Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
Rapunzelim saçların harika Benim 1 sene önce omuzlarımdaydı çok kısaydı.Doğal olarak kestirmeden uzatmaya başladım şimdi belime 4 parmak gibi bişey kaldı.Ama artık bişiyler yapmam lazım Şampuanıma çamterendi katıcam bugün alıcaz arkadaşımla.Onun teyzesi kullanıyomuş.Uzatır mı saçları mı sadece çamterebendi? Uzatır yazmışsın ama diğer bakımları uygulamam şuan için imkansız

sunu söylemeyi unuttum ayda bir kestiriyorum artık saçlarımı 2-3 aydır ayda 1 cm uzuyorsa saç yarım cm kesiyor kuaförüm böyece uzamasını bekliyorum benmkide anca böyle uzar heralde

Çok teşekkür ederim canım :)
Saçların işlem görmediği halde o kadar sık kırılıp yıpranıyorsa ya kansızlık, demir eksikliği gibi bir problemin ya da ince telli saçların var demektir. Saç dökülmesi için sarımsaklı şampuan kullananlar genelde memnun kalıyorlar. Sinamekiden ise memnun kalmayana rastlamadım diyebilirim. Acaba yanlış mı uyguluyorsun ki :44: Sinameki saçı canlandırıp parlaklaştırıyor, sarımsaklı şampuan da gürleştiriyor. Ama sen neredeyse tersi bir etki görmüşsün. Ne kadar süre ve nasıl kullandığını anlatırsan belki yanlış olan şeyi bulabiliriz :) İstersen sen önce kürünü nasıl yaptığını, ne kadar beklettiğini, ne zamandır kullandığını yaz. Ben ona göre sonrasında bir öneride bulunayım :)

Çok teşekkür ederim Zehra'cım Çam terebentin saç uzamasında tek başına da etkili. Tabi sinamekiyle birlikte kullanırsan daha iyi sonuç alırsın. Ama şu an için imkansız diyorsan çam terebentin de işini görecektir. Yalnız bu yağ saça yararı olduğu kadar zarar da verebilen bir yağ.O yüzden daha çok etki göreyim diye sakın tüm şişeyi dökme şampuanına. 100 ml için 10 damla yeterli. Fazlası saç derinde tahrişe yol açabilir. Doğru kullanırsan saçlarının uzama hızındaki artışı farkedersin zaten :)

öncelikle ilgilendiğin için tesekkür ederim daha 1 kez sinamekili kürü yaptım 5 gün önce..1 cay bardağı suda biraz kaynattım ılıyınca bepanten ampul kırdım 1 yemek kasığıda badem yağı koydum saç diplerime yedirdim masaj yaptım 4 satt bekletip sarımsaklı sampuanlada yıkadım..sonra her zamn kullandığım kremi sürdüm kuruladım ama saçlarım hacimsiz durmaya basladı sekil almıyo bi türlü.. 2 kezde sarımsaklı sampuan uyguladım sacıma ama hiç bekletmeden yıkadım yazılanlara uygun yaptığımı düşünüyorum ama yanlıs gördüğün yerleri söylersen sevinirim bu arada kansızlık vs bi sorunum yok kan değerlerimi falan ölçtürdüm cünkü.. saçlarımı hergün yıkıyorum sanırım bundan olabilir kırılmam..

Son düzenleme:
Tamam rapunzelim koydum temin şampuanıma.Benim şampuanım 300 ml 30 damla koydum.Umarım etkisini görürüm.

Umarım canım :) Gelişmeleri bekliyorum

Ne demek canım :) İlk olarak sinamekili kürü o kadar uzun bekletme saçında. Dökülme, baş ağrısı falan yapabiliyor. Ben yarım saat, max 1 saat tutuyorum. Yeterli oluyor. Sarımsaklı şampuanı bekletmeyenler de var ama ben 1 dk kadar bekletiyorum. Onun dışında yanlış olan bir şey yok. Bir de bu şekilde deneyip 2. yıkamanı normal şampuanınla yap bakalım, sonuç nasıl olacak. Zaten daha ilk kürün, belki saçının alışma sürecidir.
Saçların her gün yıkamanı gerektirecek kadar çok yağlanıyorsa bol şampuan kullanmaktan kaçın. Saçın ıslakken çok fazla hırpalama. Farkı görürsün :)

rapunzelcim saç parlaması için önerebiliceğin bişeyler varmı aktar papatya suyu verdi saçlarına sık farkı görürsün dedi ancak hiçbir fark göremedim bide kokusu çok rahatsız etti beni senin önerebiliceğin bişeyler varsa yardımcı olusan çok sevinirim:26:

saçlarımın ucları sarı düzleştiriciden ve ince telli olduqundan cok cabuk kırılıyo sürekli kestirmek zorunda kalıyorum bi türlü uzatamıyorum yani sinamekili kürü daha bi kez uyquladım ama bemiksin kötü bi koku bıraktıqını yazanlar olmustu diqer sayfada bende bepanthene aldım bunun faydası olur mu bilmiyorum ama şimdi uzamasından cok saçlarımın kırıklarından kurtulmak istiyorum resmen yanmıs qibi yine kestircem fakat sonuc aynı olcak napcam ben bu saclarıma diqer kurlerinide denicem ins sonuc qüzel olur bu arada resimli olduqu için insan daha rahat uyquluyo tsklr :)

arkadaşlar belki ilgilenen olur dye bişey sormak istyrm beyaz sabunun saç rengini açtığını duydum 2 gün önce kzııla boyadım sevmedm dün de koyu kahveyeboyadım saçımı..beyaz sabun kızıllğı ortaya mı çıkarır yoksa saç rengimimi açar lütfen yardm edin!!!!

