Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
Bu topiğe ve Rapunzel'e bayılıyorum:KK16: Ben de çok uzun zamandır yağ bakımları yapıyorum çoğunu burdan gördüm bazılarını da araştırarak buldum. Bu arada şampuanımda da doğum kontrol hapı var ve evet kızlar uzatıyor:) Bir de karanfilli su benim hayatımı kurtardı çünkü saçımı taramadan önce ıslatacak alkolsuz ve yağsız bir şey arıyordum. Bir tutam karanfili içme suyuna koyup güneş görmeyen bir yerde bir iki gün bekletiyorum sonra da fısfıslı şişeye alıyorum. Hem saçı mis gibi karanfil kokutuyor hem de karanfil dökülmeyi önlüyor.
Bir de biz kadınlar bir şeyi yaparken abartmayı seviyoruz ama dikkat etmemiz gereken önemli bir nokta var, saçımıza yağ bakımı yaptıysak o gün yıkadığımız şampuanın içerisinde çamterebentin, sarımsak, hap vs olmamalı. Çünkü aynı anda birden fazla uyaran olduğunda saç derisi irite oluyor ve ters tepiyor bakımlar. Onun için bir şampuanınız sade olarak bir köşede dursun mutlaka:KK34:

Kızlar merhabaaaa :KK3:
Tatildi, dersti, oydu, buydu derken internete girecek zaman bulamadım, kusura bakmayın. Ama tam gaz devam etmişsiniz bakımlara, çok sevindim. Beni merak edenlere de ayrıca teşekkür ederim. Ve geri döndüm :)
Konu epey ilerlemiş, son bıraktığım yerden itibaren tek tek yanıtlamaya başlayacağım hemen. Epey zaman geçtiği için çoğu kişi göremeyecek belki de cevabını, kusura bakmayın.
Topiktekileri yanıtladıktan sonra da gelen kutumdakileri yanıtlamaya başlayacağım. Zaman sınırından dolayı bugün içerisinde hepsine dönüş yapamasam da yanıtlamam çok sürmez.
Bu arada yaz boyu bakım yapmadığım, sürekli ısıya maruz bıraktığım ve çok uzun zamandır kesmediğim saçlarıma acıyıp uçlarından 15 cm kestim. Çok uzamışlardı zaten, şu an belimdeler. Biraz daha uzayınca tekrar uçlarından alabilirim hatta.
Şimdi başlayalım yanıtlamaya :)

ben dün akşam tresan şampuanın içine sarımsakları papatya yağı ile dövüp ekledim. ayrıca bal, çamterebentin, fındık yağı, zeytinyağı ekledim. şampuan kremsi bir kıvam aldı, zor akıyor =) evdeki yağların büyük kısmından da kurtulmuş oldum.

hiç bir şekilde sarımsak kokmuyor şampuanım, bunu da duyurmuş olayım.

sinamekili bakımı yaptım, dün akşam ikinci defa.

sonra sarımsaklı şampuanla, sonra da içine sadece çamterebentin eklemiş olduğum foltene şampunla yıkadım saçlarımı.

ıslakken de gliserinli ve badem yağlı sudan sürdüm saçlarıma, yumuşacık oldular. bugün de evdeyim. bir bakım daha mı yapsam diyorum. çıldırdım galiba :KK1:

Bir başladı mı hepsini yapası geliyor insanın, bilirim :KK1:

Benim şampuanım daha sıvı hale geliyor karışımları katınca, sende aksi olmuş, ne güzel :) Ben de vanilya yağıyla karıştırıyordum sarımsağı, mis gibi kokuyordu :)

Bakımların faydasını görmeye de başlamışsın, çok sevindim. Uzun vadede daha memnun kalırsın umarım :)

Kızlar mayalı süt ü deneyen varmı saç için?

ben bi ara her gece yatmadan mayalı süt içiyordum iyi geliyordu ama mideme çok dokunduğu için bıraktım.düzenli kullanımda faydasını gören bir arkadaşım var eğer midende sorun yoksa dene derim ben

vala pek bozmadı midemi 2 defa içtim hem bağırsaklarıda çalıştırıyo bi denemek lazım

o zaman devam et derim ama hiç aksatmadan.inşallah faydasını görürsün

Ben de merak ediyordum bir ara. Tadından çekindiğim için denemedim. Denemek lazım :)

şu organix konusunu bir araştırayım bakalım,acaba piyasadaki hangi şampuanı kullansak daha iyi sonuç verir? dalin yada jonshons'S baby filan mı kullansak diye düşünüyorum,sanırım en az katkı onlardadır:)) tavsiyelerini deneyeceğim canım,umarım iyi bir sonuç alırım. yalnız sormak istediğim bir şey daha var, saçlarıma bakım yapıyorum tamam ama ısıyla şekillendirme işlemlerinden de tamamen vazgeçemiyoruz ne yazıkki:KK43: ısıya karşı koruyucu ürünlerden bahsetmişsin,özellikle önerebileceğin bir ürün varmı bu konuda?? piyasada satılan her ürünü alıp denemek istemiyorum açıkçası.. saç kremi zaten asla kullanmıyorum,jöle,köpük vs gibi şekillendiriciler de saçımı döküyor o yüzden şekil vermek için mecburen maşa ve düzleştiricilere yönelmek zorunda kalıyorum ama o da yıpratıyor :KK43: bu etkiyi nasıl en aza indirebiliriz?

Piyasa şampuanları korkunç içeriklere sahip olabiliyorlar. Bebek şampuanlarının içeriğini bilmiyorum ama daha doğaldır muhtemelen :) Güzel bir araştırmayla yetişkinler için iyi bir şampuan da bulabilirsin :)
Saçı ısıya karşı koruyan bir ürün tecrübem yok, o yüzden bir tavsiyede bulunamam ama forumda bu konuda deneyimi olanlar var, konulara bakabilirsin :)
Isıdan tamamen vazgeçmek ne yazık ki çok zor, bilirim :) Zararı en aza indirmek için ısıyı mümkün mertebe düşük seviyede ve az kullanmak ve ısıya karşı koruma sağlayan iyi bir fön öncesi spreyi kullanmak faydalı olacaktır :)

kızlar ben şampuanın içine 6 yağ karıştırdım..badem yağı,ceviz yağı,çam terebentin,hindistan cevizi yağı,buğday yağı,çörek otu yağından şişenin yarısı fln olacak şekilde döktüm kimisi az kaçmışta olabilir korktum fazla koymaya.. şampuan 700 ml bikez yıkadım saç diplerinde kabuklar oluşmuş dökülüp duruyolar kepek gbi nerde yanlış yaptım bilen varmı :26:

Canım şampuanın içine çok fazla yağ katmışsın. Saçların iyi temizlenemediği için kepeklenme olmuş olabilir. O yüzden şampuanın içine çok fazla yağ katılmasını tavsiye etmiyorum. Onun dışında çam terebentin de fazla kullanıldığında saç derisini kurutabilir. Karışımı seyrelttiğinde sorunun çözülecektir.

mrb kızlar dökülme sorunu bende de var fakat kafam allak bullak oldu bunca kürün arasında tv de de çeşit çeşit kürler yağlar gerçekten en çok kullanılan fayda görülen yöntem tedavi hangisi arkadaşlar??????:26::26:

Sarımsaklı şampuan ve zeytinyağlı sarımsak işine yarayacaktır.

