Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
bende kepekten ve kırıktan muzdaripim zeytinyağı ve bal karıştırıp saçlarıma masaj yaptım daha sonra bone takıp 1 saat bekledim duruladım sanki iyi geldi biraz..birde ısıtılarak yapılması daha doğru diye duymuştum bir bilginiz var mı daha kötü olmasın bide ?:26::26::26:

ben ne zaman saçıma yağ bakımı yapsam saçımı aşırı bir şekilde dökülmeye başlar ve 1 hafta boyunca çabuk yağlanır (normalde saç diplerim yağlı, uçları ise çok kurudur). sizde de böyle dökülme yapmıyor mu bu yağlar?

merhaba arkadaslar birileri bana yardimci olursa cok sevinirim
makedonyada yasiyorum arastirdim ama bu Sinameki nin makedonca karsiligini bulamadim ne yazikki turk arktarlarda yok malum :) bilen biri varsa her ihtimal yardimci olursaniz cok sevinirm hemen baslamak istiyorum bu kure $ubata kadar zamanim var artik nekadar uzarsa benim icin kar dir birde at sampuanini kullandigimi soylemek isterim kirik sorunlari olan saclari dokulen elektriklenen parlamayan saci olan arkadaslar kullanabilir tavsiye ediyorum
benim kiriklarim vardi yok oldular resmen sacim hafif kivircik dalgali gibi elektrikleniyordu sekil veremiyordum artik elektriklenmiyor sac dokulmeleri az da olsa azaldi ama kesinlikle eskisine kiyasen artik parliyor birde duzlestire duzlestire bi hal oldu saclarim sirf eski halini almasi icin kullaniyorum insallah eskisi giibi olur.
Aslinda sampuani alirken eczacidan sac uzatmada etkili olanini istemistim bunu onerdi bakalim artik ama yinede isimi sansa birakmak istemiyorum :)
at sampuani kullanmak isteyenlerde varsa sorularinizi seve seve cevaplarim tesekkurler :)

Sinameki bitkisinin latince adı "cassia fistula" Aktarın elinde illa ki bitkibilim ile ilgili bir kaynak vardır, ve o kaynakta bitkilerin latince isimleri de yazar, o şekilde bulabilirsiniz. Ama bence en kestirme yol sinameki yapraklarına ait net resim gösterip "bunu istiyorum" demek.

Son düzenleme:

tesekkurler latincesini kullanmayi dusunmemistim sagolun :)

merhaba arkadaslar ben yine bir kac soru sorucam :)

gerekenleri turkiyeden alacagim icin onumuzdeki 3 ay tekrar gidebilecegimi sanmiyorum o yuzden 3 ay icin gerekecek miktarlari almaliyim..

bana 3 ay icin nekadar sinameki yani kac gram gerekecektir ?
badem yagi sisedemi satiliyor 3 ay icin kac adet almam gerekecek ?
haftada kac kez uygulayabiliriz ?
bemiksin yerine alternatif ampuller varmidir ?(burda bulabilirmiyim bilmiyorum onun icin bulursam sorun yok ayrica son kullanma tarihleri varmidir bu ampullerin bikac paketten fazla alsam bozulurlarmi? )

cevaplariniz ve yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim

herkese merhabaaa :))
bayıldımmmm bu konuya ve saçlarına :)) nazar boncuğu yapmayı bilmiorum üzgünümmm..
bende saçlarıyla kafayı bozmuş biri olarak tam da aradığım yerdeyim sanırım :)) saçlarım belimde ve hiç bi işlem yok, banyodan sonra fönlemek dışında.serumda kullandığım halde uçları incecik ve mat malesef bu malzemeleri edinir edinmez kürlere başlıcam.anladığım kadarıyla ilk uygulamada bile etkisi hissedilen kürler bunlar. ellerine emeklerine sağlık :)) bi de ilk defa saç kesicem bakalım bi video buldum ordan baka baka. yoksa bu derece ölmüş saç uçlarına ne yapsam boş.uzata uzata onlardan kurtulursam ne ala.. şimdilik ıslakken uçlarına gliserin ve argan yağı sürüyorum banyodan sonra ve fönlemiyorum.. umarım bu mat ve cılız görüntüden kurtulurum..
hepinize sağlıklı ve uuupuzun saçlar dilerim :))

