Uzun konum ( okuyun lütfen)

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Ben yazınızdan şunu anladim. Eşiniz evine çocuklarına bakmak icin yurt dışında çalışıyor. Bastan 2 seneliğine gitmiş ama Turkiye şartlarına göre parasi iyi olunca evlatlarinin geleceğini hazırlamak ve eve bakabilmek icin sürekli kalmış. Benim anlayamadigim bir sey var. Genelde zalim kocalar maddi olarak ta eşlerine ve çocuklarına zulum yaparkar. Sizin esiniz kendine harcligini aldıktan sonra kazancini size gönderiyor. Belki de şöyle bir düşüncesi var ben o kadar yurt disinda çalışıyorum o evde bi tek hazır gelen para ile cocukkara bakıp keyif sürüyor gibi düşünüyor olabilir. Bunu irdelemek kazim. Bir de beni yanlış anlamayın ama eşinizin sizin kilonuzla ilgili şikayetini dikkate alıp çabaladınız mi hic. Yani kilo vermeye gayret etseniz biraz kendinize baksaniz olmaz mi. Yada böyle bir gayret icine girdiniz mi hic. Esiniz ben onlar icin çabalıyorum ama esim bir zayiflamak icin benim icin bile gayret göstermiyor diye düşünüp size kinlenmis olabilir. Bir de bu konularda bir sey soykedigi zaman duymamayi cevap vermemeyi denediniz mi. Ha bir de zaten sürekli görüşmek istemediğiniz esinizin watsap tan sizi engellemesini neden yalvariyorsunuz. Bazi seyler eksik gibi geldu bana
Bakış açınız beni ne kadar üzdü
Yani ben 85 kilo olduğum için bunları hak ediyorum öyle mi?
Peki benden daha kşlolu bayanlar var onlar neyi hak ediyor ? Boşanmayı aldatılmalı şiddeti ya da öldürüp kurtulalım olmadı
Hanım efendi biz hayat arkadaşıydık hayat
Ben yaşlanacağım yüzüm kırışacak belim bükülecek çizgiler basacak göz kenarlarımı
Ben 40 yaşındayım manken değilim olmak zorunda da değilim
Ha zayıflama derseniz denedim olmadı
Ben bu evin hem kadını hem erkeğiyim güzellik salonlarında kuaförlerde gezmeye vaktim olmadı isteğim olmadı çok mu zordu beni olduğum gibi kabul etmek?
Eksik dediğiniz kısmı cevaplayayım size saçma gelecek evet ama o uzaktayken WhatsApp üzerinden görüşmek değil ki benim şikayetim
İzne geldiğinde Canıma okuması olay
Evet böyle yazınca saçma geliyor ama olay bu
Ha bir de şunu da söyleyeyim hani bu zavallı (!)kocam bizim için ordaymış ya 12 yıl olacak 12 ve borç yok harç YOk yani maddi olarak orda olmasını gerektiren hiçbir şey yok burda olsun az olsun öz olsun bir arada geçsin ömür olmaz mı? Herkesin eşi yurtdışında mı çalışıyor herkes öyle mi kalkınıyor yapmayın allah aşkına ya

Ablacim Allah bagişlasin 3 cocugunu sana. Annesin. Ama basta bir kadinsin. Benim sana tavsiyem yaşam mücadelesi 3 cocuk falan deme spora basla. Paraya kiy git bir diyetisyene. Bunu kocan icin yapma. Ama dedigi laflara kiziyorsan özgüven eksikligin var. 40 yasindasin 3 cocugun var yaslandim moduna sakin girme. Görüyoruz 8 cocuk doguran kadinlar bile nasil fit olabiliyor sporla ve düzenli beslenmekle. Kendi iyiligin icin en evvel bunu yap. Sana suan bosan diyemem cünkü kendi ayaklarinin üzerinde duracak kadar güçlü görmedim sözlerinden seni. Önce özgüvenini kazan. Kilo ver. Sıkılaş. Sonra da kocan seni engelliyorsa watsaptan sen neden onu kovaliyorsun aramaya calisiyorsun. Birak arama. Naparsa yapsin yani. Erkekler yüz verdikce simariyor yani senin bizden iyi bilmen lazim bunu. Sonraki süreclerde esin düzelir mi bilmem. Ama düzelse de kendin güvenin gelince o adama daha tamah etme. Ne yaparsan kendin icin yap yani. 40 yasindasin ya. 35 yasinda daha yeni evlenen taze gelinlerimiz var bizim. Ne ki yasin? Adam seni yillarca 3 cocukla birakmis gitmis. Orda kesin bir hayat da kurmustur. Ve sana hakaret ediyor. Kilo versen özgüvenin tavan yapsa sana dönecek belki ama asla bugünleri unutma. Ve dönse de affetme.

