Bebek Beslenmesi Üzülerek de Olsa Bebeğime Mama Verdim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim kardeşimde böyleydi fakat sorun gazdan çok açlıktı ... küçük bebiş meğerse açlıktan ağlıyormuş =( bence sizde gaza başka çareler araştırın ve kendinizi ve bebeğinizi anne sütüyle güzelce besleyin arkadaşım ... eğer bebek ağlamaya devam ediyorsa doktorunuza danışarak mamayla takviye etmekte çok sakıncalı değil sütünüz çok azalmışsa bebekciği doyurmak için başka çareler bulmak gerekiyor malesef ..
ama üzülmeyin lütfen bebekler her koşulda büyüyüp gidiyor =)

insirah cocuğu olan coğu kadın bu evderen geciypr en fazla 4 aylıkken bitecek zaten.annelik kolay değil
bende ağlamasın diye mama vermeni karsı buluyorum mis gibi sütün varken..
bebeğin gazını cıkartıyormusun emdikten sonra..
kucağına al omzuna koy basını..bel hizasına alkıs yapar gibi vur

tabikide çıkartıyorum gazını ama bazen uyurken emdiginde çıkartmıyorum çünkü uyanıo ve bidaha uyuması çok güç oluo.saat başı emmek istio ve bu yüzden hep önsüt ü içio oda doyurmuo ve tekrar bisaat sonra emmek istio ve önsüt daha fazla gaz yapıomuş.destek olacak birileri lazım ama yok rabbim kimseyi kimsesiz bırakmasın.

canım insanlar laf olsun diye konuşuyolar sözlerinin ne etki bırakacağını düşünmeden iş olsun diye bilmişlik yapıyolar. seni çevrendeki insanların sözleri etkilemesin benim bebeğim içinde neler söylüyolar hiç takmıyorum cevap bile vermiyorum kendi annem bile sürekli morel bozucu şeyler söyleyebiliyo. tıka kulağını.. benimde sütüm yetersiz diye mama veriyodum. doktorum verme dedi. şimdi bebeğim sanırım mamayla sütü ayırıyo 120ml mamayı iştahlı iştahlı içerken şimdi yarıda bırakıp meme verene kadar ağlıyo. bende günde 1-2 öğün veriyorum. ama mama daha çok gaz yapıyo. birde mamadan sonra ağızdan çıkardığı gaz çok kötü kokuyo . sen sabırlı olmaya çalış. bizim morelimiz bozuk olunca bebeklerimizede yansıyo. gaz krizi gelince açık havaya çıkarmayı denesen bizim çok işimize yaradı. pusetiyle gezdirmeyi dene.

her emmeden sonra mutlaka gazını cıkart.. bırak uyansın pışpışlarsın uyur yine.yoksa ağlamasındansa uyanması daha iyi gazı cıksında..
birde emmeyi düzene sok 2 saatte 20 dakika benim kızkmda hem emmek isterdi kucağımızda oyalar saati gelmeden emzirmezdim

iki 3 satte bi emdiginde daha rahat oluo inş. benimde bu günlerim geçerde bende burda gaz sorunu lan arkadaşlara yargılamadan yardımcı olurum.

iki 3 satte bi emdiginde daha rahat oluo inş. benimde bu günlerim geçerde bende burda gaz sorunu lan arkadaşlara yargılamadan yardımcı olurum.

insirah3 gerçekten şaşırtıyorsun beni.... burada insanların sana yardımcı olmaya çalışmalarını anlamayadığın gibi yazılanlarıda tam idrak edemiyorsun.... sorun senin gazla mücadelen değil... sorun sadece gazla karşılaşıyorsun diye hazırmamaya dayanman... üstelik sütün yettiği halde... umarım anlıyorsundur.

söyleyişten söyleyişe fark eder efendim yardımcı olmaya çalışırken insan yargılanmaz bi uyarmak vardır bide suçlamak.çok teşekkürederim yardımlarınız için

cok cok haklısın bende yazdıklarımda bunları anlatmak istemiştim bende senin gibi tek basıma cocuk büyütüyorum. bence gazın yediklerinle cok alakası yok
daha önce dediğim gibi bebek gazlıysa ne yapsan boş zamanla barsakları düzene girinci bitecek allah sabır versin sana
süt içinde en önemli sey su, huzur, uyku bu heryerde yazıyor...

Son düzenleme:

yazdıklarımı tekrar alıntı yapmak istedim...

iyi de bebeği emmeyen anneler tabi ki sütünü sağıp da verecek. mevzu illa emmesi değil anne sütünü alması.
hee sütü yoksa annenin yapacak bişi yok mecbur mama filan, bunda suçluluk duyacak bişi yok ki zorla mı süt gelecek.
zaten bence bebeği küçük anneler çok hassas oluyo eninde sonunda bi konu yüzünden depresif oluyolar
anal fissürün bezle ilgisi olduğunu sanmıyorum, hiç öyle bişi de duymadım ben, yazık bebişe inşallah iyileşir..

