- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Merhaba hanımlar,
Şu an kendimi çok kötü hissediyorum.
Aşırı bir vicdan azabı içindeyim.
45 günlük bir oğlum var. Doğduğunda yüksek risk grubunda diye meme artı mama ile besledik. Sütüm gelmiyordu, sarılığı artmasın diye.
Sonraki kontrollerde mama miktarı yarıya düştü ama hep vermeye devam ettik.
Ben çevrem sürekli mama mı ooo tü kaka şeklinde tepkiler aldım. Zaten lohusa kafasındayım. Mama vererek kötülük yapıyormuşum gibi hissettim.
1 ay kontrolünde mamayı bırakmak istediğimi söyledim.
Doktor bırakma ama sayısını azalt, her memeden sonra verme ama günde 4 kez ver dedi. 2 hafta sonra kilo kontrolüne gel dedi.
Bu arada oğlum aşırı gazlı ve gazdan sürekli ağlayan bir bebek.
Ben de öyle yaptım. Geçen hafta iyiydi ama bu hafta çok kötü geçti.
Gece gündüz asla uyumadı. Sürekli mememde durmak istedi. Çekince ağladı. Biz hep gazdan ağlıyor zannettik çünkü ayaklarını çeke çeke ağlıyordu.
Mama da hem yarım doz hem de az miktarda veriyorduk.
Mememde 1 saatten fazla duruyordu. 20 dk uyuyup tekrar mememe yapışıyordu. (Bu arada sütüm hala çok az 50 cc zor çıkıyor sağınca)
Bunu söylediğim tecrübeli çocuk sahibi arkadaşlarım hep bana dedi ki: aç olsa uyumaz, pompa ile bebek emmesi aynı değil, memenden çekiyordur o.
Bugün sonuç, oğlum sadcee 50 gram kilo almış. Aç olduğu için uyumuyormuş. Sütüm yetmiyormuş meğerse. (Tabi bu 1.ihtimal. diğer ihtimal bir hastalık sebebiyle kilo almaması ama bu düşük bir ihtimal dedi)
2 hafta boyunca aç bırakmışım. Aslında sürekli elini vs emiyordu. Ağzını silerken bile bezi emmek istiyordu. Ama doktor emme güdüsü yüksek, emerek rahatlıyot emzik verin dediği için beslenme zamanlaro dışında hep emzik verdim. Onu da ağlaya ağlaya alıyordu. Biz yine gazı var dedik.
Of ben kötü bir anneyim sanırım. Beceremedim bu işi.
Kilo almaması değil üzüntümün sebebi.
Aç olduğunu anlayamamam. Onu aç bırakmam. Çevreyi dinlemem, iç güdülerime güvenmemem.
Halbuki ben hiç mama karşıtı olmadım.
Doktordayken 90 cc mama verdik. Bir huzura erdi, tam bitiremeden anında uykuya daldı ve 2 saat oldu hala uyuyor.
Yarın tekrar kilo kontrolümüz var. Bir günde kilo almışsa hastalık ihtimalini eleyeceğiz.
Bugün hep 3 saatte bir meme ve alabildiği kadarıyla 90 cc mama ile gideceğiz.
Şu an o kadar huzurla uyuyor ki...
2 haftadır hiç böyle uyumamıştı. Resmen rahatladı çocuk ama ben nasıl rahatlayacağım onu bilmiyorum
Tecrübe yasanilarak olacak bişey bunları yaşamadan öğrenemezdim ya öyle düşün . Bundan sonra daha dikkatli davranırsın üzme kendini bebişin senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı