How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Uzun yoldaki küçük adımlarım :) Ben de açıyorum sandığımı, buyrun :)

Çok teşekkür ederim canım :)
Eklemeye çalışırım inşallah cuma günü memlekete gidiyorum ilk düğün orda olacak haftaya bugün :) Acaip heyecanlıyım ama uçuk çıktı dudağımda kocaman ona sinir oldum :)
Gelinliğim yatağımın üzerinde, akşam eve gidince önce odaya girip gelinliğe bakıyorum :)) İlginç ruh halleri :)))
İnşallah seneye senin düğün heyecanını da birlikte yaşarız canım, darısı başına tez vakitte :)

Canım çok teşekkür ederim :) Ben de severek aldım, ne zamandır aklımdaydı beğenip alamamıştım nihayet bu sete denk gelip alabildim. Çay bardak ve tabaklarıyla da uyumlu olacaklar ona da ayrıca sevindim :)

Daha güzelleri sizlerin olsun kızlar :)
Ben haftaya bugün ilk düğün koşuşturmacasında olacağım. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen :)

Eki Görüntüle 282349

Ve tv nin fotoğrafını ekleyebildim nihayet :)

Ya bu uçuk benim de nişanda başıma bela oldu bi hafta da anca geçti ama makyajla falan belli olmaz takma kafana heyecandan resmen. Gelinliğini de merak ettim şimdi? Güzel heyecanlar insanlar gerilebiliyor da zaman zaman. Ufak pürüzleri kafanıza takmayın. Mutluluklar diliyorum tekrardan :)

Ya bu uçuk benim de nişanda başıma bela oldu bi hafta da anca geçti ama makyajla falan belli olmaz takma kafana heyecandan resmen. Gelinliğini de merak ettim şimdi? Güzel heyecanlar insanlar gerilebiliyor da zaman zaman. Ufak pürüzleri kafanıza takmayın. Mutluluklar diliyorum tekrardan :)

Benim de bir haftam var neyse ki ama canım, bu uçuk bir ayda anca geçer öyle kocaman :))
Eczaneye gideceğim iş çıkışı umarım çabuk geçer :)
Gelinliği gündüz gözüyle eve gidebilirsem çekerim canım, akşam çekince iyice karanlık çıkıyor :)
Çok teşekkür ederiz :)
Senin de daim olsun mutluluğun :)

Canım senden haber alamıyoruz ne yaptın evlendin mi? çok merak ediyorum. En kısa sürede görüşmek üzere.

Evet evlendim canım :)
8 gündür evliyim :) Bugün iş başı yaptım, fırsat bulursam daha uzun yazacağım.
Her şey çok güzeldi şükür :) Darısı başına canım :)

Evet evlendim canım :)
8 gündür evliyim :) Bugün iş başı yaptım, fırsat bulursam daha uzun yazacağım.
Her şey çok güzeldi şükür :) Darısı başına canım :)

cnm benm çok tebrik ederm:))))
ayy ne güzel yahuu darısı başımıza inşşş, nasıl geçti düğün uğrarsan anlat her bişiyciği:52:

Hayirli olsun canim tebirk ederim. Allah bir yastikta kocatsin insaAllah sayisini unutacagin nice 8 günler yasarsiniz :nazar: Darisi en kisa zamanda bizlerin basina kizlar :16:

cnm benm çok tebrik ederm:))))
ayy ne güzel yahuu darısı başımıza inşşş, nasıl geçti düğün uğrarsan anlat her bişiyciği:52:

YoLcu41
Hayirli olsun canim tebirk ederim. Allah bir yastikta kocatsin insaAllah sayisini unutacagin nice 8 günler yasarsiniz Darisi en kisa zamanda bizlerin basina kizlar

Çok teşekkür ederim kızlar :) İnşallah :) Allah herkesi sevdiğine kavuştursun :)

