• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Uzun yıllardır hamile kalmak için uğraşanlar... Tecrübelerimizi paylaşalım!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba ben yeni uyeyim iki yıllık evliyim hiç korunmadik ama hamile kalamadimçünkü pko var kilo var stres var kaç doktora gittim bir şeye yaramadı klomen kullandım bir ay iki ayda soğan kürü uyguladim hayıt tohumu kullandım faydası olmadı.adetlerim düzensiz tarlusal kullanıp adet oluyorum bir çare bulan bana da söylesin
Canım ben bebek kısmına çözüm bulamadım ama 2-3 ayda bir gelen adetlerim arada gecikse de genelde bir ayda geliyor çok şükür. O da her ay adetin 7. Günü bazen 8-9-10. Günü gibi hacamat oluyorum. Sirttan ve karından. Ayrıntılı açıkladım konu açtım istersen oradan bakabilirsin. Hala da düzenli devam ediyorum yarın 7. Gün yapacağım ins. Gerçi şimdi ilaç kullandığım için gününde gelecek ama olsun yine de aksatmiyorum artık ben. Ama bebek meselesine gelince klomeni 6 kereye kadar deneyebilirsin. Ben her yolu denedim pcos var aynen. Hatta kilo sorunum da yok ona rağmen hiçbir şey ise yaramadı. Inşaallah kürler ise yarar sende.

Sağol canım cevap verdiğin için kilo var bende kendimi bildim bileli diyet yapıyorum ama kiloluyum hep 27 Nisan'da tarlusal kullanıp adet oldum taki düne kadar dünde oldum ama yine tarlusalla klomeni de bir ay kullandım doktorum da çok ilgisizdi değiştirdim ama hiç bir doktor ilgilenmedi doğru düzgün böyle yani uğraşıyorum

Sağol canım cevap verdiğin için kilo var bende kendimi bildim bileli diyet yapıyorum ama kiloluyum hep 27 Nisan'da tarlusal kullanıp adet oldum taki düne kadar dünde oldum ama yine tarlusalla klomeni de bir ay kullandım doktorum da çok ilgisizdi değiştirdim ama hiç bir doktor ilgilenmedi doğru düzgün böyle yani uğraşıyorum
Canım klomenle buyuduyse yumurtan yine deneyebilirsin belki ise yarar. Ama dedigin gibi önce içine sinecek bir doktor olsa iyi olur tabi. Allah gönlüne göre hayirlisindan versin.

Canım klomenle buyuduyse yumurtan yine deneyebilirsin belki ise yarar. Ama dedigin gibi önce içine sinecek bir doktor olsa iyi olur tabi. Allah gönlüne göre hayirlisindan versin.
Maalesef büyümedi canım o doktordan sonra kaç doktora gittim ama sonuç yok şimdi beklemedeyim araştırıyorum bu pkonun da cozumu yok galiba

Amin canım inşallah rabbim kimsenin kucağını boş koymasın.

Maalesef büyümedi canım o doktordan sonra kaç doktora gittim ama sonuç yok şimdi beklemedeyim araştırıyorum bu pkonun da cozumu yok galiba
Pkonun çözümü yok dedigin gibi. Daha doğrusu tıpta henüz öyle bir ilaç yok. Ama yumurtaları büyütmek için çok seçenek var. Klomenle büyümediyse iğneyle büyütüyorlar. O daha etkili oluyor. Şöyle diyeyim. Yumurta rezervinde azalma ya da rahimde sorun vs olsa onun tedavisi çok daha zor. Ama bu hastalık diğerleri gibi ilerlemiyor. Hatta yaş geçtikçe hafifleyebiliyor. O yüzden aman geç kalmayalım korkusu olmasın yaş sorunu yoksa. Pkos ta genelde geç de olsa bir şekilde oluyor diyorlar. Senin de daha doğru düzgün tedavi bile başlanmamış. Belki de ilk yumurtlamanda hamile kalırsın kim bilir. Nasip işte kimi de yıllarca tedavi oluyor ama hamile kalamiyor. Bence sen tedaviye odaklan canım.
Benim de pkos nedeniyle tedaviye rağmen yıllardır olmuyor ama bu sefer farklı bir doktordan fikir almaya gideceğim ins. Artık derse tamam yapılacak bir şey yok çok düşünme bırak derse gerçekten artık kür ilaç vs hiç bir şey yapmayacağım. Kendi sağlığım için uğraşıp ona göre hayatıma yön vermek istiyorum. Belki de tam da o zaman kendiliğinden olur... Allah bilir. Hayırlısı olsun.

Pkonun çözümü yok dedigin gibi. Daha doğrusu tıpta henüz öyle bir ilaç yok. Ama yumurtaları büyütmek için çok seçenek var. Klomenle büyümediyse iğneyle büyütüyorlar. O daha etkili oluyor. Şöyle diyeyim. Yumurta rezervinde azalma ya da rahimde sorun vs olsa onun tedavisi çok daha zor. Ama bu hastalık diğerleri gibi ilerlemiyor. Hatta yaş geçtikçe hafifleyebiliyor. O yüzden aman geç kalmayalım korkusu olmasın yaş sorunu yoksa. Pkos ta genelde geç de olsa bir şekilde oluyor diyorlar. Senin de daha doğru düzgün tedavi bile başlanmamış. Belki de ilk yumurtlamanda hamile kalırsın kim bilir. Nasip işte kimi de yıllarca tedavi oluyor ama hamile kalamiyor. Bence sen tedaviye odaklan canım.
Benim de pkos nedeniyle tedaviye rağmen yıllardır olmuyor ama bu sefer farklı bir doktordan fikir almaya gideceğim ins. Artık derse tamam yapılacak bir şey yok çok düşünme bırak derse gerçekten artık kür ilaç vs hiç bir şey yapmayacağım. Kendi sağlığım için uğraşıp ona göre hayatıma yön vermek istiyorum. Belki de tam da o zaman kendiliğinden olur... Allah bilir. Hayırlısı olsun. Yaşım daha 20 erken ama ilk gittiğim doktor geç kalmamak lazım dediği için ben de uğraşıyorum ama daha doğru düzgün bir doktora denk gelmediğim için Henüz bir sonuç alamadım ne zaman yumurtluyorum onu bile bilmiyorum Dr verdi klomeni günde iki tane kullan dedi kullandım gittim sanki zorla doktor olmuş baktı karnıma gelişmemiş dedi bu şekilde olmaz dedi gönderdi. Başka bir doktora gittim adetin 2. günüydü birkaç tahlil yaptı ve dedi ki bu şekilde olmaz bence sen tüp bebek yaptırdı dedi oda gönderdi diğerleri de kilo ver geçer dedi 20 kilo verdim her şey aynen devam etti sonra o stresle kiloyuda geri aldım zaten anlayacağın kara bahtım kör talihim.biraz uzun oldu kusura bakma bu arada nerede oturuyorsun İst.dami

Gelartik00 Gelartik00 evet uzun yıllar istanbul da oturdum. Şimdi yurt dışında yaşıyorum. Canım yani doktorlar nasıl hemen tüp diyor anlamıyorum. Biz yıllardır uğraşıyoruz. Klomenle denedik aşılamayla denedik vs vs. Hiç biriyle olmayınca tupe gecebilirsin artık dediler. Bu şekilde denemek lazım önce. Klomen olmadıysa iğne ile büyütmeyi deneyecek bir doktor olsa en azından öyle denersin. Bence buradan doktor araştırabilirsin. Tavsiye üzerine gidersen sorun yaşamazsın inşaalah.
Bu arada demissin ne zaman yumurtladigimi bilmiyorum diye. Adetin düzenli kendiliğinden gelmiyormus bir de klomenle yumurta gelişmedi demissin. Su durumda doğal yumurtlama ihtimalin çok düşük. Bende normal yumurtlama olmuyor. Anca ilaçla o da çoğu zaman yine olmuyor. Yumurtlama olsa da gebelik olmuyor falan filan off iyice karıştı işler :) velhasıl düzgün bir tedavi için doktor araştırmaya devam derim ben. En kötü ihtimal yumurtaliklar ilaclara tepki vermiyorsa tüp bebek ilaçları ile doğal gebelik de olabiliyor. Bir çözüm olur inşaallah.