Rapunzel canım çok güzel saçların var pek beğendim, ayrıcaa sana sormak istediğim bi' kaç bir şey var ben tresan şamğuan kullanıyordum içine çam terebentin ve bephanten amğül kırıyordum çok memnundum hem yağlanman açısından hem her şey açısından =) ama bi salaklık yapıp saçımı kızıl siyaha boyadım sonra kuaför açtı saçma bi kızıl yağtı sonra ben daha koyu olsun istedim kaşımın rengi koyu olduğu için şimdi koyuya bu kadar zor ulaşmışken saçımın rengi açılsın altında o kötü turuncular yine çıksın istemem =( ama demem o ki saç rengimi akıtmayacak ne yapabilirim? hemencik cevap yaz ne olur çok sabırsızlanıyorum sadece sirke kullanıyorum o da elma uzman tvde gördüm saç rengini tutması için =)

Çok teşekkür ederim canım. Benim yokluğum ne yazık ki senin durumunun aciliyetine gelmiş, üzüldüm. Muhtemelen iyi ya da kötü bir sonuçla karşılaşmışsındır ama yine de yanıtlayayım. Kullandığın şeyler saç rengine zarar vermez. Farklı bir şey denemek istiyorsan ve onun sonucunu merak ediyorsan da sorman yeterli, tabi hala buralardaysan :)

canım bu sığır iliği kürü nasıl yapılıyor yazabilirmisin benim saçım koyu kumralda uçları açık renk kötü duruyor uçlarıda koyu olsun istiyorum bide arife günü ben saçlarıma ara makasla kestirdim dün akşam yine sinemaki kürü yaptım inşallah çabuk uzar saçlalrım inşallahhhhh:KK16::KK16::KK16::KK16:

İnşallah canım :) Ben denemedim, bildiğim kadarıyla makarna gibi haşlayıp süzüldükten sonra diğer bakımlar gibi uygulanıyor.

arkadaşlar merhaba,
sinamekili bakımı bayramda 3.kez yaptım ve fön çektirmek için kuaföre gittim. Bana "saçların mı döküldü, şimdi fışkırır gibi çıkıyorlar." dedi. Korumak için bir yıl aynen devam et, dedi. çok ama çok mutlu oldum, rapunzelcim sana ve beni heveslendiren tüm arkadaşlara çok teşekkürler.. En Büyük KK

Ne demek canım çok sevindim :)

merhabalar canım geçmiş bayramın mübarek olsun hem senin hem diğer arkadaşların:KK71:
sarımsaklı zeytinyağı tarifini denedim canım...gerçekten kokusu baydı ama yinede yumuşaklığı cezbediciydi:21:
hay Allah canım güldürdün beni:KK1::KK1: demek ekmek alıp yiyecektin .... eee Bazen böyle yeni tarifler deniyelim derken tuhaf şeylerde çıkıyor ortaya:KK23:ama tecrübe oluyor bize...
Geçen günde canım bir şampuan aldım...henüz kullanmadım ama içeriğini okuyunca hoşuma gitti...organik bir şampuandı....kullandın mı hiç:26:

görüşüz tatlım :KK9:
Eki Görüntüle 286594

Merhaba tatlım çok geç dönüyorum, gecikmeli olarak teşekkür ederim :)
Evet, yeni tecrübeler eğlenceli sonuçlar doğurabiliyor zaman zaman :) Yeniliklere açığız yine de.
Sarımsaklı zeytinyağı kokusuna rağmen ara ara yapılması gereken bir bakım bence.
Hangi şampuandan bahsettiğini anlayamadım ama sen şimdiye bitirmişsindir bile. Ah ben ahh :)

ben sinamekili maskeyi denemek istiyorum fakat bimeks ampulün çok kötü koktuğunu ve yıkadıktan sonrada kokunun tamamen gitmediğini söylüyolar. kokunun gitmesi için bi çözümü olan varsa ve benimle paylaşırsa çok sevinirim..

kürün içine bir iki damla çilek yada vanilya yağı koyabilirsin cnm misler gibi :KK66:

tşkler canım =)

Yıkadıktan sonra saçta koku bırakmıyor ama Sedanaz'ın da dediği gibi mis kokulu bir yağla sonucu garantileyebilirsin :)

merhaba canım saçların harika bende sarıyı çok seviyorum fakat senin tonun süper hangi boyayı kullanıyorsun paylaşırsan çok memnun olurum teşekkürler şimdiden :KK54:

dermokilin yağlı saçlar için olan büyük boy sampuanını aldım. Ve içine 2 kapa çamterebentin koydum. Sence çok mu abarttım yoksa az mı ? :) Kurutucu bir yağ diyorlar diye gözüm korktu :) Onun yanında seni dinleyip sarımsagı gül yagıyla dövdüm ( 5 diş sanırım ) kattım koku cok cok az :) az biraz bal ve badem yagını da ekledim 1 kapak kadar.. inşallah çok yağlı olmaz. Bir de son sampuanı baskasıyla mı yapmalıyız yoksa karısımlı sampuan olur mu? Şimdiden çok teşekkür ederim rapunzell Düzeliyor sayende saçlarım :)

Rica ederim canım, ne mutlu bana :) Çam terebentini bir dahaki sefere tek kapak kat bence, birazcık fazla olmuş. Şampuanına çok fazla da yağ katma ki saçların iyi temizlensin :) Ben 2. yıkamamı da karışımlı şampuanla yıkıyorum, sen de öyle yapabilirsin :)

canımm ya benm çok aklıma takılan bişey var sinemaki saç rengini değiştiriyor alttaki gerçek rengin ortaya çıkıyor boya daha kolay akıyor diye. bu doğrumu sende böyle birşey oldumu. ben koleston açık kumrala boyuyorum düzenli olarak saçlarım kumral yoksa akıp yeniden koyulaşrmı :KK43:(

İçin rahat olsun canım öyle bir etkisiyle hiç karşılaşmadım. Koyu renk boya kullananlarda böyle bir durum olabilir belki ama sende olmaz, aksine rengi daha çok ortaya çıkacaktır :)

arkadaşlarr bioxcini saç bakımında saç uzaması için yağların içine dökerek saçımıza sürersek nasıl olur acaba .. rapunzel deneyebilirmisin :)

Sülfat içerdiği için saçta uzun kalmasının saça yarar değil de zarar vereceğini düşünüyorum. O yüzden bence sen de deneme canım :)

rapunzelcim benim merak ettiğim sen saçların döküldüğü içinmi yapıosun bunları yoksa daha hızlı uzatmak içinmi dökülme sorunu bendede var eğer döküldüğü için yapıosan gözle görülür şekilde hangi kürden dökülmen durdu yada varsa durdumu gerçekten ve yeni saçlar fln geliomu alttan bide complex 41 var onun hakkında bilgin varmı sevgiler... :KK54:

Canım ben ikisi için de yapmıyorum. Dökülme sorunum yok, saçlarım da uzun zaten. Ben ısı ve boyanın zararlarını azaltmak ve yeni çıkanları daha sağlıklı hale getirmek için yapıyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki bir sürü yeni saç çıkıyor minik minik :) Söylediğin ürün hakkında da bir bilgim yok maalesef.

rapunzelcimm yine ben canım bana yardımcı olabilir misin canım saorunumu biliyordun dediğini yaptım durulanmayan saç bakım suyu içine gliserin bademyağı ve kayısı çekirdek yağıda kattım ilaveten ve kabarıklığı yatıştırdı he bi de balda kattım
bid eşampuanımın içine bunları kattım
sarımsak bal bademyağı çamterebenti zeytinyağ susamyağı kayısı yağı bemiks ampul kattım bide menekşe yağı saça çok iyi geliyormuş onuda bugün giderken alacam bide jojoba yağıda saçım hem biraz çabuk uzamasını istiyorum bide bayramda kuaförüm azıcık saçlarını keselim dedi biraz fazla kesti sanırım ara makasta attı sanırım aslan saçı modeli kesti tepem kabarık allahım nasıl sinir oldum yaaaa:KK31:

Canım yardımcı olurum tabi ama şu an ne konuda yardım istediğini anlayamadım. Uzaması içinse eğer sinamekiye başlayabilirsin, onun dışında da aynen devam ve şampuanına kattığın yağların miktarına dikkat et ki saçların yağlı kalmasın.

Kızlar size saçlarıma uyguladığım Müthiş bir sırrı anlatayım saçlarıma ne yaparsam yapaım bir türlü parlamıyor sağlıklı görünmüyordu ta ki bir arkadaşımdan menekşe yağını duyana kadar banyo yapmadan önce saç uçlarıma ve diplerime masaj yaparak bir güzel sürüyorum ve bir saat bekletiyorum daha sonrada ısırgan özlü şampuanla yıkıyorum ve saçlarım inanılmaz canlı parlak ve en önemlisi artık kırıklarım yokk huuuuuuu deneyin görün kızlar:KK34::KK34::KK34:

Güzel öneri, menekşe yağının bir faydasını da görmüş olduk :)

selam kızlar.bende gecen sene sinemakıyı uygulamıstım 2 3 hafta saclarım uzadı fakat devam ettırmedım yaklasık 2 3 aydır sarımsaklı sampuan kullanıyorum saclarımı gurlestırdı.bu aksamdan ıtıbarende sınemakıye baslıyorum öğlen aldım sınemakı ve ampulumu.saclarım südyen hızasından 3 4 cm asagıda ben belımde olsun daha saglıklı olsun ıstıyorum.ne cok sey ıstıyorum :)))

en yakın zamanda saclarımı cekıp bende koyacam bu sekılde ne kadar zamanda uzamıs fark edebılecem.

Çok şey istemiyorsun canım, benim forumda olmadığım sürede belki de istediğin uzunluğa geldi bile saçların :)

öncelikle selam kızlar. Rapunzel saçlarına bayıldım ayrıca :) bende bu bakımların çoğunu uyguluyorum şu anda. Yanlız bişi sormak istedim. Benim saçlarım kısa ve hacimsiz yani çabuk yağlanıyor. Bunun için önerebileceğiniz bişi var mı? Teşekkürler.

Selam canım çok teşekkürler :) Doğru şampuanı bulmalısın ilk önce, sonra saçlarını tamamen duruladığından emin olmasın ve saç kremi kullanıyorsan saç diplerinden uzak tutmalısın. Onun dışında elma sirkesiyle durulamak da faydalı olabilir.

bende bugün baş kilini yapıcam hadi bakalım sonucu yazarım kızlar :))

Hadi bakalımm :)

Merhaba kendi kullandığım gliss şampuanımın içine 7 düş sarımsak ezip koydum.! kere böyle yıkadım.Az önce de evigen ampul aldım 2 tane kırdım aynı şampuanımın içine ve öyle yıkadım.Ancak sarımsak kokmuyor diye bir şey yok kesinlikle saçta kokusu kalıyor ama öyle etrafa gitmiyor.Birisi yanınıza gelip koklasa hemen anlaşılıyor o derecede yani.Akşam yapın sabaha da kokusu kalmaz.Ben şimdi yaptım yarın derse gidicem.Uçuuuupp gidiyor koku :) Benim saçlarım uzun ve gür ama uçlarındaki kırıkları sevmiyorum 3 parmak kesilmeli.Bundan 8 sene önce falan saçlarım inanılmaz dökülüyordu.Kuaförler bile şaşırıyordu.Hangi marka bilmem muhtemelen evigendi 2 ampul kırmıştım şampuanıma vede aklıma geldikçe saçıma masaj yapıyordum.ondan sonra durmuştu dökülmesi.

Dökülme sorunu yaşayanlar için iyi bir örnek olmuşsun :) Sarımsak kokusuyla ilgili ilk sayfada da bir öneri var rahatsız olanlar için ama dediğin gibi bariz bir koku yok zaten.

Harika bir topic olmuş inanamıyorum ben aylardan beri bu topiği ilk kez görüyorum daha ilk sayfayı inceledim saçların çok güzel maşallah :nazar::KK9:
canım bu tariflerinin hepsini devamlımı uyguluyorsun? bende mevsimlik dökülme oluyor özellikle sonbaharda çok dökülüyor tepemde baya açılma oldu saçlarım su gibi aktı kepekte vardı zaten saçlarım çok ince telli ve yağlı bende bebek şampuanı kullandım içine çamterebenti koydum haftada bir badem yağı sürüyorum dökülmesi zor durdu ama ilkbahar geliyor tekrar başlayacak çok korkuyorum kafama çok takıyorum benim gibi saçtan yana şansızlara özel bir kür önerebilirmisin şimdiden çok teşekkür ederim :KK71:

kızlar, ince sönük ve yağlı katları gayet saçma kesilmiş, kuaförzedelerdenimmmm .. saçlarımı uzatma isteğiyle kuaföre uçları aldırma amacıyla gittim 6 ay önce, 1 karış kesti, gözlerime yaş oturdu, saçlarım resmen kedi çüküü kadar kaldı, 3 aydan beri haftada 2-3 kez bademyağ, susamyağı, hint yağı ( çok zor arınıyor benden söylemesi ) badem ve susam yeterli yani, bu yağları aktardan 3-5 tl ye alıp karıştırıp sürdüm yarım saat bekledim, sabırla yaptım, bir de 3-4 aydır şamğuan şişeme yarım şişe çam terebentini karıştırıorum,çalkalıorum, mükemmel dolgun oluyor, saçlarım casting caramele boyalı olmasına rağmen inanılmaz şekilde akmadı, bilakis saç tonunu süper ışıltılı yapıor,,çok memnunum, hala bu bakım kürüne devam ediyorum,, tavsiye ederim, ssusam yağı saç uzatıyor, badem besliyor parlatıyor,, çam terebentin esansı da saç çıkarıyor... bi taşla iki kuşşş :KK51: ucuz ve bitkiselll:KK51:

ben de oksijenli su mağduruyum :KK43: 2 sene önce saçlarım seninki kadardı rapunzeeel :KK43: döküldü, yandı falan çok kötü şimdi. ne yapabilirim evde kolaylıkla deneyebileceğim şeyler söyler misiniz :/

dün baş kilini yaptım kızlar bende memnun kaldım tavsiye ediyorum :KK16:

Memnun kalmana sevindim canım :)

Kızlar konuyla alaklı mı bilmiyorum ama, saçı ıslatmadan temizleyen kuru şampuan diye birşey varmış, banyo yapma imkanı kısıtlı olanlar için. Duyan veya kullanan oldu mu acaba?

su su su onsuz temizlik düşünemiyorum işim geregi parayla içiçeyim antibakteriyel el jeli, kolonya, ıslak mendil yok illa yıkayacagım tabi ki tercih meselesi

İmkan olduğu sürece herkes suyu tercih eder tabi. Yok mu kızlar kuru şampuanı duyan

canim bende var sprey gibi birsey, markasi Batiste

eeee nasıl memnun musun fiyatı nasıl

Memnun musun canım. Temizlik hissi veriyor mu az da olsa, yoksa yağıyla mı bırakıyor acaba.

fiyati burada ucuz 5 lira gibi birseye tekabul ediyor evet ise yariyor da ozel bir sebep olmadiktan sonra kullanilacak birsey de degil mesela ameliyat sonrasi banyonun yasak oldugu durumda gercekten ise yarar ama onun disinda yikamak gibisi yok..

