Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
Canım benimki oldukça kısa ama fotoğrafını çektim ilerde uzarsa farkı görmeniz için inşallah koyacağım .
Evet zehirli falan yazıyor ben zatan kullanamam bu dönemde fakat bilgi olsun diye ekledim.:KK17:

Tamam canım bekliyoruz :)
Biz doğal zararsız ürünlerle devam edelim yolumuza :)

ayy saol canım ya bilgiler içim gerçektennn.evet mantıklı.birazda motive oldum hani :))

Ne mutlu o zaman :) En kısa zamanda faydalarını görmeni umuyoruz o halde :KK61:

olacak canım bizimkilerde olacak hayırlısı ile :KK9::KK9:
İnşallah canım ama benimki yıllar sürecek galiba:KK1::KK1::KK1::KK1: çok zor uzadığı için.Ama inatla devam edeceğim.

Bu arada bugün dearmother kürü yaptım.:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:benim uydurmam olduğu için adını öyle koydum.

1 paket maya-az zeytinyağı-1 yemek kaşığı bal-2 bıldırcın yumurtası-kokusu içinde çilek yağı.

2 saat beklettim yıkadım.:nazar::21::21::21::21::21::21::21:

İnşallah canım ama benimki yıllar sürecek galiba:KK1::KK1::KK1::KK1: çok zor uzadığı için.Ama inatla devam edeceğim.

Bu arada bugün dearmother kürü yaptım.:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:benim uydurmam olduğu için adını öyle koydum.

1 paket maya-az zeytinyağı-1 yemek kaşığı bal-2 bıldırcın yumurtası-kokusu içinde çilek yağı.

2 saat beklettim yıkadım.:nazar::21::21::21::21::21::21::21:

ohhhh,mis gibi olmuştur :))
benim saçlar da çok zor uzar tatlım...
inşallah bu sefer şeytanın bacağını kıracağız tatlım el birliği ile :nazar::nazar::nazar:

DearMothercım uyguladığın sana özel kürden memnun kaldın mı :)

Valhalacım senin saçların ne alemde :)
papunzelcim sürerken biraz zorlandım folyo ile sardım saçımı fön tuttum biraz 2 saat kadar beklettim .maya kötü kokuyordu ilk yaptığımda mis gibi koktu bu sefer çilek kokusu bastırdı.UzAmaya etkisi olurmu bilmem ama yumuşacık ve pırıl pırıl yaptı saçlarımı ben mutlaka sık sık yapacağım canım.tavsiye ediyorum.:nazar::KK16:

rapunzelcim bir kez daha teşekkür ediyorum canım sayende balla diğer bakımlarınla tanıştım ve o kadar çok yarar sağladıki bana.ve en önemliside forumda bir çok konuya yazıyorduk fakat senden aldığım elektriği alamıyordum.sanki sorumlu hissediyorum sana ve bu topiğe kendimi ve tembellik etmeyip yapıyorum bakımlarımı ki çok ciddi bir ilerleme katedemesemde uzamada dökülmede hacimde ve parlaklıkta kesinlikle çok yol aldım.:nazar:
tekrar teşekkürler canım.:KK16:

saç diplerimde bi kaşıntı var kızlar sinameki yapıyorum.haftada bir kez hint yağı çam terebentin çörekotu yağı ve badem yağını karıştırıp sürüyorum.sarımsaklı şampuan kullanıyordum bıraktım bir hafta önce.şampuanımda şu an çam terebentin var sadece.birde bi kaç kez karanfilli su yapıp yıkadım saçlarımı.karanfil saç diplerimi biraz yakıyor ama sonra geçiyordu offfffff çok fena kaşınıyorum yaaa

kızlar bu sinemakili karışımı iki haftadır yapyrm bir cm kadar uzama oldu fakat evde çörekotu yağı da var onu katsam bir şey olur mu bu karışıma

DearMothercım uyguladığın sana özel kürden memnun kaldın mı :)

