Bu konuyu açmak için çok düşündüm.. Önce gidip ilk açtığım konuyu okudum..
Bundan bir yıl kadar önce eşimle büyük bir kavga ettik evden gitti..Tabi yılların verdiği dolmuşluk vardı.. Sonra geri döndü mecburen iş gereği.. O dönem kesinlikle bu adamı tekrar sevemem ,onunla ömür geçiremem diyordum ,sağolsun burdaki arkadaşların güzel tavsiyeleri oldu.. Beni en çok bağlayan da 8 yaşındaki baba düşkünü kızım oldu.. Ayrılsak ve kızımı babamı özledim demeyeceğini bilsem zerre üzülmezdim..
Yaklaşık 6 ay önce benim de gayretlerimle aramızı baya düzelttik , mesela küsüp yataktan çıkan adam (özellikle bunu yapmamasını istemiştim) şimdi küsse de konuşuyor en azından .. Evde biraz sorumluluk almaya da başlamıştı..
Evliliğimiz boyunca ben ona hep acıdım esirgemeye çalıştım, özellikle maddi konularda..
Sadede geleyim..
Ramazanın arefe günü, o evde yokken 45 bin tl borcu olduğunu öğrendim ! Biz ev almıştık ve evı krediyı ben çekip ben ödüyorum, o da evın fatura vs giderlerini ödüyordu.. Meğer ev alırken bile bu borç varmış..Benden bunu hep saklamış.. Zaman zaman bir şey al dediğimde param yok derdi, borcum var derdi..ben de olsa olsa 2-3 bin bişeydir diye düşünürdüm.. Bu miktarı öğrenince kaynar sular boşaldı.. Karşılığında alınan bir mal da yok ortada.. Borç olmuş, kredi çekip kapatmaya çalışmış, olmayınca bi daha çekmiş cahil insanlar gibi..
Eve gelince söyledim kıyamet koptu.. Ben bunu kaldıramıyorum.. Keşke öğrenmeseydin ben yıne kredı çekip kapatacaktım diyor..Borç niye oldu diyorum bilmiyorum diyor ( Aldatma başka kadın vs yok olsa ben anlardım, bana bişey yapmayan adam başka kadını ne yapsın , zamanında babasına para çekip yollamış bir iki defa ilk burdan başlamış ama söylemiyor bana)
Şimdi arabayı satıp borcu kapatalım dedik.. Aman annenlere söyleme, babamlar da duymasın ben yüzlerine bakamam vs. diyor..Ramazanımız zehir oldu.. Ben de kabullenemediğim için söyleniyorum evde..
Zaten kadın gibi küsen darılan bir adam, hep dikkatli davranacaksın nerden alınacak belli değildir..
Dün iftarda babam aradı dedi,anlattın mı borcu dedim, anlattım dedi..Dedim sormadı mı nerden oldu 45 milyar diye.. Bundan bozuldu kavga ettik sofrayı terketti.. Ben yine sabaha kadar ağladım.. Sahura kaldırdım gece benle işin yok dedi yemeğe gelmek istemedi, acıdım aç kalacak yıne zorladım yedi yattı
Çok uzun oldu biliyorum..biraz da içimi dökmek istedim belki..bazı şeyler kimseye anlatılmıyor.. Burda okuduğum birkaç yazıda boşansam özler miyim diye geçiyor..güldüm buna..Boşansam zerre hatırlamam üstümden yuk kalkar ..
Sadece kızım .. O beni bağlıyor.. Dün beni ağlarken gördü..Dayanamıyorum kızım dedim.. Baban gitse bu evden üzülür müsün dedim.. Ağlamaya başladı..
Annemle iki sokak var aramızda, öyle annemin evine gidiyorum deyip çıkamıyorum da , here gün birbirimize tahammül etmek zorundayız.. O da gidemez buralı değil.. Sabredemiyrum artık..