İlginçmiş gerçekten. Zaruri durumlarda kurtarıcı olabilir :)

rapunzellll nası saçların var canım yaa maşallah içim ezildi bildiğin,bnm saçlarım neden uzamıyo offffffff...:KK43:(

Çok teşekkür ederim canım, seninkiler de uzar elbet, üzülme :)

mrh arkadaşlar ve rapunzel canım sana bişey soracam hiç muskatlı kür duydun mu ben geçenlerde okudum baya kişi memnun kalmış bende bugün aktardan aldım akşam eve gidince yapacam bakalım merak ediyorum benn:26:

Duymaz olur muyum, denenecekler listemde var aylardır ama hala deneyemedim :)

canım bnde merak ediyorum nasıl oluyo yaparsan yazarmısın rica etsem bizde öğrenelim

tamam canım yazarım cuma günü karışımı hazırlamıştım dün sürmeye vaktim olmadı 3 gün ve daha fazla bekletilirse iyi sonuçlar alınıyor diye yazmışlardı bugün vakit bulabilirsem akşam sürüp sabah yıkayacam 6-7 saat bekletin yazmıştıı inşallah buda iyi sonuçlar verir:KK16:

merhaba arkadaşlar dün akşam ben muskatlı karışımı yaptım gerçekten dedikleri gibi varmış saçlarımı çok yumuşak yaptı o kadar yumuşak ki saçlarım zor toplanıyor ama ilk sürdüğümde saçlarım çok dökülüyordu ama ben gün içinde hep toplu durduğu için sağlıksız saçlar döküldü dedim banyodan sonra saçlarım hiç dökülmedi bu karışımı çok beğendi benim gibi kuru şekilsiz saçları olanlara öneririm memnun kalırsınız ben kaldım :KK16:

Çok sevindim canım memnun kalmana. Bu sonuçları duyduktan sonra ben de en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum :)

Merhaba rapunzel benim kepek problemim var... saclarım asırı kuru ve cok sert bide saclarımı kısa kestiriyorum omuzlarımı gecen kadar inanılmaz hızlı uzuyor sonra uzaması duruyor bana ne önerirsin senin gibi up uzun saclarım olması için neler vermezdim çok sanslısın :nazar::nazar::nazar::nazar:

Çok teşekkür ederim canım. Birazcık sabır ve uygun bakımlarla senin de istediğin gibi saçların olur, merak etme. Uzamasını hızlandırmak için sinamekiye başlayabilirsin. Sertliği için şampuanına bal katabilirsin, zeytinyağlı bakım yapabilirsin. Saçların kuruyken sıkmak için de ilk sayfadaki gibi bir bakım suyu yapabilirsin.

rapunzell mrb.. ben tariflerine bir ay önce falan ulaştım. :) sinemakili kürle basladım önce sonra saçlarımda çok uzama yok http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/5aa6ac1da2ebf517a9e71b3bebf37919.gif ama artık yumuşacıklar kırıklar bile http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/13.gif cokkk teşekkürler :)

Ne demek canım, çok sevindim faydasını görmene :) Kullanmaya devam edersen uzamaya etkisini görmeye de başlarsın.

rapunzelcim canim nerelerdesin sen ya, cook ozledim seni tatlim :)

Sağol canım ya giremedim uzunca bir süre maalesef :)

rapunzel bende saçının boya ve numarasını öğrenebilirmyim :KK70:

Tabi ki canım :)

merak edip sormak istediğim bişey var,sinamekili küre başlayacağım fakat bemiksin yanında bepanthen ve evigen de aldım,küre bunları da eklesem nasıl olur acaba?

Mis gibi olur :) Ben de evigen ve farklı yağlardan ekliyorum.

kızlar keratın almak ısteyen varsa aranızda belkı haberınız yoktr sac bakımında kullanılan urunler bolumunde evde keratın yapmanın ıncelıklerı topıkı var oraya ulasın duyanlar duymayanlara ıletsınnnnnnnnnnnn bu son keratın alımı cunku

Geç kaldımm :)

rapunzel bildiğim kadarıyla sende doa şampuan kullanıyorsun, dimethicone ve cetrimonium choloride içermeyen saç kremi geldi bana, saç kremi bende inanılmaz bir etki yarattı sabahtan beri saçlarımı okşuyorum :)) sen kullanabildin mi yorumlarını alabilirmiyim canım.

Evet canım da reklam gibi olmasın diye burada yazmamıştım. Sorun olmaz umarım. Saç kremini de kullandım ama ben şampuanı kadar sevmedim. Kullandığım diğer saç kremleri kadar yumuşatmadı. Dimethicone içermediği için almıştım ama saçımı yumuşatan o sanırım. Bunun benim saçlarımın yıpranma oranıyla ilgili olma ihtimali yüksek tabi. Senin memnun kalmana sevindim :)

rapunzelim nerelerdesin canım:26:özlettin kendini :KK48:
herşey yolunda demi :KK23:

Ben de özledim canım ve döndüm, her şey yolunda, teşekkür ederim :)

ben bi kac sey sormak istiyorum cogu sayfayi okudum ama rastlamadim gozden kacirdiysam kusura bakmayin. oncelikle bu icine bal katilan bakim maskeleri yapis yapis yapmiyomu saci nasil cikiyo sonra. bide sacim ince telli uzamaya uzuyo ama uclari cok inceliyo mesela sacimin en uzun kismi belimde ama ince bi kuyruk olarak

Olmuyor canım, saçtan da çok rahat arınıyor. Saç uçların için jojoba yağı kullanabilirsin ama oluşmuş incelmeye çözüm olacak bir şey yok maalesef. Saç tellerinin kalınlaşması için de zeytinyağlı bakımlar yaparsan faydasını görürsün.

şekerli herşey suda çok kolayca çıkar.zor çıkan yağdır.ballı maskeyi yaptım çokkkkk güzel.

Memnun kalmana sevindim canım bal bir mucize :)

kızlaaaar sinamekinin saç döktüğüyle ilgili çok fena şeyler yazmışlar benm saçlarım zaten az sizce kullanmayım mı :KK43:

canim konuyu acan arkadar sacta tutma suresini yarim saate indirince dokulme sorunu kalmadi demis ama ben dha baslamadim yaniltmak istemem kullanan biri yorum ypsa daha iyi olur

canım sadece o deil çok fazla kişi döküldüğünü yazmış bu beni çok korkuttu sen kullanmayı düşünüomusn

kızlar bilinçsizce uygulanırsa saçta dökülme yapabilir diye düşünüyorum. avrupada sinemakili şampuanlar saç kremleri görmüştüm, oldukça revaçta şeylerdi, oradaki tüketiciler çok duyarlı oluyor, doğru kullanılırsa zararı olacağını düşünmüyorum, tabi işin uzamnı rapunzel, ondan dinlemek daha faydalı...

bilemedim yaa zaten saçlarım az uzatıyım derken dökersem mahvolurum

benimde saclarim ince telli ve az ama denemeyi dusunuyorum artis olursa dokulmesinde birakirim tek kullanmda butun saci dokmez heralde denemeden bilemeyiz:)

sence deneyelimmi yani :)))

istersen 1hafta bekle ben istanbula donunce deniycem sonucu buraya yazarim cunku benimde sacim az ve ince telli :)

Daha hızlı ya da daha çok etki eder diye düşünüp 5-6 saat saçta tutulursa saç tipine göre dökülme yapabilir. O yüzden sinamekili bakımı 2 saatten fazla saçınızda tutmamanızda fayda var. İlk kez uygulayacak olanlar 1 saat tutsun hatta. Bu şekilde yapıldığında dökülme olmaz, korkmayın. Olsaydı ben bu zamana kadar kel kalmıştım heralde :) Bahsedilen dökülme hakkındaki yorumlar uygulama süresinin 4+ olarak yapıldığı dönemlere aittir muhtemelen. Ben bu konuyu açtığımda bu biliniyordu ve benim konumda öyle bir sorunla karşılaştığımızı hatırlamıyorum, içiniz rahat olsun :)

Bu arada Dilara'cım uzman demişsin, sağol :KK16: Meraklı bir araştırmacıyım sadece :)

kızlaaar, tam da benim sorunumdan bahsedince dahil olmadan edemedim.benım de saçlarım çok ince telli ve az,ne yaptıysam açılan yerleri düzeltemedim eski haline getiremedim. :KK43: cildiyeci bir sürü hap verdi hıcbırı bır ıse yaramadı,, uzama sorunu yok zaten saçlarımı kısa kullanmayı sevmem genelde uzundur ama bu soruna çare bulamayınca uzun olması da güzel görünmesine yetmiyor haliyle,, rapunzelin önerisi doğrultusunda sarımsaklı bakım yapmaya başladım ama tabıkı daha yeni başladığım için henüz bir gelişme yok. bu sinemaki gerçekten saç çıkarır mı dersiniz yada etkisini ne zaman görebiliriz ??

Canım sinamekiyi saç çıkması için değil de bakım yapması ya da uzatması için kullanıyoruz. Dökülmene sebep olan içsel bir sebep sanırım, tespit edilip tedavi edilmeli önce. Sonrasında sarımsaklı şampuan ve sarımsaklı zeytinyağını kullanmaya devam et, mutlaka etki edecektir.

400 ml sampuana ne kadar yag karışımı koymam gerekıyor

1-1,5 kapaktan çok katılmasını tavsiye etmiyorum ben. Şampuanın kıvamından anlarsın sen de.

Kızlar merhaba..

Öncelikle rapunzell, saçların müthiş görünüyor. Çok çok beğendim, maşallah Allah nazarlardan saklasın.:KK34:

Bir müddettir sessiz sedasız bu başlığı okuyorum. Saçlarım hiç iyi durumda değil. Saçımı bir buçuk senedir boyamıyorum, boyu da omuzlarımda. Uzatmak istiyorum ama çok zor uzuyor. Sürekli uçlarından aldırmak zorunda kalıyorum. Saçlarım ince telli ve zayıf, çok çabuk kırılıyor.:KK43:

Bu sıralar acayip derecede kurudu saçlarım. Bunun saçlarımı kıvırcık kullanma hevesim yüzünden olduğunu düşünüyorum. Çünkü iki üç aydır saçlarımın uçlarını saç kurutma makinasının büyük başlığıyla (adı nedir tam bilmiyorum) sıcak sıcak kuruttum her yıkamada. Wax sürdüm krem sürdüm falan filan...:44:

Burada önerilen yağlardan, ilaçlardan edindim bir aydan fazladır kullanıyorum. İlk önce evigen bepanthen badem yağı kürü yaptım. Sonra yetmedi zeytinyağı, bademyağı, yumurta sarısı kürü yaptım. (Bu kürleri haftada bir kez uyguladım.) Kokuları kötü diye menekşe yağı aldım karıştırdım. Durulanmayan bakım suyu hazırladım. Ona da zeytinyağı, bademyağı, gliserin, menekşe yağı, evigen, bepanthen koydum. Saçlarımı soğuk suyla duruladım, durulama suyuna elma sirkesi karıştırdım. Kurutma makinasının soğuk kurutma özelliğiyle kurutuyorum saçlarımı. Sonuç olarak saçlarım daha da kurumaya başladı.:KK53:

Saçlarımı artık kestirmeyi düşünüyorum. Dün dört gündür yıkanmayan ve bilimum yağlar sıkılmış saçlarımı arkadaşlarıma gösterdim ve "sanki bu sabah yıkamışsın gibi görünüyor" dediler. Ne gibi bir hata yapmış olabilirim sizce? Onca bakımdan sonra biraz olsun düzelmesi gerekmez miydi?:KK4:

Kızlar şimdiden çok teşekkür ederim. Önerilerinizi bekliyorum.:KK5:

Merhaba canım çok teşekkür ederim :)
Önerdiğimiz her şeyi yapmışsın, şimdiye kadar etki etmesi lazımdı. Benim sormak istediğim kuruluktan kastın yıpranma mı yoksa yağlanmama mı ? Eğer yıprandığı için kuru ve tiftik tiftikse onu tedavi etmek maalesef mümkün değil. Ancak yapılan bakımlarla görünümü bir derece daha güzel olup yumuşaması sağlanabilir. Öyle olmadığını varsayıp devam ediyorum.
İnce telli saçlar genelde yağlı olur, seninse aksine kuruymuş. Zeytinyağını zaten kullanıyormuşsun, ısıtıp ılıkken saçına sürersen daha çok faydasını görürsün. Zeytinyağı saç tellerini kalınlaştıracaktır. Saç uçlarına yaptığın bakım suyundan sıkarsan ve o suya hint yağı ve jojoba yağı katarsan kolay kırılmasını önleyebilirsin. Saçlarını kurutmak yerine kendi kendine kurumasını beklemek de fayda sağlayabilir. Wax, jöle, sprey gibi ürünler saçların etrafını sararak şekil verdikleri için kolay kırılmasına neden olur. Daha az kullanmaya çalışırsan ya da kullandığın gün saçını yıkarsan da etkili olacaktır. Banyodan sonra saçlarına bebe yağı sürersen de yumuşatacaktır. Şampuanına bal katmak ve argan yağıyla bakım yapmak da faydalı olabilir. Aklıma gelenler bunlar canım. Bu şekilde saçların daha parlak olacağı için canını sıkmayacaktır. Yoksa saçlarının 4 gün sonra yeni yıkanmış gibi durması güzel bir şey bence :)

ya canim keske rapunsel girse topigede bize yardim etse bunlarin cevabini en iyi o verir diye dusunuyorum bende onumuzdeki hafta basliycam benimde ince telli ama ben yagli saclara sahibim o yuzden benm yardimim olmaz diye dusunuyorum rapunseeeel duy sesimizi

Gecikmeli olarak da olsa duydum canım. Önerilerimi önemsediğiniz için de teşekkür ederim :)

benim saçlarda bir uzasa konuyu açan arkadaşımızınki kadar olsaa....

konuyu açan arkadaş umarım iyisindir.bak herkes soru soruyor...nerelerdesin...