konu sahibi arkadaş belli ki yanlış anlamış yazdıklarımızı.fikirlerine saygı duyuyorum inşirah,bebek senin,nasıl istersen öyle büyütürsün tabiki.
yalnız şunu söyleyim bunları yazdım diye sanma ki ben çok kolay büyütüyorum.ben de yalnızım.bebeğim emmedi,emmediği gibi ne biberonla ne kaşıkla ne başka şeylerin içine katarak sütümü de mamayı da istemedi.gece sabahlara kadar başında oturuyorum.8-9 saat aç durup ateşinin yükseldiği zamanlar oldu.acillere taşındık zamanında.zorla 6 aylık oldu hala düzelmiş değil.hala çekiyorum.
ama sen yanlış anlıyorsun.bazı şeylerin yanında gaz gerçekten çok ufak bir problem,Allah beterinden saklasın.mamayla mutluysa bebeğin ver mamayı içsin madem.istersen sağ sütünü yarı yarıya mamaya karıştır,belki öyle sorun olmaz.hem sütünü de almış olur.

insirah bazen anne sütü alerji de yapabiliyo o da olabilir..bi arkadasın bebegide emdigi sürece aglıyomus ve aylar sürmüş alerji yaptıgını anlamaları..o da olabilir ve birde bebişinde kolit olabilir..6 aya kadar sürüyo ayaklarını çeke çeke aglaması..lütfen kendini de bırakma olurmu..yalnız olmak cok zor tabi ve sürekli aglayan bi bebekle ugrasmakta cok yıpratıyo sürekli insan ona yardım edemiyorum düşüncesi yüzünden suçluluk duyuyor ama ne yaparsan yap bi şekilde bişey bulup aglıyolar :) kendi beslenmene dikkat et lütfen sanslısın sütün bolken azaltma strese girerek hatta azalmış bile..tabi mama da verebilirsin ama sütün varken gerek yok bencede..zaten sen ne yaparsan yap o gaz gitmiyo..aslında gaz da yok piyasada pırt yapsa da rahatlamıyo kolitli bebişler :) muhtemelen seninkide kolitli bebiş..sabır canım arkadasım geçecek hepsi... o da bağırsaklarıda dünyaya alışacak..hoşgeldi bebiş yaşama sırası onda:)

insirah canım her emzirmeden sonra mutlaka gazını cıkart ben senin yaptığın gibi bir kaç kez uyuduğu için gazını cıkarmadan yattım ama gördüm ki hem uykusu çok kalitesiz oluyor hem de uyanınca çok sancı çekiyor daha fena oluyor uyusa da cıkar gazını uyanırsa ayağımda saalıyorum ben zaten karnı tok altı temiz gazı cıkmış olunca hemen dalıyorlar uykuya...canım bir de ben sürekli çörekotu ve kimyon yiyorum kimyonu avcuma döküyorum o derece yani dr tavsiyesi bir dene istersen....

çok teşekkürler arkadaşlar bugün yine dr daydım sordum verimmi mama die daha az aglıo klio alsın falan sakın verme yavaş yavaş mamaya alışır seni bırakır dedi iki gündürde vermiorum zaten vermicemde yavrum benden kopmasın bunada dayanamam aglasın artık napim böle yaşamaya alışcam her ne kadar babamız alışamasa ve bizi siniretsede biz alışacaz inş.

çok teşekkürler arkadaşlar bugün yine dr daydım sordum verimmi mama die daha az aglıo klio alsın falan sakın verme yavaş yavaş mamaya alışır seni bırakır dedi iki gündürde vermiorum zaten vermicemde yavrum benden kopmasın bunada dayanamam aglasın artık napim böle yaşamaya alışcam her ne kadar babamız alışamasa ve bizi siniretsede biz alışacaz inş.

inş görürsün canım yazdıgım tyazıyı konuyu pek detaylı okuyamasamda bebegin emmesinde problem var sanırım ve fazlası benim bebegim dogdugundan itibaren hiç emmek istemedi biz aglamalarına dayanamayıp 3 gün mama verdik veee biberona alışıp memeyi hiçç istemedi çıglıklar katılana kadar aglamalar süt gelmiyo die çıglıklar 40 mız çıktı hala ammek istemiyo ısrarlarma karşın tokken günde sadece bir kez oynar gibi emiyo demin araştırırken çok güzel bişey buldum burdada paylaşim inş işinize yarar Medela Ek Beslenme Sistemi (Supplemental Nursing System), MEDELA, {kategori-adi} bi araştırın ben kullanmayı şiddetle düşünüyorum çünkü emmesini çok nistiyorum bol sütler hepinize

hiçte bişi olmaz niye sağlıksız olsun canım. benim sütüm azdı 2,5 aylıkken ek olarak mamada vermeye başladım şu an 4. ayın içinde. önemli olan anne sütünü alıyor olması. mama zararlı bişey değilki neden bütün sitelerde ve çoğu insan amannnn sakın mama vermeyin diyor anlamıyorum. anne sütü tabiki çok daha faydalı ama olmayınca ne olacak, aç mı kalsın çocuk. bi arkadaşım sütü az olmasına rağmen ısrarla mama vermedi ve çocuğun bünyesi o kadar güçsüz kaldıki sürekli hasta hep doktorda, 15 gün hastanede bile yattı. yani mamayı o kadar kötülüyorlar ki ben ilk mamayı verdiğimde ağladığımı hatırlıyorum.. biz sütü az olan anneler yada sütü hiç olmayan anneler hiç düşünülmüyor. Ama şu an o kadar memnunum ki boşu boşuna üzülmüşüm. Bebişimde maşallah çok iyi şükürler olsun... Sen de hiç kafana takma arkadaşım bırak çocuk nasıl rahatsa öyle yap sinirlerini bozma bebişin şimdiden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…