Yalan soylemiyorum
Yalan yok yalan yok
Ya kanser hastalari kanser olduklarini bilmez cogu zaman
Bussuru hasta hasta oldugunu bilmez
Ya bende cok fazla ayrinti bilmiyorum
Bana iyisin diyolar ne biliyim iki doktor konusuyo tip diliyle
Ben konustuklarindan anlamiyorum ki
bak simdi bu Allah korusun kanser degil
hani aslinda cogu kanser hastasi bilir ama yinede bilmeyecek durumda olanlar vardir sen ablani demistin
dmemistik iyileseceksin bitti dediler ama saklamistik dedin..
ama bu ruhsal bir skinti ya ben yüzde yüz tanidigim iki kisi var sizofreni
ve bunlardan birisi hastaligini biliyor ve kabulleniyor
sen simdi diyorsun ki ben siziofreniyim ama ayrinti bilmiyorum diyorsun..
o bildiigm kisi lise zamanlarda ortaya cikti ve ailesi götürdügünde aile yaninda yapmadi ilk zamanlar
ayri ayri aldilar yani bu sürecte tek basina olmuyorsun en azindan ilk zamanlar
mesela benim dediigm kisinin annesiyle görüyordu ayri sonra o kisiyle
sonra hasta oldugunu kabul edince cocuk annesinide istedi yaninda herseyi rahatca anlati ilk asamadi
kullandigi ilaclar onu kaldirmadi sürekli uyku hali yasadi,kedini toplumdan disaladi oda..
zaman icinde daha kontrolu sagladi, onun bazi seyleri hastaliginin özelligini bir ara hayaller kurmaya baslayinca ya da bu olay siddetlenince
kendi kendine annesine benim doktorla görüsmem gerek diyor ve gidiyor..yani bu hastalik ruhsal bir hastalik ve biliyor musu kalitsal,
genetik kökenli senin cocuklarinda olmazsa bile onlarin cocuklarinda onlrda olmazsa bile 7 kusakata bile olma ihtimali var
sence bunlar sana anlatilmaz m?
sizofreni senin hastaligin degil ya da öyleysin ama en azindan ben bunun bir teshisi konuldugunu sanmiyorum..
depresyon olabilir ya da buna benzer seyler..
cünkü sizofreni olurken iki kisidede ortak olarak gördügüm olay kendilerini dis cevreden soyutladilar...
cok sacma sacma seyler anlattilar ama seninkiler gibi degil hani bilir misin
tvde izledikleri seyleri iste onlari kendilerini yönettigni ya da o kisilerle konustuklarini iliskileri olduklarini filan filan..
ya sen ben bilmiyorum diyorsun ama bu olmaz..sen sizofrenisin ama sana bu konua bilgi verilmez mi
sen 20 yasindaasin benim dedigim kisi 14-15 yasindaydi ilk ögrendiignde ve hastanede yatmadi yüzde 80 oraninda raporu var
öyle bu doktora gidipte hali altina süpürüecek sey degil..
tamam birsey var ama bunun adi sizofreni degil..
peki intihar edecem diye yazdiginda sana yazilan neden yazdin o kadar acik, ya da nikah olmaz kabulu yok denildigi icin kirldiign icin onlardan intikam alma duygusu yok muydu?
yani vicdanen rahatsiz hissettirme