İyiyim canım vakit bulup giremedim uzunca bir süre maalesef :) Bu arada seninkiler de uzar, azıcık sabır gerekli sadece.

Sinemekili kürü her hafta değil kafama estikçe yapıyorum fakat bemiks ampul ilave etmeden uyguluyorum yeterli olur mu?

Bemiks ampul asıl saça vitamin veren, katmalısın bence.

rapunzel, saclarin harika, masallah :nazar: 4 yil once bende uzun sacla dolasiyodum, ama saclarim cok yaglandigi icin kestirdim, daha kisa olunca agirlik yapip , sac derime yapismaz ve daha az yaglanir diye dusunmustum ama olmadi :KK50: Acaba diyorum bana da yardim edebilirmisin? yagli saclar icin bildigin maske ve ya bakim urunu varmi? nerdeyse her tur sampuani denedim ( bulgaristanda olanlarindan tabii )ama sonuc degismedi:KK52:

Çok teşekkür ederim narincim. Yağlı saç değil de yağlı saç derisi vardır. O yüzden aslolan doğru şampuanı bulmak. İçine bir miktar çam terebentin damlatabilirsin, hem uzar hem de daha kuru olur. Ama sakın fazla katma çok kurutur bu sefer de. Eğer saç kremi kullanıyorsan saç diplerinden uzak tut ve iyi duruladığından emin ol. Durulama suyuna elma sirkesi katmak da faydalı olabilir :)

Rapunzel bu yaz sana mesaj yazmıştım burdan çok oldu gerçi :KK54: Şampuanıma çamterebentin yağı kattım. Dediğin gibi miktarını da ayarladım. Tam ölçü veremem ama uzadı gerçekten.Hala çamterebentin kattığım şampuanım bitmedi. Ama en fazla iki kullanımlık var.

Ben sana teşekkür etmek istedim :KK16: Belime 3 parmak var şuan.Bir türlü belime gelmiyo ama hala bi umutsuzluk var :KK5: Üstelik saçlarım da kırık :KK5: Tekrar hayatta kestirmem.:KK5:

Sence bu yaz tatiline kadar ne kadar uzar? :26: Biliyorum aylar var ama tahminim 3 sene falan oldu boyundan aldırmadım hiç.Bi kaç kere kestirdim uçlarından kırıklar için o kadar. Bir türlü tamamen uzamak bilmiyo. Senin saçlarının uzunluğu çok güzel. Belini bile geçmiş. :nazar:

Sevgiler :KK71:

Rica ederim canım çok sevindim memnun kalmana. Ayrıca teşekkür ederim :)

Beline de gelir, umutsuzluğa kapılma. Yeni kırıklar oluşmasını önlemek için jojoba yağı ya da hint yağı kullanabilirsin. Kırıklarını aldırıyormuşsun zaten, kestirme bence de. Aralıkta yazmışsın, yaza kadar 6-10 cm uzar yani saçın beline gelir. Saçların zaten uzuyordur da kırılıp koptuğu için boyu değişmiyordur. Birazcık sabırla beline de gelecektir :)

merhaba kızlar :KK3: bnm saçlarım suan belimde ama katlarım var ve onlardan kurtulmak istiyorum uzasın:121: saçlarıma fön yada düzleştirici çoook nadir uygularım kendi dalgası gayet hoş. aslında yumuşaktı da saçlarım. amaa yurtdışına çıktıktan sonra çok berbat oldu. kızlar rusyadayım ve inanın burdaki şampuanlar saçı kazık gibi yapıyolar. yumuşamayınca da uçları sertleşip kırılıyor. bu durum da saçlarımı sağlıklı uzatmamı etkiliyor. ecaneye gittim gliserin aldım. o kadar sıvı bişeyki sanki seyreltilmiş.. offf kesşke tedarikli olsadım. şampuanıma bal ve sarımsak kattım. ehh işte dedim. bi ara zzamanım olunca yağları arıcam burda.
rapunzelcim , güzel saçlı prenses:nazar::nazar::nazar: bu yağ karşımlarını yapmak için saçımızın ıslak mı yoksa kurumu olması lazım, sanki bunula ilgili bişeyler duymuştum. bana yardım et cnm. burası saçlarıma hiç yaramadıı:KK50:hhh

Merhaba canım, öncelikle güzel sözlerin için teşekkür ederim :)
Gliserini sakın saçına kuruyken uygulama. Ya yağlarla ya da suyla seyreltip uygula ya da saçın nemliyken. Onun dışında yağ bakımları ıslak saça da yapılabilir kuru saça da. Ben kuru saça yapıyorum. Çünkü zaten ıslanıyor sürdüğümde. Şampuanına kattığın bal saçını yumuşatacaktır. Umarım saçların en kısa zamanda eski haline döner.

cevap verdim diye kimse kızmaz umarım bana :-)
yağlı bakımlarda her zaman nemli olmalı yoksa kuru olduğunda yağ ciltte olan nemi de kurutur.

Burda kimse kimseye kızmaz canım :) Yağların içine su kattığımız için saç ıslak oluyor zaten.

Konu bile açtım ama kimse bana yardımcı olmadı Rapunzel nerdeee yoksa kaçırdılar mı prensesi :nazar: :KK30:

Kızlar ya siz yardımcı olun bari. Şampuanın içinde aynı anda çamterebentin yağı,tatlı badem yağı,menekşe,lavanta veya çilek yağı gibi (güzel kokulu yağlar) ve jojoba yağı olabilir mi? :26: Olursa saçım yağlı mı durur? :26:

Ben doğrudan başıma uygulayamam kötü hissederim kendimi.Küçükken hep yağlı elini saçlarına sürme bitlenirsin diyolardı. :18:

Saçlarım belime çok az kaldı ama uzamıyo bi türlü ya.Ben belimi hafif geçmesini istiyorum.Badem yağı,çamterebentin falan uzatıyo hani diğerleri de besler güzel koku verir diye düşündüm. :KK6:

Henüz değil ama eğer kafama yatarsa alıp uygulamayı düşünüyorum yardımcı olun :KK43:

:KK71:

Canım döndüm, umarım geç kalmamışımdır :)
Şampuanın içine çok fazla yağ katarsan saçların iyi temizlenemeyeceğinden yağlı durur. Çam terebentin ve menekşe yağından katıp diğer yağları bakım kürleri halinde kullanman daha faydalı olacaktır. Zaten o haldeyken dışarı çıkmıyoruz, sürüp bekliyoruz. Sonra da yıkıyoruz. Yani yağlı saçlarla dolaşmıyorsun ve bitlenmezsin korkma :) Uzasın diye sinameki de yapabilirsin. Eminim biraz sabırla istediğin saçlara kavuşacaksın :)

Rapunzeli kaçırmışlar sanırım bu kadar boş bırakmazdı buraları :KK1:
şimdiii çam terabentini kısa süreli fayda verip ileriki zamanda zararı olan bir şey kullanma derim sonradan saç dökülmesi yapar hatta bazen yanmış gibi garip bi hale getirebilir saçları.
şampuana badem yağı katıldığını hiç duymadım şimdiye kadar ben bal katıyorum sarımsak kattım hatta evigen bemiks ampul de kattım ama badem yağı hiç katmadım.
diğerleri de saça esans bırakmak dışında bir şey yapmaz bildiğim kadarıyla jojoba hariç tabi ama zaten şampuana katılan gıdım gıdım yağın çok etki ettiğine inanmıyorum.
sinameki kürü yapsan canım? onda sinameki suyla kaynatıldığı için onun suyundan pek de yağlı his kalmıyor zaten durulaması da çok rahat oluyor.