bendede yapiyor ...yaglar sac diplerini tikiyormus o nedenle dökülme oluyormus... sinemakili kürü denemistim uzamasina yardimci olmadi ama sac diplerinde iyilesme olmustu ...suyla karistigi icin herhalde dökülme yapmamisti

konu sahibine tesekkur ediyorum, gercekten cok guzel bilgiler ve bizi de cok guzel aydinlatmis :) tebrik ediyorum

Bende sarmisagi zeytin yaginda bekletip sacima uyguluyorum, cok ahim sahim bisey olmamasi ile birlikte, canlandiriyor diye bilirim. Ama dokulmeye etki etmiyor malesef (((
ama sizinde dediginiz gibi belki sicak surmek fayda eder, bir de oyle deneyecegim.

o bahsi gecen yapraklari ilk kez duydum ve mutlaka deneyecegim.
badem yagini, bali daha once sacima uygulamadim onu da deneyecegim mutlaka bi ise yarayacaktir.

Daha dun corekotu yagini sacima uyguladim, yikanmis ve havluya kurulanmis sacima surdum (diplerine), yarim saat kadar bekletip (once poset gecirdim kafama sonra sal ile kapattim sicak tutsun diye) yikadim. Yaglar saci kesinlikle canlandiriyor, ve yipranmis saclari onariyor... cok boya kullanan, yada benim gibi cok fön ceken arkadaslar mutlaka uygulamali

Bi de ben kendimi bildim bileli pantene ile yikiyordum, baska sampuan kullandigimda kepek falan degilde kasinti oluyordu.
Ama daha yeni bir yerden okudum, zeytin yagli sabunla yikandiginda sac dokulmuyormus diye. Sabun biraz garibime gittigi icin bende zeytin yagli sampuan denemek istedim. Aktardan dogal zeytin yagli sampuan aldim son 1 haftadir yikiyorum. Kasinti, kepek falan yok simdilik cok sukur. Aktardaki satici bana sampuan sacta mutlaka 2-3 dakika kalmasi lazim dedi bende oyle uyguluyorum.

Sacimi yikayip bitirdikten sonra sirkeli su dokuyorum son kez sacima, parlaklik veriyor diye, daha yeni yeni ve usengecligimden az kullaniyorum bu metodu. Oyuzden simdilik mucize oldu diyemeyecegim. Ama sacimdan bir sikayetim yok, dökulmesi disinda.

Siz isirgan otunu denedinizmi? Onu da cok metediyorlar bu konuda bir bilginiz varmi?

rapunzeeeeeel neden topiğine bakmıyorsuuuun

yağlarımı balımı şampuanımı sinamekimi hazırladım ama sana soracaklarım vardı.. konuyu baya bi okudum takip de ediyorum ama kafam karıştı biraz...

hmmmm rapunzel en son temmuzda giriş yapmış anladığım kadarıyla.. neyse artık deneye yanıla kendi bakımımı hazırlıcam..

buarada yazdıkların gerçekten çok güzel benimde saçlarım cansız ve hiç uzamaz bana kesinlikle şunu tavsiye ediyorum dediğin karışım hangisi yardımcı olursan sevinirim :)

arkadaşlar saçım için denemedim ürün şampuan bitkisel karışım yağ kalmadı.
en son arkadaşımın önerdiği bi şampuanı çok isteksiz hatta zorla baskıyla denedim
saçımın dökülmesi durdu hatta uzamayan saçlarım uzadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…