Gelartik00 Gelartik00 evet uzun yıllar istanbul da oturdum. Şimdi yurt dışında yaşıyorum. Canım yani doktorlar nasıl hemen tüp diyor anlamıyorum. Biz yıllardır uğraşıyoruz. Klomenle denedik aşılamayla denedik vs vs. Hiç biriyle olmayınca tupe gecebilirsin artık dediler. Bu şekilde denemek lazım önce. Klomen olmadıysa iğne ile büyütmeyi deneyecek bir doktor olsa en azından öyle denersin. Bence buradan doktor araştırabilirsin. Tavsiye üzerine gidersen sorun yaşamazsın inşaalah.
Bu arada demissin ne zaman yumurtladigimi bilmiyorum diye. Adetin düzenli kendiliğinden gelmiyormus bir de klomenle yumurta gelişmedi demissin. Su durumda doğal yumurtlama ihtimalin çok düşük. Bende normal yumurtlama olmuyor. Anca ilaçla o da çoğu zaman yine olmuyor. Yumurtlama olsa da gebelik olmuyor falan filan off iyice karıştı işler :) velhasıl düzgün bir tedavi için doktor araştırmaya devam derim ben. En kötü ihtimal yumurtaliklar ilaclara tepki vermiyorsa tüp bebek ilaçları ile doğal gebelik de olabiliyor. Bir çözüm olur inşaallah.
Canım cevap verdiğin için teşekkür ederim ben internetten çok baktım Muğla da oturuyorum bu şehirde en az on doktora gittim biri öyle dedi doğal yollarla olmaz dedi bir kaçı kilo var dedi biri aşılama yaparız olur dedi üç ay cyclo prognova diye bir ilaç kullandim tam ilaç bitti başlayacağız hoooop doktor ortalıkta yok gitmiş yenisine anlattım durumu tahlil yaptı prolaktin yüksek olunca dostinex verdi kullan gel dedi kullandim gittim düşmüş dedi başka bir doktora yonlendirdi. Gittim oda dedi kilo verirsen düzelir olmadı olmuyor ters gidiyor her şey.koca karilara bile gittim ama olmadi.doktorun birine dedim ki iğne ile aşılama denesek parladı hemen yok öyle birşey olmaz öyle dedi tersledi gonderdi.haftaya başka birine gideceğim oda umursamazsa bende birakicam her ay sonu hüsran her ay sonu stres gerek yok yani.senin yaş kaç yine çok uzun oldu kusura bakma

Klomeni kullansam olur mu acaba madem doktor ilgilenmiyor kendim alıp kullansam

Biliyor musun pko tanidigim birindede vardı evlendi ve bir iki ay içinde hamile kaldı hatta doğurdu bile yani olmayacak değil ama bu şekilde uğraşmak zor oluyor kimileri yanlışlıkla hamile kalırken bizim gibilerde yanıp tutuşuyor ama olmuyor vardır bunda da bir Hayr diyorum bazen.takmicam diyorum olursa olur diyorum ama tutamıyorum kendimi

Biliyor musun pko tanidigim birindede vardı evlendi ve bir iki ay içinde hamile kaldı hatta doğurdu bile yani olmayacak değil ama bu şekilde uğraşmak zor oluyor kimileri yanlışlıkla hamile kalırken bizim gibilerde yanıp tutuşuyor ama olmuyor vardır bunda da bir Hayr diyorum bazen.takmicam diyorum olursa olur diyorum ama tutamıyorum kendimi
Canım ya ne kadar çok ugrasmissin sen de gerçekten doğru düzgün bir yumurtlama tedavisi gorememissin. Zor gerçekten iyi bir doktor bulmak. Ama kendin klomen kullanma bence çünkü yumurta büyüdü mu buyumedi mi bilemezsin. ki etki etmemis onceki sefer. Su an belki dozun arttırılması gerekebilir bunu doktor belirlemesi lazım. Boşu boşuna almış olma canim bence. Stres de yapmadan yavaş yavaş duruma bir bak bakalım karşına içine sinecek bir doktor çıkarsın rabbim iyi bir tedaviye baslarsiniz. Ben gecen ay kendim klomen kullandim bir ise yaramadi. Ustelik hangi dozun ne kadar etki ettigini biliyordum o sekilde kullandim yine sonuç sıfır. Ustelik doktora kontrole gidecektim kist kaldı mi diye bakmak gerekiyor. Ona da istediğim güne randevu alamadım. Dün yumurtaligim çok ağrıdı korktum önceki aydan kist kaldıysa buyuyorsa diye. Hemen doğum kontrol hapi başladım. Öyle yapıyordu doktorum kist kalırsa adetin 5. Günü başlatıyordu. Şimdi kontrol ettiremedim diye bir ihtimal kullanıyorum bu hafta gidince öğreneceğim. Yani anlayacagin başıma bir de doğum kontrol hapı çıktı risk sebebiyle. Doktorsuz olmuyor bu işler. Cok yorulmussundur sen de o kadar tedavi... Rabbim işlerini kolaylaştırsın inş.

