Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
Rica ederim canım. İnşallah sen de istediğin sonucu alırsın :)
Bemiks yerine bepanthene kullananlar da var. Bana bemiksten çok sinamekinin kokusu ağır gelmişti ilk kullandığımda. Sonrasında fark bile etmedim. Yani bana göre bemiksin ağır bir kokusu yok, dene derim.
Saç uçların için sinameki dışında önceki sayfalarda bahsettiğim gliserini önerebilirim. Bir de çok ince tellilerse düzleştirmeden önce ısıya karşı koruma sağlayan bir ürün kullanırsan kırılmalar azalacaktır :)

inş canım :) bundan sonra bemiks alcam :) evet bu kırılmalar için bi ürün kullanmam qerekiyo kesinlikle 1 cm uzuyosa 2 cm kesiliyo ne yazıkki :KK43:

Evet canım maalesef kesildiğinde uzadığından fazlası gidiyor. İnşallah bakımla kırılmaların önüne geçebilirsin :)

rapunzeeeelll!!! bir şey farkettim. saçlarımın kırıklarını hiç aldırmamama rağmen şuan kırıklarımda %90 iyileşme gözlemledim :KK52:
saçlarıma maşa, düzleştirici uygulamaktan saçlarım deli gibi kırılmıştı ve yanmıştı. bu sinamekili kürü uyguladım (şuan ara verdim), ceviz suyu uygulamaya başladım(beyaz saçlar için), bir de kuaförden bir yağ karışımı almıştım onu uyguluyorum saçlarım hem canlandı hem o uçlardaki püskül püskül görünüm yok oldu çok mutlu oldum kızzzz :82:

İnan kendi saçlarımı kurtarmış kadar sevindim canım :) O zaman saçlarının uzamasının önünde artık hiç bir engel yoook :)

Bide ben sinameki kürüne sinamekiyi kaynatırken lavantada atıyorum biraz, böylece sinamekinin kokusundan hiç rahatsız olmuyorum :) zaten lavantanında saçları besleyerek uzamasına yardımcı olmasıda daha qüzel tabii :)

Evet bir kaç sayfa öncesinde biz de konuşmuştuk lavantanın yararlarını. Doğadan mucizelere :)

dün sinameki kürünü ikinci kullanışım oldu kardeşim akşam eve qelince kapıda ilk sorusu saçlarına ne yaptıııın oldu :KK70: renqinden bahsediyomuş dibleri koyulaşmış sarı yerler platin qibi olmuş dedi aynaya koştum hemem doqal olarak :KK70: veee farkettim ki dibleri koyulaşmış dediqi yer uzayan saçlarım :KK70: saçlarımın zaten uzamasından memnundum ama böylece daha ii uzuyo :KK66: şimdi şu kırıkları aldırıp bakım yapmayada düzenli başlayınca deqmeyin keyfime :KK64: :KK62:

öncelikle ilgilendiğin için tesekkür ederim :KK61: daha 1 kez sinamekili kürü yaptım 5 gün önce..1 cay bardağı suda biraz kaynattım ılıyınca bepanten ampul kırdım 1 yemek kasığıda badem yağı koydum saç diplerime yedirdim masaj yaptım 4 satt bekletip sarımsaklı sampuanlada yıkadım..sonra her zamn kullandığım kremi sürdüm kuruladım ama saçlarım hacimsiz durmaya basladı sekil almıyo bi türlü.. 2 kezde sarımsaklı sampuan uyguladım sacıma ama hiç bekletmeden yıkadım :KK20: yazılanlara uygun yaptığımı düşünüyorum ama yanlıs gördüğün yerleri söylersen sevinirim :KK61: bu arada kansızlık vs bi sorunum yok kan değerlerimi falan ölçtürdüm cünkü.. saçlarımı hergün yıkıyorum sanırım bundan olabilir kırılmam..

canım rapunzelicm cevaplamış ama nacizane fikrimi söylemek istiyorum.(rapunzelcim kızmazsın inşallah :KK43: ) bence canım krem kullanma bi süre krem ağırlaştırmış olabilir yada başka bi krem dene.bal katıncada nemleniyor saçlar krem gibi bi etkisi var.ve saçını hergün yıkama kendi yağına ihtiyacı var.yani yıkada şampuan kullanma.2 gnde bir kullan bence

saçlarımın iğrenç bi şekli oldu :KK43: uzadılar ama şeklinden memnun değilim :KK43: ama yemiyorda şimdi kuaföre gidip şekil ver demek :S çok kesicek biliyorum :/

Kızlar, ben saça bakım yapan yağlarla ilgili bir makale okudum, yabancı forumda linki vardı. Biri üşenmemiş, bilimsel olarak saça hangi yağ nasıl etki ediyor araştırmış.

