Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

Sakin olun savaşa mi geldiniz?? Şu an geçen yılın telafisi yapılıyor yani aslında yazın anlattığımız şeyleri tekrar anlatıyoruz.. Mantıksız değil mi?? Çünkü herkes virüsün azalacağını ve bu online derslerin tekrar yüzyüze verileceğini düşündü. Ama virüs azalmadı okullar açılamadı. E telafi de ağızdan çıktı bir kere mecbur yapılacak. Dersler yarım saate düşürüldü bağlamdım bağlanacağım derken o da yalan oluyor. Aslında zaten hala oturmayan bir sistem var. Bazı iller ücretli öğretmen almıyor bu süreçte siz de muhtemel böyle bir okula denk geldiniz ama bu paniğinizi yine de anlayamadım. Sanki herkes aya çıktı da siz geri kaldınız..
Artık buradaki öğretmen düşmanlarına laf yetiştirmekten de sıkıldım çünkü anlamıyorsunuz keşke çatır çatır idarenin ya da ilçe mem lerin karşısında arasanız hakkınızı burada değil.. Çünkü velinin yaptırımı var ama öğretmenlerin yakasından düşün artık. biri der öğretmen okulda anlatsın bu nasıl bir akıl tutulması.. 40 50 tane öğretmen hangi biri anlatsın interneti zaten doğru çekmeyen okulda. Biri sağlıkçılar çalışıyor öğretmenler de çalışsın der. Sağlıkçılar ne yapsın virüs var biz evden mi çalışanım desin?? Hangi zihin dünyasının parlak fikirleri bunlar sırf haset.. Hakimlere savcılara da aynısını yapabilir misiniz?? Adliyeler de kapalıydı bu süreçte bir kişiden duymadım sağlıkçılar çalışıyor onlar da çalışsın diye.. Gücünüz öğretmenlere yetiyor. Çocuğunu düşünen evde eğitimine destek olsun feryat figan edeceğinize EBA tv yi izleyin izletin erken kalkma alışkanlığı kazandırın..
Daha da kimse alıntılamasın beni cevap vermeyeceğim çünkü laftan anlamayan bir güruh var burada..
bu son yazışım.sitede eskiyim çoğu üye beni tanır bu birr.öğretmen konularında öğretmenleri en çok destekleyen 3 5 üyeden biriyim bu ikiiii.öğretmenlik nedemek biliyorum 4 sene yaptım devlet okulunda bu üçççç.telafi eğitimini neden küçümsüyorsunuz sınıfın çoğunun htiyacı var o derslere.e başka sınıflar okullar da online ders başlamışken neden biz de yok neden öğretmen atanmadı demem bir öğretmene neden dokunuyor.sınıfımızın öğretmeni sizmisiniz neden alındınız.yok diyorum öğretmen yok okul açıldı yok geçen yılda 2 hafta sonra geldi bu yıl da yok nesi normal bunun .annem 72 yaşında hala arar sorar öğrencileri .ama sadece öğretmen değil öncelikle öğrenci değerlidir hatta veli bile değerlidir. emir kulu değiliz anneyiz babayız

Hayır yani şu an dünyada inanılmaz bir süreç bir değişim yaşanıyor. Hayatımıza yeni normal vs gibi kavramlar eklenmişken her şeyin eskisi gibi olmasını bekleyemezsiniz. Eğitim de buna dahil. Eskiden okul aile işbirliğine önem vermeyen, öğretmeni aramayan sormayan deyim yerindeyse başına atıp kaçan veliler şimdi iletişimde olmanın işbirliğinin önemini kavrıyor yavaş yavaş. Sadece okulla öğretmenle parayla olmayacağını anlıyor. Kendisinin de ne denli önemli sorumlulukları olduğunu anlıyor çocuğunun eğitimine karşı. Ve geçmişte bu sorumlulukları yerine getirmeyip hala da getirmediğini veya getiremediğini fark edince öfkeye dönüşebilir tabi. Veya birilerini suçlamaya. Bu yüzden normal bir dönemde değiliz. Kimse kimseyi suçlamasın da bir an önce elini taşın altına koysun.

