selam öncelikle açılan konu için teşekkürler, benim cildim kuru günlük bakım için ne önerirsiniz (nemlendirmek,küçük siyah noktalardan,günün yogunluğununun yüzdeki yansımasından kurtulmak için) önceden cildime gül suyu sürekli kullanırdım (markasına dikkat etmezdim) gerek duyduğum zamanlarda vazelin ve herhangi bir nemlendirici krem kullanırım ama bu aralarda burnumda çenemde sivilceler çoğalmaya başladı (önceden bu kadar sık değildi) hem bunlardan kurtulmak daha sağlıklı canlı bir cilde sahip olmak istiyorum. bunun için günlük yapmak gereken uygulamaları söyler misiniz?
hangi marka gül suyu ve vazelin önerirsiniz,hangileri daha doğaldır? benim kullandığım vazelinin içinde paraben diye bir madde var bu zararlı mıdır?
çok önceden aldığımız zeytin yağı var evde ama kokusu çok kötü yenicek gibi değil fakat cilde veya saça uygulanabilir mi? (biyoloji hocam yenme özelliğini kaybettiğini fakat istediğim yere uygulayabileceğimi söylemişti bir de size sormak istedim)
saçım da aynı şekilde kuru ve uzun zamandır kestirmediğim için uçları çok kırık daha doğrusu kırık da değil çok çatallı,çatal çatal oldu,yakın bir zamanda kestirmek istiyorum,saçımı kestirdikten sonra saçımın sağlıklı olması için ne gibi uygulamalar yapmalıyım? kalıcı su dalgasının dezavantajları var mı saça zarar verir mi ya da bakımı uğraştırıcı mı?
tüy azaltıcı olarak neyi önerirsiniz? ben beyaz zırnık kullanıyordum çok yararını gördüm fakat okuduğum yorumlar yüzünden beyaz zırnığı kullanmaya korkuyorum,karınca yumurta yağının da içinde ne olduğunun belirsiz olduğunu söylüyorlar onu da kullanmayı bıraktım gibi (uzun zamandır kullanmıyorum)
sabah kalkıp evden dışarı çıkıncaya kadar kullandığımız bir sürü şey kanserojen madde içeriyor masum görünen bir sürü bakım ürünleri var ben elimden geldiğince bunlardan uzak durmak istiyorum bu maddeleri ve nelerin içinde olduğu söylerseniz yada bunlara ulaşabileceğim bir adres verirseniz sevinirim.
doğal olmayan kozmetiklerin kullanılan bölgeyi zedelediklerini ilk önceleri iyi geldiğini sansak da zamanla bunun zararlarını göreceğimizi duymuştum bu yüzden doğal,bitkisel şeyleri tercih etmeye çalışıyorum.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler