V CARD NEDİR?Nasıl iptal edilir?

rafadantayfa

Sen Benim En Kıymetlimsin
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
11.100
93
213
İstanbul
Merhaba bana tanımadığım bir numaradan mesaj geldi.
Mesajda aynen şu yazıyor.

Begin:Vcard
N:bu kısımda adım yazılı
tel:numaram yazıyor bu kısımda
End:Vcard

Böyle bir mesaj geldi.

Daha sonra aynı numara bana hiç tanımadığım ve aramadığım halde beni aramışsınız günaydın slm vs.Şimdi sürekli mesaj geliyor.Acaba bu V CARD nedir?Nasıl iptal edilir?Bu kişi benim adımı nasıl öğrenmiş?

internettte vcard yazınca bunlar çıktı... bir outlook pogramı gibi bişeymiş.. hani şirket içi mail yazışması gibi bişey... ama bende çok bişey anlayamadım açıkçası... belki sen okuyunca anlayabilirsin yada işinle alakalı falan bir bağlantı kurabilirsin...
....................................................................

Kişisel bilgi dosyası olarak da adlandırılabilecek olan bu dosya çeşidi,Özellikle email programlarında kişi bilgilerini saklamak için kullanılan dosya türleridir.Uzandı olarak program özelliklerinde vCard File (.vcf) olarak görüntülenirler.
Bazı telefon modellerinin de desteklediği telefon rehberinin yedeklenme özelliği ile harici belleğe yedeklenen telefon rehberinize bilgisayarınıza kuracağınız Outlook Express ve Eudora gibi programlar bu dosya türlerini açmanıza yardımcı olabilir.

Simkartlarla başım belada olduğu için telefon numaralarımı kaybetmemek adına LG'nin bir modelinde telefon rehberini yedekleme özelliğini kullanarak harici belleğe yedeği almış ve edura ile rehberdeki numaralarıma ulaşmayı başarmıştım.
Bu tür sim kartlarındaki numaraları kaybetme olasılığı olan kişiler için çok güzel ve de kullanışlı bir program.İşinizi hayli hayli görecektir.Programı indirmek için aşağıdaki ''download'' resmine tıklayabilirsiniz

simdi siz boyle yazinca aklima kotu bi sey geldi acaba birisi arkadasin telefon rehberini mi kopyaladi

yabancı bir sitede vcardsistemi ile adres defterinde bulunan isimlere kolayca mesaj atma özeliğinden bahsediyor... vcard yüklü telefonla kişi adres listesinden kişinin email adresini yada adını seçip telefon numarasını girip mesaj atabiliyor falan yazıyor... anladığım kadarıyla sana bu mesajı atan kişi seni tanıyan biri yani tel numaranın ve adın soyadının onda da olması lazım... belki bir arkadaşın sana şaka yapıyordur...
elektronik kartvizit gibi bişeymiş bu...android işletim sistemine sahip gelişmiş tellerde varmış...

Son düzenleme:
evet ben de simdi google den baktim cogu kisiye boyle mesajlar gelmis
galiba fake sms
arkadaslarinizdan biri saka yapmis bence de

Telefonum android işletim sistemli değil.
Beni tanıyan birinin yapmış olabileceğini sanmıyorum.Yani öyle gereksiz şakalar yapacak arkadaşım çevrem yok.
Biri öylesine numara çevirip işletti desem adımı nereden biliyor?
Aklım takıldı açıkçası ama bu vcard dan bende okudum okudum birşey anlamadım.Ben böyle bir sistem oluşturmadım ki:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…