Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
evet canım haklısın buna şükür, sağlıklı uzayan saçlarım var ama kabul edersin ki beyaz saç insanı ne kadar bakımsız gösteriyor. sözde saçlarıma bakım yapıyorum ama bakımsız görünüyorlar beyazlardan dolayı :KK43: ben şuan sadece sinamekili kürü uyguluyorum. sarımsaklı şampuanla yıkamamı kestim. beyaz saç için sen bana bir kür bulmuştun ya hani sarımsaklı soğanlı bir karışım, kaç hafta önce yapmıştım. yeni yeni kokudan arınıyorum ya da ben çok pinpiriklendim hala daha kokuyormuş gibi geliyor :KK1: o günden beri sarımsak göresim yok uzun bir süre. en azından şu sıcaklarda denememeyi düşünüyorum. sığır iliği nedir hiç duymadı beyaz saça iyi mi geliyormuş? :KK53:

Tahmin edebiliyorum canım haklısın ama Allah başka dert vermesin, şükür buna da. Sarımsaklı kürden tiksinmişsin ya psikolojiktir o, yoksa o kadar kalıcı kokuya sahip bir sarımsak icat edilmedi daha :KK1: Sığır iliği saç uzatma için kullanılıyor ve kullanan arkadaşlarımın saç renkleri koyulaştı. Beyazlara etki eder mi bilmiyorum ama saç rengini koyulaştırıyor. Bir dene istersen :)

Canım maya bakımını 1 kez yaptım fakat araştırdımda saçın gelişimi için gerekliymiş yani tüketin diyor fakat sürmekte yararlı sanıyorum ki.kullananlar çok çünkü.bir araştır canım.

Ben de kullananlara denk gelmiştim forumda. Ama beni pek cezbedememişti. Denemek lazım gerçi :)

rapunzelcim yeni bir haberle geldim karşıma:KK1:
araştırmalarım sonucu öğrendim ki şampuana katılan doğum kontrol hapları saçı uzatıyormuş.Düşündüm mnatığını içerdiği östrojen hormonundan sanıyorumki saçın uzaması için gerekli hormon ya.Hatta bakımların içine bile konulabilir doğruysa.Bir araştırmak gerek.:KK1:

heheh bunu ben de duymuştum..hatta bazı insanlar saksıdaki çiçeklerinin toprağına bu hapı koyuyorlarmış, daha çabuk büyütüyormuş çiçekleri. bir kaç kişi de saçı için kullanmayı denemiş başka bir sitede okumuştum bunları :KK1: ama ne kadar sağlıklıdır, herhangi bir yan etkisi falan varmıdır onu araştırmak lazım.

Evet canım ben de duymuştum. Fyzckr arkadaşımızın da dediği gibi saksı diplerine koyulduğunu da duydum. Hatta kimisi aspirin de katıyor. Ama bekar bir kız olarak eczaneye gidip doğum kontrol hapı istemektense saçımın olduğu boyunda kalmasını yeğlerim :KK1::KK1:

Aa konu sahibi burda :KK3:
Bütün sayfaları okuyamadım haliyle ilk sayfadaki önerilerini okudum,yağ karışımını denemek istiyorum ama bikaç sorum olacak.
Benim saçlarım çok yırpanmış ve boyalı,uçlar felaket kestirmek de istemiyorum.
Karışımı sence kırıklardan kurtulmuş saça mı yapmam lazım yoksa kestirmeden de iyi sonuç alabilir miyim?
Saçım şuan mavi siyah/lacivert arası bi renk tam olarak laciverte çevireceğim yakın bi zamanda,hem rengini koruyacak hem de saça bakım yapacak bi önerin var mı?

Aa konu sahibi burda :KK3:
Bütün sayfaları okuyamadım haliyle ilk sayfadaki önerilerini okudum,yağ karışımını denemek istiyorum ama bikaç sorum olacak.
Benim saçlarım çok yırpanmış ve boyalı,uçlar felaket kestirmek de istemiyorum.
Karışımı sence kırıklardan kurtulmuş saça mı yapmam lazım yoksa kestirmeden de iyi sonuç alabilir miyim?
Saçım şuan mavi siyah/lacivert arası bi renk tam olarak laciverte çevireceğim yakın bi zamanda,hem rengini koruyacak hem de saça bakım yapacak bi önerin var mı?

