canım ben uzun bır suredır çinde yasıyorum ve turkıyede soylenenlerı hayretler içinde izliyorum. en son msj gonderen sen oldugun ıcın sana yazmak ıstedım cunku ınsanların ne demek ıstedıgmı anlayamayıp ozel mesaj kutumu doldurmasını ıstemıyorum. ıstersen sen foruma yazdıklarımı ısım vermeden ekleyebılırsın. burda uygurlara karsı ben hıc bır cınlının ters bır tepkısıyle karsılasmadım, aksıne cınlıler uygurların onlara yaklasımına nazaran oldukca sakın ve yumusak yaklasıyorlar. yasanan olaylar tam olarak uygurların ısyan cıkarması ve bolucu eylemler yapmasından ıbaret ve olenlerın ıcınde cok sayıda cınlı de var. turkıyede ınsanların oncelıkle neyı savundugnu bılmesı gerektıgnı dusunuyorum bu ınsanlar burda fabrıka olayını bahane ederek eylem adı altında cınlılerın arabalarını evlerını kundakladıkları ıcın polısle catıstı ve olumler boyle gerceklestı aralarinda boluculuk yanlısı cinliler de vardi herhangı bır etnık katlıam soz konusu degıl. oylekı tr de dendıgı gıbı cınlıler uygurları asla cınce konusmak konusunda bıle zorlamıyor hatta kendı dıllerınde egıtım hakları var. turk medyasinin haber kaynagi uygurlar oldugu icin suan yapilan yayinlarin tarafli oldugunu dusunuyorum. uygur ozerk bölgesinde yasayan insanlarin yuzde doksani uygur ve suan sokaga cikma yasagi uygulaniyor cunku zaten az sayida olan cinlilerin can guvenligi yok ve karsi karsiya geldiklerinde cikan kavgalardan dolayi olumler iki taraftanda devam ediyor, evler kundaklaniyor. tabiki uygurlar bizim kardesimiz ancak bu teror yapmalarini desteklemek anlamina gelmemeli.

Cin, dunyada en cok idam yapan ulke oldugundan, hayvan haklarina sahip cikmadigindan, kalitesiz mal urettıginden vs elestirilmeli ve boykot edilmedilir, olmayan bır uygur katlıamı icin degil !

demek işgal edilmiş ülkelerinde bağımsızlık mücaadelesi veren Uygur türklerine bölücü diyorsunuzCADIARZU

Kimliğin ifadesi yasak
Doğu Türkistan’ın Türk dünyasının doğudaki kalesi olduğunu kaydeden Göktürk, bölgenin stratejik açıdan çok önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çekti. Çin ve müttefiklerinin varlıklarını istemediğini kaydeden Göktürk, Doğu Türkistan Türklerinin varlığının Orta Asya ve Anadolu Türkleri için de bir güvence olduğunu kaydetti. Türk milliyetçiliğinin bu bölgede yeniden etkinlik kazanmaması için Çin’nin elinden geldiğini yaptığını anlatan Göktürk, “Vatandaşlarımızın elinden anlamsız bahanelerle pasaportları alınıyor, aynı zamanda mallarına el konuluyor” diye konuştu. Çin tarafından işgal edilen Doğu Türkistan’da yaşayan Türklerin kendi kimliklerini ifade etmelerinin yasak olduğuna dikkat çeken Göktürk, insan hakları ihlallerinin soykırım boyutunda olduğunu söyledi.​

Petrol zengini
Petrol, wolfram, altın, kömür, uranyum gibi stratejik hammaddelere ve sayısız yeraltı ve yerüstü zenginliklerine sahip bir ülke. Çin’de mevcut 148 madenin 118 çeşidi Doğu Türkistan’dan çıkarılmakta. Doğu Türkistan’da şimdiye kadar 5 bin yerde maden ocağı işletmeye açıldı. Bu Çin’deki toplam maden ocaklarının yüzde 85’ini teşkil eder.​

Doğalgaz
Yaklaşık 500 bölgeden petrol, 30 bölgeden doğalgaz çıkarılmakta. Son yapılan araştırmalarda Türkistan’da petrol rezervi 8 milyar ton olarak tespit edildi. Her yıl 10 milyon ton petrol Çin’e taşınmakta. Çin’in kömür rezervinin yarısı da Doğu Türkistan’da. Yıllık altın üretimi 360 kg. civarında. Uranyum, wolfram gibi stratejik madenlerle tuz ve renkli kristal taşları Doğu Türkistan’ın başlıca yeraltı ürünleri arasında.​

sömürge ve köle uygur türklerine desteğim tamdırturkbayragi

Son düzenleme:
O kadar şey yazdım ve sildim ki yazdıklarımın hiç biri nefretimi öfkemi tam olarak anlatmaya yetmedi...
Bu yaşanan vahşettir katliam ve soykırımdır.Dünyada ki hiç bir millet katledilen TÜRK ırkından olduğu için kılını kıpırdatmayacaktır.Kınıyorum tüm çinlilerden nefret ediyorum.
Evime uzun zamandır çin malı olan hiç bir şey almıyorum bundan sonrada asla girmeyecektir.

