• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vahşet Bitene Dek Çin Mallarını Boykot Edelim...

Helal olsun teyzeme be, o cinli serefsiz mi dir nedir nasil bakmis bacimaz oyle soldan gozunu oynarim lan senin, ah verseler sizi bana

Bugun cocuklara mama almaya gittim kalmamisti kizim mama mama diye aglarken, oglum da su tabancasi alalim anne dedi, baktim Fabirque en chine yaziyor yani, cin mali alamayiz dedim, neden dedi cunku onlar insan olduruyo dedim, tamam dedi almayalim, ama ne yapcaz, cogu oyuncak cinden, ben nasil bulcam cinsiz mal burdan cocuklarima of adi yaratiklarrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Bugun cocuklara mama almaya gittim kalmamisti kizim mama mama diye aglarken, oglum da su tabancasi alalim anne dedi, baktim Fabirque en chine yaziyor yani, cin mali alamayiz dedim, neden dedi cunku onlar insan olduruyo dedim, tamam dedi almayalim, ama ne yapcaz, cogu oyuncak cinden, ben nasil bulcam cinsiz mal burdan cocuklarima of adi yaratiklarrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

cadım duyarlılığından ve evlatlarını yetiştirme tarzından dolayı seni tebrik ediyorumŞeniza.s.

acı çeken katledilen insanları düşünerek, yenilen bebeklerin ceninlerin fotoğraflarını gözümüzün önüne getirerek zoru başaracağızturkbayragi

evlatlarının o ellerden çıkmış oyuncaklarla oynamasındansa oyuncaksız kalıp 5 taş oynamasını tercih edeceğine eminim:1hug:

resim1.20090708122408..jpg

resim2.20090708122414..jpg

resim3.20090708122419..jpg

Çin malı ya da hammaddesini, tüketici olarak ayırt edebilmek oldukça güç ancak Çin üretimi olan bir malı ayırt etmek çok ama çok kolay.

Nasıl mı?

Aldığınız ürünün üzerinde "Made in China","Product of China", (Made in P.R.C) "Çin Malı"

gibi ibareler yer almıyorsa, ürünün barkodunu okuyun.

Her ülkenin sahip olduğu eşi olmayan satış kodları, barkodların başına işleniyor.

Barkodun en başındaki ilk iki ya da üç rakam, ürünün hangi ülkeden geldiğini size söylüyor.

İşte Çin'e ait barkod numaraları

690 - 691 - 692

Eğer ürünün orijinalinden emin değilseniz bu üç rakam size yol gösterecektir.

Bu numaralarla başlayan ürünleri almayın.

eline kan bulaştırmak istemeyen ÇİN MALI SATIN ALMAZ!!!!

(muadili olmayan sağlık ürünleri ve eskiden alınmış ürün için gerekli zaruri yedek parçalar hariç)

PEKİ NE YAPACAĞIZ
"869" ve "made in Turkey" ürünlerini alacağızturkbayragi

arkadaşlar tek başına " 869 " yeterli değil... üretim yerine de mutlaka bakmalıyız...

"869"turkbayragi "Made in TURKEY"turkbayragi

cadım duyarlılığından ve evlatlarını yetiştirme tarzından dolayı seni tebrik ediyorumŞeniza.s.

acı çeken katledilen insanları düşünerek, yenilen bebeklerin ceninlerin fotoğraflarını gözümüzün önüne getirerek zoru başaracağızturkbayragi

evlatlarının o ellerden çıkmış oyuncaklarla oynamasındansa oyuncaksız kalıp 5 taş oynamasını tercih edeceğine eminim:1hug:

Sagol ablacigim, napim elimden geldigince iste, o adi cekik gozlere mal mi birakcaz, goz mu yumdurcaz :olmaz:, oglum aglasin dursun hic bi sey olmaz, evde oyuncaklari var onlarla oynasin, yada dedigin gibi 5 tas oynasin yeter, o kadar olen kisilere yazik degil mi, zaten burda Turc mallari olsa alcam da yok senağlama​

bende artık dikkat ediyorum nerede üretildigine ve bundan sonra evime tek bir çin malı giremez.zaten çok kalitesizlerdi işte ucuz diye aldıklarım vardı bundan sonra ucuzda olsa çokda lazım olsa kesinlikle ve kesinlikle almam.o minicik yavruları gördükce kanım donuyor.nasıl bir vahşet bu Allah onların bin türlü b.....sını versin.
Sardunya Zakkum verdigin ibarelerin hepsini telefonuma kaydettim çok teşekkür ederim bundan sonra aldıgım herşeyi tek tek kontrol edip öyle alıcam.orada acı çeken insanlara biraz olsun bu şekilde yardımımız dokunursa ne iyi olur.biz kadınlar el ele verip çin mallarını almazsak ve buna dikkat edersek başaramacagımız şey olmaz.sonuçta çogu ihtiyaçlarımızı bizler karşılıyoruz.

bana bugün çalıştığım firmalardan birinden hediyeler geldi..
değişik objeler..
hepsi çin malı yaa adamlara sinir oldum görüşme boyunca laf sokup durdum da anlayana ..
nası duyarsızlıktır bu anlamadım ..