Hoşgeldin canım :KK3:
Ben kestirmeden uzadıkça az az kendim keserek kullandım. Gönül rahatlığıyla uygulayabilirsin yani kestirmene gerek yok :)
Mavi siyah saçtan kolay akan bir renk. Ne kullanırsan kullan mavilik çok uzun süre kalıcı olmaz ama koyu rengin kalıcı olmasını istiyorsan sığır iliği kürünü kullanabilirsin. Saç uzatmak ve bakım yapmak için kullanılıyor. Kullanmak istersen tarifini yazarım. İstemezsen farklı bir öneride bulanabilirim de :)

Hoşgeldin canım :KK3:
Ben kestirmeden uzadıkça az az kendim keserek kullandım. Gönül rahatlığıyla uygulayabilirsin yani kestirmene gerek yok :)
Mavi siyah saçtan kolay akan bir renk. Ne kullanırsan kullan mavilik çok uzun süre kalıcı olmaz ama koyu rengin kalıcı olmasını istiyorsan sığır iliği kürünü kullanabilirsin. Saç uzatmak ve bakım yapmak için kullanılıyor. Kullanmak istersen tarifini yazarım. İstemezsen farklı bir öneride bulanabilirim de :)

Saol rapunzelcim.
Yağ karışımını uyguluyorum o zaman kestirmeden.
Uçlarda düzelme olur mu dersin?
Bir de dökülmesi çok fazla saçlarımın.
Onun için ne yapmalıyım:26:

yağ bakımım başımda şu an ..bekliyorum...
sonra da gelsin sarmısaklı şampuan ve menekşe kokulu şampuan..ben biraz da jojoba yağı koydum rapunzelcim bu şampuana ..olur mu sence ,ne dersin ?

:KK9::KK9::KK9:

Ben de kullananlara denk gelmiştim forumda. Ama beni pek cezbedememişti. Denemek lazım gerçi :)

Evet canım ben de duymuştum. Fyzckr arkadaşımızın da dediği gibi saksı diplerine koyulduğunu da duydum. Hatta kimisi aspirin de katıyor. Ama bekar bir kız olarak eczaneye gidip doğum kontrol hapı istemektense saçımın olduğu boyunda kalmasını yeğlerim :KK1::KK1:

heheh bunu ben de duymuştum..hatta bazı insanlar saksıdaki çiçeklerinin toprağına bu hapı koyuyorlarmış, daha çabuk büyütüyormuş çiçekleri. bir kaç kişi de saçı için kullanmayı denemiş başka bir sitede okumuştum bunları :KK1: ama ne kadar sağlıklıdır, herhangi bir yan etkisi falan varmıdır onu araştırmak lazım.

ya artık eczanelerde biliyormuş şampuana koymak için doğum kontrol hapı istiyorum diyeni bile okudum forumda:KK1: ben evli olduğum için problem yok ama bende düşününce hormonlarımı etkkiler düşüncesi ile vazgeçti bebek düşündüğüm için riske etmek istemedim ama yinede araştırmaya değer.:18:

sonra da gelsin sarmısaklı şampuan ve menekşe kokulu şampuan..ben biraz da jojoba yağı koydum rapunzelcim bu şampuana ..olur mu sence ,ne dersin ?

