Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
Canım acaba şampuana ortalama ne kadar sarımsak koyuyorsun? Ve çam balını nerden bulabilirim aktara sordum yok dedi de. :/
Teşekkürler şimdideen :))

geçen gün kızgın yağ devrildi bacaklarıma yandılar çok kötü :KK14: o yüzden sık duşa giremiyorum 3-4 günde bir bakımda yapamıyordum bugün yaptım mecit efendi saç bakım yağını sürdüm saçıma sinamekimi bir hafta yapamadım :/ artık haftaya :KK43:

Son düzenleme:
kızlar mrb bende kullandım bikaç kez böyle kürler ama kafama takılan bişi oldu sizle paylaşıyım dedim tamam gerçekten saçlara iyi geliyo ama sanki ben,im yüzümde kıllanma yaptı bunlar sürünce çok dikkat ediyorum yüzüme boynuma falan gelmesin diye ama yıkayınca muhakkak buşalıyo şimdi çok korkuyorum nunları uygulamaya:KK43:(

İyiyiz canım sen nasılsın ? :)

Evde yapabileceğim her şeyi deniyorum bu ara :)

Saç dökülmen hiç mi azalmadı ? Bir de yağ bakımı yapıyorsan ne kadar süre bekletiyorsun ? Neyden kaynaklandığını bulmak lazım =/

selam canım bende çok iyiyim bu hafta nişanlım geldi daha iyiyim...söylemişmiydim bilmiyorum ama nişanlım kanser hastası ve türkiye de tedavi görüyordu...şimidi yanımda....yine gidecek tabi ama bu günlerin tadını çıkarmaya çalışıyoruz...

özellikle canım saçım ıslakken taradığımda çok dökülüyor.kalın dişli tarakla taradığım halde elimde tutaum tutam saç oluyor fakat kuru saçda o kadar da çok dökülmüyor....günlük hayatta dökümez ama sadece tarayınca....sanırım gliserine ihtiyacı var....
henüz yağ kullanmadım canım, Türkiye'den alacağım diye.kısmet olursa üç hafta sonra oradayım...liste yapacağımda hangi marka yağ önerirsin canım....sence saç için oradan neler almalıyım......yardımcı olursan sevinirm tatlım...:98:

Canım rapunzel bir süre yok galiba. Ben güneş kremimden saçıma da sürdüm biraz, denizde bir yıpranma olmadı. Şimdi tatilden döndüm havuza yazıldım, ordan nasıl koruyacağım ben de bilmiyorum. Boneyi takmak çok zorr:)

Canım rapunzel bir süre yok galiba. Ben güneş kremimden saçıma da sürdüm biraz, denizde bir yıpranma olmadı. Şimdi tatilden döndüm havuza yazıldım, ordan nasıl koruyacağım ben de bilmiyorum. Boneyi takmak çok zorr:)

hmm tamam canım gliserin falan düşündüm bende yada elidorun saç kremlerini falan avonun kırık uçlar için olan serumuda almıştım hücum edicem saçlara kırılmamaları gerek :)

iyi eğlenceler canım, şimdilik bizim yeriimize de bol bol güneşlen. Allah'a emanet ol canım, öpüldünn :KK16:

Döndüm canım, güzel dileklerin için gecikmeli olarak teşekkür ediyorum :)

Canım acaba şampuana ortalama ne kadar sarımsak koyuyorsun? Ve çam balını nerden bulabilirim aktara sordum yok dedi de. :/
Teşekkürler şimdideen :))

Çok büyük değilse 5,6 diş yeterli olacaktır canım. Çam balı benim tercihim, aktardan almıştım. Ama balın her türlüsü olur. Bulamadıysan farketmez yani :)

geçen gün kızgın yağ devrildi bacaklarıma yandılar çok kötü :KK14: o yüzden sık duşa giremiyorum 3-4 günde bir bakımda yapamıyordum bugün yaptım mecit efendi saç bakım yağını sürdüm saçıma sinamekimi bir hafta yapamadım :/ artık haftaya :KK43:

