Bebek Beslenmesi Üzülerek de Olsa Bebeğime Mama Verdim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

insirah3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
354
2
46
İstanbul
yavum henüz 2 aylık 2 aydır sürekli gece gündüz gaz problemimiz var denemedigimiz damla kullanmadıgımız ilaç kalmadı yok yok.eşim ve benim sinirleri mahvoldu çünkü sürekli aglayan bi çocuk ve elimizden onu kucaga alıp sakinleştirmekten başka bişey gelmio.sütüm çok iyi hatta yavrumun agzına fışkırdıgından emerken çok hava yutuyo ve gaz oluo.ama ben dayanamadım en son dün eşime mama al bi deneyelim belki o gaz yapmaz dedim.aldık ve yatmadan onu verdim kaşıkla biraz bayagı uyudu bu gece artık yatmadan günde bi kez mama vermeyi düşünüyorum. sizce nasıl tecrübeli anneleeeer yavrum saglıksızmı olur

ben 4 günlğkken sütüm yetmediği için mama verdim çok şükür şimdi 10 aylık.. bende çok üzülmüştüm ama mecbur kalıyo insan.. bizimkide açlıktan ortalığı yıkıyoduu..

güzelim,sütün yetiyorsa sakın buna yeltenme... hazır mamalar anne sütü kadar çocuğa yararlı değil... hazmı da zor.... anne sütünden yavaş yavaş uzaklaştırırsın... şuan sütün fazlasıyla geliyor meleğine yapacağın en büyük kötülük annesi meme yerine mama vermen... üstelik bunuda sırf ağlaması kesilsin diye tercih ediyorsun... daha yolun en başındayken kolayı tercih edersen annesi sonraki aşamalrda ne yapacaksın? lütfen kızma annesi, meleğin adına yazıyorum bunları... sütünden onu uzak tutma... ağlama krizlerini yaşamayan anne yoktur... meme emerken hava yutmasından tut pekçok nedene kadar yeni doğanlar zırıl zırıl ağlayıp annelerini ve sevgili babalarını hayata hazırlıyorlar... beraber büyüyeceğinizi unutma... sabır vermeniz gereken ilk ve en önemli sınav... umarım anne sütüne devam edersin... bol şans.

sorduğun son soru'' sağlıksız mı olur?'' araştırmışlar..... anne sütüyle beslenen bebekler diğer bebeklere oranla daha güçlüler... hastalıklara karşı bağışıklık sistemleri daha güçlü... anne sütünün mucizesi halen araştırılıyor ve hergeçen gün bilimadamlarını şok ediyor.. örneğin her annenin sütü bir değil... bebeğinin ihtiyacına göre akıyor süt... nasıl mucizevi değilmi? dediğim gibi, henüz çok yolun başındasın... yapman gereken araştır, oku ve öğren... bebeğinin aylık gelişim özelliklerini öğrenmen işlerini dahada kolaylaştıracaktır... sevgiler.

sürekli vermiyorum ama sadece gece yatarken 2buçuk kilo dogdu şuan 5 buçuk kilo gören aa ne küçük bebek demesi moralimi bozuo birazda kilo alsın die veriyorum bilmiyorum çaresiz kaldım

ben oğlumu emzirirken çok güzel kilo alıyordu.sütüm azaldı ve yetmemeye başlayınca mamaya ve ek gıdalara geçmiştim.oğlum 6 bucuk aylıkken emmeyi bıraktı çok üzülmüştüm ama yapacak bişeyde yoktu.şuan çok yavaş kilo alıyor.resimleri,ne bakınca anne sütü emerken arada dağlar kadar fark var.bence sütün yetiyorsa hiç mama verme.gaz içinde sana tavsiyem.tatlı elma sirkesi al ve bebeğin ayaklarına ve karnına masaj yap.ve gaz ilacınıda hergün aksatmadan gaz problemi yok olanakadar kullan.gazı geçti yada ilaç fayda etmedi diye bırakma.düzenli olarak kullan ilacı.

Canım bende şubatta doğum yaptım, bebeğim 6. ayına girecek 10 gün sonra.
Gaz sıkıntımız çoktu, oğlum nöbet geçirir gibi her akşam aynı saatte başlıyodu.
Sancıdan emmek istemiyodu, bide açlıktan ağlıyodu böylece.
Sütünü sağ makina ile, mama yerine binerondan senin sütünü içsin.
Mama da gaz yapıyo hiç şüphen olmasın.
Seni anlıyorum, bebek emmek istemiyo sancıyla kıvranırken.
Birde Nurse harveys bitkisel şurubu içirebilirsin,
Damla filan fayda etmiyo asla.
Sende sürekli kimyonlu rezene iç.
Eğer aktardan alırsan kimyonda kat iç.
Humananın rezene kimyonlu çayı var onuda alabilirsin.
Allah yardımcınız olsun.

evet buna aynen katılıyorum.özellikle ağlama krizleri geçirmeyen anne yoktur gerçekten.benim oğlumunda her bebek gibi gaz problemleri varı.bir gece abartısız bende eşimde sabah 7 ya yatağa bile giremedik.üst komşum sabah kapıma geldi utanmasam gece yardıma gelecektim valla o kadar üzüldüm dedi.ozaman bende ağlamaya başlamıştım acaba ben annelik yapamıyormuyum bakamıyormuyum diye.eşim bir yandan beni bir yandan bebeği sakinleştirmeye çalışıyordu.çok şükür hepsi geçti.sabrın sonu selamet.

Biliyorum hanımlar bana kızacak ama Mama vermek öcü değildir. Eğer çaresizseniz verin elbette. o bebeğin anne sütü kadar sağlıklı, sabırlı, Dinç anneyede ihtiyacı var. Benim kızımda sütü nasıl vardı. yarım saate bütün üstüm batardı ama emmedi.. Oğlum doğdu Emdi ama sütüm çok yoktu. Zayıf doğdu ve mama vermemiz gerekti. Süt olmayınca 6. ayda çocuk kendi emmek istemedi. Ne bir sızı ne de bir ağrı vardı deme ki sütüm çekilmişti. Her anne emzirmek anne sütü vermek ister ama her bebek aynı değildir! İhtiyacı varsa fazlaya kaçmamak şartıyla verebilirsin. Burda çocuk doktorumuz diyor ki Türkiyede bir seminere gittim bu hazır çocuk bezleri var ya çok sağlıksızmış. Avrupada herkes bizim eski kumaş bezlere dönüyor diyor. soruyorum kaç tane hanım hazır bezler dururken bu kumaş bezlerle uğraşır? Yani dönem değişiyor bebeğimiz için herşeyin doğrusunu yapmamız gerek ama kendimizi yıpratmadan, yormadan... Ben anne sütüyl mi büyüdüm hayır, Özel mamalrla mı hayır İnek sütüye büyüdük çoğumuz...

bezlerle anne sütünü bir kefeye koymayalım lüften
hazır bezler gerçekten sağlıksızdır diğeri daha iyidir belki
ama en iyi mama bile hiç bir zaman anne sütünden iyi değildir
anne sütünün içinde bebeği koruyucu ve gelişimini sağlayıcı birçok madde vardır
ne mamayla ne inek sütüyle kıyaslanabilir
bu sebepten doktorlar ilk 6 ay sadece anne sütü diyor, çünkü gelişimine yetiyor zaten
hee sütünüz azdır vs o zaman mecburen mama verilebilir
ama inek sütü değil
inek sütü küçük çocuklarda alerjiye yolaçabilir ve bebekler bunu tölere edemeyebilirler.
konu sahibi bence mama yerine kendi sütünüzü sağın ve biberonlar verin
emerken daha az gaz yutaz o zaman belki sancıları hafifler..

