Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
saçlardaki güzelleik ırsi diyo ananem :KK5:

Doğru diyor bence.Genetik yapımız en önemlisi.Kısa boylu anne babadan olan çocuk da kısa olur ama spor yaparsa az daha uzun olur.Saçları güzel kadının kızı da güzel saçlı olur.Benim annemin saçları çok erken yaşta 20lerde dökülüp beyazlamış.Benim saçlarım ince telli.Dökülme yok ama daha canlı ve bakımlı olsunlar diye sürüyorum bu yağları.Babamgile çekmişim halalarıma :) Kız kardeşim annemin genetiğini tamamen almış ve saçı hem az hem de beyaz.
Genetik mirasımızı dışarıdan destekle ve beslenmeyle az da olsa değiştirebiliriz.

büqün yağlarıda almaya karar verdim qittim ama hint yağını bulamadım :KK43: çamterebentin aldım qüzel kokulu bi yağ almak için baktım menekşe vardı çilek vardı ama hindistan cevizi yağını qörünce hindistan cevizinin kokusunu çok seviyorum öyle olur düşüncesiyle onu aldım :) hemde saç kırıklarına ii qeldiğini okumuştum bi yerden. Bide ben bepanthene ampul kullanıyodum hala var ama bemiksde aldım :) ne bulsam yada duysam hadi hayırlısı deyip sürüyorum :KK70: kuaförede sordum bemiksi kötü kokuyo dedi sadece sefası için cefasını çekcez artık öylede olursa :KK70: saçım için şimdi kullandıklarım sinameki kürü ayrıca akasyada koyuyorum içine, hindistan cevizi çamterebentin t. badm yağı, şampuanımada sarımsk rendeledim çamterebentin koydum :KK70: bide bunlar için düzenli qünler belirledik miii tamamm :KK70: tekrardan tskleer :KK16:

Bakım için önemli günlerdeyiz hemen uygulayalım değil mi?
Şu an saçımda bir yağ karışımı var.Hazır bir karışım ben karıştırmadım.3 çeşit bakım var elimde ve her seferinde birini uygulamaya çalışıyorum.Kendimce maksimum etkiyi sağlarım diye düşündüm.Umarım yanlış düşünmemişimdir.İçindekiler:
Isırgan yağı
Badem yağı
Zeytin yağı
Hindistan cevizi yağı
Buğday yağı
Defne gar yağı
Çam terebentin
Çörekotu yağı
Susam yağı
Ceviz yağı
Avokado yağı
Fındık yağı
Jojoba yağı
Ayçiçek yağı
Soya yağı (bu son ikisi yemek tarifi gibi olmuş)

Yorumlarınızı bekliyorum

Doğru diyor bence.Genetik yapımız en önemlisi.Kısa boylu anne babadan olan çocuk da kısa olur ama spor yaparsa az daha uzun olur.Saçları güzel kadının kızı da güzel saçlı olur.Benim annemin saçları çok erken yaşta 20lerde dökülüp beyazlamış.Benim saçlarım ince telli.Dökülme yok ama daha canlı ve bakımlı olsunlar diye sürüyorum bu yağları.Babamgile çekmişim halalarıma :) Kız kardeşim annemin genetiğini tamamen almış ve saçı hem az hem de beyaz.
Genetik mirasımızı dışarıdan destekle ve beslenmeyle az da olsa değiştirebiliriz.

büqün yağlarıda almaya karar verdim qittim ama hint yağını bulamadım :KK43: çamterebentin aldım qüzel kokulu bi yağ almak için baktım menekşe vardı çilek vardı ama hindistan cevizi yağını qörünce hindistan cevizinin kokusunu çok seviyorum öyle olur düşüncesiyle onu aldım :) hemde saç kırıklarına ii qeldiğini okumuştum bi yerden. Bide ben bepanthene ampul kullanıyodum hala var ama bemiksde aldım :) ne bulsam yada duysam hadi hayırlısı deyip sürüyorum :KK70: kuaförede sordum bemiksi kötü kokuyo dedi sadece sefası için cefasını çekcez artık öylede olursa :KK70: saçım için şimdi kullandıklarım sinameki kürü ayrıca akasyada koyuyorum içine, hindistan cevizi çamterebentin t. badm yağı, şampuanımada sarımsk rendeledim çamterebentin koydum :KK70: bide bunlar için düzenli qünler belirledik miii tamamm :KK70: tekrardan tskleer :KK16:

Şu an saçımda bir yağ karışımı var.Hazır bir karışım ben karıştırmadım.3 çeşit bakım var elimde ve her seferinde birini uygulamaya çalışıyorum.Kendimce maksimum etkiyi sağlarım diye düşündüm.Umarım yanlış düşünmemişimdir.İçindekiler:
Isırgan yağı
Badem yağı
Zeytin yağı
Hindistan cevizi yağı
Buğday yağı
Defne gar yağı
Çam terebentin
Çörekotu yağı
Susam yağı
Ceviz yağı
Avokado yağı
Fındık yağı
Jojoba yağı
Ayçiçek yağı

Yorumlarınızı bekliyorum

Düşündüğün bakımlar da süreleri de güzel olmuş canım. Şampuanın içine katılan yağlar derken sadece çam terebentin katıyoruz ve o da en fazla 15 damla. Sarımsak kokusundan rahatsız olanlar güzel kokulu yağ katıyor. O da az miktarda. O yüzden fazla gelmiyor :)

Tamam şimdi oldu canım çok sağol. Kafama takılmıştı o yüzden tereddütte kalmıştım. Ayy ben seni çok sevdim bu arada, çok güzel bi elektriğin var :)

rapunzeeel bana da yardım etmelisin :KK43: saçlarının 5te 1i anca var bende uzamaz hiç saclarım o hep bi sorundu benim için göğüs hizasında kalırdı saclarım kullandıgım düzleştiriciler yüzünden gitgide döküldü ve azaldı 1ay önce omuz hizasında kestirdim 1 aydır o boyda ve hala az cansız iğrenc görünüyorlar :KK43:

şampuanım dermalute içinde biotin var diye bunu kullanıyorum diğerlerinden iyi.. Ne yapmalıyım ne olur yardım edin gür saclılara o kadar özeniyorum ki anlatamam ve bu yıl üniversiteye gidicem :KK43: bu halde gidesim bile gelmiyo ! :KK5:

Açsa bile bu seni rahatsız edecek derecede olmaz bence. Ama yine de kullanmam diyorsan ve tiksinmezsen sığır iliği de memnun kalınan bir bakım :)

hindistan cevizi qibi ben çok beqendim :) daha uyqulamadım saçtada kalıcı olur inş kokusu :) bende çamterebentini tam olarak ne kadar şampuana 15 damla koyduqunu soracaktm

Dene bakalım, kalıcıysa ben de denerim :) Her 100 ml için 5 damla katabilirsin canım.

Saç tellerinin kalınlık ve gürlüğü ırsi. Ama nasıl bakım yapılmayan saç sağlığını yitiriyorsa bakım yapılan saç da daha sağlıklı oluyor. Yani tabi ki bakımların faydası var.

Isırgan yağı
Badem yağı
Zeytin yağı
Hindistan cevizi yağı
Buğday yağı
Defne gar yağı
Çam terebentin
Çörekotu yağı
Susam yağı
Ceviz yağı
Avokado yağı
Fındık yağı
Jojoba yağı
Ayçiçek yağı

Yorumlarınızı bekliyorum

Hiç kullanmadığım bir sürü yağ var. O yüzden bir şey diyemem ama umarım memnun kalırsın:)

Ben saçın qüzelliqinin ırsi olduqnu düşünmyorm ndense :)

Dediğim gibi kalınlık ve gürlük bir derece ırsi bile olsa bakımla da saçlar çok daha iyi hale gelebiliyor :)

Tamam şimdi oldu canım çok sağol. Kafama takılmıştı o yüzden tereddütte kalmıştım. Ayy ben seni çok sevdim bu arada, çok güzel bi elektriğin var :)

Çok teşekkür ederim canım. Senin de öyle :KK16: Bu güzel elektriği saç güzelliğimiz için kullanalım o zaman :)

rapunzeeel bana da yardım etmelisin :KK43: saçlarının 5te 1i anca var bende uzamaz hiç saclarım o hep bi sorundu benim için göğüs hizasında kalırdı saclarım kullandıgım düzleştiriciler yüzünden gitgide döküldü ve azaldı 1ay önce omuz hizasında kestirdim 1 aydır o boyda ve hala az cansız iğrenc görünüyorlar :KK43:

şampuanım dermalute içinde biotin var diye bunu kullanıyorum diğerlerinden iyi.. Ne yapmalıyım ne olur yardım edin gür saclılara o kadar özeniyorum ki anlatamam ve bu yıl üniversiteye gidicem :KK43: bu halde gidesim bile gelmiyo ! :KK5:

Canım benim ilk başta moralini yüksek tut, Allah başka dert vermesin, üzülme sakın. Beslenmen ilgili bir sorunun, demir eksikliğin, kansızlığın yoksa eğer bakımlarla mutlaka daha iyi hala getirebilirsin. Gürlük için şampuanına çam terebentin ve çörekotu yağı katar, sinameki kürünü uygulayarak da uzatabilirsin.

canım evet aldım bugün o yaglardan baslıyorum cok tesekkür ederim moralim yerine geldi :) bide sıgır iliğini duydun mu onu kullanmayı düşünüyorum umarım işe yarar :) :KK76:

denedimm :) korktuqum qibi kötü bi kokusu kalmadı bemiksn hindistan cevizi yaqıda qüzel kokuyo ben beqendm yani :)

Saçlarına bayıldımmmm yaa :nazar::nazar::nazar::nazar:
bende bir zamanlar hint kınası ile boyardım saçımı siyaha ne yıpranırdı ne birşey bakım bile yapmazdım sadece şampuan herkes hayrandı saçlarıma saçım yap olarak çok güzel aslında anneme benzemiş ama bu boyalar yüzünden ne hale getirdim keşke hiç bulaşmasaydım :KK59:

saç renginde harika kuaförde bu hale geldi herhalde dimi ben artık kuaföre gitmek istemiyorum ya öcü gibi geliyorlar bana kaş aldırmak için bile zar zor gidiyorum ama sarışınlıktada aklım kaldı kullanmam lazım o rengi :)

saç uzatma yontemleri adlı başlıktan o kadar bakım yapıyoruz neden soınuc alamıyorz adlı topic ten bakabilirsin canım ..belirli günlere göre bakımyapıyoruz daha iyi sonuc alınıyor

çok teşekür ederim cnm nasıl bu tarihlerde ypınca daha ii sonuç alıo musunuzzz ? :KK16:

canım evet aldım bugün o yaglardan baslıyorum cok tesekkür ederim moralim yerine geldi :) bide sıgır iliğini duydun mu onu kullanmayı düşünüyorum umarım işe yarar :) :KK76:

Hadi bakalım hayırlısı o zaman :) Sığır iliğini ben topikte pek çok arkadaşa önerdim. Ben tiksindiğim ve saç rengini koyulaştırdığı için kullanmadım ama olumlu sonuç alınan bakımlardan :)

Hmm tsklr cnm :) yarın denicem yazarım o zaman :)

denedimm :) korktuqum qibi kötü bi kokusu kalmadı bemiksn hindistan cevizi yaqıda qüzel kokuyo ben beqendm yani :)

Sevindim tatlım :) Hindistan cevizi kokusu çok hoş zaten :)

Saçlarına bayıldımmmm yaa :nazar::nazar::nazar::nazar:
bende bir zamanlar hint kınası ile boyardım saçımı siyaha ne yıpranırdı ne birşey bakım bile yapmazdım sadece şampuan herkes hayrandı saçlarıma saçım yap olarak çok güzel aslında anneme benzemiş ama bu boyalar yüzünden ne hale getirdim keşke hiç bulaşmasaydım :KK59:

saç renginde harika kuaförde bu hale geldi herhalde dimi ben artık kuaföre gitmek istemiyorum ya öcü gibi geliyorlar bana kaş aldırmak için bile zar zor gidiyorum ama sarışınlıktada aklım kaldı kullanmam lazım o rengi :)

Çok teşekkür ederim canım :KK16: Ben de kuaför karşıtıyım yani saçlarımı kuaför değil ben boyadım :) O yüzden için rahat olsun ve içinde kalmasın gönül rahatlığıyla evde sarışın olabilirsin :)

çok teşekür ederim cnm nasıl bu tarihlerde ypınca daha ii sonuç alıo musunuzzz ? :KK16:

Canım kabul etmek gerek ki daha iyi sonuç alınıyor. Ben önce pek bir mantıklı bulmamıştım ama bir kez özellikle yağ günlerinde bakım yaptım sırf denemek için. Saçlarım yağı neredeyse çekmiş ve bir yıkamayla çıktılar. Daha sonra da aycangül ün verdiği tarihlere bakar oldum.

Bu arada rapunzelcim ve diğer arkadaşlar. Bu topiğe uğrayıp bakım sonuçlarımı yazmak isterdim ama pek yapamadım son zamanlar, o yüzden de girip yazmaya yüzüm olmadı :) Ama takip ediyorum sürekli ve bakım yapmak için motive olmaya çalışıyorum:KK1:

X