Çok geçmiş olsun canım, şimdi nasıl oldu bacakların ? :KK43:

kızlar mrb bende kullandım bikaç kez böyle kürler ama kafama takılan bişi oldu sizle paylaşıyım dedim tamam gerçekten saçlara iyi geliyo ama sanki ben,im yüzümde kıllanma yaptı bunlar sürünce çok dikkat ediyorum yüzüme boynuma falan gelmesin diye ama yıkayınca muhakkak buşalıyo şimdi çok korkuyorum nunları uygulamaya:KK43:(

Bende öyle bir etki olmadı canım. Ama kullandığın yağ çeşidine göre mümkün olabilir. Çörekotu yağı mesela. Eğer sadece saçına sürersen duş sırasında akanların bir etkisi olmaz. Bu yüzden kullanmıyorsan için rahat olsun yani.

selam canım bende çok iyiyim bu hafta nişanlım geldi daha iyiyim...söylemişmiydim bilmiyorum ama nişanlım kanser hastası ve türkiye de tedavi görüyordu...şimidi yanımda....yine gidecek tabi ama bu günlerin tadını çıkarmaya çalışıyoruz...

özellikle canım saçım ıslakken taradığımda çok dökülüyor.kalın dişli tarakla taradığım halde elimde tutaum tutam saç oluyor fakat kuru saçda o kadar da çok dökülmüyor....günlük hayatta dökümez ama sadece tarayınca....sanırım gliserine ihtiyacı var....
henüz yağ kullanmadım canım, Türkiye'den alacağım diye.kısmet olursa üç hafta sonra oradayım...liste yapacağımda hangi marka yağ önerirsin canım....sence saç için oradan neler almalıyım......yardımcı olursan sevinirm tatlım...:98:

Selam canım. Nişanlının gelmesine sevindim ve acil şifalar diliyorum. Umarım en kısa zamanda tedavisini tamamlayıp sapasağlam döner yanına.

Günde 100 tele kadar dökülme normal olarak görülüyor. Yani en sağlıklı saç bile illa ki dökülür. Eğer bundan fazla olarak dökülüyorsa bir sorun var demektir. Senin çok mu fazla dökülüyor ? Eğer öyle değilse bakımlara başladıktan sonra iyice azalacaktır.
Marka olarak ben hiç bir fark görmedim. İstediğini alabilirsin. Onun dışında sen saçlarında görmek istediğin değişikliği söyle, ben de yağ önerisinde bulunayım :)

sinemakili bakıma bemiks koymasam aynı etkiyiyaratrmı acaba ?

sanmam canım katmalısın bence

Denemedim canım ama ben de melikeye katılıyorum. Vitamin sonuçta, illa ki faydası oluyordur. Sen neden katmak istemiyorsun ki ?

rapunzeeelcim yazın denizden güneşten yıpranmaması için bi önerin varmı acaba ??

Canım şimdilik önerebileceğim 2 genel şey var, onları da biliyorsundur zaten. 1.si güneşin özellikle tepede olduğu saatlerde şapka kullanmaya dikkat etmek, 2.si ise tuzlu ya da florlu suyun saçta uzun süre kalmasını engellemek. Onun dışında bir şey bulursam paylaşırım :)

Evet canım tatildeydim. Havuza saçlarını toplayarak girersen ve havuzdan çıktıktan sonra florlu suyu hemen saçından arındırırsan oluşabilecek zararı en aza indirirsin.

