Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
rapunzel saç rengine bayıldım lütfen nasıl yaptığını hangi boya markasını ve numaralarını söylermisn? 1 haftadr bahsettiğin bütün bakımlrı yapmaya çalışıorm şampuan,durulanmayan bakım suyu vs :) çok hoşuma gtti saçlrmn yumuşadğnı parladğnı ilk yaptğmda bile fark ettm :) saçımı hürrem rengi kapansn dye siyaha boyadım ama aktı baya ama 1aydr boya yapmıhyorum hatta 4 yıl önce sarı yapmştm o zamandn beri sarı yapmamştm ama saçının rengine bayıldm ve sarıya dönmeliym ddm :) maşallah umarım bizde seninki gibi sağlıklı saçlara kavuşuruz :) :nazar:

canım sarımsakları2-3 bölerek kat rendeleme...o zamna kalıntı olmaz veya sarımsak yağıda kullanabilirsin...ben sarımsak yağı kattım dün birde şampuanıma ,sarımsak koymamıştım,hemen bir kapak yağ kattım...

Teşekkür ederim sarımsak yağıda aynı sonucu verir mi peki :)

Rapunzel arkadasim sacini uzatmis ancak asiri bakimsiz gorunuyor bence. Uclari berbat, misir puskulu gibi. En az 15 cm kesilmesi lazim kaliteli gorunmesi icin.

Bence bu boydaki saclar icin o uclar cok iyi,nbeni rahatsiz eden bir goruntu yok orda,gayet guzel bence rapunzelin saclari,
:nazar:

kızlar bende sıze bı tarıf vereyım ozellıkle kuru saclar ıcın resmen ılac gıbı.sacınıza yetecek kadar badem ve zeytın yagıın ıcıne 1 tatlı kasıgı shea yagını kattım ve 1 bepanten ampulu kırdım.ama shea yagı bıraz katı tereyagı formunda bı urun o yuzden yag kabını ıcı kaynar su dolu bı baska kaba koyup erıttım.sacımı yıkadıgımda o kadar nemlenmıs canlanmıstıkı sacımdan yagı arındıramadım herhalde dedım.kuruttum baktım sacım arınmıs ama o kadar nemlenmıskı ıpek gıbı olmus.shea yagı mucıze bı urun nem konusunda kesınlıkle denemelısınız kızlar.

Dersim o yagin methini cok duydum ama saca kullanildigini bilmiyordum..cok iyi bir fikir mus bu..bende deneyecegim,tesekkurederim

rapunzelcim benim saçlarım çok kırık, çok yıpranmış ve kuru..hergün yıkıyorum saçlarımı spor yaptığımdan dolayı mecburum..

benim için en etkili olucak bir tarif yazabilir misin acaba ?

sence ne kullanmalıyım ?

selamlar cnm sacların bir harıka maşallah diyeyımde bolbol:nazar::nazar::nazar::nazar:

Benm saclardaaa yenı yenı kendıne gelmeye basladı yanmstı sonrada dogum falan felakettı ben hc sac urununu kullandım cok memnun kaldım bırde aktardan aldıgım karısım yaglardan kullandım memnun kaldım.. Sanırım içerikleri hemen hemen aynıdır..

Daha tam olark duzeltemedım sacları ama ıdare eder uzamayada basladı ama senın tarıflerın cıktısını aldım mutlaka deneyecegım ama merak ettgım benıms aclar balyajlı kahve uzerıne sarı dıpler sıyahhh bende bu rengını acan tarıfnden kullansam olur snaırım dimi birde bennn şampuan olarak bir oneri varsa almak ıstıyorummm...

merhaba hc'nin hangi ürününü ne kadar sure boyunca kullandın? Bende sampuanı vardı sac uzatmak ııcn kullanmak ıstıyorum?

verdiğin bilgiler çok güzel emeğine sağlık rapunzelcim.başka bi konudada görmüştüm yorumunu saç rengin çok güzel hangi boyayı kullanıosun söyleyebilirmisin.evde bende kendim boyamak istiorum yada rapunzelin boya markasını bilen arkadş varsa numarasını yazarsa özelden çok mutlu olurumm :KK42:

bende merakla bekliyorum rapunzeln saç boyasnın markasnı ve nosunu umarm bnd öğrenebilirm :)

evet bende sabırsızlıkla rapunzelden cevap beklerken boyadım dayanamayıp ve yine tutmadııııııııı:KK43: rapunzelll arkadaşımmm yardım bize saçlarının hastasıyızz bizde istioruss o saçtannn:KK17::KK1:

arkadaslar ;sıcak havlu ıle yapılan maskeler bakım kurlerı saca daha ıyı nufuz ettıgıı duymustum .
ama bu sıcak havlu olayını tam anlamadım .bıra acıklar mısın ?
havluyu sıcak suyla ıslatıp sarsak havlu bır kac sanıye sonra sogacaktır zaten ,o zaman sıcak havlunun
bır anlamı kalmıyor kı .hem de ıslak havluyu dırek maskenın uzerıne sararsak maskeyı emmez mı havlu ?
bazı arkadaslardan da ,saca kur uygulandıktan sonra fon tutarak sıcaklık verdıgını de duymustum .
ee fonun ısısıyla da sac yıpranmaz mı ?
kafam karıstı acıkcası .acıklarsanız sevınırım

Merhaba Arkadaşlar...
Saçım inanırmısınız 2. günü yağlanıyor.Bitki özlü-sıradan-önerilen şampuanları kullandım ama hiç biri fayda etmiyor.Sizin önebileceğiniz şampuan varmı.tuzla bile yıkadım ama etki etmiyo. :).Yapıpta işe yarayan varsa yazsın lütfen.Çok sevinirim.İyi akşamlar...

arkadaslar ;sıcak havlu ıle yapılan maskeler bakım kurlerı saca daha ıyı nufuz ettıgıı duymustum .
ama bu sıcak havlu olayını tam anlamadım .bıra acıklar mısın ?
havluyu sıcak suyla ıslatıp sarsak havlu bır kac sanıye sonra sogacaktır zaten ,o zaman sıcak havlunun
bır anlamı kalmıyor kı .hem de ıslak havluyu dırek maskenın uzerıne sararsak maskeyı emmez mı havlu ?
bazı arkadaslardan da ,saca kur uygulandıktan sonra fon tutarak sıcaklık verdıgını de duymustum .
ee fonun ısısıyla da sac yıpranmaz mı ?
kafam karıstı acıkcası .acıklarsanız sevınırım

fonü tavsiye etmem saçına kürü surüp streçle sarıyorsun havluyu baya baya kaynayan suyla ısıtıyorsun dayanabileceğin ısıya gelince hafifce suyunu sıkıp saçına sarıyorsun,

streç olduğu için kürü havlu emmiyor , soğuyunca tekrar aynı işlemi yaparsın o kadarda cabuk soğumuyor zaten

Merhaba Saclariniz cok guzel uzamis :))

benimde saclarim uzun ama sizinki kadar degil
ben saclarimi uzatmak icin yaklasik 2 sene ugrasiyorum ve okadar cok uzamadi
suan kendim yeni bir yontem denedim
yaklasik 2 hafta denedim
ve gercekten sacim parladi kiriklarim yok oldu benim sacim kalin ve cok dur ama sacim heb yzadi hemde cogaldi

sizlerlede paylasmak istiyorum denemek istersiniz belki

kullandigim malzemeler :
Turp
Sarimsak
Zeytin Yagi
Su
Cay

turpu rendeleyim suyu ile beraber buyuk boy su kabina koyun sonra icine sarimsak ezin istediginiz kadar su ekletin ( Soguk Su)
sonra zeytin yagi ekleyin az sicak su ve cay ( Normal bildigimiz demleme cayi )* eger demlikte varsa az ustune doldurun
pembe kirmizi renk oluyor su kabinin azini kapatin ve calkalayin
sonra sacinizi durulayin 2 daka bekleyin sacinizi sampuanlayin sarimsak diyen koku kalmiyor sacta

ben gercekten cok memnunum ilk denedigimdede icine pekmez koymustum kepekleri onluyor
sacim eski haline geri dondu :))

X