İki düğünüm oldu benim, biri bayramın üçüncü günündeydi. Bayram dolayısıyla akrabalar da memleketteydi kalabalık bir düğün oldu. Pist hiç boş kalmadı, Karadenizli olduğum için horon hiç durmadı gerçi ben kalkamadım ayakkabım vurdu feci. Dansımı ettim oturdum :) Tek aksilik elektriğin kesilmesiydi ama o bile eğlenceye mani olmadı. Eski düğünler gibi oldu, lambayla düğün yaptık :) Hoş bir hatıra kaldı bize.
İkinci düğün İstanbul'daydı. Orda da kalabalık, eğlenceli bir düğün oldu. Stüdyo fotoğraflarını İstanbul'da çektirdik, düğün salonu kendi de albüm yaptı. Fotoğraflarımız da çok güzel çıkmış. Stüdyo fotoğraflarını daha alamadık, eşimin kardeşi alıp gönderecek biz görev yerlerimize geri döndük Cuma gecesi itibariyle :)
Düğünlerle alakalı çok net şeyler hatırlamıyorum açıkçası, ilk dansımız eşimin duvağımı açıp alnımı öpmesi, yığınla çektirilen fotoğraf ve son kare kameraya el sallama :)
Eğlenen, oynayan insanlar var gözümün önünde :) Bir de her an ağlamaya meyilli annem, babam :(
Düğün gecesi İstanbul'da bir otelde kaldık, sonra da iki günlüğüne balayına gittik. Ağva beklediğim kadar güzel değildi açıkçası ya da evlilik heyecanıyla kendimi gezmeye verememiş olabiliirm :)
Döndük iki gün daha İstanbul'da kayınvalidemlerle kaldık ve eve dönüş nihayet. Evliliğin keyfini sanırım kendi evimize gelince yaşadık. İkimize ait bir yuvanın varlığı ikimizi de acaip mutlu etti. Bir oyun gibi geliyor her şey :)
Hafta sonu hayli yoruldum bu arada, valizleri boşaltma, çamaşırları yıkama asma yerleştirme, mutfak alışverişi ve yemek derken bitap düştüm :)
Eşimin bir on gün daha izni var, bu sabah yolcu etti beni; erken kalkıp kahvaltı da hazırlamış :)
Çeyizlerimi kullanıyor olmak da çok güzel :) Aldıklarımı kullanacağım diye bir sürü şey bulaştırıyorum :)))
Arada can sıkıcı şeyler de olmadı değil. Kayınvalideme biraz kızgınım- kırgınım, ama eşime söz verdim söylenmeyeceğim :)) Takı meselesi, düğünde takılan para konusu cidden betermiş.
Çok şükür çalışıyoruz ve borçlarımızı ödemek de gene desteksiz eşimle bana kaldı :) Halbuki düğünde takılan paralarla birazını kapatabileceğimizi düşünüyorduk. Neyse artık :)

Her şey bir yana, her anı birlikte yaşıyor olmak harika. Allah nazarlardan saklasın :) Darısı evlilik için gün sayan herkesin başına.
Ne kadar sıkıntılı da olsa o sıkıntılar geçince yanınızda sevdiğiniz kalıyor. Bu da her şeye değer zaten :)

Son düzenleme:
Canım yaa çok sevindimm hayırlı uğlu olsun, bir yastıktaa kocayınn, darısıı başımızaaa.
Evinii merak ediyoruzz halaa bilginnn olsun.
Bi de balayına ağvaya gittiğini yazmışsınn bende heppp balayı için ağva düşünmüştümm yorumlarını merak ediyorum. Nerde kaldığınızı da cnm beni aydınlatırsan sevinirimm.
Tekrar mutluluklarrrrr hepp mutlu olll hep yüzün gülsünn:16:

Biz de karadenizliyiz canim. Bizim dügünde de kemenceler hic susmayacak topuklar hic durmayacak :) Balayina iki günmü ayirdiniz sadece? Aslinda bende 3 gün düsünüyordum. Cünkü kocam hemen ise baslayacak. Balayindan sonra evimizde de bir iki günümüz olsun diye. Bakalim hayirlisi. Canim takilari kaynanan direk alip size vermedi heralde hic? Olsun.. Sen yuvanda ki huzurun bozulmamasina bak gerisini bosvermeye calis. Borclar alin teri ile calisilip yine ödenir Allahin izniyle. Sana kurdugun yeni dünyada sonsuz mutluluklar dilerim. Darisi basimiza insaAllah :)

kıyamam bebeğim yaaa:)) ama o kdr mutlu oldmki anlatamam, oyun gibi dmişssin bende tüm aldklarımı evcilik oyuncağı gibi görüorm çocukken pek oyuncağım olmadı belki ondan bu kdr ceyizlere meraklıyım bilemiorm:)) herseyi kullanıcam die bulaştırıorm demişssin bende farklı olmıcam sanırm:))
eşinle en güzel günleri yaşayın su an olduğu gibi borç ödenr ama böle bişeyn sorun olmasıda çok sıkıcı brbirinze kenetlenirseniz herseyn üstesinden gelirsiniz cnm benm
çok sevindm çok mutlu oldm sanki yakınımda birinin düğünü olmus o da bana herseyiyle anlatıo gibiydi demekki kk düğünleri böle oluo:) mutluluklar diliyorumm :16:

Canım yaa çok sevindimm hayırlı uğlu olsun, bir yastıktaa kocayınn, darısıı başımızaaa.
Evinii merak ediyoruzz halaa bilginnn olsun.
Bi de balayına ağvaya gittiğini yazmışsınn bende heppp balayı için ağva düşünmüştümm yorumlarını merak ediyorum. Nerde kaldığınızı da cnm beni aydınlatırsan sevinirimm.
Tekrar mutluluklarrrrr hepp mutlu olll hep yüzün gülsünn:16:

Çok teşekkür ederim canım amin :)
Bir kısmını eklemiştim ama son halini ekleyemedim henüz farkındayım iki düğün uzun yolculuklar iş başı derken bir yoğunluğun içinden çıkıp diğerine girdim. Fırsat bulursam çekeceğim evi inşallah.
Canım Ağva'ya gidiş yolunu ben daha kısa tahmin etmiştim açıkçası, biz otobüsle 3,5 saate gittik. Gidiş yolu biraz sarsıntılı da olsa :) sonbaharın tüm güzelliğini görmemiz açısından güzeldi. Ağva merkez hayli sakindi; ben daha hareketli bir yer bekliyordum. Gerçi iyice gezmek için de çok vaktimiz olmadı; hava da soğuktu zaten.
Biz Sweethome 'da kaldık. Gardan bir beş dakikalık mesafede taksiyle, biraz dışında merkezin. Biraz zorlarsan denizi görebilirsin pencerelerden :) En azından 201 nolu oda öyleydi :)Otel personeli gayet güleryüzlü ve ilgiliydi. Yalnız akşam yemeği fiyatları cidden pahalıydı; ilk gün otelde mum ışığında güzel bir yemek yedik ertesi gün merkezde bir lokantadaydık. Otelin lobisi de çok şık döşenmişti. Benim çok hoşuma gitti :) Ağva'daki oteller içinde iyi bir alternatif olabilir; bir de merkezde bir otel vardı çok hoş gözüküyordu dışarıdan ismini hatırlayabilirsem yazarım sana.
Senin düğünün yazın olacak, bence o zamanlar daha güzel olabilir Ağva; zaten yazın özellikle haftasonları hayli artıyormuş hareketlilik. Sıcak da olur donmazsınız, gezeceğiz diye :)) Benden önce giden arkadaşlarım gayet memnun ayrılmışlardı Ağva'dan inşallah sen de memnun kalırsın :)
Sapanca'ya, Abant'a baktın mı oralar da güzel olabilir Maşukiye var bir de :)
Daha uzak bir yerlere gidebilirseniz Cunda harika olabilir. Ben yazın tatilde gitmek istiyorum inşallah gidebiliriz :)
Amin canım amin, cümlemizin :)