Ay maaşşalllah yaa ne hoş saçların var :KK43:

Çok teşekkür ederiiim :KK16::21:

ya kızlar benim saçlarım iğrenç ya eskiden çok gürdü şimdi azaldı inceldi şekli bozuldu yıllarca düzleştirici yaptım şimdilerde bakım yapmaya başladım omuzlarım saçlerım ve hiç uzamıyo çok yağ denedim aktarlara milyonlar harcadım biraz düzeldi ama istediğim hızda deil hc saç bakım ürününü deneyen var mı o nasıl cesaret edemiyorum zaten döküldü saçım iice gitsin istemiyorum kalan 2telimde :KK70: şimdiden tşkr ederm

ya kızlar benim saçlarım iğrenç ya eskiden çok gürdü şimdi azaldı inceldi şekli bozuldu yıllarca düzleştirici yaptım şimdilerde bakım yapmaya başladım omuzlarım saçlerım ve hiç uzamıyo çok yağ denedim aktarlara milyonlar harcadım biraz düzeldi ama istediğim hızda deil hc saç bakım ürününü deneyen var mı o nasıl cesaret edemiyorum zaten döküldü saçım iice gitsin istemiyorum kalan 2telimde :KK70: şimdiden tşkr ederm

Canım, benim tiroid rahatszlığım yüzünden aşırı dökülme problemi yaşamıştım ve çatır çuturdu olan iki tel saçım da. O sıra öğrenciydim, buna rağmen o parayı verip hc yi aldım. Sana diyeceğim, hc aktardan alınan yağların, vitaminlerle karıştırılıp hoş bir sunumla satılan şekli. Faydasını gördüm evet, tiroid tedavimin yanı sıra hc yi kullanınca saçlarım da düzeldi:nazar: Şu an devam etmiyorum, aktardan alınan bademyağı, çörekotu yağından faydalanıyorum. onlar da iyi geliyor, çok bir fark yok yani. Faydası olur, zararı olmaz, alıp deneyebilirsin. Ben tekrar almadım, çok ekonomik bulmadığım için almadım.

Bir de bir kan tahlili yaptırıp bu saç problemlerinin bir kaynağı var mı öğrenmelisin. Ben acı gerçeği öyle öğrenmiştim. Umarım sende birşey çıkmaz

Son düzenleme:
çok güsel ya saçların
Mrb kızlar, hepimizin istediği sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim bir kaç tarifi sizinle paylaşmak istedim. Pek çoğumuz verilen tarifleri uygulayan birilerinden duymadan denemek istemiyor. Bu yüzden gerek bu forumdan gerekse edindiğim bilgiler dahilinde uydurup uyguladığım tarifleri paylaşmaya karar verdim. Alttaki fotoğraflar dün ve bugüne ait. Saçlarımı tam yapamadığım ve ev haliyle çektiğim için kusura bakmayacaksınız artık :KK1:

Dün çektiğim fotoğraf :

Az önce çektiğim fotoğraf:

Bu da diğeri:

Yeni çektiklerimde saçım dünden kalma. Şeklini koruduğunu görün diye çektim.

Gelelim tariflereee .

Sinamekili Kür

Bu tarif japongülü arkadaşımıza ait. Ben de kkontes arkadaşımızın paylaşımlarından cesaret alarak uyguladım. Ben uzatmasından çok bakım yapması için kullanıyorum ve gerçekten işe yarıyor.
Ayrıca açık renk saç kullanan biri olarak dipten gelen saçlarımı açması da işime gelmiyor değil :KK1: Doğal saç rengim kumral. Ayda bir dip boya yapıyorum. Özellikle o sürenin sonuna doğru bu kürü 3,4 kez kullanmış olduğum için diplerim iyice sarımsı oluyor. Dolayısı ile renk de daha doğal duruyor :KK66: Sırf bunun için bile kullanılabilir. :KK64:

Gerekli malzemeler

- Sinameki
- Bemiks ampül
- Badem yağı
Ben tarif dışında bir kaç yağ daha ekliyorum. İsteğe göre eklemek isterseniz:
- Hint yağı
- Çörekotu yağı

Sinameki ve bemiks ampulün görünümü şöyle :

Uygulanışı :

Bir tutam sinamekiyi 1 çay bardağı suda kaynatıyoruz. Ilındıktan sonra içine 1 bemiks ampül kırıyoruz. Yağlardan da birer yemek kaşığı ilave edip hem uygulama kolaylığı hem de karışımın ziyan olmaması için tercihen fısfıslı bir şişeye koyup saça uyguluyoruz. Ben en az 2 saat kafamda tutuyorum. Zaman tercihi size kalmış. Haftada 1 yapabilirsiniz. Yağları ve sinamekiyi aktardan, bemiks ampulü eczaneden alabilirsiniz. Hepsinin fiyatı uygun. Merak edenlere söyleyebilirim.

