- 3 Ağustos 2010
- 46
- 0
- Konu Sahibi rapunzeeel
Canım acaba şampuana ortalama ne kadar sarımsak koyuyorsun? Ve çam balını nerden bulabilirim aktara sordum yok dedi de. :/
Teşekkürler şimdideen :))
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İyiyiz canım sen nasılsın ? :)
Evde yapabileceğim her şeyi deniyorum bu ara :)
Saç dökülmen hiç mi azalmadı ? Bir de yağ bakımı yapıyorsan ne kadar süre bekletiyorsun ? Neyden kaynaklandığını bulmak lazım =/
sinemakili bakıma bemiks koymasam aynı etkiyiyaratrmı acaba ?
Canım rapunzel bir süre yok galiba. Ben güneş kremimden saçıma da sürdüm biraz, denizde bir yıpranma olmadı. Şimdi tatilden döndüm havuza yazıldım, ordan nasıl koruyacağım ben de bilmiyorum. Boneyi takmak çok zorr:)
iyi eğlenceler canım, şimdilik bizim yeriimize de bol bol güneşlen. Allah'a emanet ol canım, öpüldünn
Canım acaba şampuana ortalama ne kadar sarımsak koyuyorsun? Ve çam balını nerden bulabilirim aktara sordum yok dedi de. :/
geçen gün kızgın yağ devrildi bacaklarıma yandılar çok kötü o yüzden sık duşa giremiyorum 3-4 günde bir bakımda yapamıyordum bugün yaptım mecit efendi saç bakım yağını sürdüm saçıma sinamekimi bir hafta yapamadım :/ artık haftaya
kızlar mrb bende kullandım bikaç kez böyle kürler ama kafama takılan bişi oldu sizle paylaşıyım dedim tamam gerçekten saçlara iyi geliyo ama sanki ben,im yüzümde kıllanma yaptı bunlar sürünce çok dikkat ediyorum yüzüme boynuma falan gelmesin diye ama yıkayınca muhakkak buşalıyo şimdi çok korkuyorum nunları uygulamaya(
selam canım bende çok iyiyim bu hafta nişanlım geldi daha iyiyim...söylemişmiydim bilmiyorum ama nişanlım kanser hastası ve türkiye de tedavi görüyordu...şimidi yanımda....yine gidecek tabi ama bu günlerin tadını çıkarmaya çalışıyoruz...
özellikle canım saçım ıslakken taradığımda çok dökülüyor.kalın dişli tarakla taradığım halde elimde tutaum tutam saç oluyor fakat kuru saçda o kadar da çok dökülmüyor....günlük hayatta dökümez ama sadece tarayınca....sanırım gliserine ihtiyacı var....
henüz yağ kullanmadım canım, Türkiye'den alacağım diye.kısmet olursa üç hafta sonra oradayım...liste yapacağımda hangi marka yağ önerirsin canım....sence saç için oradan neler almalıyım......yardımcı olursan sevinirm tatlım...:98:
sinemakili bakıma bemiks koymasam aynı etkiyiyaratrmı acaba ?
sanmam canım katmalısın bence
rapunzeeelcim yazın denizden güneşten yıpranmaması için bi önerin varmı acaba ??
Canım rapunzel bir süre yok galiba. Ben güneş kremimden saçıma da sürdüm biraz, denizde bir yıpranma olmadı. Şimdi tatilden döndüm havuza yazıldım, ordan nasıl koruyacağım ben de bilmiyorum. Boneyi takmak çok zorr:)
Ay maaşşalllah yaa ne hoş saçların var
ya kızlar benim saçlarım iğrenç ya eskiden çok gürdü şimdi azaldı inceldi şekli bozuldu yıllarca düzleştirici yaptım şimdilerde bakım yapmaya başladım omuzlarım saçlerım ve hiç uzamıyo çok yağ denedim aktarlara milyonlar harcadım biraz düzeldi ama istediğim hızda deil hc saç bakım ürününü deneyen var mı o nasıl cesaret edemiyorum zaten döküldü saçım iice gitsin istemiyorum kalan 2telimde şimdiden tşkr ederm
Mrb kızlar, hepimizin istediği sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim bir kaç tarifi sizinle paylaşmak istedim. Pek çoğumuz verilen tarifleri uygulayan birilerinden duymadan denemek istemiyor. Bu yüzden gerek bu forumdan gerekse edindiğim bilgiler dahilinde uydurup uyguladığım tarifleri paylaşmaya karar verdim. Alttaki fotoğraflar dün ve bugüne ait. Saçlarımı tam yapamadığım ve ev haliyle çektiğim için kusura bakmayacaksınız artık
Dün çektiğim fotoğraf :
Az önce çektiğim fotoğraf:
Bu da diğeri:
Yeni çektiklerimde saçım dünden kalma. Şeklini koruduğunu görün diye çektim.
Gelelim tariflereee .
Sinamekili Kür
Bu tarif japongülü arkadaşımıza ait. Ben de kkontes arkadaşımızın paylaşımlarından cesaret alarak uyguladım. Ben uzatmasından çok bakım yapması için kullanıyorum ve gerçekten işe yarıyor.
Ayrıca açık renk saç kullanan biri olarak dipten gelen saçlarımı açması da işime gelmiyor değil Doğal saç rengim kumral. Ayda bir dip boya yapıyorum. Özellikle o sürenin sonuna doğru bu kürü 3,4 kez kullanmış olduğum için diplerim iyice sarımsı oluyor. Dolayısı ile renk de daha doğal duruyor Sırf bunun için bile kullanılabilir.
Gerekli malzemeler
- Sinameki
- Bemiks ampül
- Badem yağı
Ben tarif dışında bir kaç yağ daha ekliyorum. İsteğe göre eklemek isterseniz:
- Hint yağı
- Çörekotu yağı
Sinameki ve bemiks ampulün görünümü şöyle :
Uygulanışı :
Bir tutam sinamekiyi 1 çay bardağı suda kaynatıyoruz. Ilındıktan sonra içine 1 bemiks ampül kırıyoruz. Yağlardan da birer yemek kaşığı ilave edip hem uygulama kolaylığı hem de karışımın ziyan olmaması için tercihen fısfıslı bir şişeye koyup saça uyguluyoruz. Ben en az 2 saat kafamda tutuyorum. Zaman tercihi size kalmış. Haftada 1 yapabilirsiniz. Yağları ve sinamekiyi aktardan, bemiks ampulü eczaneden alabilirsiniz. Hepsinin fiyatı uygun. Merak edenlere söyleyebilirim.
Yağ Karışımım
Bu kendi uydurduğum bir tarif. Saça iyi geldiğini bildiğim bir kaç yağı karıştırıp yine fısfıslı şişeyle 2 haftada ya da ayda 1 uyguluyorum. Saçta yarım saat kalması yeterli.
Malzemeler:
- Hint yağı
- Badem yağı
- Çamterebentin
Çamterebentinin tek olarak saça uygulanmasının saç derisini tahriş ettiği söyleniyor. Bu yüzden saça iyi gelen farklı yağlardan ilave ediyorum. Dilediğiniz yağı ilave edebilirsiniz yani. Bu tarifte aslolan çamterebentin.
Görünümü de şöyle:
Bal Karışımım
Bu da yeni keşfettiğim ve en sevdiğim karışım. Saçları hem parlaklaştırıyor hem de yumuşacık yapıyor. Herkeste aynı etkiyi yapar mı bilmiyorum ama bende fön de daha kalıcı oluyor.
Malzemeler:
- Çam balı
- Badem yağı
- Hint yağı
- Çörekotu yağı
Uygulanışı:
1 - 1,5 yemek kaşığı çam balına birer yemek kaşığı yağlarımızdan ilave edip kaynatıyoruz. Soğumadan saça uyguluyoruz.
Diğer karışımlar genelde saç diplerine ve dolayısı ile yeni çıkacak saçlara yönelik. Bu varolan saçlar için. O yüzden saçın her yerine uyguluyoruz. Yine tercihen fısfıslı şişe. Minimum 1 saat kafamızda kaldıktan sonra güzelce yıkıyoruz.
Çambalının görünümü:
Şampuanıma İlave Ettiklerim
- Çamterebentin
- Çam balı
- Sarımsak
Görünümü biraz iğrenç sanki
Sarımsağı rendeleyip, çam balından 2,3 kaşık koyup üstüne yarım şişe çamtebentin ekliyoruz. Her yıkamada saçımıza uyguluyoruz. Ben direkt durulamıyorum. 5 dk kadar kafamda kalıyor. Sonra içinde karışım olmayan tercihen bitkisel ya da sülfatsız şampuanla yıkıyoruz. Bu şampuanın içine bir miktar güzel kokulu yağ ilave edebilirsiniz. Sarımsağın kokusu bende kalmıyor. Ama kaldığını söyleyen arkadaşlar var. Bu, kokuyu alacaktır. Ben çilek yağı ilave ediyorum. Ama biraz çilek şurubu gibi kokuyor Tercih sizin lavanta, menekşe vb. bir sürü güzel kokulu yağ var.
Kullandığım tüm yağlar bunlar :
Çamtebentinimi şampuana koyduğum için bitti. Onun fotoğrafı yok.
Kullandıklarımın bildiğim yararlarını da paylaşayım. Ona göre neye ihtiyacınız varsa onu kullanırsınız.
Çamterebentin: Kepeği ve saç dökülmesini önlüyor. Veee saçları uzatıyor :)
Badem Yağı: Saça E vitamini takviyesi yapıp saçı besliyor. Uzattığı da söyleniyor.
Hint Yağı : Yıpranmış saçlar için öneriliyor. Saçı besleyip onarıyor.