Biz de karadenizliyiz canim. Bizim dügünde de kemenceler hic susmayacak topuklar hic durmayacak :) Balayina iki günmü ayirdiniz sadece? Aslinda bende 3 gün düsünüyordum. Cünkü kocam hemen ise baslayacak. Balayindan sonra evimizde de bir iki günümüz olsun diye. Bakalim hayirlisi. Canim takilari kaynanan direk alip size vermedi heralde hic? Olsun.. Sen yuvanda ki huzurun bozulmamasina bak gerisini bosvermeye calis. Borclar alin teri ile calisilip yine ödenir Allahin izniyle. Sana kurdugun yeni dünyada sonsuz mutluluklar dilerim. Darisi basimiza insaAllah :)

İki gün ayırabildiğimize şükrediyoruz canım :) Benim iznim yoktu zaten ikinci düğünü beklerken arada 5 gün gitti :)) Anca iki gün kaldı balayına eşimin İstanbul'a dönüp ilişiğini kesmesi gerekiyordu sonra da yeni bir uzun yolculuk daha yapmamız :) Biraz da evimizde dinlenmek istedik iyi ki de öyle yaptık :)
Takılar değil de canım düğünde takılan paralardan nasiplenemedik hiç :) Halbuki borçlarımız için bize vereceğini söylemişti kayınvalidem. Sonradan borcumuz var diyerek aldı. Taktığı altınların parasını almış gibi oldu bir nevi. Eşlerin ikisinin de çalışması insanlarda böyle bir intiba bırakıyor tamam gayet iyi kazanıyoruz da, düğün arefesi ve sonrasında kazandıklarımız pek elimizde kalmadı- kalmıyor. Bunu kimseye anlatamıyoruz :) Kimse gelinime şöyle yaptım böyle yaptım diyemez artık anında cevabını veririm :)) İyice çirkef gelin oldum :) Hiç yakıştıramıyorum kendime ama cidden ortam bozuyormuş olmayacak kılıklara sokuyormuş insanı :)))
Tekrar çok teşekkür ederim canım, inşallah inşallah :))

kıyamam bebeğim yaaa:)) ama o kdr mutlu oldmki anlatamam, oyun gibi dmişssin bende tüm aldklarımı evcilik oyuncağı gibi görüorm çocukken pek oyuncağım olmadı belki ondan bu kdr ceyizlere meraklıyım bilemiorm:)) herseyi kullanıcam die bulaştırıorm demişssin bende farklı olmıcam sanırm:))
eşinle en güzel günleri yaşayın su an olduğu gibi borç ödenr ama böle bişeyn sorun olmasıda çok sıkıcı brbirinze kenetlenirseniz herseyn üstesinden gelirsiniz cnm benm
çok sevindm çok mutlu oldm sanki yakınımda birinin düğünü olmus o da bana herseyiyle anlatıo gibiydi demekki kk düğünleri böle oluo:) mutluluklar diliyorumm :16:

:)) Ayy canım teşekkür ederim çok :) Benim gözüm hala çeyizlerde, yeni oyuncaklarda; bu heves bir süre daha devam edecek galiba :)
Eşimle birbirimizi oyun arkadaşım diye seviyoruz :) Şimdilik gayet keyifli, eğlenceli geçiyor zamanımız; umarım hep böyle devam eder :)
Misafir için aldığım yemek takımlarına kadar geldim ben, bu akşam onları kullanabilirim :) Kullanmak için almadık mı işte, tez yoldan hepsini kullanmakta fayda var :))
Parasında pulunda cidden değilim ama yapılan nezaketsizlik ve düşüncesizlik canımı sıktı. Keşke hiç böyle bir şey olmasaydı, bir kere araya böyle bir konu girince de olmamış gibi davranamıyor insan. Zaman her şeyin ilacı diyelim :))
Burası benim düğün günlüğüm oldu açıkçası, aldıklarımı da eksiklerimi de kimi sıkıntılarımı da buraya yazdım :) Düğün sonrası yazarken bile hayli uzak görünüyordu; şimdi evli biri olarak yazıyorum. Hayat garip cidden :)
Umarım her şey aynı büyülü güzelliğiyle devam eder :)
Tekrar teşekkürler Nil :) Kolaylıklar, mutluluklar diliyorum :)

İki gün ayırabildiğimize şükrediyoruz canım :) Benim iznim yoktu zaten ikinci düğünü beklerken arada 5 gün gitti :)) Anca iki gün kaldı balayına eşimin İstanbul'a dönüp ilişiğini kesmesi gerekiyordu sonra da yeni bir uzun yolculuk daha yapmamız :) Biraz da evimizde dinlenmek istedik iyi ki de öyle yaptık :)
Takılar değil de canım düğünde takılan paralardan nasiplenemedik hiç :) Halbuki borçlarımız için bize vereceğini söylemişti kayınvalidem. Sonradan borcumuz var diyerek aldı. Taktığı altınların parasını almış gibi oldu bir nevi. Eşlerin ikisinin de çalışması insanlarda böyle bir intiba bırakıyor tamam gayet iyi kazanıyoruz da, düğün arefesi ve sonrasında kazandıklarımız pek elimizde kalmadı- kalmıyor. Bunu kimseye anlatamıyoruz :) Kimse gelinime şöyle yaptım böyle yaptım diyemez artık anında cevabını veririm :)) İyice çirkef gelin oldum :) Hiç yakıştıramıyorum kendime ama cidden ortam bozuyormuş olmayacak kılıklara sokuyormuş insanı :)))

canım çok sinir oldum yaa düğünlerde hep böyle olaylar oluyormuş. Benim kayınvalidem çok uysal çok iyi biri fakat şu dğüşüncede olması sinirlerimi bozuyor. Çalışıyorlar masrafları yükleriz zamanla öderler. Tabiki her şeyimizi kendimiz almaya çalışıyoruz ama ailelerin de katkısının olması çabalaması lazım bunlar beni evlilikten soğutan şeyler. Umarım her şey güzel ve sorunsuz olur zamanı gelince. Sen de takma kafaya eşinle mutlu ol, boşver. Öptüm canım.

Sanirim arada bi cirkeflesmek gerekiyor yeni gelin olunca :) Rabbim mutlulugunuza engel olacak hir biseyle karsilastirmasin sizi insaAllah. Bir yastikta kocayin. Amiiin. :)

canım çok sinir oldum yaa düğünlerde hep böyle olaylar oluyormuş. Benim kayınvalidem çok uysal çok iyi biri fakat şu düşüncede olması sinirlerimi bozuyor. Çalışıyorlar masrafları yükleriz zamanla öderler. Tabiki her şeyimizi kendimiz almaya çalışıyoruz ama ailelerin de katkısının olması çabalaması lazım bunlar beni evlilikten soğutan şeyler. Umarım her şey güzel ve sorunsuz olur zamanı gelince. Sen de takma kafaya eşinle mutlu ol, boşver. Öptüm canım.