Evet okulda internette sorun var. Ama bir donem okula gelişmemiş zaten. Ne var sanki bağlansa telefonundan. Iki gün okula cağirilmışız. Bir ay da paket alsan ne olur yani? Yani ben bunu her öğretmen.icin söylemiyorum. Yazın dahi çocukları takip eden.ogretmen.oldu. işini yapana asla lafım yok. Ama bir öğretmen.boyle fedakarlık yaparken başka bir öğretmenin.o yok bu yok diye bahane sunması uygun degil bence. Buna kızıyorum. De ki zorunlu öğretmenler, gelecekler okula. Idareye de yetki ver. Denetlesin dersi.
Sizin niyetiniz dedikleriniz güzel. Ama yanlış yaklaşıyorsunuz.
1-)Yaz tatili tatildir öğretmenin cocukları denetlemesi doğru değildir. Anne babaninda değildir. Tatil kitabı aldırılıp ufak tefek aile desteği sağlanabilir.
2-)Sizin dediğiniz stüdyo eğitimi maalesef bunun ekipmanları cok pahalı :( Kamera olacak,tripod olacak,montajcı eleman olacak,internet sorunsuz olacak kısaca teknik eleman lazım. Cogu devlet okulunda internet yoktur olan da cok yavaştır.

Ben güler yüzlü hemşire görmedim.
Onu geçtim çemkirmeden iş yapanını görmedim.
Aile hekimliğinde çalışanlardan tutunda hastanelere kadar
Keşke benle karşılaşsaniz üzüldüm şimdi ben açıkçası gördüm hele çocuk yoğun bakımda çalıştım o çocuklara anne şefkatiyle yaklaşan o hemşire ve doktorlar personeller aklınız durur emin olun rabbim güler yüzden çok vicdan rahatlığı versn

8.sınıfa geçen çocuğum var kaç tane buna benzer konu açıldı belki bi yol gösterici olur diye takip ediyorum ama sonuç yine yok bi kavga bi dövüş
Çünkü her konuda bir öğretmen suçlama ne idare ne meb ne corona ne aile ne çocuk tüm suc öğretmenler de. Zaten 3 ay tatilleri var corona da gene tatil yaptılar derdinde. Ben kendim öğretmen olarak eba tvyi zoomu beğenmiyorum. Tavsiyem youtubedan kendinize bir kanal belirleyip oradan calismaniz konudan ziyade alıştırma önemli. Hocalara geldik 8.sinif düzeyinde varsa olabilir, Tonguc Akademi'de cok iyidir. Yayinevi olarak kitaplarini da alabilirsiniz

Çünkü her konuda bir öğretmen suçlama ne idare ne meb ne corona ne aile ne çocuk tüm suc öğretmenler de. Zaten 3 ay tatilleri var corona da gene tatil yaptılar derdinde. Ben kendim öğretmen olarak eba tvyi zoomu beğenmiyorum. Tavsiyem youtubedan kendinize bir kanal belirleyip oradan calismaniz konudan ziyade alıştırma önemli. Hocalara geldik 8.sinif düzeyinde varsa olabilir, Tonguc Akademi'de cok iyidir. Yayinevi olarak kitaplarini da alabilirsiniz
Eski mesajlarima bakarsani eğer
O zaman meslektaşlarınız hakkında 3 ay tatil maaş diye konuşnanız size yakışmaz 🌸
Neden yakismasin yalan mi söylüyorm iki meslegide tatmış olarak zorluklarını konuşuyorum ayrıca eski msjlarima bakarsani daha geçen bir bdv konusundaki msj şöyleydi. Bırakın öğretmenler evde dursun. Ben isterim ki şuan tüm meslekler evinde otursun maasinida alsin kimseye bişey olmasn ben öğretmenleri her Aman savunuyorum ama bu üslubu yakıştıramadım sadece dediğim buydu

Ben illa gelsinler okula okuldan ders yapsınlar mantığı için söyledim.
İnternetten girip kamera karşısında ders anlatacaksa ha evden anlatmış ha okuldan fark yok bence
Onun dışında tabiki derslerini yapmalı çocuklarla etkileşime girmeli bir öğretmen
selam.okulun açılmasına en başta ben karşıyım veli olarak .online ders yeterli sayıda olursa gayette eğitim olur .öğretmenler okula gidip eğitim versin de asla ben demedim demem de.bur da işe gitmeden maaş alıyorlar diyenlerle hep ben kavga ettim eski konularda tabi ki alacaklar pandemi öğretmenlerin suçu mu.ama ben okul açıldı öğretmen atanmadı çocuk okulun açıldığını bile anlamadı ne zaman atanacak bilgi bile vermiyorlar yazıyorum bir öğretmen beni öğretmen düşmanı ilan ediyor neredeyse.telafi eğitimiymiş önemsizmiş diyor öğretmenleri sıkıştırıyormuşuz.yav öğretmen atamalarını öğretmenler mi yapıyor da ben öğretmenleri sıkıştırayım akıllara zarar düşünce tarzı hocam :KK48: evet online ders istiyorum öğretmen istiyorum telafi istiyorum sınıfımız adına her veli her öğrenci gibi.acaba çok şey mi istiyoruz .