ohhh mis mis maaşallah yapasım geldi şimdi.Bende birazdan kalkıp zeytinyağının içine sarımsak rendeleyeceğim iyice çıksın suyu sonraki bakımımı onunla yapacağım.Yarın çıkıp bevit alabilirsem sinameki kürü yapacağım.Hadi hayırlısı.1 ay dolmadan hızlandırmak istiyorum şu bakımları:21:

ya artık eczanelerde biliyormuş şampuana koymak için doğum kontrol hapı istiyorum diyeni bile okudum forumda:KK1: ben evli olduğum için problem yok ama bende düşününce hormonlarımı etkkiler düşüncesi ile vazgeçti bebek düşündüğüm için riske etmek istemedim ama yinede araştırmaya değer.:18:

evet ya ,bu doğum kontrol hapı işe yarıyorsa almak lazım..ama ben de hormonlar açısından nasıl olur diye güvenip alamadım..ben de bekarım,ama bizim eczane tanıdık..onlara saç için dedim,çok alıyorlar abla dedi..
bimiyorum artık :44::44:

Son düzenleme:
ohhh mis mis maaşallah yapasım geldi şimdi.Bende birazdan kalkıp zeytinyağının içine sarımsak rendeleyeceğim iyice çıksın suyu sonraki bakımımı onunla yapacağım.Yarın çıkıp bevit alabilirsem sinameki kürü yapacağım.Hadi hayırlısı.1 ay dolmadan hızlandırmak istiyorum şu bakımları:21:

ay hadi bakalım hayırlısı olsun ikimiz içinde..uzatalım saçlarımızı artık elbirliği ile :))

evet ya ,bu doğum kontrol hapı işe yarıyorsa almak lazım..ama ben de hormonlar açısından nasıl olur diye güvenip alamadım..ben de bekarım,ama bizim eczane tanıdık..onlara saç için dedim,çok alıyorlar abla dedi..
bimiyorum artık :44::44:
demekki doğru eczanede çok alıyorlar dediklerine göre.Aslında bir dr.a sormak gerek saça verilen hormon kana karışırmı diye.karışmadığına emin olsam hemen denerdim.

ay hadi bakalım hayırlısı olsun ikimiz içinde..uzatalım saçlarımızı artık elbirliği ile :))
inşallah canım inşallah.Seninkini bilmiyorum ama benimki ince tellide.bakımla çıkacak saçların daha kaın telli olmasını umuyorum.

demekki doğru eczanede çok alıyorlar dediklerine göre.Aslında bir dr.a sormak gerek saça verilen hormon kana karışırmı diye.karışmadığına emin olsam hemen denerdim.

inşallah canım inşallah.Seninkini bilmiyorum ama benimki ince tellide.bakımla çıkacak saçların daha kaın telli olmasını umuyorum.

benimki de ince telli ve fazla gür değil canım,bir de dalgalı işin kötüsü..şu an kısalar ve bu dalgalarla hiçbir şekle girmiyorlar..bir de saç tipim yağlı,her gün yıkamazsam insan içine çıkamam valla

benimki de ince telli ve fazla gür değil canım,bir de dalgalı işin kötüsü..şu an kısalar ve bu dalgalarla hiçbir şekle girmiyorlar..bir de saç tipim yağlı,her gün yıkamazsam insan içine çıkamam valla
desene o zaman bizim acilen uzatmmaız şart oldu.Sen başlayalı ne kadar oldu canım.uzama var mı?

desene o zaman bizim acilen uzatmmaız şart oldu.Sen başlayalı ne kadar oldu canım.uzama var mı?

canım ben 2 hafta önce başladım ve yaklaşık 2 cm kadar bir uzama var...ve dökülme azaldı ..parlak ve yumuşak oldu ve krem kullanmıyorum artık..haftada 2 kere yapıyorum bu bakımları..

senin saçlar nasıl tatlım ?

canım ben 2 hafta önce başladım ve yaklaşık 2 cm kadar bir uzama var...ve dökülme azaldı ..parlak ve yumuşak oldu ve krem kullanmıyorum artık..haftada 2 kere yapıyorum bu bakımları..

senin saçlar nasıl tatlım ?
maaşallah canım çok iyi :nazar::nazar:benimki 3 haftada 1 cm uzadı ama dökülmede oldukça azaldı çok şükür.Bende aklıma geldikçe bazen 1 bazen 2 yapıyorum ama artık 2ye çıkaracağım birinde yağ diğerinde sinameki bakımı olarak.Benim saçım çok inatçı ama ilerki haftalarda daha fazla uzayacağını düşünüyorum.Umarım yanılmam.