Sinamekili kürü yapmıştım daha önce yıkadıktan sonra saçlarımda etkili derecede bir yumuşama farkettim çok güzel olmuşlardı ama bir kötü yanı vardı içine kırdığım bemiks ampul kokusunu uzuuuuun bi süre çıkaramadım saçımdan.arkadaşlarım ve ailem ilaç gibi koktuğumu söylüyolardı böyle tepki alıyodum

Aslında oldukça etkili ama sırf bu koku yüzünden hiç yapmak istemiyorum sizde de oldu mu böyle bişey??:26:

canım saçların çok güzel ne kadar zamanda uzadı:)

Saçlarını elma sirkesiyle durularsan parlaklığı farkedilir derecede artar. Kokusu rahatsız eder dersen de şampuanına göz kararı bal ilave et, o da parlatır canım :)

Rica ederim canım. İnşallah sen de istediğin sonucu alırsın :)
Bemiks yerine bepanthene kullananlar da var. Bana bemiksten çok sinamekinin kokusu ağır gelmişti ilk kullandığımda. Sonrasında fark bile etmedim. Yani bana göre bemiksin ağır bir kokusu yok, dene derim.
Saç uçların için sinameki dışında önceki sayfalarda bahsettiğim gliserini önerebilirim. Bir de çok ince tellilerse düzleştirmeden önce ısıya karşı koruma sağlayan bir ürün kullanırsan kırılmalar azalacaktır :)

Mrb canım. Beyaz sabun konusunda bir bilgim yok ama sabunu saça çok yararlı bulmuyorum. Sen saç rengini açmak mı istiyorsun, koyulaştırmak mı ? Ona göre belki öneride bulunabilirim. 3 günde 3 renk değiştirmiş saçın, tekrar değiştirmeden bir süre bekle derim.

Ben yukarıda da söylediğim gibi rahatsız olmadım kokusundan. Hatta sinameki çok daha ağır geldi. Durulama esnasında da mis kokulu bir şampuanla yıkarsan koku kalmıyor zaten. Olmadı, şampuanına güzel kokulu bir yağ ilave edersin.

canım saçların çok güzel ne kadar zamanda uzadı:)

Teşekkür ederim Seda'cım. Saçlarım göğsümün altındayken kaynak kullanıyordum. Çıkardığımda belime geliyordu. Ondan sonra da uzadı 10 cm kadar. Üstüne ara ara kestim de. O yüzden net bir zaman söyleyemem kendi saçımla ilgili. Ama göğsünün altındaysa 1, daha kısaysa 2 yılda beline kadar uzar. Tabi saçının gördüğü işlemlere, saç kalınlığına vs göre değişebilir :)

rapunzelcim dediğim gibi koyu kahveye boyadım siyah gbi oldu brz açılmasını istyrm ama alttaki kzıılın ortaya çıkmasından korkuyorum.. bi süre beklıycem öyle saçlarım yıprandı brz :)

rapunzelcim dediğim gibi koyu kahveye boyadım siyah gbi oldu brz açılmasını istyrm ama alttaki kzıılın ortaya çıkmasından korkuyorum.. bi süre beklıycem öyle saçlarım yıprandı brz :)

Kızıl zaten çabuk akan bir renk. Keşke hiç yıpratmasaydın :) Alttaki renk açık olduğu için yine açılacaktır yıkandıkça, merak etme. Sinameki kullanıyorsan o da açıyor zaten. Onun dışında daha yorma saçını derim :)

Rica ederim canım. İnşallah sen de istediğin sonucu alırsın :)
Bemiks yerine bepanthene kullananlar da var. Bana bemiksten çok sinamekinin kokusu ağır gelmişti ilk kullandığımda. Sonrasında fark bile etmedim. Yani bana göre bemiksin ağır bir kokusu yok, dene derim.
Saç uçların için sinameki dışında önceki sayfalarda bahsettiğim gliserini önerebilirim. Bir de çok ince tellilerse düzleştirmeden önce ısıya karşı koruma sağlayan bir ürün kullanırsan kırılmalar azalacaktır :)

inş canım :) bundan sonra bemiks alcam :) evet bu kırılmalar için bi ürün kullanmam qerekiyo kesinlikle 1 cm uzuyosa 2 cm kesiliyo ne yazıkki

rapunzeeeelll!!! bir şey farkettim. saçlarımın kırıklarını hiç aldırmamama rağmen şuan kırıklarımda %90 iyileşme gözlemledim
saçlarıma maşa, düzleştirici uygulamaktan saçlarım deli gibi kırılmıştı ve yanmıştı. bu sinamekili kürü uyguladım (şuan ara verdim), ceviz suyu uygulamaya başladım(beyaz saçlar için), bir de kuaförden bir yağ karışımı almıştım onu uyguluyorum saçlarım hem canlandı hem o uçlardaki püskül püskül görünüm yok oldu çok mutlu oldum kızzzz :82:

merhaba cekoddm, saçtaki boyayı akıttığını saçın rengini açtığını duyup almıştım da bir kez kullandım, çok hatır hatır yaptı saçlarımı ben de ikinciye kullanmadım. zaten durularken ellerimi saçlarımın arasından çıkaramamıştım ağlıcaktım az daha o kadar gıcık bi sabun yani.

hmm peki zaten boyadan bayağı bi yıprandı saçlarn sertleşmesine dayanamam bnmkisi tam bi koaför faciası oldu

Bide ben sinameki kürüne sinamekiyi kaynatırken lavantada atıyorum biraz, böylece sinamekinin kokusundan hiç rahatsız olmuyorum :) zaten lavantanında saçları besleyerek uzamasına yardımcı olmasıda daha qüzel tabii :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…