• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim sürekli ağlıyor

Gaz damlasının bağırsak hareketlerini yavaşlatıp sonrasında sanciya sebep olduğunu söyledi doktorumuz. Bence bunu bir düşünün. Bir de gazını ağızdan tam cikaramiyorsa ve gaz bağırsaklara geçiyorsa çok sancı yaparmış. Yani siz ohh pıtır pıtır alttan gaz çıkarıyor diyorsunuz ama bu büyük sıkıntı aslında. Kilo alımı cok iyi hatta fazla. Bana göre fazla yediği için sindiremiyor. Çünkü benim küçük de öyleydi. En son kusar rrahatlardi felan. Bir de bazı bebekler sebep yokken de aglak oluyor. Hiçbir sebep de olmayabilir. Ya da hamileyken çok stres yasamissaniz da bebeğe geçiyor bu. Bez bel bölgesine pat pat vurarak her emmeden sonra gazını çıkartın. Uyudu yerine koyayım derseniz o gaz bağırsağa geçer. Allah kolaylık versin. Bilirim ağlayan uyumayan bebek çok zor. Bazen hiçbir sebep yoksa bile aglayabilir. Etraftakiler özellikle bebeği uslu olanlar sizi suçlar. Aldırmayın. Öyle kabul edin bebeğinizi.
Katılıyorum bazen de mizaç meselesi...

doktora götürdüm. Götürebileceğim her bölüme cerrahtan tutun kalp doktoruna kadar her yere götürdüm. Alerji kan idrar kaka her testi yaptırdık. Bobreklerine falan baktırdik hiçbir sorun yok. Sorun kimsede durmaması ve sadece benim kucağımda durması. Gece 1 2 de uyuyor sabah 6 da kalkiyor bi kez daha uyuyor 8 de kalkiyor ve bi daha uyuyamiyor. Hep yarım saat 15 dakika o civarda. Haliyle uykusuzken ağlıyor elimden hiçbirşey gelmiyor. Evde sabahtan akşama kadar ya slingde ya kucağımda benim yorulmam önemli değil ama o verimsiz uyuyor iyi hissetmiyor kendini eminim. En ufak kapı sesinde gözlerini açıveriyo. Çok üzülüuorum elimden birşey gelmedikçe kendimi suçluyorum.
2 aylık bebek zaten anne kokusu arar, sizden başka birinde durmaması normal aslında, sabırlar diliyorum.

Ahmet Akçay’a mı gitmiştiniz? Ablam da ona gitti de. Ama çok güzel diyet ve öneriler sundu ve bebek iyileşti. Bilmiyorum orada çok vaka vardı. Hepsini Ahmet bey bulmuş alerjilerini falan.
Evet ikincisinde ona gittik.Hemde İstanbul bulunduğum şehre çok uzak.Söylediği çoğu şey ilk gittiğim doktorla aynıydı.Ama ona gittiğimizden beri (2 yıl oldu) çok şiddetli atak geçirmedi.Kızım alerjik astım bu arada.İlacı uygulama şeklini değiştirdi sadece yaşı istibariyle.O bile çok fark etti.Şimdi çok şükür iyi.Zaten bizimki 8 yaşından sonra çok azalır ergenlikle tamamen geçer demişti her doktor.Ama dediğim gibi küf mantarı dedi ama çok emin olmamakla beraber söyledi.

lütfen bebeğinizi ayağınızda sallamayın. Sırt üstü uzanıp kucağınıza yatırın ve pış pış yapın olmazsa. İki elini göğsünde çaprazlayıp bir elinizle göğsünden bir elinizle de poposundan tutarak hafif çalkalama şeklinde yavaşça sallayın. Hiç olmadı çıplak göğsünüze yatırın. Ama yazık ayağınızda sallamayın.
Malesef hiçbiri uyumasını sağlamıyor. Bende hiç ayağa alıştırmıycam diyordum ama başka çare bırakmadı.

Kolik değilse ve gaz sancınız yoksa bir yeri ağrıyor yada aç kalıyor olabilir ama aç olduğunu sanmam saatlerce morararak ağlaması bana normal gelmedi. Benim bebeğimde 3 bucuk aylık gündüz uykumuz sıfır:anne: Yeni nesil bebekler uykuyu pek sevmiyor zaten. Ama sizin bebeğiniz bana kolik gibi geldi değilse de bir sorunu var besbelli. Biz 3 aylık olunca rahatladık, en azından 5 dakikada olsa lavaboya gidebilme şansım olmaya başladı, bebeğin için uyku eğitimini şu an veremezsin zaten zamanla inşallah düzelecektir. Yinede doktora göstermelisiniz bence bu arada Maşallah bebişine :nazar:

Benim kızımda öyle hep ağlardı 2bucuk aylık bizde gaz yada huysuzlukdan dedik ama yavrumun enfeksiyonu varmis hastahanede yattık ciktikdan sonra uykulari bile düzene girdi bende agrisi olabilir diyorum

Kolik değilse ve gaz sancınız yoksa bir yeri ağrıyor yada aç kalıyor olabilir ama aç olduğunu sanmam saatlerce morararak ağlaması bana normal gelmedi. Benim bebeğimde 3 bucuk aylık gündüz uykumuz sıfır:anne: Yeni nesil bebekler uykuyu pek sevmiyor zaten. Ama sizin bebeğiniz bana kolik gibi geldi değilse de bir sorunu var besbelli. Biz 3 aylık olunca rahatladık, en azından 5 dakikada olsa lavaboya gidebilme şansım olmaya başladı, bebeğin için uyku eğitimini şu an veremezsin zaten zamanla inşallah düzelecektir. Yinede doktora göstermelisiniz bence bu arada Maşallah bebişine :nazar:
Bana da kolik gibi geldi. benim de ucuncu tam tamina iki hafta sonra deli gibi aglmaya basladi. brokolisinden karnibahara kadar gaz yapabilecek yiyecekleri kestim. ise yaradi mi...sayilir....yediginize ictiginize dikkat etmelisiniz, aksamlari banyo, kimyonlu su damlatmak bebegin agzina .bunlar benim yaptigim seyler. Konu sahibi bebek gazini cikariyor demis..benim oglumda sanki 50 yasinda adam gazi cikariyordu ..ama yinede agliyordu.

Evet ikincisinde ona gittik.Hemde İstanbul bulunduğum şehre çok uzak.Söylediği çoğu şey ilk gittiğim doktorla aynıydı.Ama ona gittiğimizden beri (2 yıl oldu) çok şiddetli atak geçirmedi.Kızım alerjik astım bu arada.İlacı uygulama şeklini değiştirdi sadece yaşı istibariyle.O bile çok fark etti.Şimdi çok şükür iyi.Zaten bizimki 8 yaşından sonra çok azalır ergenlikle tamamen geçer demişti her doktor.Ama dediğim gibi küf mantarı dedi ama çok emin olmamakla beraber söyledi.
Geçmiş olsun. Allah şifa versin.

Ben gazın sütten olduğunu düşünmüyorum tamamen bağırsaklarla alakalı bence.. Elbet düzelir bu gaz sancısının tek ilacı zaman:) Söylemesi kolay gibi geliyor ama bizde geçtik o yoldan tam düzelmedik ama baya fark ediyor sonucta. Gaza gelince de bizim kız bazen öyle pırtlıyor gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum:deli: ama yine de sancısı oluyor.

Gaz sancısını öyle bi anlatıyorsunuz ki çok korkuyorum ya ha başladı ha başlayacak diye
Hayırlı olsun. Eğer başlamadıysa başlamaz. Ama gaz yapan hiçbir şey yiyip içmeyin. Ben azıcık bulgur yesem oğlum kaka yapana kadar o gaz sancısını çekiyor. Kakayı da haftada bir yapıyor. O yüzden hayatımdan gaz yapan her tür yiyeceği içeceği çıkardım, çok rahatız :) ayrıca her yemeğe kimyon katıyorum, tavsiye ederim.

Hayırlı olsun. Eğer başlamadıysa başlamaz. Ama gaz yapan hiçbir şey yiyip içmeyin. Ben azıcık bulgur yesem oğlum kaka yapana kadar o gaz sancısını çekiyor. Kakayı da haftada bir yapıyor. O yüzden hayatımdan gaz yapan her tür yiyeceği içeceği çıkardım, çok rahatız :) ayrıca her yemeğe kimyon katıyorum, tavsiye ederim.