Valhalacım senin saçların ne alemde :)

canım rapunzelcim,

saçlarım uzamaya devam ediyor..haftada 2 kere yağlı karışımları yapıyorum ve her gece sarmısaklı,ballı ve de jojoba ve menekşe yağlı şampuanımla yıkıyorum..krem bile istemiyor..
2 haftada 2 cm uzamış rapunzelcim,inanabiliyor musun ?

canım benim,iyiki varsın ve super bir motivasyon veriyorsun ve hepimizi tek tek hatırlayıp gelişmeleri soruyorsun...

senin sınavların nasıl gidiyor tatlım ?
Allah zihin açıklığı versin canım arkadaşım benim :KK9::KK9::KK9::KK9:

rapunzelcim bir kez daha teşekkür ediyorum canım sayende balla diğer bakımlarınla tanıştım ve o kadar çok yarar sağladıki bana.ve en önemliside forumda bir çok konuya yazıyorduk fakat senden aldığım elektriği alamıyordum.sanki sorumlu hissediyorum sana ve bu topiğe kendimi ve tembellik etmeyip yapıyorum bakımlarımı ki çok ciddi bir ilerleme katedemesemde uzamada dökülmede hacimde ve parlaklıkta kesinlikle çok yol aldım.:nazar:

aynen sana katılıyorum dearmothercığım :KK54::KK54::KK54:

papunzelcim sürerken biraz zorlandım folyo ile sardım saçımı fön tuttum biraz 2 saat kadar beklettim .maya kötü kokuyordu ilk yaptığımda mis gibi koktu bu sefer çilek kokusu bastırdı.UzAmaya etkisi olurmu bilmem ama yumuşacık ve pırıl pırıl yaptı saçlarımı ben mutlaka sık sık yapacağım canım.tavsiye ediyorum.:nazar::KK16:

Tam olarak nasıl yaptığını anlatırsan ben de denemek istiyorum canım. Uzamayla ilgili bir sıkıntım kalmadı zaten nasılsa :)

saç diplerimde bi kaşıntı var kızlar sinameki yapıyorum.haftada bir kez hint yağı çam terebentin çörekotu yağı ve badem yağını karıştırıp sürüyorum.sarımsaklı şampuan kullanıyordum bıraktım bir hafta önce.şampuanımda şu an çam terebentin var sadece.birde bi kaç kez karanfilli su yapıp yıkadım saçlarımı.karanfil saç diplerimi biraz yakıyor ama sonra geçiyordu offfffff çok fena kaşınıyorum yaaa

Kürü duruladıktan sonra da mı kaşınıyorsun ? Bende ya da uygulayan arkadaşlarımda böyle bir etki yapmadı canım. Tam durulayamıyorsundur, ondan kaşınıyordur belki.

kızlar bu sinemakili karışımı iki haftadır yapyrm bir cm kadar uzama oldu fakat evde çörekotu yağı da var onu katsam bir şey olur mu bu karışıma

Bir şey olur evet, daha iyi olur :) Kat canım ben de ekliyorum kürlerime.

canım rapunzelcim,

saçlarım uzamaya devam ediyor..haftada 2 kere yağlı karışımları yapıyorum ve her gece sarmısaklı,ballı ve de jojoba ve menekşe yağlı şampuanımla yıkıyorum..krem bile istemiyor..

canım benim,iyiki varsın ve super bir motivasyon veriyorsun ve hepimizi tek tek hatırlayıp gelişmeleri soruyorsun...

Amin canım çok teşekkür ederim :KK16:
Güzel, tabi bu saatte hala çalışıyor olduğumu yoksayarsak :)

Saçlarındaki uzama çok çok iyi canım çok sevindim :) Yalnız naçizane bir tavsiye, her gün yıkama saçlarını. Nemini yitirebilirler.

