Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
Deneyip de memnun kalırsan ben de kullanırım. Eğer memnun kalmazsan da gliserinli bakımı önerebilirim canım :)
kullanmıştım gliserinli bakımı işe yarıyor :)
Sirkeli Saç Maskesi: Parlak saçlar

Saçlarınızı şampuanladıktan sonra 1 fincan limon suyu ya da sirkeyi saçınıza masajla sürün ve suyla durulayın. Ardından her zaman ki saç kreminizi kullanın ve su ile durulayın. Saçınızdaki tüm kirler çıkacak ve ışıl ışıl parıldayacak. Yeniden denemek isterseniz iki hafta beklemelisiniz.

ALINTIDIR*

sirkeyi saça zararlı buluyorum nedense

geçen gün bir şampuanı incelerken farkettim elma suyumu ne vardı içinde alma sirkeside o zaman yarralı geldi bana.hatta kürlere katılabilir gibide geldi bana gözenekleri açar belki:):KK1:

rapunzelcim canım nette araştırma yaparken çok önemli bir bilgiye ulaştım.

Saça en doğru bakım temiz saça uygulanmalıymış:KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5:
Ben genelde kirli saça uyguluyorum yıkayacak olduğum gün yapıyorum genelde bakımı belkide uzamada o yüzden bu kadar etki etmedi direk saça bakım olduğu için saçta değişiklik var ama köke çok nüfus etmedimi ne dersin cnm.

bundan böyle saçımı sabah yıkayıp nemli saça bakım yapayım diyorum nasıl olur sence.yada kurutupmu yapsam?

birde önerilen bakım sonrası saç dibinden uçlara doğru soğuk su ile durulamak

Son düzenleme:

Saça en doğru bakım temiz saça uygulanmalıymış:KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5:
Ben genelde kirli saça uyguluyorum yıkayacak olduğum gün yapıyorum genelde bakımı belkide uzamada o yüzden bu kadar etki etmedi direk saça bakım olduğu için saçta değişiklik var ama köke çok nüfus etmedimi ne dersin cnm.

bundan böyle saçımı sabah yıkayıp nemli saça bakım yapayım diyorum nasıl olur sence.yada kurutupmu yapsam?

hadi ozaman bakalım..yarın bakım günüm..
bugün de rapunzeli dinleyip yıkamadım saçlarımı..gün aşırı yıkamaya alıştırayım bakalım..
sonra yarın yıkayıp bir de güzel bakım yapayım dearmothercığım...biraz zor olacak bu yıka,bakım yap ve tekrar yıka..
ama uzun saçlar için biraz daha sabır...

soğuk suyu bende duymuştum ama bende migren var,yapamıyorum..

bugün de rapunzeli dinleyip yıkamadım saçlarımı..gün aşırı yıkamaya alıştırayım bakalım..
sonra yarın yıkayıp bir de güzel bakım yapayım dearmothercığım...biraz zor olacak bu yıka,bakım yap ve tekrar yıka..

iyi geceler kızlar...

Allah rahatlık versin :KK9::KK9::KK9:
bende yarın yıkayıp bakım yapacağım.he birde sık yıkamanın zararı şampuanı kullanmakmış saç her gün bile yıkansa 1 kez sampuanlamak gerekiyormuş.

Evdeyim işim gücüm bitince okuyorum sürekli araştırıyorum.:)

Saol cnm sanada Allah rahatlık versin.

Ben de yıkamadan önce uyguluyorum. Saç en iyi kendi yağıyla beslenirmiş çünkü. İlk kez duyuyorum dediğini, o yüzden bilmiyorum.
Ben de soğuk suyla duruluyorum canım. Hatta ilk sayfada da söylemiş olmam lazım, elektriklenmeye de iyi geliyor.

Hadi bakalım, hayırlısı o zaman :) Gelişmeleri haber verirsin, olumlu ya da olumsuz.

iyi geceler kızlar...

Allah rahatlık versin :KK9::KK9::KK9:

İyi geceler canııım :80:

bende yarın yıkayıp bakım yapacağım.he birde sık yıkamanın zararı şampuanı kullanmakmış saç her gün bile yıkansa 1 kez sampuanlamak gerekiyormuş.

Evdeyim işim gücüm bitince okuyorum sürekli araştırıyorum.:)

Saol cnm sanada Allah rahatlık versin.

Sık yıkarsanız bile az şampuan kullanın dememin sebebi buydu zaten :)

Araştır canım, öğrendiklerini bizlerle de paylaşırsın :)

günaydın arkadaşlar , nasılsınız bugün.........:KK16:

dün sarımsaklı şampuanı yapacaktım,vaktim olmadı...işten çıkar çıkmaz hastahaneye,oradan da başka birini hasta ziyaretine gittik,yapamadım...ama bugün yapacağım...birde arkadaşlardan okudum şampuana zeytinyağı koymuşlar bende koyacağım bugün...biraz sarımsak,biraz zeytinyağı(evde saf olanı vardı) koyacağım...bakalım nasıl olacak saçlarım...saçlarım uzun ama canlı olsun istiyorum...