Teşekkürler kimyonu deneyeceğim çok da severim zaten :D
Henüz olmadı 3 haftalık oluyor yarın. İnşallah böyle gider :)
Kuru fasulye yediğim gün bi huzursuzlanmıştı o_O

Doktora götürüp tahlillerin yapın..
Sütünüz doyurmuyosa açlıktan ağlıyordur. yada başka bişey vardir.
O bebeğin henüz huyu yok.
İhmal etmeyin.
Yakın arkadaşımın bebeğinde öyleydi.
Kız sünneti diye bişey varmış o operasyondan oldu sonra kesildi ağlamaları
İdrarını yaparken zorlanıyoruz aciyomus.e dilide yok ağlayıp dururmuş.

Ağladığı bi gece doktora götürdük gaz masajı gibi bişey yaptı ve gazı yok olsa ayaklarını kendinr çeker karnıda şiş değil dedi yinede bi z...o adında bi damla verdi. günde iki kez 4 er damla. Bende hergun rezene falan içiniyorum gaz yapacak herşeyden uzak duruyorum. Yani sürekli ağlıyor gaz sancısı olsa sabahtan akşama devam eder mi ki? Üstelik sünnetten dolayı ağrı kesici kullanıuoruz şuanda. Off allah kimseyi evladı ile sinamadın
Diyecek bişey bulamadım ilk 3 ay sebepsiz de ağlaya bilir mis bebekler :(

Bebeğin gazı var , bir bebek doyuyorsa saglikliysa başka neden ağlar ? Gaz bitmez ki çıkarır iki dakika sonra yine gazlanir süren bir şey bu.
Benim bebeğim 6 aylık oldu 4 ay gazdan yıkıyordu ortalığı şimdi yalnızlıktan. Canı sıkılıyor ağlıyor . Bı de sürekli ağlayan bebek zaten yorgun düşer doyar yatar uyuyamadigina göre bağırsak gelişimi yani gaz sorunu vardır. Bunun içinse hiçbir şey kullanmayın sadece banyo öneririm.

Gaz sancısı çekmediğini nasıl anladınız ona takıldım
doktora götürdük sürekli ağlıyor diye. Aynı saatlerde mi dedi hayır dedim çünkü sabah 8 de uyanıyor 10 15 dakika gülüyor ses falan çıkarıyor sonra bir başlıyor gece 1 2 ye kadar. Slingde aralıklarla uyuyor yarım saat en fazla. Sürekli emziriyorum kendisi kafasını çekiyor yada öğürme sesi çıkarıyor 63 gunde 3 buçuk kilo aldı doyuyorda yani bunları doktora danişıyoruz.
Biz fark etmedik cahillik işte gecen hafta acile gotürdük hep gaz sancısı demiştik ama idrarını yapmakta zorlanıyormuş meger. Yapıyor günde 3 kez kaka yapıyor en az ve 5 6 kezde çişiyle dolduruyor hiç şüphe etmedik. Halk arasında bitik derlermiş doktor hemen sünnet ettirin rahatlar dedi. Sünnet ettirdik 2 3 gün neredeyse hiç aglamadı ama 4 ve bugün tekrar sabahtan akşama kadar ağlamaya devam ayni düzen yani.

Gazınıda doktora gotürdük masaj yaptı ve dedi ki bebekler genelde gazı olduğunda karnı taş gibi semsert olur ve ayaklarını kendine doğru çeker ıkınma gibi sesler çıkarır dedi bizim bebegimizde olmadı şimdiye kadar. Hareketlerine çok dikkat ediyorum. Yediklerimede dikkat ediyorum. Yani gaz sancısı sabah başlayıp geceye kadar aralıksız devam edebilir mi dedim hayır dedi. Buradan çıkardım bu anlamı. Bebeğim kucakta mutlu oluyor çıplakken ve banyoda onun harici hep ağlıyor. Üstelik kimsede durmuyor eşimde bile kucağına aldığı an tekrar çığlıklarla ağlıyor.

Uyumadığı için huysuzlaniyor uyuyamıyor en ufak sese uyaniyor. yatağına yatirınca yada kucağımdan indirdiğim an uyanıp ağlıyor.

Bide her uyandığında eğer ayağımda sallarken uyursa uyanır uyanmaz baş tarafıyla kalkmaya çalışıyor direk. Nasıl desem kaldırabildiği kadar baş ve boyun kısımlarını ileri doğru kaldırıyor. Ağlarken kucağıma aldiğımda etrafa bakıyor eğer ben ayaktaysam ve onu kucağıma aldığını fark ederse susuyor gülüyor değişik sesler çıkarıyor.