özel mesajlarım herkese açık....

tekrar rica ediyorum lütfen çin ve boykot konusu dışına çıkmayalım...

topiğin selameti açısından bunu üstüne basa basa altını çize çize rica ediyoruma.s.

katledilen zulüm gören bu insanlara edebileceğimiz tek yardım şansını elimizden kaçırmayalım....

forum kuralları gereği kapanan bir konunun devamı niteliğinde bir konu açmak yasak.!!!

Çin malı ya da hammaddesini, tüketici olarak ayırt edebilmek oldukça güç ancak Çin üretimi olan bir malı ayırt etmek çok ama çok kolay.

Nasıl mı?

Aldığınız ürünün üzerinde "Made in China","Product of China", (Made in P.R.C) "Çin Malı"

Her ülkenin sahip olduğu eşi olmayan satış kodları, barkodların başına işleniyor.

Barkodun en başındaki ilk iki ya da üç rakam, ürünün hangi ülkeden geldiğini size söylüyor.

ışte Çin'e ait barkod numaraları

690 - 691 - 692

eline kan bulaştırmak istemeyen ÇıN MALI SATIN ALMAZ!!!!

(muadili olmayan sağlık ürünleri ve eskiden alınmış ürün için gerekli zaruri yedek parçalar hariç)

PEKı NE YAPACAĞIZ

arkadaşlar tek başına " 869 " yeterli değil... üretim yerine de mutlaka bakmalıyız...

Son düzenleme:
bugün istanbulda bir camide
ölen uygurlu türkler için hem dua edip namaz kılınmış
hemde çin ve çin malları boykot edilmiş
ama tezatlığın bu kadarıdır ki
caminin 100 metre kadar ilerisinde bir işportacı çin malı ucuz çanta satıyor
muhabir yakalaşıp adama soruyor bu sattığınız mallar hangi ülkenin malı ??
adamda gülerek çin malı diyor
muhabir bu kadar protesto yapılıyor hatta bu camidede protesto yapılıyor çin mallarını almayın diyorlar
siz neden satıyorsunuz diyor
adamda napalım ekmek parası için diyor...
şimdi bu adama o ekmeğin içine kan doğranmış o para kirli desek ne derece anlar ki
bir yanda protesto bi yanda ekmek parası
şimdi kime kızalım ne için kızalım....

haberlere baka baka aglamakdan yoruldum, cloudy nin dedigi seyleri bende gordum, duydum napcaz, Kharetsin o adi mahluklari yaziklar olsun naletli seyler .

haberlere baka baka aglamakdan yoruldum, cloudy nin dedigi seyleri bende gordum, duydum napcaz, Kharetsin o adi mahluklari yaziklar olsun naletli seyler .

çin mallarının el atmadığı şey kalmamış canım
nokia markalı telefon kullanıyorum
bataryası ve şarj cihazı çin malı
hatta evdeki bir çok üründe öyle
ufaktan bir yerine bir parçasına bile çin malı bulaşmış
bunun önüne geçmek çok zor
bu durumu yaratan bizleriz
türkiye geri kalmış ve az gelişmiş gelişmekte olan ülkeler grubunda
doğal olarak dışarıya ham madde ve tarım ürünleri satıp
elektronik aletler ve ham maddesini sattığımız ürünlerin işlenmiş halini satın alıyoruz
sanayimiz gelişmemiş yada gelişilmesine izin verilmemiş
çini boykot etmek istiyorsak eğer
önce sanayimizi kalkındırıp dışa bağımlılığımızı azaltmamız gerekiyor
iki gündür paranoyak oldum elime aldığım her şeyin barkotuna bakıyorum
her bakışımda kahrediyorum çine evimizin içine kadar girmiş asıl katil evimizde :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Maalesef Cın malları her yerde..

Tamamen hayatımızdan cıkarmamız mumkun degıl..
Ama yerlı malı varken ıkı mılyon ucuz dıye mumkunse Çın malı almayalım...

Bir tane alsam ne olur kı demeden herkes elınden gelenı yapsa...Tv Çın mallarını boykot haberlerı devam ettıkce sesler yukselecektır...