sütüm maşallah çok güzel yavrumda güzel emio ama diyorum ya çok gaz oluo sütümü sagıp versem bile gaz oluo bebegim biberonu almıo mamayıda akşam yatmadan bi iki kaşık veriyorum zaten çok içmio sanırım su zannedio.ama fark ettigim mama sanki gaz yapmıo emzirmeyi bırakmayı düşünmüyorum ama mama kilo aldırır hem biraz gazı gider die günde bi defa veriyorum.tabi henüz dr sormadım en son gittigimiz dr çok sinirdi ilgilenmedi bile bişey soramadım.bebegimin kendi dr hastaneden ayrılmış başka dr mı gitsem bu gaz mevzusu yüzünden bilmiyorum.

insirah3, kendi kafanı kendin karıştırıyorsun.... öncelikle kilo konusuna gelelim.... dr unun beğenmemiş olabilirsin ama biliyorsunki sağlık ocaklarıda bebeğinin kilosunu takip ediyor... oraya gidip kilosu yani gelişimi hakkında bilgi edinebilirsin... daha sonra gerçekten sütün yetiyorsa bebeğinin ağlamasının nedenini bul... gaz diyorsun... unutma, 3,5 aya kadar bu tarz ağlamalar tüm bebeklerde görülür... gaz olabilir... seni istiyor olabilir... dokunulmak yani kendini senin kollarında eminiyette hissetmek istiyor olabilir.... vede daha sonra........... diyorsunki kilo alsın diye günde bir kez mama verdim.... şunu bilmelisin; tabiki her anne sütüyle bebeğini beslemek ister.. ama sütün yetiyorsa mama vermen ona en büyük kötülük... araştır bunu... dr lar gaz yüzünden bile içirilen çayları-bitkisel damlaları önermiyor.. neden biliyormusun? çünkü içinde bulana şekerli tadı alan bebek anne sütünden uzaklaşıyor... senden ricam, sağlık ocağına git... kilo alımını kontrol ettir... haftalık bile takip edebilirsin bunu... oradaki hemşireler seni zaten yönlendirecektir... ve lütfen biraz araştırıcı ol , oku.... sevgilerle.............

yazmadan kendimi alamadım... Sabiha paktuna keskin... sitesine gir ve makalelerini oku... özellikle 0-3 yaş.... kitaplarını elinden bırakamayacağını şimdiden söyleyeyim... bol şans.

tabikide araştırma yapan biriyim zaten bu yüzden kafam bukadar karışık drum ve saglık ocagındaki dr kilo alımının ve boyunun çok güzel oldugunu söledi ama dışarı çıkınca insanlar küçük bebekk dio onun için psikolojim bozuluo benim bebegim dogumdan sonra bi hafta küvezde yattı bu bende sürekli bi tedirginlik bıraktı ilgin için saol

bu arda problemi gaz çünkü 3 tane dr gezdim hepsi aynısını söledi sürekli ayaklarını karnına çekip ıkınmasındanda anlaşılıo zaten

çok şaşırdım yazdıklarını okuyunca.
bebeğin 2,5 kilo doğmuş,şu an 2 aylık ve 5 kilo.yavrucuk 2 ayda kendini ikiye katlamış ve sen buna az diyorsun....Allah aşkına,ne bekliyorsun minicik bebekten,ayda bir kilonun üzerinde almış,daha fazlası mümkün değil ama haberin yok sanırım.kızım ayda 500 gr alırsa sevinçten deliriyorum,doya doya yemiş bu ay diye.bence çok acelecisin,bebeğinin karnı tok,sırtı pek,altı üstü gazı var.ne var ki bunda?mama gaz yapmıyorsa kendinden şüphe et derim,normalde mama gaz yapar.yediklerine dikkat etmiyor olabilir misin?
ahh,ahh...kızım emsin diye neler yaptım,kaç konum var istersen bakabilirsin.inan bir gün daha fazla emmesi için neler feda ederdim,emmedi.keşke emseydi de sabahlara kadar başında otursaydım.
elindeki fırsatı değerlendir bence.süt var,emen bir bebek var,daha ne olsun??gaz mı....hepimiz çektik ondan,bu kaçınılmaz bir durum.birazcık sabır sadece,en fazla 2 ayt daha sürer.ama bebeğin sütün dururken mamayla büyürse sen çok üzülürsün ilerde.