Güzel düşüncelerin için de teşekkür ederim, birbirimize fayda sağlayabiliyorsak ne mutlu :)

aynen sana katılıyorum dearmothercığım :KK54::KK54::KK54:

Ben teşekkür ederim asıl. Sizden böyle tepkiler geldikçe öyle mutlu oluyorum ki :KK17::KK16:
Hedefimize ulaşana kadar daha da güzel bir ekip olucaz bu gidişle :)

rapunzeeelciğim ve bu topiğe gelen bütün arkadaşlar nasılsınız.....

umarım kürlerinizde ve bakımlarınızda herşey yolund a gidiyordur..ben henüz rapunzeeeelciğimin bana verdiği kürlere başlamadım,o yağları Türkiye'den alacağim için...ama yorumları okudukça ve işe yaradığını gördükçe uygulamakta sabırsızlanıyorum.......

gerçekten çok sıcak bir topik olmuş burası.....en büyük etken her zamanki gibi rapuzeeelciğim.....

öpüyorum hepinizi:KK16:

canım rapunzelcim,

maşallah canım maaşallah haftada 2 cm harika bende bu ay daha bir umutluyum bakımlardan :KK16:

Tam olarak nasıl yaptığını anlatırsan ben de denemek istiyorum canım. Uzamayla ilgili bir sıkıntım kalmadı zaten nasılsa :)

Güzel düşüncelerin için de teşekkür ederim, birbirimize fayda sağlayabiliyorsak ne mutlu :)

Ben teşekkür ederim asıl. Sizden böyle tepkiler geldikçe öyle mutlu oluyorum ki :KK17::KK16:

:KK16::KK16:
Canım 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını yağda ılıtıyorum bir kaba alıp içine 1 kapat kuru toz mayayı 50 gr.lık koydum beklettim az karıştırdım ama mayalar erimeye başlayınca ve yağ lıklanınca içine 2 ad.bıldırcın yumurtası ve 1 yemek kaşığı balı kattım iyice karıştırdım.katı bir kıvam oldu .

saçlarımı ayırıyp tatlı kaşığı yardımı ile döktüm saçlarıma elimle yedirdim.Sonra folyoyla sardım bir kaç dakika sıcaklık verdim iyi etki etsin diye.üzerine tülbent bağladım. saat bekletip yıkadım cnm.

yıkarken yanlız bir kaç kez sabunlamak gerekiyor malum bal zor çıkabiliyor.yıkamadan önce az ılık su ile ıslatıp bir kaç dakikada masaj yaptım.:KK1:öğreniyorum galiba inceliklerini:KK1:

not:bıldırcın yumurtasının beyazıyla birlikte kattım malum beyazındada b vitaminleri olduğu için fakat bir dahakine beyazları kenara alıp karışımın en üstüne ayrıca süreceğim sürerken beni en zorlayan şey o oldu.afedersiniz sümüksü gibi oldu uzadı ve kaşığa almakta zorlandım.

saçların çok güzel maşallah yüzünü merak ettim ne alakaysa ne bilim bu kada bakımlı bitinin yüzünüü güzelliğini görmek isterim:79:

Kürü duruladıktan sonra da mı kaşınıyorsun ? Bende ya da uygulayan arkadaşlarımda böyle bir etki yapmadı canım. Tam durulayamıyorsundur, ondan kaşınıyordur belki.

Bir şey olur evet, daha iyi olur :) Kat canım ben de ekliyorum kürlerime.

Amin canım çok teşekkür ederim :KK16:
Güzel, tabi bu saatte hala çalışıyor olduğumu yoksayarsak :)

Saçlarındaki uzama çok çok iyi canım çok sevindim :) Yalnız naçizane bir tavsiye, her gün yıkama saçlarını. Nemini yitirebilirler.

canım rapunzelcim,
sayende biz de birer rapunzel olacağız inşallah...öyle tatlı konuşup dinliyorsun ki canım :))

gün aşırı yıkamaya çalışıyorum ama saçlarım yağlı ,ertesi güne insan içine çıkamaz hale geliyorum..uzun olunca topluyorum..o zaman gün aşırı yıkayabiliyorum..ama kısa olunca idare etmiyor..inşallah bu uzama hızıyla devam ederse 1-2 aya toplarım,sonra da gün aşırı yıkamaya başlarım ..ahhh..ahhh...uzun saçlarım ve katil kuaför :KK47::KK47:

X