çinde yaşayan üyeden gelen mesajı okudum ancak tvde izlediğim taşla tekmeyle dövülen insan görüntülerine ne gibi bir açıklaması var çok merak ettim

Son düzenleme:
bugun yıne haberlerde vahsetı sanıye sanıye gosterdı kanallar.. ıcım parcalandı o masumlara yapılan ezıyetlere ya.. Rabbım yardımcı olsun soydaslarımıza ınsallah.. buna nasıl kayıtsız kalınabılıyor anlamıyorum yaa.. ama yuzumu gulduren sevındıren Turkıyede bı cok sehırde boykotlar baslamıs.. halk sokaklara dusmus.. sukurler olsun kı dedım yıne de elımızden bukadarı gelıyor ve kardeslerımıze sahıp cıkmaya calısıyoruz.. keske benım bulundugum yerde de boyle gosterıler olsa da katılsak..en kısa zamanda bu zulum bu vahset bıter ınsallah..Rabbım sen yardım et..

dolaylı yoldan aldığım özel mesajın kaç kişiye yollanmış olduğunu bilmediğim için genel olarak açıklık getirmek amacıyla sizlerle paylaşmak ve burdan cevap vermek istiyorum...

üyenin kim olduğu ve bana kimden geldiği şimdilik kalsın....

kullanıcısından alıntı
merhaba canım ben uzun bır suredır çinde yasıyorum ve turkıyede soylenenlerı hayretler içinde izliyorum. en son msj gonderen sen oldugun ıcın sana yazmak ıstedım cunku ınsanların ne demek ıstedıgmı anlayamayıp ozel mesaj kutumu doldurmasını ıstemıyorum. ıstersen sen foruma yazdıklarımı ısım vermeden ekleyebılırsın. burda uygurlara karsı ben hıc bır cınlının ters bır tepkısıyle karsılasmadım, aksıne cınlıler uygurların onlara yaklasımına nazaran oldukca sakın ve yumusak yaklasıyorlar. yasanan olaylar tam olarak uygurların ısyan cıkarması ve bolucu eylemler yapmasından ıbaret ve olenlerın ıcınde cok sayıda cınlı de var. turkıyede ınsanların oncelıkle neyı savundugnu bılmesı gerektıgnı dusunuyorum bu ınsanlar burda fabrıka olayını bahane ederek eylem adı altında cınlılerın arabalarını evlerını kundakladıkları ıcın polısle catıstı ve olumler boyle gerceklestı aralarinda boluculuk yanlısı cinliler de vardi herhangı bır etnık katlıam soz konusu degıl. oylekı tr de dendıgı gıbı cınlıler uygurları asla cınce konusmak konusunda bıle zorlamıyor hatta kendı dıllerınde egıtım hakları var. turk medyasinin haber kaynagi uygurlar oldugu icin suan yapilan yayinlarin tarafli oldugunu dusunuyorum. uygur ozerk bölgesinde yasayan insanlarin yuzde doksani uygur ve suan sokaga cikma yasagi uygulaniyor cunku zaten az sayida olan cinlilerin can guvenligi yok ve karsi karsiya geldiklerinde cikan kavgalardan dolayi olumler iki taraftanda devam ediyor, evler kundaklaniyor. tabiki uygurlar bizim kardesimiz ancak bu teror yapmalarini desteklemek anlamina gelmemeli.

Cin, dunyada en cok idam yapan ulke oldugundan, hayvan haklarina sahip cikmadigindan, kalitesiz mal urettıginden vs elestirilmeli ve boykot edilmedilir, olmayan bır uygur katlıamı icin degil !

demek işgal edilmiş ülkelerinde bağımsızlık mücaadelesi veren Uygur türklerine bölücü diyorsunuzCADIARZU

Kimliğin ifadesi yasak
Doğu Türkistan’ın Türk dünyasının doğudaki kalesi olduğunu kaydeden Göktürk, bölgenin stratejik açıdan çok önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çekti. Çin ve müttefiklerinin varlıklarını istemediğini kaydeden Göktürk, Doğu Türkistan Türklerinin varlığının Orta Asya ve Anadolu Türkleri için de bir güvence olduğunu kaydetti. Türk milliyetçiliğinin bu bölgede yeniden etkinlik kazanmaması için Çin’nin elinden geldiğini yaptığını anlatan Göktürk, “Vatandaşlarımızın elinden anlamsız bahanelerle pasaportları alınıyor, aynı zamanda mallarına el konuluyor” diye konuştu. Çin tarafından işgal edilen Doğu Türkistan’da yaşayan Türklerin kendi kimliklerini ifade etmelerinin yasak olduğuna dikkat çeken Göktürk, insan hakları ihlallerinin soykırım boyutunda olduğunu söyledi.​

Petrol zengini
Petrol, wolfram, altın, kömür, uranyum gibi stratejik hammaddelere ve sayısız yeraltı ve yerüstü zenginliklerine sahip bir ülke. Çin’de mevcut 148 madenin 118 çeşidi Doğu Türkistan’dan çıkarılmakta. Doğu Türkistan’da şimdiye kadar 5 bin yerde maden ocağı işletmeye açıldı. Bu Çin’deki toplam maden ocaklarının yüzde 85’ini teşkil eder.​

Doğalgaz
Yaklaşık 500 bölgeden petrol, 30 bölgeden doğalgaz çıkarılmakta. Son yapılan araştırmalarda Türkistan’da petrol rezervi 8 milyar ton olarak tespit edildi. Her yıl 10 milyon ton petrol Çin’e taşınmakta. Çin’in kömür rezervinin yarısı da Doğu Türkistan’da. Yıllık altın üretimi 360 kg. civarında. Uranyum, wolfram gibi stratejik madenlerle tuz ve renkli kristal taşları Doğu Türkistan’ın başlıca yeraltı ürünleri arasında.​

sömürge ve köle uygur türklerine desteğim tamdırturkbayragi

cok sasırdım dogrusu... gozlerımızle goruyoruz yaa okuyoruz bılemıyorum yanı.. ıspatsa ıspat lazım bence.. sonucta belkı orda olayların ıcınde olaraktan dogru soyluyor olabılır ama kesın seylerle cıkmalı o arkadas her kımse..

Back