Canım çocuk büyütecez mesela akşam olunca eve gelebiliyorlar mı yoksa 3 ay bir yerde belli bir süre goreve gidiyorlar mı ..
Kısaca sabredilecek bir meslek mı
Benim kimsem yok bir eşim var o da şu an babasının yanında çalışıyordu kaynanamla çok yakın oturduk bir de iş ortaktı kolumdaki bilezikleri kadar yok şu an bir de kredi içindeyiz son çare şu an 92 li eşim askerlik aradan çıksın dedi uzmancavus olayım ayrı bir şehir rahat ederiz dedi
Ama şimdi iyi olur mu korkum var
Sen kısaca olumlu ve olumsuz yanları ne oldu onu yazabilir misin çok teşekkürler ayrica
uzman çavuşlarin da rahatlığı kara-hava-deniz-jandarma degisiyor aslında. 92liyse uzman çavuşluğa başvurabilir mi bilemedim yaştan dolayı..
eşim en zor yeri atlattıktan sonra evlendik biz, o zamanları zordu gerçekten.
ev götürülemez yer çıkma ihtimali var doğuda, öyle olursa 2 yıl görev süresi ve adı üzerinde eş-çocuk gidemiyor..
1 doğu göreviyle bitti diye bir şey de yok doğu-batı-doğu-batı geziyorsunuz..
doğuda her zaman lojman yok, olsa da sayı olarak yetersiz kalabiliyor.
batıdayız göreve gitmez diye bir durum da yok gidebilir dediğiniz gibi 3 ay da, ama eviniz batıdayken yalnız kalmak çok sorun olmaz ki zaten yalnızlığa alışırsınız zamanla.. 3 ay değil aslında 75 gün üst sınırı var diye hatırlıyorum ülke içi görevlendirmelerde..
zorlukları bunlar aklıma gelen.. jandarma ve özel harekat için yazdım ben. özellikle hava en rahatı, piyade en zoru diye biliyorum..
rahat yerlere de denk gelirsiniz tabi ki.. mesela ilk 3 yılımızda bütün resmi tatiller tatildi bizim için de, eşim en geç 6 yı çeyrek geçe evde olurdu (nöbet harici-nöbetin ertesi günü de izin olurdu zaten) gibi gibi...