Canım valla düğünün en can sıkıcı kısmı bu altın, para, borç vesaire meselesi. İnanır mısın nasıl insanların içine düştüm diye oturup ağlayacaktım neredeyse düğün gecesinde. Aileme karşı da mahcup oldum. Sağ olsunlar hiç durumları yokken ellerinden gelenin çok çok fazlasını yaptılar hiçbir karşılık beklemeden. Diğer taraf ise eşim onlara altınlar için bile destek olmuşken ve onun haricinde zaten hiçbir masrafımıza ortak olmadıkları halde borcumuz var diyerek bize ihtiyacınız var mı diye sormadan parayı aldılar. Hatta kayınvalideme bırakacaktık altınları henüz meydanda bir şey yokken , ama tam verirken alacağım bunların birazını borcumuz var deyince bende kayış koptu artık :) Neyi alıyorsunuz zaten hep bizimkiler taktı deyiverdim :) Ve vermedim sonra da peşimizde götürdük tabii altınları. Ay aklıma geldikçe sinir oluyorum:) Ben de baktım kul olarak üstesinden gelemiyorum Allah'a havale ettim kayınvalidemi :))
Kızlar kayınvalidelere dikkat edin cidden en iyisinden bile düğün gecesi bambaşka biri çıkabiliyor :))
Çalışan kızlar devrin şansızı biziz galiba, nerede borç varsa sırtımıza yüklüyorlar :) Çalışırız öderiz nasılsa, millet ne diye keyfinden olsun :)
Evlenmiş ve bu türden kayınvalide sahibi olanlara geçmiş olsun diyor, diğerlerine de Allah korusun böylelerinden dileklerimi iletiyorum :))

YoLcu41
Sanirim arada bi cirkeflesmek gerekiyor yeni gelin olunca :) Rabbim mutlulugunuza engel olacak hir biseyle karsilastirmasin sizi insaAllah. Bir yastikta kocayin. Amiiin. :)

Amin canım amin. Büyüklerde gençler kadar olgunluk, düşüncelilik yok vallahi. Allah iyilerle, iyi niyetlilerler karşılaştırsın cümlemizi ve umarım bu karşılaştığım son düşüncesizlik olur :)

canım hatırladın mı beni:)) evlenmişsin sende hayırlı olsun. mutluluğunuz daim olsun inşallah hayatım
sende karadenizliymişsin bende öyle bizim oraların düğünleri çok güzel olur. bende eylülde evlendim ve malum horon oynamaktan bitap düştüm :52: düğünde takılan paralar erkek tarafınındır diye saçma bi gelenek vardır bizim oralarda sen de bu yüzden mağdur olmuşsun. düğünü erkek yapar ya takılan paralarlada düğün masrafları ödenirmiş:53: ne saçma dimi...ben bu duruma çok şahit olduğum için baştan eşime demiştim bak düğünde para altın ne takılırsa bizimdir sakın aksi bi durum olmasın diye gözdağı vermiştim.:9: ki zaten bizde çoğu şeyi eşim kendisi yaptı bide paraları verin diyeydi Allaaahhh varyaa cıngarı görürdülerr:)) olsun önemli olan huzurunuz olan olmuş biten bitmiş sen mutluluğuna bak canım:54:

canım hatırladın mı beni:)) evlenmişsin sende hayırlı olsun. mutluluğunuz daim olsun inşallah hayatım
sende karadenizliymişsin bende öyle bizim oraların düğünleri çok güzel olur. bende eylülde evlendim ve malum horon oynamaktan bitap düştüm :52: düğünde takılan paralar erkek tarafınındır diye saçma bi gelenek vardır bizim oralarda sen de bu yüzden mağdur olmuşsun. düğünü erkek yapar ya takılan paralarlada düğün masrafları ödenirmiş:53: ne saçma dimi...ben bu duruma çok şahit olduğum için baştan eşime demiştim bak düğünde para altın ne takılırsa bizimdir sakın aksi bi durum olmasın diye gözdağı vermiştim.:9: ki zaten bizde çoğu şeyi eşim kendisi yaptı bide paraları verin diyeydi Allaaahhh varyaa cıngarı görürdülerr:)) olsun önemli olan huzurunuz olan olmuş biten bitmiş sen mutluluğuna bak canım:54:

Canım merhaba, hatırlamaz mıyım :) Teşekkür ederim amin cümlemizin inşallah :)
Eşim Karadenizli değil ama genelde aynı anlayış var sanırım. Sağlık olsun diyelim :) Bu yoldaki ilk, tek ve son mağdur olmayacağım gerçeğiyle teselli buluyorum :))

Yalnız üstteki mesajı tekrar okudum da cidden baya doluymuşum, zaman her şeyin ilacı :))))

Back