Saçın içine işleyebilen yağ, katı formdaki hindistancevizi yağıymış. Elde vücut ısısıyla sıvı hale geçiyormuş. Bu yağ cilde de çok faydalıymış. Ben katı olanını bulamadım aktarlarda. Kullandığımız diğer yağların çoğu, saçın yüzeyinde kalarak parlaklık ve kayganlık veriyormuş. Bulabileniniz varsa kullanın, sıvı olup da coco star gibi kokanını değil ama, katı olanını kullanın sevgiler

Okuduklarım çok etkiledi beni.Gerçekten olumlu sonuç alanlar var gördüğüm kadarıyla.
Hemen alışveriş yaptım ve şu an elimde olanlar;
-Susam Yağı(Mecitefendi)
-Sarmısak Yağı(Mecitefendi)
-Hint Yağı(Mecitefendi)
-Tatlı Badem Yağı(Galenik)
-Gliserin(Botalife)
-Sinameke
-Bemiks Kompoze Ampul
-Evigen Ampul

Sarımsakları şampuanın içine rendelemek önerilmiş ama sarımsak yağı kullanırsak aynı etkiyi verir diye düşündüm.
Sinamekeyi kaynatıp içine Bemiks ve Evigen ampul(1er tane),Sarımsak yağı ve Tatlı Badem yağı (1er kaşık) karıştırmayı
düşünüyorum ve akşama kadar bekleteceğim strech filmle kaplayıp.Durulama suyuna da elma sirkesi karıştırıp kokuyu azaltmayı bekliyorum.Bakalım nasıl olacak saçlarım?Şu an arkaları kısa öne doğru asimetrik uzun olan modelde.Hedefim omuzlarıma kadar uzamaları ilk aşamada Kasım Ayına kadar.

dün sinameki kürünü ikinci kullanışım oldu kardeşim akşam eve qelince kapıda ilk sorusu saçlarına ne yaptıııın oldu :KK70: renqinden bahsediyomuş dibleri koyulaşmış sarı yerler platin qibi olmuş dedi aynaya koştum hemem doqal olarak :KK70: veee farkettim ki dibleri koyulaşmış dediqi yer uzayan saçlarım :KK70: saçlarımın zaten uzamasından memnundum ama böylece daha ii uzuyo :KK66: şimdi şu kırıkları aldırıp bakım yapmayada düzenli başlayınca deqmeyin keyfime :KK64: :KK62:

Çok sevindim canım. Bir an önce istediğin saçlara kavuşursun umarım :)

canım rapunzelicm cevaplamış ama nacizane fikrimi söylemek istiyorum.(rapunzelcim kızmazsın inşallah :KK43: ) bence canım krem kullanma bi süre krem ağırlaştırmış olabilir yada başka bi krem dene.bal katıncada nemleniyor saçlar krem gibi bi etkisi var.ve saçını hergün yıkama kendi yağına ihtiyacı var.yani yıkada şampuan kullanma.2 gnde bir kullan bence

Canım benim neden kızayım, bilakis hoşuma gidiyor :KK16:

saçlarımın iğrenç bi şekli oldu :KK43: uzadılar ama şeklinden memnun değilim :KK43: ama yemiyorda şimdi kuaföre gidip şekil ver demek :S çok kesicek biliyorum :/

Yanında mutlaka bir arkadaşınla git bence. Sağlam bir gözdağı ver hatta :KK1: Çok kesiyorlar yoksa =/

Kızlar, ben saça bakım yapan yağlarla ilgili bir makale okudum, yabancı forumda linki vardı. Biri üşenmemiş, bilimsel olarak saça hangi yağ nasıl etki ediyor araştırmış.

Saçın içine işleyebilen yağ, katı formdaki hindistancevizi yağıymış. Elde vücut ısısıyla sıvı hale geçiyormuş. Bu yağ cilde de çok faydalıymış. Ben katı olanını bulamadım aktarlarda. Kullandığımız diğer yağların çoğu, saçın yüzeyinde kalarak parlaklık ve kayganlık veriyormuş. Bulabileniniz varsa kullanın, sıvı olup da coco star gibi kokanını değil ama, katı olanını kullanın sevgiler

Bilgi için teşekkürler. İlk aktar ziyaretimde sorucam :)

Okuduklarım çok etkiledi beni.Gerçekten olumlu sonuç alanlar var gördüğüm kadarıyla.
Hemen alışveriş yaptım ve şu an elimde olanlar;
-Susam Yağı(Mecitefendi)
-Sarmısak Yağı(Mecitefendi)
-Hint Yağı(Mecitefendi)
-Tatlı Badem Yağı(Galenik)
-Gliserin(Botalife)
-Sinameke
-Bemiks Kompoze Ampul
-Evigen Ampul

Sarımsakları şampuanın içine rendelemek önerilmiş ama sarımsak yağı kullanırsak aynı etkiyi verir diye düşündüm.
Sinamekeyi kaynatıp içine Bemiks ve Evigen ampul(1er tane),Sarımsak yağı ve Tatlı Badem yağı (1er kaşık) karıştırmayı
düşünüyorum ve akşama kadar bekleteceğim strech filmle kaplayıp.Durulama suyuna da elma sirkesi karıştırıp kokuyu azaltmayı bekliyorum.Bakalım nasıl olacak saçlarım?Şu an arkaları kısa öne doğru asimetrik uzun olan modelde.Hedefim omuzlarıma kadar uzamaları ilk aşamada Kasım Ayına kadar.