Ben tecrubesizim ilk çocuğum üstelik tek başımayım. Annem danışabilecegim bir yakınım yok. Burda sormak istedim evet her bebek farklı her öneriye açığım.

bacaklarına karnına sırtına masaj yağları ile masaj yapiyorum yaparken bile yatıyorsa ağlıyor.

Gaz damlasının bağırsak hareketlerini yavaşlatıp sonrasında sanciya sebep olduğunu söyledi doktorumuz. Bence bunu bir düşünün. Bir de gazını ağızdan tam cikaramiyorsa ve gaz bağırsaklara geçiyorsa çok sancı yaparmış. Yani siz ohh pıtır pıtır alttan gaz çıkarıyor diyorsunuz ama bu büyük sıkıntı aslında. Kilo alımı cok iyi hatta fazla. Bana göre fazla yediği için sindiremiyor. Çünkü benim küçük de öyleydi. En son kusar rrahatlardi felan. Bir de bazı bebekler sebep yokken de aglak oluyor. Hiçbir sebep de olmayabilir. Ya da hamileyken çok stres yasamissaniz da bebeğe geçiyor bu. Bez bel bölgesine pat pat vurarak her emmeden sonra gazını çıkartın. Uyudu yerine koyayım derseniz o gaz bağırsağa geçer. Allah kolaylık versin. Bilirim ağlayan uyumayan bebek çok zor. Bazen hiçbir sebep yoksa bile aglayabilir. Etraftakiler özellikle bebeği uslu olanlar sizi suçlar. Aldırmayın. Öyle kabul edin bebeğinizi.
Emdikten sonra ağızdan gaz çıkarsın diye sirtına tıp tıp şeklinde vuruyorum gaz çıkarsada biraz devam ediyorum rahatlasın diye. Tam anlatamadım sanirim aceleyle yazdım. Sabah 8 de uyaniyor 10 15 dakika yattığı yerde mutlu gülüyor falan sonra bir başlıuor gece 12 1 e kadar aralıklarla yarım saat en fazla uyuyor sonra uyanır uyanmaz ağlamaya devam ediyor. Bütün tahlilleri yaptırdım. Hiç sorun çıkmadı. Nörolojiye götürdüm sürekli çenesini titretiyor refleks olarak yaptığinı zamanla unutacağını söyledi salı randevum var tekrar götürücem başka bir doktora çok korkuyorum gazdan daha ciddi birşey olacak diye.

kayınvalidem 5 çocuk buyütmüş 7 tanede torunu var o bile hayret ediyor. Ilk kez böyle bi çocuk gördüm diyor. Kim görse bu çocuk normal degil diyor. Daha çok uzülüyorum yavrumun neyi var ben neyi yanlış yapıyorum harap oluyo o kadar üzülüyorum ki onla birlikte bende ağlıyorum kiyamıyorum ona. Keske yolu olsa güzelce uyusa huzurla dinlense. Sünnetten dolayı günde 3 kere ağrı kesici şurup kullanıyoruz acaba gaz sancısı varsa bu şurup o sancıdada işe yaramazmıydı ki?

Ben bebeklere mamaroo almıştım, inanılmaz rahat ettik. Denemezmisiniz? İkinci el sitelerindede çok rahat bulabilirsiniz, işiniz bitincede siz satın
o ney acaba hiç duymadim deneyeceğim tesekkür ederim. Yavrum huzurla uyusun harap olmasın elimden ne gelirse yapmak istiyorum.

Bebekler özellikle ilk 3 ay sürekli ağlarlar (genellikle)... 3 aydan sonra da kolik varsa devam edebilir. Ama zamanla düzene girecektir. Dizlerini karnına çekip ağlıyorsa, kıvranıyor gibi hareketleniyorsa gaz sancısı olabilir, bir de bebeklerde süt alerjisi oluyor(anne süt ürünleri yediğinde emzirme yoluyla bebeğe geçiyor) o zaman da kaka tahlili yapıyorlar teşhis için.
Ayaklarını çekmiyor doktorda demişti çok dikkat ediyorum. Alerji için kaka tahlili yaptırdık. 1 hafta yediklerimi yazıyorum acaba birşey mi dokaniyor diye ama hep böyle doğduğu ilk hafta ve sünnetten sonra 2 ve3. gün hariç hep ağladı.

Back