Elımızden sımdılık dua ve boykot gelıyor..
Rabbım tum ezıyet ve zulum goren ınsanların yardımcısı olsun

Yılgınlık göstermek; umutsuz bakmak, bize yakışmaz arkadaşlar...

Evet, belki aldığımız, kullandığımız her ürüne, bir şekilde Çin'in çirkin sanayisinin izleri bulaşmış olabilir...
Belki yediğimiz sebze - meyvelerin tohumları bile Çin'den geliyor olabilir...
Saatimiz, gözlüğümüz, aynamız, bilgisayarımız, bardağımız, kaşığımız, şırıngamız, ilacımız dahi Çin'den geliyor olabilir...

Ama unutmamak gerekir ki, önce kendimizden sorumluyuz...
Eğer, bir yerlerden başlayarak bu istilaya "hayır" demezsek; daha nice dökülecek müslüman - Türk kanından bizlerin de sorumlu olacağımızı aklımızdan çıkarmamalıyız...

"Benim alıp - almamamdan ne çıkar?" diyemeyiz...
Unutmayalım ki; birler, binleri doğurur...
Bir tohumdan, devasa bir ağaç yetişir...
Ağaçlar, bir araya gelir; orman olur...

Bizler Türk oğlu Türk'üz...
Damarlarımızda, Türk kanı dolaşıyor...
Bizler; tarihin hiç bir diliminde; hiç bir azınlığa zulmetmemiş bir topluluğuz...
İnsanlığıyla, tarihinin sayfalarına imzamızı atmış bir milletiz...
Hakızlığa, zulme, en başta bizler karşı çıkarız...

Hangi dinden, hangi ırktan olursa olsun, dünyanın öbür ucunda bile olsa; haksızlığa uğrayan birini görünce, en başta bizim canımız acır...

Kendimizi küçük görmeye hakkımız yok...
"Biz ne yapabiliriz ki?" demeye hakkımız yok...

"Türk'ün" ne olduğunu gösterecek olan, bizleriz... turkbayragi​

ne oluyoruz 17 devlet kurmuş atalarımızın kemikleri sızlıyordur:olmaz:

bir Türk dünyaya bedeldirturkbayragi

BOYKOTO DEVAM.!!!

Çin B.Elçiliği'nden Türkiye'ye TEHDİT!zemuszemuskaydirigubbakcemile3turkbayragi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “G-8 Zirvesi” çalışmalarına katılmak üzere İtalya’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde düzenlediği basın toplantısında, başvurması durumunda Washington’da sürgünde yaşayan Dünya Uygur Kongresi lideri Rabia Kadir’e vize verileceğini duyurdu.

Erdoğan’ın açıklamasına Çin’in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Xiao Junzheng, “Kadir’in Türkiye’ye gelmesi halinde, Türkiye ile Çin arasındaki ilişkiler çok olumsuz etkilenir. Kaygıyla izliyoruz” şeklinde karşılık verdi.

Erdoğan dünkü basın toplantısı sırasında bir gazetecinin kendisine, “Kadir’in Türkiye’ye gelmek istediği, ancak vize alamadığı” yönündeki haberleri hatırlatmasına, “Bu tür şeylerde davet olmaz, müracaat olur. Böyle müracaatın olması halinde biz kendisine vize veririz” yanıtını verdi.

Kadir’e vize verilmesiyle ilgili Milliyet’in sorularını yanıtlayan Junzheng, Kadir’in Türkiye’ye gelmesine “kararlılıkla karşı çıkacaklarını” söyledi. Kadir’in Çin hükümeti tarafından bölücülüğe destek veren bir kişi olarak nitelendirildiğini söyleyen Junzheng, “Durumu kaygıyla izliyoruz. Sincan Özerk Bölgesi, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için bir köprü. Kadir’in bu olay bahanesiyle ilişkileri bozacağından çok kaygılanıyorum”dedi.

Junzheng, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün Çin mallarına boykot çağrılarıyla ilgili açıklamalarının da kendisini şaşırttığını söyleyerek, “Hem Ergün hem de Türkiye’nin dört bir yanında boykot çağrısında bulunan kişiler bu olayların arkasındaki asıl doğruları bilselerdi, bunları söylemezdi” diye konuştu.
Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk ise, “Başbakan Erdoğan’ın talimatı, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’ne ulaştırıldı. Rabia Kadir, büyükelçiliğe giderek, bizzat başvuruda bulunuyor. Büyükelçilik açılınca gidecek. Vizeyi kesin alacak. Onu İstanbul’da büyük bir kalabalık ile karşılayacağız” dedi.

