Uzun oldu ama 16 yaşında kız kardeşimiz olarak bunalımdayım.

16 yaşındaki aşkımdan 2 yaş olmak üzere olan bi evladım var. En büyük destekçim hep o oldu. Ebeveynler de bir yere kadar.
Tabi ki kimisinin küçüklük aşkı en büyük destekçisi oluyor, kimisi gelecekte buluyor. Sizi anladım ama işte evlilik vs ilgim yok, açıkçası memnumum aşk acısı vs yok mis gibi.

Yani 16 yaşındasınız ve anne özelinde, komşu özelinde bana taktiğiniz dertler biraz tuhaf geliyor. Eğer anne izle çok mutlu olacağınızi düşünüyorsanız suanki durumda derslerinize 4 elle sarilabilirsiniz, kendinize vereceğiniz en büyük ödül o olur, anneniz dershane masrafınız içim ekstra mesailer yapmaz belki de. Şuan anneniz çalışmasa ileri de muhtaç olacak, kendini güvende alıyor ileride emekli, evi barki olan bir anne daha çok destek olacak size. Hepimizin ailesi annesi çalıştı maalesef şuan hepimiz çocuğumuzu bebekken bırakıp ise döneceğiz. Çünkü yaşam bunun üstüne kurulu. Abla tavsiyesi olarak destek alabilirsiniz okul psikolog servisi veya farklı şekilde destek almayı deneyin bence.

Güzel bir kızkardeşimizsin belli yaşına rağmen bu kadar olgun ve düşünceli olman birazda mecbur kaldığın bu süreçten kaynaklı hiç bunalıma girmemelisin emin ol arkadaşların da senin annen gibi çalışan anneleri olsun isterler bu hep böyledir sahip olmadıklarımız bizi strese sokar ama bu günleri ileride sende ideallerini gerçekleştirdiğin zaman çok iyi anlayacaksın. Hayat bir yolculuktur bazen sıkıcı yollardan geçeriz bazen cıvıl cıvıl yaşadığın her an çok kıymetli. Annen bu duruma mecbur birçoğumuz gibi emin ol oda evinde sizlerle daha çok vakit geçirmek ister fakat şartlar böyleyse de kabul etmek lazım. Sen sadece derslerine odaklan ve geleceğin için en iyisini yapmaya çalış evde olmaktan hoşnut değilsen kütüphaneye gidebilirsin umarım seneye harika bir ünide harika arkadaşlarla olursun. (küçük bir not pencerenin baktığı iğrenç duvarı görmemek için oraya istediğin güzel yeşillikli bir resim yapıştır ben senden çok güzel bir enerji aldım güzelliklere odaklan)

Bende küçükken annem avon tarzı bir iş yapıyordu sabahtan aksama kadar telefonda onlara gülücükler saçar bana bağırırdı kızardı. Cok içerlerdim hep buna sonra normal işte calısmaya basladı. Yine yoktu ama dershane arkadaslar falan günüm doluyordu. 12. Sınıfta işi bırak yanımda otur ders calısırken dedım . Sadece orda otursun istiyordum. Sonra bı daha hoc calısmadı ama bu sefer ben üni de uzaktım. Üni bitince yavas yavas yakın olmaya basladık . Ve ben 27 de işi bıraktım oda calısmıyordu . Dolu dolu 1 yıl geçirdim sonra evlendim. Ama artık aynı evde olmasakta yakın arkadasım gibi . Her şeyde birbitimizi arıyorux anlatıyoruz
Bu benım hikayem belki senın içinde daha zamanı vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…