Yağ Karışımım

Bu kendi uydurduğum bir tarif. Saça iyi geldiğini bildiğim bir kaç yağı karıştırıp yine fısfıslı şişeyle 2 haftada ya da ayda 1 uyguluyorum. Saçta yarım saat kalması yeterli.

Malzemeler:

- Hint yağı
- Badem yağı
- Çamterebentin

Çamterebentinin tek olarak saça uygulanmasının saç derisini tahriş ettiği söyleniyor. Bu yüzden saça iyi gelen farklı yağlardan ilave ediyorum. Dilediğiniz yağı ilave edebilirsiniz yani. Bu tarifte aslolan çamterebentin.

Görünümü de şöyle:

Bal Karışımım

Bu da yeni keşfettiğim ve en sevdiğim karışım. Saçları hem parlaklaştırıyor hem de yumuşacık yapıyor. Herkeste aynı etkiyi yapar mı bilmiyorum ama bende fön de daha kalıcı oluyor.

Malzemeler:

- Çam balı
- Badem yağı
- Hint yağı
- Çörekotu yağı

Uygulanışı:

1 - 1,5 yemek kaşığı çam balına birer yemek kaşığı yağlarımızdan ilave edip kaynatıyoruz. Soğumadan saça uyguluyoruz.

Diğer karışımlar genelde saç diplerine ve dolayısı ile yeni çıkacak saçlara yönelik. Bu varolan saçlar için. O yüzden saçın her yerine uyguluyoruz. Yine tercihen fısfıslı şişe. Minimum 1 saat kafamızda kaldıktan sonra güzelce yıkıyoruz.

Çambalının görünümü:

Şampuanıma İlave Ettiklerim

- Çamterebentin
- Çam balı
- Sarımsak

Görünümü biraz iğrenç sanki :KK1:

Sarımsağı rendeleyip, çam balından 2,3 kaşık koyup üstüne yarım şişe çamtebentin ekliyoruz. Her yıkamada saçımıza uyguluyoruz. Ben direkt durulamıyorum. 5 dk kadar kafamda kalıyor. Sonra içinde karışım olmayan tercihen bitkisel ya da sülfatsız şampuanla yıkıyoruz. Bu şampuanın içine bir miktar güzel kokulu yağ ilave edebilirsiniz. Sarımsağın kokusu bende kalmıyor. Ama kaldığını söyleyen arkadaşlar var. Bu, kokuyu alacaktır. Ben çilek yağı ilave ediyorum. Ama biraz çilek şurubu gibi kokuyor :KK1: Tercih sizin lavanta, menekşe vb. bir sürü güzel kokulu yağ var.

Kullandığım tüm yağlar bunlar :

Çamtebentinimi şampuana koyduğum için bitti. Onun fotoğrafı yok.

Kullandıklarımın bildiğim yararlarını da paylaşayım. Ona göre neye ihtiyacınız varsa onu kullanırsınız.

Çamterebentin: Kepeği ve saç dökülmesini önlüyor. Veee saçları uzatıyor :)

Badem Yağı: Saça E vitamini takviyesi yapıp saçı besliyor. Uzattığı da söyleniyor.

Hint Yağı : Yıpranmış saçlar için öneriliyor. Saçı besleyip onarıyor.

Çörekotu Yağı: Saçı güçlendiriyor. Ve yeni saçlar çıkarmada etkili olduğu söyleniyor. Yani gürleştiriyor.