Sakıncalı ilan edilmiş

Öte yandan Tümtürk’ün başkanı olduğu Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği, Mesut Yılmaz’ın başbakan olduğu 1998 yılında, hükümetin Çin’in baskıları sonucu Kadir’i siyasi suçlu olarak gösteren bir genelgeyi kabul ettiğini öne sürdü.

Kadir de, Türkiye’ye 2006 ve 2007’de vize başvurusunda bulunduğunu, ancak bunun reddedildiğini belirtmişti. Kadir’e, “Türkiye açısından hassasiyet doğurur” gerekçesiyle vize verilmediği öğrenildi.

Milliyet

turkbayragi

BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİRturkbayragi

Nasıl mı?

690 - 691 - 692

PEKİ NE YAPACAĞIZ

Çin'deki vahşet G-8 Zirvesi'ne taşındı
spacer.gif

spacer.gif
Erdoğan, Çin'de yaşanan Uygur katliamını G-8 Zirvesi'ne taşıdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G-8 Zirvesi'ne bölgesel lider olarak katılmak üzere geldiği İtalya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÇİN'DEKİ OLAYLAR
"Yüzlerce insanın öldürüldüğü ve bini aşkın insanın yaralı olduğu bir olayı, adeta bir soykırımı vahşetten başka bir kelime ifade etmez. Bir taraftan evrensel değerleri ve insan haklarını konuşacağız, diğer taraftan bunlara seyirci kalacağız. Bu olacak şey değil. İkili ilişkiler ve menfaatler değil, insanlık ön plana çıkmalı. Çıkarları değil, insanlığı düşünmek zorundayız. Çin yönetiminden failleri ortaya çıkaracak gerekli yaptırımları uygulamasını istiyoruz. Bu düşüncelerimi de görüştüğüm kişilere ilettim. Kimse de 'Hayır öyle değil' demiyor. Herkes endişe içinde durumu değerlendiriyor.
BM Güvenlik Konseyi'nde Çin daimi üye biz geçici üyeyiz. Bu konuyu da oraya taşımayı düşünüyoruz.

Hemen hemen tüm liderlerle görüşme fırsatım oldu. Kimisiyle yemekte, kimisiyle kokteyl kısmında. Bir kısmıyla bu konuları görüşme imkanım oldu, bir kısmıyla döndükten sonra Dışişleri Bakanı
spacer.gif
aracılığıyla irtibat kuracağız.

G-8'in G-14'e çıkarılacağı söylentisi
Bunun kulislerini ben de duyuyorum. Hatta G-14 değil G-20 tezi de var. Bunun için BM toplantısını bekleyelim. Orada daha geniş olarak bu konu gündeme gelecektir.

turkbayragi

BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİRturkbayragi

Nasıl mı?

690 - 691 - 692

PEKİ NE YAPACAĞIZ

file.ashx

ABD Kongresi'nden Uygurlara destek

ABD Temsilciler Meclisi, Sincan'da yaşanan olaylar nedeniyle Çin'i sert bir dille kınayan kınayan bir tasarı hazırladı. Tasarı önümüzdeki haftalarda genel kurulda oylanacak.

(AA - Ahu Özyurt / CNN TÜRK / Washington) -- Çin'in Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalarını eleştirmek ve Rabiya Kadir'e destek amacıyla ABD Kongresi'nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nin iki üyesinin desteğiyle kaleme alınan tasarı meclis başkanlığına sunuldu. Tasarı önümüzdeki haftalarda genel kurulda oylanacak.

Cumhuriyetçi Parti'den California Temsilcisi Dana Rohrabacher ve Demokrat Partili Massachusetts Temsilcisi William Delahunt imzasıyla kaleme alınan tasarıda Çin sert bir dille kınandı.

Tasarıda Pekin yönetiminin "Terörle Savaş" stratejik amaçlarını manipule ederek Uygurları baskı altında tuttuğuna ve Doğu Türkistan bölgesine Han Çinlileri yerleştirerek, Uygurları azınlık konumuna indirgediğine dikkat çekildi.

Tasarı, "Yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Han Çinlileri ve Uygurları için üzüntü duyuyoruz" derken "Çin yönetimini yargılama sürecinde bölgeye diplomat ve bağımsız gözlemcilerin girmesine izin vermeye ve bütün insan hakları ihlallerine son vermeye davet ediyoruz" ifadesi yer aldı.

Rabiya Kadir'e özel destek

Gözaltına alınan Uygurların durumu ile ilgili bilgi ve Uygurlara saldıran Çinlilere yönelik bir soruşturma isteyen tasarı "Çin Halk Cumhuriyeti Yönetimini Rabiya Kadir'e yönelik karalama kampanyasına son vermeye çağırıyoruz" cümlesi yer aldı.