Amin canım amin
Uğraşıyorum ama sadece uğraşmış oluyorum ben buraya gelin koca memlekette bir eşimi tanıyorum başka yok burda kimsem yaşadığım üzüntüyu stresi anlatacak kimsem yok iki yılın en az 17 ayını hastanelere gitmekle geçirdim hep umudum vardı o doktor tüp bebek dediğinde dünyam başıma yıkıldı bir hafta çok kötü durumdaydim o zamandan beri de gitmedim doktora en az üç ay oldu çok zor Allah im en kısa zamanda size ve isteyen herkese nasip etsin beni de unutmasin inşaallah

Klomeni kullanmim o zaman gerçi olacağı olsa olurdu ki şimdiye kadar ..

Bana en son bir arkadaşım önermişti o tüp bebek yaptır diyen doktoru o çok iyi çok ilgili şöyle böyle dedi yani her doktor herkese iyi de gelmiyor

Amin canım amin
Uğraşıyorum ama sadece uğraşmış oluyorum ben buraya gelin koca memlekette bir eşimi tanıyorum başka yok burda kimsem yaşadığım üzüntüyu stresi anlatacak kimsem yok iki yılın en az 17 ayını hastanelere gitmekle geçirdim hep umudum vardı o doktor tüp bebek dediğinde dünyam başıma yıkıldı bir hafta çok kötü durumdaydim o zamandan beri de gitmedim doktora en az üç ay oldu çok zor Allah im en kısa zamanda size ve isteyen herkese nasip etsin beni de unutmasin inşaallah
Amin canım inşaallah hepimize nasip etsin. Seni çok iyi anlıyorum ben de tekim burada sadece eşim var. Evlat sevgisini onun sıcaklığını tatmayı çok istiyorum. Onu ahlaklı terbiyeli bir şekilde yetiştirmek için uğraşmak istiyorum hep. Senin hormon sonuçlarından neye bakıp da dedi ki tür bebek gerekiyor diye. Yani pko sonuçta bu anlamadım gitti. Dediğin gibi her doktor herkese yaramıyor mudur nedir... Bir de eğer imkanın varsa gerçekten tüp bebek doktoruna da gidebilirsin ama tüp bebek yaptırmak için değil. Hiçbir doktordan istediğini bulamadın diyelim onlar da tür bebek öncesi tedavi planlayabilirler belki. İğne verebilir, takip yapar, hiç olmadı aşılama yapar filan... Ama tüp bebek öncesi bir tedavi yapabilir o merkezler. Aklında bulunsun. Önceki sayfaları okuduysan yazmıştım ben de bu hafta tüp bebek merkezine gideceğim ama tüp için değil. Tedavi planlaması için inşaallah. Araştırdıysan eğer şeker ilaçları çok iyi geliyormuş belki son olarak onu deneyebiliriz. Bakalım ne diyecek ona göre buradan paylaşırım fikir olsun diye.

Ben de o kadar istiyorum ki anlatamam progesteron a baktı prolaktin e bakmıştı maksat odadan göndermek işte yaşım gereği tüp bebek yaptiramicaz ama bulursam bir yer giderim şeker ilacina gelince kullanıyorum zaten glifor u.tup bebek için gerekli şartlardan sadece bir yıl boyunca korunmasız ilişkiden hamile kalmamak . bakalım Allah büyüktür vardır bunda da bir hayır

Kızlar sanırım güzel sonuçlarla döndüm doktordan. Hamdolsun...

İlişki sonrası çok yanma yaşıyordum. Evlendiğimizden beri devam eden bir şeydi ve bütün smear testlerim temiz çıkıyordu. Ama bu gün ilk defa infertilite ve tüp bebek uzmanı başka bir doktora gittik fikir almak için. Ve akıntımı kontrol etti, bana çok yoğun iltihabımın olduğunu, sadece bunun bile gebeliğe engel olabileceğini söyledi.