Bemiks Ampül: Saça B vitamini takviyesi yapıyor.

Sarımsak: Saçı gürleştirip uzamasına yardımcı oluyor. (Kaş uzatmadaki etkisini de gördüm)

Çam Balı: Saçı besleyip parlaklaştırıyor. Ve yumuşacık yapıyor.

Sinameki: Bu forumda saç uzatmada kullanılan etkili bir bitki. Saçın beslenmesine yardımcı oluyor.

Bu kadaaaar. Keşke saçlarımın yumuşaklığını da resmedebilsem :KK1:
Bunun dışında size tavsiyem kesinlikle saç kremi kullanın. Saçınızı açmaya çalışırken ne kadar yıprattığınızı tahmin bile edemezsiniz. Ve geniş dişli taraklardan kullanın. Saçı yıpratmadan açıyor.
Şekillendiricilerden vazgeçmek mümkün değil biliyorum ama daha az kullanmaya çalışın. Kesinlikle farkı göreceksiniz.
Saçınızın elektriklenme sorunu varsa soğuk suyla durulayın.
Saçınızı çok sık yıkamayın, saçın nemini yitirmesine neden olur ve saç en iyi kendi yağıyla beslenir. Tabi ki yağlı saçlarla gezmeyin ama her gün saç yıkamak saça büyük ölçüde zarar veriyor.
Saçınıza çok fazla şampuan uygulamayın. Ne kadar köpük o kadar temiz demek değildir.

Son olarak saçına sürekli şekillendirici ve boya uygulayan biri olarak saçlarımın bu kadar uzaması benim için bir mucizeydi. Ama inanın uzayan saçı korumak da uzatmak kadar marifet gerektiriyor, hatta daha fazla. Bu yüzden bunları sizlerle paylaşmak istedim. Ben pek çoğunu düzenli olarak uygulamadığım halde çok faydasını gördüm. Umarım siz de görürsünüz. Ayrıca denenip memnun kalındığı söylenen bitkisel tarifler varsa ve uygulayan birinin ağzından duymadan yapmak istemiyorsanız söyleyin. Aklıma yatarsa sizin için deneyebilirim. Umarım hepiniz en kısa sürede istediğiniz saçlara kavuşursunuz. En Büyük KK

Selam canım. Nişanlının gelmesine sevindim ve acil şifalar diliyorum. Umarım en kısa zamanda tedavisini tamamlayıp sapasağlam döner yanına.

Günde 100 tele kadar dökülme normal olarak görülüyor. Yani en sağlıklı saç bile illa ki dökülür. Eğer bundan fazla olarak dökülüyorsa bir sorun var demektir. Senin çok mu fazla dökülüyor ? Eğer öyle değilse bakımlara başladıktan sonra iyice azalacaktır.
Marka olarak ben hiç bir fark görmedim. İstediğini alabilirsin. Onun dışında sen saçlarında görmek istediğin değişikliği söyle, ben de yağ önerisinde bulunayım :)

selam canım......teşekkür ederim canım şifa dileklerin için.....inşallah canım.......

sanki gün geçtikçe azaldı canım dökülmeler sanırım acele davrandım....zaten öyle abartılı bir dökülme olmuyor da sadece ıslak taradığımda fazla oluyordu...

benim sacım canım hani banyodan sonra hafif nemli kalır ya ozaman çok güzel oluyor fakat sonra kuruyunca kabarıyor...aynı şekilde sabah kalkıp taradığımda çok güzel yine gün içinde kabarıyor..sanırım nemi yok....sen daha iyi bilirsin..gün boyu nemli parlak kalsın istiyorum....kabarmasın istiyorum...ve uçları çok kırılıyorum ona da çözüm istiyorum.....tabiki parlaklığı ve canlılığı en başta geliyor.......senin ki gibi canım güzel olsun istiyorum.....işte canım benim sorunlarım bu güzelim.....yardımcı olursan sevinirim..şimdiden teşekkür ederim.......:KK71:

Selam canım. Hc yi merak eden bir arkadaşımız için bir kullanıcı yorumunu yazmıştım önceki sayfalarda, bir bak istersen. Dökülme dediğin nedir ki yav üzülme sen bir şekilde buluruz çözümünü :)

öyle güzel görünüyor ki maşallah canım ya bayıldım nazar değmesinn iyi bakıyosun saçlarına ne kadar şanslılar :nazar:

Çok teşekkür ederim canıııım :KK16:

çok güsel ya saçların

Çok teşekkürler Melis'cim :KK71:

selam canım......teşekkür ederim canım şifa dileklerin için.....inşallah canım.......

sanki gün geçtikçe azaldı canım dökülmeler sanırım acele davrandım....zaten öyle abartılı bir dökülme olmuyor da sadece ıslak taradığımda fazla oluyordu...

benim sacım canım hani banyodan sonra hafif nemli kalır ya ozaman çok güzel oluyor fakat sonra kuruyunca kabarıyor...aynı şekilde sabah kalkıp taradığımda çok güzel yine gün içinde kabarıyor..sanırım nemi yok....sen daha iyi bilirsin..gün boyu nemli parlak kalsın istiyorum....kabarmasın istiyorum...ve uçları çok kırılıyorum ona da çözüm istiyorum.....tabiki parlaklığı ve canlılığı en başta geliyor.......senin ki gibi canım güzel olsun istiyorum.....işte canım benim sorunlarım bu güzelim.....yardımcı olursan sevinirim..şimdiden teşekkür ederim.......:KK71:

Selam tatlım. Duştan sonraki dökülme normal, dert etme onu.

Saçlarının yatışması içinse sıvı saç kremi ya da mavi su kullanabilirsin. Olmadı şekillendirici ama ağırlaştırmayan bir kremle yatıştırırsın. Dene istersen, ondan sonraki durum göre yeni önerilerde de bulunurum. Bu arada ne kadar kaldı gelmene :)

ιℓαу∂α_14;20205954 .!.:
saçların gerçekten harika canım bende kullanmaya başlıcam ama yapmaya üşeniyorum :)

Çok teşekkür ederim canım. Düzenli yapmak tabi iyi bir şey ama sırf düzenli yapamam diye yapmaktan vazgeçme derim. Misal ben, tatil ve sonrası dahil olmak üzere neredeyse 3 haftadır hiç bakım yapmadım saçlarıma. Bu hafta içi keratin tedavisiyle biraz şımartıcam onları :KK70: Yani sorun buysa az bakım hiç bakımdan iyidir :)

maşallah bayıldım saçlarına :nazar: ahh ahh..hemen baslayım bendeki sorunlara umarım sağlıklı uzun saçlara kavusurum zamanla :KK43: saçlarım dökülüyo alnım falan acılmaya basladı sağlık sorunum yok cok sükür..sarımsaklı sampuan yaptım 2 seferdir ve saclarım acayip yapıstı kafama sönüklesti :KK43: cok kırılıyo ucları malesef sadece kurutma makinesiyle kurutuyorum saçlarımı baska işlem görmüyor..sinamekili kürü yaptım 1 kez 3-4 gün önce..ama saçllarım sağlıksız ve soluk soluk :KK43: ee ne yapıcam ben yaa :KK43: niye böyle saçlarım ay arkadaslarıma bakıyorumda hrıl harıl düzleştirici maşa kullanıyolar hiç bi bakım yapmıyolar ve saçlarının masallahları var parıl parıl parlıyor. sakınan göze cöp batar derlerya benmkide ondan heralde :KK60::KK1:

sunu söylemeyi unuttum ayda bir kestiriyorum artık saçlarımı 2-3 aydır ayda 1 cm uzuyorsa saç yarım cm kesiyor kuaförüm böyece uzamasını bekliyorum benmkide anca böyle uzar heralde

X