öncelikle sunu söyleyeyim gaz sorunu ne yaparsan yap cözülmüyor. evim gaz ilaçlarıyla dolu su anda.3 ay neler cektik...yapmadıgımız sey kalmadı
sürekli aglardı..hala tam olarak gecmedi..bence en önemli neden yavrularımızın dünyaya yeni gelmesinden kaynaklanan uyum sorunu...tabi bu
bagırsaklar düzene girmeye calısıyor. tabi birazda yapı meselesi...rezene verdim papatya verdim ilaçlarda cabası... cok fazla bir etkileri olmadı...
ben bu aglamaların ayrıca streslede ilgili oldugunu düşünüyorum.bebek gazdan aglıyor anne strese giriyor bebek dahada huzursuz oluyor...
ayrıca ben bebegimi emzirmenin yanı sıra mamaylada besliyorum. ne yapabilirim sütüm yeterli değildi ve bebeğim sürekli emmek istiyordu.. yara içinde kalıyordum mecburdum verdim...mecbursan verirsin anne sütü olmazsa olmaz diyenler olmayınca ne yapacaksınız tabiiki mama vereceksiniz..mamayı bu kadar kötüleyerek süt veremeyen anneleride lütfen üzmeyin diyorum ben...

Ben zaten anne sütü gereksiz demiyorum ki. Bezlerle elbette kıyaslamıyorum ama bebek sağlığını konuşuyorsak bence bu da çok önemli. Başıma gelen bir şey; Bebek bezi değiştiridğim için kıızm 15 günlük bebekken anal fissür oldu. Hala da çekiyor. Yani bebeğin sağlığı, annenin ruh sağlığı çok çok önemli. Doktorlar 6 ay anne sütü diyor evet ama emmeyen çocuk sahibi anneler ne yapmalı. Ben emziremediğim için sırf 6 ay suçlu psikolojisi yaşadım.. Çok zor bir durum. bebeğin her türlü bilinçli bir anneye ihtiyacı var.

ben tecrübeli annelerden fikir istedim yardım nerdeyse herkes muhalefet olmuş evet bende biliyorum anne sütü ne kadar yararlı ve anne sütünün yerini hiçbirşeyin tutamayacagını bu arda 4 sene çocuk gelişimi boşa okudugumuda anladım.çünkü teoride deil,uygulamada anne olmak başkaymış yani bildiklerinin hiçbiri fayda etmiomuş sürekli aglayan bi bebek karşısında ne bilirsen çocuk yetiştirmeye ve büyütmeye dahil bil yinede çaresiz kalabiliomuş insan.tabikide bunların hepsi insanın yaşadıklarına ve psikolojsine baglı oldugunuda anladım çok zor şartlar altında dogum yaptım ve bebegimi kucagıma zor aldım dilegi ve istegim onun daima saglıklı ve iyi olması inş.tabiki sürekli mama vermedim ama denedim ki çözüm olmadı hala gazı var anladıgım annelikte deneme yanılma yolunda giden bi mühessese rabbim yardım etsin herkese ilgisi için teşekkür ederim.

öle bi durum ki bu üzüntüden ve stresten sütüm azaldı yavrum aglıo ve çaresizim dr götürüorum bişey yok gaz dio başka dr götürüorum oda aynı.bu arda yediklerinden oluo diyen arkadaş 2 aydır bi kaç dilim ekmek dışına hiçbiirşey yemiyorum nerdeyse gaz yapıo die 2 ayda 17 kilo verdim herkes bol keseden konuşmasın lütfen memleketinden ve ailenden uzak bi yerde tekbaşına çocuk büyütmek çok başkaymış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…