Çörekotu Yağı: Saçı güçlendiriyor. Ve yeni saçlar çıkarmada etkili olduğu söyleniyor. Yani gürleştiriyor.
Bemiks Ampül: Saça B vitamini takviyesi yapıyor.
Sarımsak: Saçı gürleştirip uzamasına yardımcı oluyor. (Kaş uzatmadaki etkisini de gördüm)
Çam Balı: Saçı besleyip parlaklaştırıyor. Ve yumuşacık yapıyor.
Sinameki: Bu forumda saç uzatmada kullanılan etkili bir bitki. Saçın beslenmesine yardımcı oluyor.
Bu kadaaaar. Keşke saçlarımın yumuşaklığını da resmedebilsem
Bunun dışında size tavsiyem kesinlikle saç kremi kullanın. Saçınızı açmaya çalışırken ne kadar yıprattığınızı tahmin bile edemezsiniz. Ve geniş dişli taraklardan kullanın. Saçı yıpratmadan açıyor.
Şekillendiricilerden vazgeçmek mümkün değil biliyorum ama daha az kullanmaya çalışın. Kesinlikle farkı göreceksiniz.
Saçınızın elektriklenme sorunu varsa soğuk suyla durulayın.
Saçınızı çok sık yıkamayın, saçın nemini yitirmesine neden olur ve saç en iyi kendi yağıyla beslenir. Tabi ki yağlı saçlarla gezmeyin ama her gün saç yıkamak saça büyük ölçüde zarar veriyor.
Saçınıza çok fazla şampuan uygulamayın. Ne kadar köpük o kadar temiz demek değildir.
Son olarak saçına sürekli şekillendirici ve boya uygulayan biri olarak saçlarımın bu kadar uzaması benim için bir mucizeydi. Ama inanın uzayan saçı korumak da uzatmak kadar marifet gerektiriyor, hatta daha fazla. Bu yüzden bunları sizlerle paylaşmak istedim. Ben pek çoğunu düzenli olarak uygulamadığım halde çok faydasını gördüm. Umarım siz de görürsünüz. Ayrıca denenip memnun kalındığı söylenen bitkisel tarifler varsa ve uygulayan birinin ağzından duymadan yapmak istemiyorsanız söyleyin. Aklıma yatarsa sizin için deneyebilirim. Umarım hepiniz en kısa sürede istediğiniz saçlara kavuşursunuz.
Selam canım. Nişanlının gelmesine sevindim ve acil şifalar diliyorum. Umarım en kısa zamanda tedavisini tamamlayıp sapasağlam döner yanına.
Günde 100 tele kadar dökülme normal olarak görülüyor. Yani en sağlıklı saç bile illa ki dökülür. Eğer bundan fazla olarak dökülüyorsa bir sorun var demektir. Senin çok mu fazla dökülüyor ? Eğer öyle değilse bakımlara başladıktan sonra iyice azalacaktır.
Marka olarak ben hiç bir fark görmedim. İstediğini alabilirsin. Onun dışında sen saçlarında görmek istediğin değişikliği söyle, ben de yağ önerisinde bulunayım :)
ya kızlar benim saçlarım iğrenç ya eskiden çok gürdü şimdi azaldı inceldi şekli bozuldu yıllarca düzleştirici yaptım şimdilerde bakım yapmaya başladım omuzlarım saçlerım ve hiç uzamıyo çok yağ denedim aktarlara milyonlar harcadım biraz düzeldi ama istediğim hızda deil hc saç bakım ürününü deneyen var mı o nasıl cesaret edemiyorum zaten döküldü saçım iice gitsin istemiyorum kalan 2telimde şimdiden tşkr ederm
öyle güzel görünüyor ki maşallah canım ya bayıldım nazar değmesinn iyi bakıyosun saçlarına ne kadar şanslılar
çok güsel ya saçların
selam canım......teşekkür ederim canım şifa dileklerin için.....inşallah canım.......
sanki gün geçtikçe azaldı canım dökülmeler sanırım acele davrandım....zaten öyle abartılı bir dökülme olmuyor da sadece ıslak taradığımda fazla oluyordu...
benim sacım canım hani banyodan sonra hafif nemli kalır ya ozaman çok güzel oluyor fakat sonra kuruyunca kabarıyor...aynı şekilde sabah kalkıp taradığımda çok güzel yine gün içinde kabarıyor..sanırım nemi yok....sen daha iyi bilirsin..gün boyu nemli parlak kalsın istiyorum....kabarmasın istiyorum...ve uçları çok kırılıyorum ona da çözüm istiyorum.....tabiki parlaklığı ve canlılığı en başta geliyor.......senin ki gibi canım güzel olsun istiyorum.....işte canım benim sorunlarım bu güzelim.....yardımcı olursan sevinirim..şimdiden teşekkür ederim.......
ιℓαу∂α_14;20205954 .!.:saçların gerçekten harika canım bende kullanmaya başlıcam ama yapmaya üşeniyorum :)