Babama da söyledim sarımsaklı şampuanı deneyelim dedi....eğer babamında saçları çıkmaya başlarsa kelliğe de çözüm bulmuş oluruz arkadaşlar:KK74:

Herkese parlak ve canlı saçlı günler :KK71:

Hoşgeldin canııım :) Biz iyiyiz, sen nasılsın ?

Kürlerle ilgili herşey yolunda. Dearmotherın saçları büyük aşama katetti mesela :)
Az kaldı senin de uygulayacağın günlere tatlım. Hemencecik etkisini görürsün zaten :)

Topiğimizi sıcak olmasının sebebi sıcacık yorumlarınız :) Çok teşekkürler :KK16:
Biz de seni öpüyoruz :)

iyiyim canım benim bende...maşallah diyorum bütün herkese,nazarlar değmez inşallah...herkes faydasını görür inşallah...bugünde sarımsaklı şampuanı yapacağım bende,zeytinyağı da koyacağım içine....kocaman öpüldünüz:KK9::KK9::KK9::KK9:

vallaha yaptınmı canım bakımı bende gidip kendime bitkisel şampuan aldım kremsiz çok sert yaptı evde kremimde kalmamıştı ama henüz içine bal falan katmadım bakımı yapayım birde bal vs. katıp deneyeceğim.

ben bugün epeydir yapmadığım sinameki yapayım diyorum.

herkese merhaba....

valla üşendim saçlarımı yıkayıp yapmaya,yağları böyle sürdüm başıma...

bir de gün aşırı yıkayabilirim sanırım,saçlarım çok yağlı durmadı..idare etti bugün de...

dearmothercığım,
hadi bakalım bugün bakım günü..çörekotu yağı da aldım,bugün onu da ekledim..hadi bakalım hayırlısı...

rapunzelcim,artık gün aşırı yıkayacağım saçlarımı..

asıgımkralıma,
inşallah işe yarartatlım..haberlerini bekliyoruz..

çok öpüldünüz kızlar..
sizleri seviyorum...
:21::21::21::21:

vallaha yaptınmı canım bakımı bende gidip kendime bitkisel şampuan aldım kremsiz çok sert yaptı evde kremimde kalmamıştı ama henüz içine bal falan katmadım bakımı yapayım birde bal vs. katıp deneyeceğim.

ben bugün epeydir yapmadığım sinameki yapayım diyorum.

tatlım yaptım,başımda şu an...
ama yıkamaya üşendim canım ya...

çörekotu da kattım..bana bitkisel şampuan hiç yaramıyor..ben dove onarıcı kullanıyorum..ama krem kullanmıyorum..
sen yaptın mı tatlım ?

tatlım yaptım,başımda şu an...
ama yıkamaya üşendim canım ya...

çörekotu da kattım..bana bitkisel şampuan hiç yaramıyor..ben dove onarıcı kullanıyorum..ama krem kullanmıyorum..
sen yaptın mı tatlım ?
canım benim saç tellerimi kopardığım zaman kökün 1/2 mm üzerinde kepek gibi bir şey farkediyordum Aktarada sordum nettede baktım gördüğüm şampuanın kalıntısı silikonmuymuş ne.O yüzden saçlarım hava alamıyor kan akışı iyi değil diye düşündüm.Bugün gittim ısırgan otlu mecit efendi aldım.İçine karışımlar koyacağım.Ama kremsiz kullanamayacağım krem olarkta silikonsuz sebamedin yada bioblasınkini alacağım.

bakalım fark edecek mi.

bakıma gelince sinameki kaynattım kaynatırken içine azda ada çayı kattım.ılısın.diğer karışımları koyacağım canım.Bu kadar emeğe inş.sonuç alırım.

ya bugün ilk kez saçım çok döküldü yıkama sonrası şampuandan değildir değil mi.şampuanın içinde yok yok inanki.adını buradan duyduğum dulavrat otu bile var :KK1::KK1::KK1:

canım benim saç tellerimi kopardığım zaman kökün 1/2 mm üzerinde kepek gibi bir şey farkediyordum Aktarada sordum nettede baktım gördüğüm şampuanın kalıntısı silikonmuymuş ne.O yüzden saçlarım hava alamıyor kan akışı iyi değil diye düşündüm.Bugün gittim ısırgan otlu mecit efendi aldım.İçine karışımlar koyacağım.Ama kremsiz kullanamayacağım krem olarkta silikonsuz sebamedin yada bioblasınkini alacağım.

bakalım fark edecek mi.

bakıma gelince sinameki kaynattım kaynatırken içine azda ada çayı kattım.ılısın.diğer karışımları koyacağım canım.Bu kadar emeğe inş.sonuç alırım.

ya bugün ilk kez saçım çok döküldü yıkama sonrası şampuandan değildir değil mi.şampuanın içinde yok yok inanki.adını buradan duyduğum dulavrat otu bile var :KK1::KK1::KK1:

ben o şampuanı kullanmıştım bir kaç ay önce tatlım..ama bırakmak zorundakaldım..dökülme ve kaşıntı oldu,hem de çok..sonra bioblas denedim..o da olmadı..sonra da döndüm dove aldım..iyi şimdilik..
mecitefendinin saç bakım yağı iyi de şampuanlarından ben memnun kalmadım..
umarım senin saçına iyi gelir..ben inatla 2 ay kullanmıştım..ama sonunda kafamda saç kalmayacak diye korkup bırakmıştım..

hadi bakalım,iyi haberlerle gelelim :))
yaşasın uzun ve sağlıklı saçlar...:nazar::nazar::nazar::nazar:

ben o şampuanı kullanmıştım bir kaç ay önce tatlım..ama bırakmak zorundakaldım..dökülme ve kaşıntı oldu,hem de çok..sonra bioblas denedim..o da olmadı..sonra da döndüm dove aldım..iyi şimdilik..
mecitefendinin saç bakım yağı iyi de şampuanlarından ben memnun kalmadım..
umarım senin saçına iyi gelir..ben inatla 2 ay kullanmıştım..ama sonunda kafamda saç kalmayacak diye korkup bırakmıştım..

hadi bakalım,iyi haberlerle gelelim :))
yaşasın uzun ve sağlıklı saçlar...:nazar::nazar::nazar::nazar:
onca vitamin içeren şampuan nasıl saç döker ki çok şaşırdım.Bir deneyeyim bakalım o kadarda araştırdım belki bana iyi gelir.Gerçi içine bir çok şey koyacağım zeytinyağı çam terebentin vs.Baktım olmuyor duruma göre değiştiririm.her saç tipine her saç mutlaka uygun olmuyor.deneyip göreceğiz.

evet canım inş.uzun ve en önemlisi sağlıklı saçlara:)

onca vitamin içeren şampuan nasıl saç döker ki çok şaşırdım.Bir deneyeyim bakalım o kadarda araştırdım belki bana iyi gelir.Gerçi içine bir çok şey koyacağım zeytinyağı çam terebentin vs.Baktım olmuyor duruma göre değiştiririm.her saç tipine her saç mutlaka uygun olmuyor.deneyip göreceğiz.

evet canım inş.uzun ve en önemlisi sağlıklı saçlara:)

sen bana bakma tatlım..benim saçlar çok nazlı..ve de çok alerjik bir bünyem var..herkes memnun kalır bir ben kalmam..

işe yarar sende tatlım..güzel bir şampuan ama benim nazlı saçlarım beğenmedi :KK50::KK50::KK50::KK50:

bu saçlar uzasın artık yaaaaa.....

2 aydır boyamıyorum da..artık boya yapmayacağım..şimdi şekli de iyi oldu,bir boy gibi..artık uzun bir sürekestirmek de yok..

sen bana bakma tatlım..benim saçlar çok nazlı..ve de çok alerjik bir bünyem var..herkes memnun kalır bir ben kalmam..

işe yarar sende tatlım..güzel bir şampuan ama benim nazlı saçlarım beğenmedi :KK50::KK50::KK50::KK50:

bu saçlar uzasın artık yaaaaa.....

2 aydır boyamıyorum da..artık boya yapmayacağım..şimdi şekli de iyi oldu,bir boy gibi..artık uzun bir sürekestirmek de yok..
inşalalh bende dökülmez zaten kuş kadar saçım var :KK1::KK1::KK1: o kadarda baktım en iyisi bana bu geldi.otacı yoktu olsa otacı alacaktım rapunzelde memnundu ya ama bulamadım.benimde 1 ay doluyor bir kaç güne çok fark yok uzamada.fakat bu ay daha iyi olacak diyorum.yeni yeni şeyler öğreniyorum.umutluyum :KK1::nazar:

inşalalh bende dökülmez zaten kuş kadar saçım var :KK1::KK1::KK1: o kadarda baktım en iyisi bana bu geldi.otacı yoktu olsa otacı alacaktım rapunzelde memnundu ya ama bulamadım.benimde 1 ay doluyor bir kaç güne çok fark yok uzamada.fakat bu ay daha iyi olacak diyorum.yeni yeni şeyler öğreniyorum.umutluyum :KK1::nazar:

sanırım inanmak da çok önemli tatlım ya...
sen ve rapunzel öyle bir moral ve destek veriyorsunuz ki psikolojik olarak daha bir şevkle yapıyorum ve uzama hızlandı valla..
bugün uzun zamandır görmediğim bir arkadaşıma rastladım bizim patili oğlışu gezdiriken..onun da köpeği var..kız bana saçların süper olmuş hem uzamış hem de çok sağlıklı pırıl pırıl olmuş dedi..
çok sevindim..
ikimizinde süper saçları olacak..
:KK66::KK66::KK66:

Merhaba
bende bu akşam 2.kürü yapacağım,ama geçen sefer bemiksi kırarken parçaladım resmen şişeyi
elim kesildi,nasıl kırıcam onu düşünüyorum kara kara, korku oluştu:KK43:(
şampuanımada sadece bal ekledim bakalım inş.faydası olacak...

X