Tedavi de çok basit eşimle birlikte ayda bir hafta kullanacağımız hap verdi. Ayrıca vajina içini her gün yıkamak için vagyl adlı toz ve ayda bir hafta kullanmak için gyno daktarin krem verdi. Ek olarak klomen ile asla tedavi etmediğini, glucophage adlı şeker ilacı ile daha sağlıklı ve düzenli kendiliğinden yumurtlama olacağını söyledi. Hem ailemde şeker hastalığı olduğu için bu ilacın beni şeker hastalığından koruyacağını söyledi. Bazı ilaçlar için 3, bazı ilaçlar için 6 aylık tedavi yazdı. Ek olarak cobal f adlı b vitamini ve folik asit kompleks ilacı verdi. Bu ilacı hamilelik planlayan herkes kullanabiliyormuş galiba.

Ayrıca adetin 18. günü başlamak için duphaston verdi. Bu ilaç gebelik gerçekleşirse tutunmasını sağlar, gerçekleşmezse de adet oldurur dedi. Rahim filmi için şu an asla çektirme dedi. Yoğun iltihap olduğu için bütün iltihap tüplere ve yumurtalıklara dağılır. Onu sonra görüşelim, şimdilik bu ilaçları kullan, bu şekilde 3 aya gebelik olabilir çünkü iltihap ve yumurtlama dışında sorun yok bunlar geçerse gebelik olur, hastalığın çok basit tedavisi dedi.

3 buçuk ay sonraya randevu verdi. Gebelik olmazsa tekrar istişare edelim bakalım başka yapabileceğimiz bir şey var mı görüşürüz o zaman dedi. Özet bu. İlaçlar gebelik gerçekleşse de zarar vermez hatta bazılarını gebelikte de devam et dedi. Ve burası bir tüp bebek merkeziydi kızlar. Yani doktor bana diyebilirdi her şeyi denemişsin artık sıra tüp bebekte diye ama öyle yapmadığını ve öncesinde tedavi planladığını duymuştum o yüzden gittik zaten.

Üzerimden büyük bir yük kalktığını hissediyorum. 3 ay hiç doktora gitmeye gerek kalmadan tedavi görüp doğal gebelik bekleyeceğim inşaallah. Özellikle iltihabı öğrendiğime bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.:KK51::anneadayı:

Benim uzun zamandır aklımdaydı. Pcos olduğu için klomen yerine glucophage ile kimse tedavi etmedi bu şekilde artık kendim mi alıp kullansam diye çok düşündüğüm olmuştu. Şimdi bunu doktorun verdiğine çok sevindim. Eğer gitmeseydim iltihabı bilemeyecektim ve yumurtlama olsa da işe yaramayacaktı belki de iltihap sebebiyle. Çok şükür yol aldığımızı düşünüyorum. Tüp bebeğe şu an için gerek yok diyor doktor hala inanamıyorum. Hala doğal olarak tedavi seçeneklerimiz varmış :) Hadi bismillah...

Benim uzun zamandır aklımdaydı. Pcos olduğu için klomen yerine glucophage ile kimse tedavi etmedi bu şekilde artık kendim mi alıp kullansam diye çok düşündüğüm olmuştu. Şimdi bunu doktorun verdiğine çok sevindim. Eğer gitmeseydim iltihabı bilemeyecektim ve yumurtlama olsa da işe yaramayacaktı belki de iltihap sebebiyle. Çok şükür yol aldığımızı düşünüyorum. Tüp bebeğe şu an için gerek yok diyor doktor hala inanamıyorum. Hala doğal olarak tedavi seçeneklerimiz varmış :) Hadi bismillah...

bir yola girmiş olmanıza çok sevindim. inşallah 3 aynı sonunda güzel haberlerinizi de okuruz burdan. sevincinize ortak oluruz. :dua:
bende 3 yıllık evliyim iki yıldır istiyoruz ama daha kısmet olmadı. ilk yıl iki ayrı doktora gittim hiçbir sorun yok denemeye devam edin dedi. sonra dr değiştirdim ve rahim filmi istedi hemen. tüplerimden biri kapalıymış, sıvı toplanması ve şekil bozukluğu varmış. aldılar tek tüpü. tek tüple aşılama denedik iki ay önce ama maalesef tutmadı :( bu ara gitmeyi istemiyorum artık psikolojik olarak çok etkiledi beni. ben ilk aşılamada tutacak diye çok umutluydum niye bilmiyorum :) forumda okudum ve hayıt otu kullanmaya karar verdim . inşallah bende faydasını görürüm :dua::dua:

Back