İnşallah istediğin sonucu alırsın tatlım. Naçizane bir, iki öneride bulunayım, istersen dikkate alırsın. Sarımsak yağı dahil kullanılan tüm bitkisel yağların %80 i pamuk yağından oluşuyor. O yüzden sarımsak yağı yerine direkt sarımsağı koymanı öneririm. Saçta kalması endişelendiriyorsa merak etme kalmıyor. Kokusunu sıkıntı ediyorsan - ki yağı da aynı kokuyor- sütte kaynatarak kokusunu yok edebilirsin. Bir de uyguladığın bakımları 2 saatten fazla tutarsan saçında başlarda olmasa bile sonrasında baş ağrısı, dökülmede artış gibi sorunlarla karşılaşabilirsin. 2 saat ideal bence. Ve son olarak çıktığın bu yolda başarılar, elimden geldiği kadar istediğin her alanda destek olucam, aramıza hoşgeldin :79:

[/QUOTE] İnşallah istediğin sonucu alırsın tatlım. Naçizane bir, iki öneride bulunayım, istersen dikkate alırsın. Sarımsak yağı dahil kullanılan tüm bitkisel yağların %80 i pamuk yağından oluşuyor. O yüzden sarımsak yağı yerine direkt sarımsağı koymanı öneririm. Saçta kalması endişelendiriyorsa merak etme kalmıyor. Kokusunu sıkıntı ediyorsan - ki yağı da aynı kokuyor- sütte kaynatarak kokusunu yok edebilirsin. Bir de uyguladığın bakımları 2 saatten fazla tutarsan saçında başlarda olmasa bile sonrasında baş ağrısı, dökülmede artış gibi sorunlarla karşılaşabilirsin. 2 saat ideal bence. Ve son olarak çıktığın bu yolda başarılar, elimden geldiği kadar istediğin her alanda destek olucam, aramıza hoşgeldin :79:[/QUOTE]

Hoşbulduk teşekkür ederim,
Dün yazdıklarıma atıfla yazdın bunları sanırım ama uygulamada bazı noktalar değişikliğe uğradı bende.
Mesela sarımsak yağı değil sarımsağın kendisini kullandım.Dermokil (500ml) Yağlı saçlar için olan şampuanın içine 7-8 diş sarımsağı çok ince doğrayıp attım(minik sarımsak rendesi yok evde,diğeri de büyük haliyle ben de kıydım). Bemiks ampul ekledim ve saçlarımı bununla yıkadım yatmadan önce(son durulama sırasında bir tas suya 1kapak elma sirkesi ekledim onunla duruladım).Gece boyunca her uyandığımda sarımsak kokusu geldi burnuma ama bugün duymuyorum.
Sütte kaynatma fikrini bilmiyordum o yüzden bu şişe bitene kadar bu şekilde kullanacağım.
Kürün bekleme süresi konusunda haklısın 2 saat ideal bence de.Gerçi dün 4 saate yakın kaldı ama bu seferlik olsun :)
Saç kremi kullanmama rağmen oldukça rahat taradım ve hala da tertemiz ve parlak saçlarım.Sanırım olumlu tepki verecek saçım.
Aklıma her geleni yazarım ve cevap geleceğine inanıyorum :)

biraz kremsiz devam ettim sonradan etkisini tek basına göstersin diye ama tarayamadım bile sacımı..hergün yıkamyorum simdi ama okular acılınca mecbur yıkıyorum cünkü gercekten cok kötü görünüyor :KK50:sarımsağı bıraktım bu arada ne yapıyım biraz bunu yapıyım bunu bırakınca yaparım belki yada hiç yapmam..ama bundanda memnun kalmadığımı düşünüyodum meğer yanılıyomusum :KK66: saçlarım cocukkenki saclarım gibi yumusacık oldu annem tiril tiril oldu diyo dans ediyolar sen hareket ettikce diyo :KK61: 2 gün önce sinameki sürdüm sac diplerime..uclarınada zeytinyağı..dünde yumurta zeytinyağı çörek otu yağı sürdüm tüm sacıma simdi 1 hafta beklicem sonra yine bunları yapıcam ve beklicem ama saclarım gercekten muhtesem suandaa :KK64::KK52:

kuaförüm tasınmıs suanda dükkanı yapım asamasında olduğundan kestiremedim sacımı cok az kırık var ama karar verdim 2 aya cıkarıcam kestirme işini sonrada 3 ayda bir yarım cm 1 cm kestiricem :KK61:

Az önce yıkadım saçlarımı.Önce sarımsak eklediğim şampuanla,ardından ısırgan otu şampuanıyla.
Koku yok.Krem de sürmedim tararken sıkıntı yok.Yarın akşama doğru bir kür daha yapacağım.

