- 4 Şubat 2017
- 2.097
- 1.538
- 133
Çok sağolun bilgiler için. Ben sezeryan oldum 1 hafta geçtikten sonra dikiş aldırmaya gittik hastaneye bebeğimde yanımdaydı ben odadayken eşim tutuyordu sonra rutin kontoller falan yapılırken uyanmış ağlamaya başlamış eşim susturamamış ben geldiğimde çok ağlıyordu hemen emzirdim sakinleşti ama o gün bugündür ağlıyor bide sünnette de çok ağladı ben dayanamdiğım için giremedim odaya eşim girdi o zamanda sünnet bitince memeyi almak istemedi zor sakinleştirdim. Dikişleri aldırma olayından beri eşimin kucağında asla durmuyor. Sadece bende duruyor. Ama öyle bile olsa şuanda unutmuş olmaz miydı?Oh iyi çok sevindim bir şey çıkmamasına. O zaman ben şöyle kendi tecrübelerimi anlatmak isterim. Bebekler ilk 6 ay gözleri önündeki nesnelerin ve kişilerin varlığına inanıyorlar. Görmedikleri şeyler onlara göre yok ve eğer sizi bir kaç kere görmemişse kaybolacağınızı düşündüğü için korkuya kapılmış olabilir, bu yüzden sürekli kucak istiyor olabilir.
Ben bebeğimi ilk 4 ay kucağımdan hiç indirmedim. Gözünü açtığında hep beni gördü, hep yanımdaydı. Yani odaya da gitsem onu götürdüm. Ve böylece sessiz oldu, şimdi kendi başına uyuyabiliyor, beni görmeyince ağlamıyor, uyandığında kendi kendine oynuyor.
Siz onu bir süre kucağınızdan indirmeyin ve sizi hep görsün. Sürekli çıplak olarak göğsünüze alın, ten tene temas yapın. Böylece sakinleşecektir. İlaç damla vs de kullanmayın derim. Bu bir dönem ne kadar kullansanız da değişen bir şey olmuyor sonuçta. Bu dönemi sakin ve sevgi ile geçirirseniz inanın sakinleşecektir bebeğiniz. Önce sizi kaybetmeyeceğine ve onu bırakmayacağınıza inanmasını sağlayın.
Sağlıkla büyütün inşallah.