Az evvel cevapladım gözünüzden kaçmış olmalı
Şu an özgüvenim yerle bir
Asla bunu yapamam elime yüzüme bulaştırır elimdekinden de olurum
İş hayatınız olmamış, sakın birikiminizi işe yatırmayın. İş kurmak, tutturmak kolay değildir. Ama yaşınız çok genç. Girin bir işe maaşınız olsun. Asgari ücret de olsa girin. Çay yaparsınız, temizlik işlerine bakarsınız.

Geliriniz olmadan nafaka ile geçinmeniz çok zor. Zaten adam Türkiye temelli işi bıraksa gelir-gider hiçbir şey ispat edemezsiniz.

Ya ben inanin size cok uzuluyorum yani ictenlikle yaziyorum bunu
Once esinizin kazakistandaki duzeni kesfetmeniz gerekiyor ben orda evli oldugunu dusunuyorum.
Pek calisabileceginizi dusunmuyorum ama brz manevi acidanda calismaniz gerekiyor kizlara cok kotu orneksiniz
Muhtemelen hepsi kotu adamlar bulup kotu evlilikler yapicak en azindan bunu dusunun
Son konuda bosanamazsiniz demistim bu sefer bosanicam dediniz su an size yardimci olmak istiyorum gercekten uzuldum giden genclik son cocuk hersey cok farkli olabilrdi
Dava da illa olmak zorundami bilmiyorum brz uzar ama yurt disina tebligat gider illa bir yolu vardir ztn adamla derdiniz olmamasi size oldugu gun bosariz demeleri sacma olmazmi?

Ablacim Allah bagişlasin 3 cocugunu sana. Annesin. Ama basta bir kadinsin. Benim sana tavsiyem yaşam mücadelesi 3 cocuk falan deme spora basla. Paraya kiy git bir diyetisyene. Bunu kocan icin yapma. Ama dedigi laflara kiziyorsan özgüven eksikligin var. 40 yasindasin 3 cocugun var yaslandim moduna sakin girme. Görüyoruz 8 cocuk doguran kadinlar bile nasil fit olabiliyor sporla ve düzenli beslenmekle. Kendi iyiligin icin en evvel bunu yap. Sana suan bosan diyemem cünkü kendi ayaklarinin üzerinde duracak kadar güçlü görmedim sözlerinden seni. Önce özgüvenini kazan. Kilo ver. Sıkılaş. Sonra da kocan seni engelliyorsa watsaptan sen neden onu kovaliyorsun aramaya calisiyorsun. Birak arama. Naparsa yapsin yani. Erkekler yüz verdikce simariyor yani senin bizden iyi bilmen lazim bunu. Sonraki süreclerde esin düzelir mi bilmem. Ama düzelse de kendin güvenin gelince o adama daha tamah etme. Ne yaparsan kendin icin yap yani. 40 yasindasin ya. 35 yasinda daha yeni evlenen taze gelinlerimiz var bizim. Ne ki yasin? Adam seni yillarca 3 cocukla birakmis gitmis. Orda kesin bir hayat da kurmustur. Ve sana hakaret ediyor. Kilo versen özgüvenin tavan yapsa sana dönecek belki ama asla bugünleri unutma. Ve dönse de affetme.
Çok teşekkür ederim ve evet doğru tespit etmişsiniz bende yaşlandım düşüncesi var

Siz de her şeyi çok boşlamışsınız hanımefendi... dost acı söyler buna inanırım. İnsan 16 yılda eşinin yanına neden gitmez??? Gidip orada kendinizi göstermeniz gerekirdi. Bu adam burda ne yer, ne içer, nerde Yaşar hiç mi merak etmediniz... kilo almak sağlık açısından bir felakettir. Hatta giyim kuşamınızı, seçtiğiniz renkleri, saç modelinizi bile kilonuza göre belirlemek zorunda kalırsınız hayat kalitenizden kısar. Siz hiçbir şeye hakim olmazsanız da ağzına geleni konuşmakla ilgili eşinizin eline koz geçer

Kiloya neden takılıyorsunuz ki? Herkes toplumun dayattığı güzellik algısına uymak zorunda değil. Belli ki kadının sağlık problemi de yok. Olsa şu sıkıntılarım var der. Özgüven=zayıflık mı?

Siz de her şeyi çok boşlamışsınız hanımefendi... dost acı söyler buna inanırım. İnsan 16 yılda eşinin yanına neden gitmez??? Gidip orada kendinizi göstermeniz gerekirdi. Bu adam burda ne yer, ne içer, nerde Yaşar hiç mi merak etmediniz... kilo almak sağlık açısından bir felakettir. Hatta giyim kuşamınızı, seçtiğiniz renkleri, saç modelinizi bile kilonuza göre belirlemek zorunda kalırsınız hayat kalitenizden kısar. Siz hiçbir şeye hakim olmazsanız da ağzına geleni konuşmakla ilgili eşinizin eline koz geçer
Gitmek istediğimde bana dağın başında şantiyede bir barakada kaldığını söyledi hep nereye gidecektim ?