Hoşbulduk teşekkür ederim,
Dün yazdıklarıma atıfla yazdın bunları sanırım ama uygulamada bazı noktalar değişikliğe uğradı bende.
Mesela sarımsak yağı değil sarımsağın kendisini kullandım.Dermokil (500ml) Yağlı saçlar için olan şampuanın içine 7-8 diş sarımsağı çok ince doğrayıp attım(minik sarımsak rendesi yok evde,diğeri de büyük haliyle ben de kıydım). Bemiks ampul ekledim ve saçlarımı bununla yıkadım yatmadan önce(son durulama sırasında bir tas suya 1kapak elma sirkesi ekledim onunla duruladım).Gece boyunca her uyandığımda sarımsak kokusu geldi burnuma ama bugün duymuyorum.
Sütte kaynatma fikrini bilmiyordum o yüzden bu şişe bitene kadar bu şekilde kullanacağım.
Kürün bekleme süresi konusunda haklısın 2 saat ideal bence de.Gerçi dün 4 saate yakın kaldı ama bu seferlik olsun :)
Saç kremi kullanmama rağmen oldukça rahat taradım ve hala da tertemiz ve parlak saçlarım.Sanırım olumlu tepki verecek saçım.
Aklıma her geleni yazarım ve cevap geleceğine inanıyorum :)

Sen destek olmadan da doğrusunu yapmışsın, ne güzel :) Tabi ki cevaplarım, gördüğüm her şeyi yanıtlıyorum zaten :)

kuaförüm tasınmıs suanda dükkanı yapım asamasında olduğundan kestiremedim sacımı cok az kırık var ama karar verdim 2 aya cıkarıcam kestirme işini sonrada 3 ayda bir yarım cm 1 cm kestiricem :KK61:

Doğru karar :)

çok güzel bi konu olmuş bu rapunzelcim. nickinin de hakkını vermişsin çok güzel saçların var:nazar:

Çok teşekkür ederim canım :KK16:

Az önce yıkadım saçlarımı.Önce sarımsak eklediğim şampuanla,ardından ısırgan otu şampuanıyla.
Koku yok.Krem de sürmedim tararken sıkıntı yok.Yarın akşama doğru bir kür daha yapacağım.

Olumlu sonuç almana sevindim canım. Yalnız çok sık kür yapmak da yorar saçlarını. Haftada kaç kür yapıyorsun ?

Son düzenleme:
Sen destek olmadan da doğrusunu yapmışsın, ne güzel :) Tabi ki cevaplarım, gördüğüm her şeyi yanıtlıyorum zaten :)

Olumlu sonuç almana sevindim canım. Yalnız çok sık kür yapmak da yorar saçlarını. Haftada kaç kür yapıyorsun ?

Şu an kafamda 2.kür var.İlk kür ile arasında 4 gün var sanırım.
$SAM_0040 (Large)m.JPG

Saçım eskisine göre daha parlak
$adsız.JPG
$SAM_0038 (Large).JPG
$SAM_0039 (Large).JPG

ya bu çam balı benim aklımı karıştırdı saçlar yapış yapış olmazmıı :/

Aksina pırıl pırıl oluyor ve parlıyor :)

Şu an kafamda 2.kür var.İlk kür ile arasında 4 gün var sanırım.
Eki Görüntüle 236412

Saçım eskisine göre daha parlak
Eki Görüntüle 236413
Eki Görüntüle 236414
Eki Görüntüle 236415

Daha da parlak olur inşallah :)

4 günse tamam, ben gün aşırı yapıyorsun sandım.

1.5 ayda 5 cm mi?:KK53: Canım çok iyi uzamış senin adına sevindim. Rastgele mi yaptın belli tarihleri dikkate aldın mı acaba. (Hani bir başlık var ya aycangül arkadaşımızın)

ewet cnm aycangülün sıkı takipçisiyim :) belirli günlere göre yaptım her ay kestırıyordum kestrdğm kadar uzadı aralığa kadar kestirmıcem bakalm sonucu ne olacak

Ben de yeni farkettim sayılır o tarihlere göre yapmaya çalışıyorum. Bir de ben istikrarsızım ya. Bakalım senin uzamadan motive olup bu hafta da birşey yapayım saçım için :)

X