• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Uzun yıllardır hamile kalmak için uğraşanlar... Tecrübelerimizi paylaşalım!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İnşaallah canım herkese nasip etsin Rabbim. Hiç bir sebep yok derken rahim filmi de çektirdin mi? Ve 3 yıl geçmiş olmadıysa belki basit ilaç takviyesi gerekebilir.

Sebepsiz infertilite yaşayan bütün arkadaşlar için yazıyorum. Vitaminlerine bakıldı mı? D vitamini, b vitamini, folik asit vs önemli diye biliyorum gebe kalmada. Özel istemedikçe yapmıyorlar bazı yerlerde. Ve gebe kalmak isteyen her kadına verilebilecek basit vitamin ilaçları var, bir bakabilirsiniz.
Bir de geçen sebepsiz infertilite ile alakalı bir konu okumuştum. Yıllarca hiçbir sorun bulunmuyor sonra anti-sperm antikor testinde kadının kocasının spermlerine alerjisi olduğu ortaya çıkıyor. Bağışıklık sistemi için tedavi uygulanıyor. Ben de zaten her şeye baktırdık bir de buna bakayım acaba yanma sebebim alerji mi diye merak etmiştim. Çok şükür alerji çıkmadı. Ama böyle yıllar geçtiyse bir bakılabilir. Kanda bakılıyor zaten. En azından şüphe kalmamış olur akılda.
Canım bana 3 kere klomen+catlatma iğnesi kullandım rahim filmi çekildim eşim sperm testi yaptırdı hepsi iyi farklı iyi doktora da gittim o da 1 ay ilacsiz yumurta takibi yaptı yumurta gelişip kendiliğinden çatlıyor ilaçlik bir durum yok dedi.
Ama b12 ve d vitamini düşüktü iğne kullandım b12 normaldi d vitamini biraz düşük ama ilaç olmadan da düzelir dedi doktor

Canım bana 3 kere klomen+catlatma iğnesi kullandım rahim filmi çekildim eşim sperm testi yaptırdı hepsi iyi farklı iyi doktora da gittim o da 1 ay ilacsiz yumurta takibi yaptı yumurta gelişip kendiliğinden çatlıyor ilaçlik bir durum yok dedi.
Ama b12 ve d vitamini düşüktü iğne kullandım b12 normaldi d vitamini biraz düşük ama ilaç olmadan da düzelir dedi doktor
Anladım cnm iyi o zaman. Ben de d vitamini düşüklüğü ile çok uğraştım. Gebe kalmak için ve gebelik sırasında çok önemli. Daha da düzelir inş.

hayirli cumalar kizlar,

tecrübe ve fikirlerinize ihtiyacim var. bu arada yeni sayilirim burda :)

adetim 3 gecti, test bu sabah negative cikti. daha bugün hafiften ara ara bel sancim tutuyor onun disinda hic birseyim yok tas gibiyim masALLAH :rapci:normalde adetten önce bilirsiniz karinda biraz sislik olur yada orda birsey varmis gibi bir his olusur, gögüzler hassaslasir filan, bende bunlarin hicbiri yok bu ay. sadece bugün bir iki kez belimde sanci oldu birde ara sira beyaz seffaf yumurta aki gibi akintim var. sizce hala ümit var mi?

hayirli cumalar kizlar,

adetim 3 gecti, test bu sabah negative cikti. daha bugün hafiften ara ara bel sancim tutuyor onun disinda hic birseyim yok tas gibiyim masALLAH :rapci:normalde adetten önce bilirsiniz karinda biraz sislik olur yada orda birsey varmis gibi bir his olusur, gögüzler hassaslasir filan, bende bunlarin hicbiri yok bu ay. sadece bugün bir iki kez belimde sanci oldu birde ara sira beyaz seffaf yumurta aki gibi akintim var. sizce hala ümit var mi?
İnşallah bebistir canım ama yine de hemen umutlanma stres vücutta o kadar şey değiştiriyor ki inanamazsin yaşayan biri olarak söylüyorum bize de haber ver :)

yok stres yapmiyorum zaten ama bekliyorum iste. gecen iki ay igne ile denedik tutmadi ama adetim gününden önce gelmisti. bu ay da hic ümitlenmedim cünkü yumurtlama gününü kacirdim en azinda takvim öyle gösteriyor. adetim hala gelmedi hic birsey hissetmiyorum ya gününü sasirdi yada yumurtlama gec oldu ve ALLAHIN izniyle tuttu. hayirlisi olsun. insALLAH hayirlisida gönlümüzden gecendir.