4.çocuğu yapacağım, erkek olsun sonra boşanacağım diyen sen değilsin değil mi? Bu konuyu hatırlıyorum bi yerden.
Konuya dönecek olursak, oranın yasası nasıldır bilmem, istinabe ile de dinlenebilir eşiniz. Davayı bir an önce açın. Çekilir dert değil. Hem iffetsizlikle suçluyor hem şiddet var hem hakaret.
Geçimi de Allah verir emin olun. Çalışırsınız da. Yaşınız genç. Dik durun, daha fazla ezdirmeyin kendinizi. Çocuklara da yazık.

Kiloya neden takılıyorsunuz ki? Herkes toplumun dayattığı güzellik algısına uymak zorunda değil. Belli ki kadının sağlık problemi de yok. Olsa şu sıkıntılarım var der. Özgüven=zayıflık mı?
Hayir ben takilmiyorum. Ama konuyu yazan ablamiz takiliyor esinin sözlerine. Kendiyle barisik olsa takilmazdi. Ben de ona tavsiye verdi. Özgüvenim yok dedo cünkü. Kilolu ve özgüveni yerinde olsa, kilolariyla barisik olsa, 40 yasindayken 70indeymis gibi konusmasa kilosuna ne laf etcem. Ben sanki manken miyim ki:)

Sağlık problemi var mı yok mu bilemeyiz tetkik gerekir onun için, özgüven=zayıflık değil ama fazladan 20 25 kg ile 40tan fazla gösteriyordur bu da özgüvenini etkiler etkilemiş zaten unumu eledim eleğimi astım modunda

Şimdi konu sahibesi 12 yıl ayrı yaşamışsınız sizin bir evliliğiniz yok zaten.

Sizin yapacağınız iş, paraları alıp bu adam yokmuş gibi yaşamak olmalı; bu kadar.

Hala buraya bana şişko dedi whatsapp tan engelledi vs yazmışsınız. Bu ilişkiden medet ummayın artık. Sizi engellerse de engellesin niye yalvardınız hiç hiç anlayamadım.

İster boşanın ister boşanmayın ama paraları alın, kenara da koyun. Bu adamı da eve almayın. Vurmaya kalkışırsa da darp raporu alın köpek gibi karakollarda sürünsün.

Elbette vardır ama yerleşim biriminde var biz dağın başındayız dedi bana
Yol bilmiyorum dil bilmiyorum
Cesaret edip o istememesine rağmen gitmek gibi bir davranışta bulunamadım
Evet karşı taraf istekli değilse gidemezsiniz doğru. O zaman demek ki taa baştan kopmuş bir şeyler. Allah yardımcınız olsun.

4.çocuğu yapacağım, erkek olsun sonra boşanacağım diyen sen değilsin değil mi? Bu konuyu hatırlıyorum bi yerden.
Konuya dönecek olursak, oranın yasası nasıldır bilmem, istinabe ile de dinlenebilir eşiniz. Davayı bir an önce açın. Çekilir dert değil. Hem iffetsizlikle suçluyor hem şiddet var hem hakaret.
Geçimi de Allah verir emin olun. Çalışırsınız da. Yaşınız genç. Dik durun, daha fazla ezdirmeyin kendinizi. Çocuklara da yazık.
Bir oğlum olsun isterdim evet ama öyle bir söz etmiş olamam sanmıyorum
Evet rızkı veren Allah’tır
Ve İnan’ın sabrım kalmadı

Sağlık problemi var mı yok mu bilemeyiz tetkik gerekir onun için, özgüven=zayıflık değil ama fazladan 20 25 kg ile 40tan fazla gösteriyordur bu da özgüvenini etkiler etkilemiş zaten unumu eledim eleğimi astım modunda
Yok kız valla küçük gösteriyorum yaşımı tahmin eden olmadı hiç
Tanıyan çıkmasa da atsan resmimi buraya valla :-)

Bir oğlum olsun isterdim evet ama öyle bir söz etmiş olamam sanmıyorum
Evet rızkı veren Allah’tır
Ve İnan’ın sabrım kalmadı
Allah yardımcınız olsun. Hiç durmayın orada. Size de yazık cocuklara da. Çocuklarının annesine bu muameleyi reva görene de denecek çok şey var da Allah'a havale etmek gerek böylelerini.

Telefon olayını söylemeyi unuttum
Telefonunu asla ama asla görmüyorum bir defa bir şeye bakabilir miyim diye aldım diğer odaya geçtim geldi elimden alıp yere atarak kırdı parçalarına ayrıldı güzelim telefon gerekçesi ise ona güvenmiyormuşum
Çok üzüldüm sizin adınıza
cinsiyet takıntısı var mı bu herifin? Orda çocuk yapmış bile olabilir..

X