ımm her gün bir diş sarımsak yut sabahları koku olmasın diye de peşine bir tane elma ye.
annem her sabah sarımsak yiyor çiğniyor da yani sonra bir elma yiyor ve koku kalmıyor hiç.
içten beslemiş olursun saçlarını bir şey sürmeyi sevmiyorsun madem.
kilo problemin yoksa ılık sütün içine 1 tatlı kaşığı kuru maya karıştırıp içebilirsin o da saçı ve cildi epey toparlıyor ve hızlı uzama sağlıyor.

:KK1: Epey boş bıraktım maalesef ama döndüm. Gerçi sen de beni aratmıyorsun canım ne güzel yazmışsın :)

zehranur_xx, şampuanının içine çok fazla şeyi aynı anda karıştırmanı tavsiye etmem. Fayda yerine gözenekleri tıkayıp zarar da verebilir. Hızlı uzama istiyorsan ve kokuya dayanabileceksen sarmısak koy, işe yarıyor cidden. Sinameki kürünü kendim düzenli yapmadım maalesef, ama ondan da sonuç alan arkadaşlarımız var çok sayıda

meltemkhrmn , yaşadığın bölgedeki suyun sertliği bozmuş olabilir saçlarını. Durulama suyuna elma sirkesi karıştırmayı deneyebilirsin. Sert suyun içindeki maddelerin saçında birikip sertleştirmesini engeller, ben de kullanıyorum

rapunzeel sanırım yoğun bir dönemden geçiyorsun veya gerçekten kaçırıldın :) Sen yokken biz denediklerimizi paylaşalım da topik boş kalmasın bari canım

:KK1: İlk seçenek canım :) Yokluğumu aratmamışsınız zaten hep dediğim gibi hepimizin topiği bu, sen de ne güzel tavsiyelerde bulunmuşsun :)

Mavikus Rapunzel şampuanının içine bir çok şey katmış ben de katabilirim diye düşünmüştüm ama sonucun hüsran olmasını da istemem :26: :44:

"Şampuanıma İlave Ettiklerim

- Çamterebentin
- Bal
- Sarımsak
- Güzel kokulu bir yağ ( her ay farklı bir yağ deniyorum )
- Bemiks ampul
- Evigen ampul
- Zeytinyağı" :KK14:

Miktarlarına dikkat edersen sorun olmaz canım. Hele zeytinyağına çok dikkat, yoksa yağlı kalır saçın :)

Evet canım, fakat o arkasından sade bir şampuanla bir daha yıkıyordu ki bu yağlar temizleniyordu tekrar. Öyle de yapabilirsin. Ben sadece hazırladığın şampuanı kullanacağını düşünmüştüm.

Aslında yağ bakımlarından tiksinmesen asıl onun faydasını görürsün. Şampuan saçta ne kadar kalıyor ki, saç ne kadarını emsin. Fakat yağ bakımları en az bir saat kalıyor ve gerçekten işe yarıyor. Zaten birinci sayfada birçok formül var. Şampuana mutlaka birşeyler karıştırmak istersen sarmısak en etkilisi. Tabii tercih senin, mutlu saç uzatmalar :)

Altına imzamı atıyorum :KK1:

Dün karıştırdım :KK9: Şampuanım dibindeydi ama bir tane daha var. Dibinde nasılsa deneme amaçlı bir diş sarımsağı (şampuanım az olduğundan) menekşe yağıyla kokusu alınana kadar ezdim.

Sonra şampuana bir kaç damla çamterebentin (zaten vardı) kattım,biraz da menekşe yağı tekrar döktüm iyice çalkaladım. Koku falan yok hiç. :KK12: Saçlarım da parladı :KK6:

Şuan şampuanıma kattıklarım Sarımsak,çamterebentin yağı,menekşe yağı. Diğer bi şampuanla tekrar yıkamam gerekir mi sizce? Çok iyi duruladım dün ama... Yine de sorıyım ben size :KK34:

:KK71:

Bence gerek yok canım. Zaten olsa yağlı kalırdı ve rahatsız olurdun :)

canım maşallah ne bakımlı ve saglıkla parlayan saçların var ..masallah nazar degmesin..bakımlarından sinameki ve ballı zeytinyagı karısımını düzenli uygulamaya calışıyorum..sac renginede bayıldım hemde kendin boyuyosun kuaförden çıkmış gbi gercekten.. bana boyanın ismini söylermisn canımb

rapunzelcim bide hangi şampuan ve sac kremini kullanıyosun ?

Çok teşekkür ederim canım, özel mesaj attım :)

Canım meraba..ya ben saçıma su dalgası yaptırmıştım kalıcı..kadın 7 ay dayanır demişti ama sanırım tutmadı..dahası saçım çok dökülüyor.bir an önce uzasın da kestirip kurtulayım diyorum , nasıl bi kür önerirsin ? neye ne kadar ne katayım :KK70: yardımcı olursan çok mutlu olurum.hem dökülme hem de uzama için..

Saçlarına zarar vermiş olabilir. Uzaması için sinamekili küre başlarsan, dökülmemesi için de sarımsaklı şampuan ve zeytinyağlı sarımsak yaparsan sorunun çözülmüş olur :) Miktarları ve tarifleri ilk sayfada var.

rapunzelimiz girse nelere cvp verecekte kayboldu :KK43:( nerelerdesin canım umarım herşey yolundadır..

Her şey yolunda canım :) Biraz yoğun olduğum için giremedim maalesef...

yaklaşık 5 aydır saçlarım feci halde dökülüyor.ilk zamanlar önemsemedim strestendir dedim,çünkü eşim uzman çavuş ve tayini şırnak'a çıktı o gitti gideli saçlarım dökülüyor.doktora gittim ama kan değerlerim normal çıktı, strestendir dedi.saçlarım kıvırcık ve çok uzuyor zaten ve çok kurular. yaklaşık 1 aydır saçlarıma bephanten ve zeytin yağlı karışım uyguluyordum ama dökülmeyi durdurmadı.sarımsaklı şampuan aldım biraz da olsa iyi geldi. 10 gündür de sinameki kürünü kullanıyorum dökülmei iyice arttırdı ama uzması için devam ediyorum.son olaak 2 gündür ısırgan otunu kullanıyorum ve saçıma çok iyi geldi, hem yumuşattı hem de dökülmeyi daha ilk günden azaltmaya başladı. tararken 200 tel dökülen saçlarım 2 gündür 100 tel dökülmeye başladı.bu arada yeni yeni saçalrım çıkmaya başladı.