ben almanyada yasiyorum, tüp bebek burda cok pahali belki bir defa yaptirabiliriz ama ikinci zor olur. o asamaya gelmeden insALLAH tutar. Rabbim sana da daha dogrusu bizim gibilere merhamet etsin, kucagimizi bos yuvamizi evlatsiz birakmasin

hayirli cumalar kizlar,

Her zaman ümit var canim tabi ki. Ancak arkadasin dediği gibi sen ne kadar çok istersen vücudun o kadar değişik değişik tepkiler verebiliyor. Testin negatif ise çok kaptirma kendini sonra üzülmemek için. Ama ümit her zaman var. Sadece beklemek zor

Her zaman ümit var canim tabi ki. Ancak arkadasin dediği gibi sen ne kadar çok istersen vücudun o kadar değişik değişik tepkiler verebiliyor. Testin negatif ise çok kaptirma kendini sonra üzülmemek için. Ama ümit her zaman var. Sadece beklemek zor
aynen beklemsi zor, ama icimden zaten olumsuz geciyor

Iyi o zaman cnm bu şekilde daha net bir tedavi olur. Allah yardımcınız olsun. Maddi manevi rabbim kolaylik versin.
iki sene önce düsük yaptim o gün bu gündür deniyoruz tabi bu sirada endometriosiz filan cikti onlarin tedavisini oldum. RAbbim ne eylerse güzel eyler, bekleyelim görelim ;)

iki sene önce düsük yaptim o gün bu gündür deniyoruz tabi bu sirada endometriosiz filan cikti onlarin tedavisini oldum. RAbbim ne eylerse güzel eyler, bekleyelim görelim :KK66:
Geçmiş olsun. Zor durum özellikle düşük sonrası beklemek nasıldır bilemiyorum. En kısa zamanda tekrar nasip etsin ins rabbim.

En uzun zaman bana ait sanırım..17 yıl oldu ve denemedik bişi kalmadı..artık herşey nasip kısmet...

İnşaallah canım herkese nasip etsin Rabbim. Hiç bir sebep yok derken rahim filmi de çektirdin mi? Ve 3 yıl geçmiş olmadıysa belki basit ilaç takviyesi gerekebilir.

Sebepsiz infertilite yaşayan bütün arkadaşlar için yazıyorum. Vitaminlerine bakıldı mı? D vitamini, b vitamini, folik asit vs önemli diye biliyorum gebe kalmada. Özel istemedikçe yapmıyorlar bazı yerlerde. Ve gebe kalmak isteyen her kadına verilebilecek basit vitamin ilaçları var, bir bakabilirsiniz.
Bir de geçen sebepsiz infertilite ile alakalı bir konu okumuştum. Yıllarca hiçbir sorun bulunmuyor sonra anti-sperm antikor testinde kadının kocasının spermlerine alerjisi olduğu ortaya çıkıyor. Bağışıklık sistemi için tedavi uygulanıyor. Ben de zaten her şeye baktırdık bir de buna bakayım acaba yanma sebebim alerji mi diye merak etmiştim. Çok şükür alerji çıkmadı. Ama böyle yıllar geçtiyse bir bakılabilir. Kanda bakılıyor zaten. En azından şüphe kalmamış olur akılda.
Canım bu bahsettiğin alerji testini nasıl yaptırcaz bende merak ettim şimdi benim d vitaminim ve folik asit iyi çıkmıştı kan testlerimde aslına bakarsan sebepsiz birşey olmaz gibi yani illaki bi sebebi var önemli olan onu bulmak ve üstüne gitmek bende gergin Yen'i bişey öğreniyorum bu konuda gerçekten çok kapsamlı ve detaylı insanın kafası karışıyor

İnş canım. Ben de hep anestezili yapsalar diye düşünüyorum ama doktor hiç acı olmaz derse güveneceğim sanırım :)
Kızlar ben aneztezisiz çektirdim anezteziili çektirmenize gerek yok evet acı oluyor ama dayanılmayacak kadar değil zaten çok kısa sürüyor ağrı saniyelik sürüyor ilacı verince acı oluyor aneztezisiz tavsiye ederim

hayirli cumalar kizlar,

Mrb canım bende seninle benzer belirtiler yaşıyorum benimde 2 gün geçti bende bu sabah test yaptım negatif çıktı ama kasıklarımda belimde hatta bacağımda bile ağrı kramplar oluyor göğüslerim hassaslaştı ve dediğin gibi bendede beyaz akıntı var aslında çokta umut bağlamak istemiyorum hep lavaboya gidiyorum acaba regl geldimi diye belki yarın gelir ama insan bi ihtimal düşünüyor Yinede ben bide bu ay klomen çatlatma iğnesi kullanmıştım belkide onların etkisinden de kaynaklanıyor olabilir bilemedim

Back