Obama ve Clinton'a mektup

Tasarıyı imzaya açan Rohrabacher ve Delahunt ayrıca Başkan Obama ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a birer mektup göndererek Çin yönetimini kınamaya davet ettiler ve "Sizlerin sözleri etki yaratacak ve hatırlanacaktır" dediler.

Tasarının tanıtımı için ABD Kongresi'nin önündeki basın toplantısına katılan Rabiya Kadir'in "Türk vizesi için başvurdunuz mu? Gidecek misiniz" sorusuna "Başvuracağız" demekle yetindi.

BıR TÜRK DÜNYAYA BEDELturkbayragi

Nasıl mı?

ışte Çin'e ait barkod numaraları

690 - 691 - 692

eline kan bulaştırmak istemeyen ÇıN MALI SATIN ALMAZ!!!!

PEKı NE YAPACAĞIZ

Çin katliamına Finlandiya sessiz kalmadı

Doğu Türkistan özerk bölgesinde yaşayan Uygur halkına karşı Çin devleti tarafından uygulanan şiddete Finlandiya sessiz kalmadı.

Başkent Helsinki'deki parlamento binası yakınında toplanan grup, bildiri dağıtarak "Uygur halkına yapılan zulme dünya sessiz gözlerle bakmamalı" çağrısı yaptı.

Aralarında Uygur, Fin, Türk ve Azeri Türklerinin bulunduğu grup, polis kortejinde şehrin ana caddeleri üzerinde protesto yürüyüşü yaparak, "Soykırımı durdurun, Uygurlara bağımsızlık ve özgürlük" sloganları attılar. Gruba önderlik eden elektrik mühendisliği öğrencisi Uygur Türkü Rüstem Abdülhalil, Çin'de yaşananları vahşet olarak tanımlarken "masum insanlar, sokaklarda öldürülüyor. Dünya buna sessiz kalamaz, kalmamalı."açıklamasını yaptı.

Diğer yandan beş yıldır Finlandiya'da yaşayan Uygur Türkü Abdülkasım Seyit olayların aslında yeni başlamadığını söylüyor: "Çinliler bize soykırım yapıyor. Bu yeni başlayan bir şiddet değil. 1949 yılından beri vatanımız işgal altında. Zulüm altında yaşıyoruz. Medeniyetimizi yok ettiler, anadilimiz okullarda yasak ettiler. Dinimizi yasakladılar. Bugün Cuma ve camiler kapalı."

Fin basınının da yoğun ilgi gösterdiği grupta, birçok Finli ön sıralarda yer aldı. Müslümanlığı seçip, adını değiştirdiğini söyleyen Finli Süleyman Heilinen yaşananlar için "Doğu Türkistan' da Uygurlulara yapılanlar soykırımdır. Bütün Doğu Türkistanlılar, özgür olmalı; en azından otonomi verilmeli. Çin yönetimi, Uygurlulara ekonomik, dini ve kültürel baskı yapıyor; bölgenin demografisini değiştiriyor." açıklamasını yaptı.

Hareket halindeki korteji Esplanadi yoluna doğru saparken, sokaklardaki insanlarda ne olup bittiğini anlamaya çalışıyorlardı. Turistlerin yoğunlukla bulunduğu market alanında bulunan Çinli turistler de gösteriyi bir süre takip ettiler ancak sorularımızı "Yorum yok" diyerek yanıtsız bıraktılar.

Grup Esplanadi Caddesi üzerindeki, Avrupa Birliği merkezi önünde bir süreliğine durdu. Burada AB'ye Çin'i kınaması çağrısı yapıldı. Daha sonra grup buradan sakin bir şekilde parlamento binasına doğru yürüyüşe geçti.

Göstericiler arasında elerinde dövizlerle yürüyen bir başka Finli olan Saloa Tilma ise "Biz burada olarak 'herkes Uygurluların arkasında durmalı' mesajını vermek istiyoruz. Çin hükümeti baskıyı durdurmalı, insanları öldürmemeli. Doğu Türkistan özerk bir bölge ve Uygurlular daha çok insan haklarına sahip olmalı."dedi.

Protesto yürüyüşünü sonlandırmak için Parlamento binasını seçen göstericiler arasında Vatan Spor Kulübü başkanı Aslan Taşkın da vardı. Aslan "Uygur Türklerine destek vermek istiyoruz. Dünyanın bu zulme tanık olması gerekiyor." açıklamasını yaptı.

ıki saat süren gösteri olaysız bir şekilde sona erdi.

Back