Uzun yolculuk? Tavsiyeleriniz?

Shinypink

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2021
25
30
Merhabalar, bu bayram uzunca bir Karadeniz yolcuğu yapacağız arabayla, İstanbul'dan başlayıp boydan boya geçeceğiz, fakat ben biraz endişeliyim ya. Sürücümüzün uzun yol deneyimi var, konaklama da yapacağız ama yine de içim rahat değil. Deneyimleriniz nasıl bu konuda? Tavsiyeleriniz var mı? Ha bir de, nereleri mutlaka tavsiye edersiniz gezip görmek için? Şimdiden çok teşekkürler.

Tatil bölgelerine uzak bir yerde yaşadığımız için her sene uzun yolculuk yapıyoruz. Öncelikle şoför tekse mutlaka bir yerlerde gecelik konaklayarak yolculuk yapın ben araba kullanıyorum ama uzun yolda hiç geçmedim direksiyon başına o yüzden hep ortada bir şehirde gecelik konaklama yaptık. Şoförün yanına haritalardan anlayan, uyuklamaması için onu canlı tutacak, kahvesini hazırlayıp verebilecek, müziği ayarlayabilecek biri otursun.

Tatile hep araçla gidiyoruz,İstanbuldan çıkıp Antalya'ya gideceğiz bu sene bizde eşim ve çocuklarımla.
Yola çıkmadan önceki gece erken uyuruz,erken kalkar sabah 4-5 gibi çıkarız yola ki İstanbul sabah trafiğine yakalanmadan çıkabilelim diye,çocuklar uyumaya devam ederler onlar uyanana kadar devam ederiz yola,uyandıklarında kahvaltı yapmak için duruyoruz sonra mola vere vere devam ediyoruz yola.
Tek kişi kullanacaksa acele gideyim orada dinleneyim demesin,bol bol mola versin bu önemli,biz eşimle ikimiz kullandıgımiz icin arabayı birbirimizi dinlendirebiliyoruz ama tek olsam yorulduğumu hissettiğim an ceker mola alanına biraz yüruyüp bacaklarımı açarım,kahve icerim biraz toparlaniŕ öyle devam ederdim yola. Uykunuzu almış olsanız bile yola bakarken esnemeye başlıyorsunuz biraz araç kullandıktan sonra.
Ki halihazırda cocuklar için bol bol duruyoruz,acıktık,susadık yorulduk dedikleri an ikiletmeden duruyoruz ama kendimi iyi hissetmezsem de dururum acele etmek yerine.

Merhabalar, bu bayram uzunca bir Karadeniz yolcuğu yapacağız arabayla, İstanbul'dan başlayıp boydan boya geçeceğiz, fakat ben biraz endişeliyim ya. Sürücümüzün uzun yol deneyimi var, konaklama da yapacağız ama yine de içim rahat değil. Deneyimleriniz nasıl bu konuda? Tavsiyeleriniz var mı? Ha bir de, nereleri mutlaka tavsiye edersiniz gezip görmek için? Şimdiden çok teşekkürler.
Dinlenerek gidin.Acele etmeden.Keyifli olur.İyi yolculuklar.

Her sene uzun yol yapar farklı bölgeleri gezeriz. Tatil zamanı gelmeden bi kaç hafta önce araştırmalara başlarım bi rota oluştururum iki gezilecek bölge arasındaki yol süresini müzelerin kapanış açılış saatlerini ki geç gidip veya erken gidip boşuna vakit kaybetmiş olmayalım diye. Ne yenir nerede konaklanır meşhur olan şeyleri nelerdir hepsini araştırır rotayı oluşturur yola öyle çıkarım. Bir günde gezilecek yerleri belirler koştur koştur olmadan tadını çıkara çıkara gezebileceğimiz şekilde organize ederim. Şöför tek ise bol mola verip kahve müzik vs canlı tutulması ve çok fazla gece yolculuğu yapılmamasını tavsiye ederim geceleri bi duş alıp rahatlayabileceğiniz sabah kahvaltı sonrası yeniden yola koyulabileceğiniz buna sebep bir güne çok sıkışık olmayan program yapmalısınız.
Bartın Amasra
Safranbolu evleri
Kastamonu ( çekme helvasını tatmadan geçmeyin)
Sinop (tarihi ceza evi, kalesi vs. Birde mantısından yemelisiniz)
Samsun (ilk adım anıtı,Bandırma gemisi)
Ordu (teleferik)
Giresun (Tirebolu-çay fabrikaları)
Trabzon ( Atatürk köşkü, Uzungöl,sümela manastırı)
Rize (Ayder, zilkale, merkez)
Artvin (sallanan köprü,Karagöl)
Vaktiniz varsa Artvin’e kadar gitmişken bi Gürcistan yapabilirsiniz.
Yine durum uygun olursa gidişi kıyı şeridinden dönüşü iç kesimden yapıp daha fazla il görebilirsiniz.
Mesela dönüş için
Artvin’den Ordu’ya oradan Tokat’a
Tokat-Amasya-Çorum-Çankırı-Bolu-Adapazarı-İzmit-İstanbul şeklinde dönüş güzergahı olabilir.

Son düzenleme:
Guzel bir rota cizin. Google haritalar dan turistik yerler filtresi yapin, bunlardan gideceginiz yol guzergahina uygun olanlari secin kaydedin. Sık sık durup bir yerler gorulebilecek sekilde ayarlayın, dinlenmis de olursunuz. Yaninizda yiyecek icecek bulundurun. Yemek icin durma imkaniniz olmadiginda veya o anda guzel mekan bulamadiginizda geciştirirsiniz. Biz hep aracla geziyoruz ama nedense aklima cok tavsiye gelmedi ya

Herkese çok teşekkürler öneriler için. Gecelik konaklama yapacağız zaten, planı da tavsiyelerinize göre gözden geçireceğim.

Herkese çok teşekkürler öneriler için. Gecelik konaklama yapacağız zaten, planı da tavsiyelerinize göre gözden geçireceğim.
Karadenizin birçok yeri arabaya uygun değil hele ki dışardan gelip yollara tam hakim olmayanlar için. Biz mesela şehir değiştirdikten sonra özellikle rizede arabayı otelde bırakıp servislerle gitmiştik çoğu yere. Yolları görünce eşim iyiki bırakmışız dedi

X