Sorunun çözülmesine çok sevindim canım. Stres yapmamaya çalışırsan ve sinamekiyi saçında çok tutmazsan daha iyi sonuçlar alırsın :)

işe yaramadığı olmadı sinameki kürünün başla en kısa zamanda günlerini de bu linke göre ayarla

http://www.kadinlarkulubu.com/sac-u...akim-yapiyor-sonuc-alamiyoruziste-cevabi.html

Katılıyorum :KK34:

Kızlar durdukça kokusu rezilleşiyo bu sarımsaklı şampuanın.Ay yok vallahi banyoda bayılıyodum dibindeydi zten denemek için yapmıştım.Hemen attım.Bidaha sarımsak falan da koymam asla.Yeni şampuanıma menekşe yağıyla çamterebentini katıcam sadece.:KK43:

Canım çok fazla mı sarımsak koydun acaba ? Bende öyle bir sorun olmadı hiç.

canım ne güzel bilgi sahibisin bu konuda bizleride adınlattıgın ıcın cok saol.benım sana soyle bı sorum olcaktı.gectıgımız hafta sacıma sılme ıslemı uygulandı.sıyahtan koyu sarı tonlarında bı renge gectım.ama sacım cok yıprandı.hatta bugun sacım dolasmıstı acmaya calısırken resmen ortadadn bı yerden koptu saclarım.kuafor keratın ozlu bı maske tavsıye ettı.o da baya pahalı geldı.bugun bı kozmetıkcıden keratın sutu ve cam retebentı aldım.çalısan kız ıyı gelır dedı.sana sorum ne yapmalıyım.ne almalıyım.benı bılgılendırırmısın.sımdıden cok saol

Sen de sağol canım. Silme işlemi saçını yıpratmış, yıpranmış saç tümüyle eski haline dönmez ama bakımlarla olduğundan daha iyi görünmesi sağlanabilir. Keratin sütünü denemedim ama saçın kaybettiği keratini sağlayıp iyi geleceğini düşünüyorum. Saçların zaten yıprandığı için çam terebentini şu an kullanma bence. Saçını yumuşatsın diye şampuanına bal katabilirsin. Karışmaması içinse mavi su ya da saç serumu kullanmalısın mutlaka. Umarım en kısa zamanda toparlanır saçların.

rapunzel nerelerdeki acep, ben merak etmeye başladım. güzel kız mazallah başına bir olay gelmiş olabilir mi diye düşündüm ama sanırsam beyaz atlı bir prens buldu, unuttu bizleri, inşallah öyledir de onun adına seviniriz hep birlikte... bu arada sinamekili bir şampuan gördüm ben sülfatsızmış, aranızda kullanan deneyen oldu mu?

:KK1: Yok canım prenssiz bir rapunzelim ben :) Ben denemedim ama sülfatsız olması güzel.

çam terebentin hakkında yardım eder misiniz? kızlar ben şampuanıma kıyamıyorum :) acaba başka bi şampuana koysam onla yıkasam sonra normal şampuanla yıkasam olur mu ki? ya da ilk normal şampuanla sonra onla. ne önerirsiniz? sinameki,badem yağı,bemiks ampullü karısımı uyguluyorum bunu da yaparsam bi şey olur? kuaföre sorduğumda olmaz demişti ama. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Olmaz canım, korkma. Dediğin gibi de yapabilirsin ama çam terebentin şampuanına zarar vermez. Zaten bir kaç damla damlatılıyor şampuana :)

kızlar şampuanınıza bu yağları katıyosunuzda sçımızı yıkarken ister istemez yüzümüze gelio snra yzümüzü sivilce kaplamasın yapan arkdşlar cvap lütfen :KK3: bnde düşünüyrum ama bu konudan tereddütlüyüm.:KK30:

Yapmaz canım korkma. Ben yüzüme de sürüyorum cilt için olan yağlardan ve hiç sivilcem yok :)

Benim yüzüm zaten sivilceli :KK50: Çok dert ediyorum bu konuyu. Çok da fazla değil ama yine de kötü duruyo. Of :KK43:

Bir cildiye doktoru bu sorunu kolayca çözecektir canım :)

200 ml'e 1 kapak yeter diyolar. benim ki 300 ml'di. 1,5 kapak koydum su gibi oldu ama köpürüyo. olamsı gereken bumuydu?

Biraz daha az koysan daha iyi olurdu, çok katıldığında saçları kurutabiliyor çam terebentin.

rapunzelin saç boya marka ve numarasını benimle de paylaşır mısınız.denilen bakımları ben de yaptım ve gerçekten saç dökülmem durdu ve saçlarım çok uzadı normalde omzumun biraz altıdır en uzun hali.şuan nerdeyse belime gelicek.her bakımın ayrı bi yararı var ben nerdeyse ne okudysam yaptım rapunzelin dediğin.çok teşekkürler

Ne demek canım çok sevindim faydasını görmene :) Yazdılar mı bilmiyorum ama ben özel mesaj atıyorum sana boyamı.

bal ı nasıl kaynatıyoruz? benmari usulü mü????:KK34:

Yok canım diğer yağların içinde ya da suda eritiyoruz.

arkadaşlar öncelikle meraba..
yumurta sarısı ne işe yaradığı aslında bakıma nekadar yararı var belki yağ içeriği
olduğu için bi işe yarar ama asıl olan sürdüğünüz sıvıyı katılaştırıp kafanızda tutuyor.
mesela çok eskiden kına yapardım içine iki yumurta sarısı koyardım.
ve bütün kına kafamda hapsolur kesinlikle akmazdı. bu ufak bilgimi paylaşmak istedim.
birde arkadaşıma birşey sormak istiyordum kısadan sorayım kafa şişirmeden çok inatçı bir saçım var.
en son kuaföre (5-6 ay ) gittiğimde saçımı ilk kez biraz açtırayım dedim ki demez olaydım :KK43:
tam 6buçuk saat oreal içinde kaldı saçlarım köpük köpük akmaya başladı ama saç banamısın demedi sonuç=
damalı inekler gibi oldu saçım. geriside var ya neyse kafanızı şişirmeyeyim.
sorum ise bu saçlara bu kürler yararmı?????????
çok ama çok ama çok çabuk uzamasını istiyorum :KK43:((((((

Bilgi için teşekkürler canım. Saçta o kadar uzun süre oriel tutan nasıl bir kuaför öyle, saçı mahfeder oriel :44:

Fayda eder tabi, düzenli bakım yaparsan ve sabırlı olursan senin saçların da uzar :)

özel mesaj attım ama mesaj kutun dolmuş rapunzel :44:
eğer vaktin varsa benim saç renginede bir el atarsan sevinicem
uzamasından ve gürlüğünden bir şikayetim yok çok şükür ama inanılmaz beyazdır önler bu yüzden 3 senedir röfleden vazgeçtim ve evde kolleston 8.1 ile boyuyorum aslında memnunum renginden ama senin saçların rengini görünce biraz değişiklik olsun dedim
beyazlardan dolayı koyu renk yapamıyorum röflede malum en azından tonu değişsin dedim
senin boyanın markayı ve numarasını verirsen hemen denicem
şimdiden çok sağol :)
bu arada konu çok güzel olmuş bende yeni bir başlıkta derdime çare arıyorum bir göz atarsan sevinirim :KK42:

bunu yazmıştım ama görmedin sanırım rapunzel :KK19: inşallah bu sefer görürsün :KK5:

rapunzelcim saç boyanı ve numarasını bende merak edenlerdenim:26:

X