Saol rapunzelcim.
Yağ karışımını uyguluyorum o zaman kestirmeden.
Uçlarda düzelme olur mu dersin?
Bir de dökülmesi çok fazla saçlarımın.
Onun için ne yapmalıyım:26:

Uygula canım. Yıpranan kısımları onaran bir kür yok maalesef. Mantıken de pek mümkün değil. Ama sağlıkla uzatıp uzadıkça kestirip kurtulabilirsin benim yaptığım gibi. Dökülme için de sarımsaklı şampuanı önerebilirim. Gerçekten etki ediyor :)

İyi yapmışsın canım. Jojoba yağı da saça faydası bilinen yağlardan. Yumuşatıp kolay açılmasını sağlar :)

Bebek için temkinli olmak lazım, haklısın sen zarar vermediğini onaylatmadan kullanma. Ben yine de isteyemem ya acayip utanırım :KK9: Denemek de istiyorum gerçi o ayrı :)

yağ karışımını uyguladım saçıma çoook çoook beğendim saçım kabarıktı kötü duruodu yani karışımı yaptım sadece kuruttum fön çekilmiş gibi oldu ayy ben bayıldım bu karışıma daha ilk seferde böle bi etki cidden şaşırttı beni teşekkürler rapunzelcimm

yağ karışımını uyguladım saçıma çoook çoook beğendim saçım kabarıktı kötü duruodu yani karışımı yaptım sadece kuruttum fön çekilmiş gibi oldu ayy ben bayıldım bu karışıma daha ilk seferde böle bi etki cidden şaşırttı beni teşekkürler rapunzelcimm
Dökülmeside hafifleyecek insanın yaptıkca yapası geliyor değil mi:KK1:

Teşekkürler canım :KK16: Kuaförler kesim konusunda gaddarlar, kısaltıyorlar güzelim saçlarımızı :) O yüzden kırılmaları en aza indirmek için yaptığımız önerileri dikkate alabilirsin. Saç uçların içinse arkadaşa tavsiye ettiğim gibi gliserin kullanabilirsin.
Benim saçlarımın uzama süresi biraz karışık. 4 yıl önce kuaför kurbanı olduktan sonra 2 - 2,5 yıl çıtçıt, kaynak gibi çeşitli geçici uzatma yollarını denedim. Bir sıkıntı anımda kaynaklarımı çıkartma kararı alıp çıkarttım ve o da ne, saçlarım belime geliyor :) Ondan sonra da az az kesip daha da uzattım. O yüzden net olmasa da 2,3 yıl diyebilirim :)

Çok teşekkür ederim canım :KK16:

Sarımsaklı şampuan çok etkili bu konuda ama madem istemiyorsun sinamekili kürü deneyebilirsin. Ama mutlaka çörekotu yağı kat içine :)

ben yaşmaya,süt,bal,buğday yağını karıştırıp haftada 1 sürüyorum
bunuda deneyeyim hemencik
gelişmeleri yazarım canım :81:

rapunzelcim,
10 haziranda çörek otu yağını uyguladım.
her pazar olduğu gibi bu haftada maya bakımımı yaptm

ben çok uzun süredir maya bakımı yapıyorum.kötü kokuyor ama etkisi müthiş
sitede kullananlarda çok memnun

saçlarımı hızla uzatcam inş:KK34:

şampuana bal koydunmu canım balda acayip iyi geliyor.parlatıyor yumuşacık yapıyor saçları

rapunzelcim,
10 haziranda çörek otu yağını uyguladım.
her pazar olduğu gibi bu haftada maya bakımımı yaptm

ben çok uzun süredir maya bakımı yapıyorum.kötü kokuyor ama etkisi müthiş
sitede kullananlarda çok memnun

saçlarımı hızla uzatcam inş:KK34:
maya bakımının içine neler katıyorsun arkadaşım.kokulu yağ katsakta alsak kokuyu nasıl olur sence.Bide müthiş demişsin mayaya uzamadamı nede çok etkili .

X