biliyorum müdürümüzü asla suçlamadım zaten atamayanları kastettim ben.burda öğretmenleri en çok savuna üyelerdenim öğretmen ekmeğiyle büyüdüm okudum.ama öğretmen atanmasa ne olacak yazan öğretmeni görünce sinirleniyorum doğal olarak .neden 2 hafta daha kaybetsin çocuklar .öğretmen olmaya can atan gençlerle dolu ülke
Zaten bu sistemsizlik ve belirsizlik insanın canını sıkıyor. Uzaktan eğitim ne zaman başlayacağı belli oldu ama ayrıntıları son dakikaya birakildi.

Eski mesajlarima bakarsani eğer
Neden yakismasin yalan mi söylüyorm iki meslegide tatmış olarak zorluklarını konuşuyorum ayrıca eski msjlarima bakarsani daha geçen bir bdv konusundaki msj şöyleydi. Bırakın öğretmenler evde dursun. Ben isterim ki şuan tüm meslekler evinde otursun maasinida alsin kimseye bişey olmasn ben öğretmenleri her Aman savunuyorum ama bu üslubu yakıştıramadım sadece dediğim buydu
Acıtasyon yapmayı sevmiyorum sizin aksinize mesleğin zorluklarının farkındayım ve bunları kabullendim. Baska mesleklerle kıyaslamıyorum. Ama bazı seyleri anlatmadan anlamayacaksiniz.1 ayligina sınıf öğretmenliği yapsanız keşke. Materyal masrafı, 0dan bilgi öğretme,sürekli ayakta ders anlatma, otorite sağlamaya çalışma,cocuk gürültüsüne katlanma,velilere katlanma... Normal memurlar il/ilce merkezlerinde görev yaparken sinif öğretmenleri kimsenin gitmek istemediği yerlerde görev yapar. Önlisans mezunu arkadasim tekirdagin merkez ilcesine atandı düşük puanla. Hemsire arkadasim ankaraya atandi. Ben 90 puan dahi alsam doğu da bir köye atanacağım 5 yıl orada kalacağım bırakın 3 ay tatil de benim hakkim olsun.

Teşekkürederim

Online ders işini düzene sokmalar lazım. Madem bu iş böyle devam edecek. Öğretmenler kendi okullarında, sınıf ortamında tahta da anlatmalı dersi. Belirli bir süresi olur hem, hem de öğrenciler sınıf ortamında gibi olur.
Başka bir üyeye daha anlattım ama size de anlatayım. Ekipman gerekiyor. En basitinden bir okulda 10 öğretmen var diyelim. Bunların 4ü sinif 1i okul öncesi olsun. Sınıf öğretmenlerinin haftalik anlatmasi gereken ortalama ders sayisi 25 okul öncesinin de o civarda. Bunlardan arta kalanlar da branşcılar anlatmalı. Yani nöbetlese kamera kullanımı mümkün değil. Hepsinin de anlatması gerekiyor. Veliler elini cebine atıp okula gerekli olan ekipmanları sağlayacaksa öğretmenler seve seve gelip okulda çekim yapar.

selam.okulun açılmasına en başta ben karşıyım veli olarak .online ders yeterli sayıda olursa gayette eğitim olur .öğretmenler okula gidip eğitim versin de asla ben demedim demem de.bur da işe gitmeden maaş alıyorlar diyenlerle hep ben kavga ettim eski konularda tabi ki alacaklar pandemi öğretmenlerin suçu mu.ama ben okul açıldı öğretmen atanmadı çocuk okulun açıldığını bile anlamadı ne zaman atanacak bilgi bile vermiyorlar yazıyorum bir öğretmen beni öğretmen düşmanı ilan ediyor neredeyse.telafi eğitimiymiş önemsizmiş diyor öğretmenleri sıkıştırıyormuşuz.yav öğretmen atamalarını öğretmenler mi yapıyor da ben öğretmenleri sıkıştırayım akıllara zarar düşünce tarzı hocam :KK48: evet online ders istiyorum öğretmen istiyorum telafi istiyorum sınıfımız adına her veli her öğrenci gibi.acaba çok şey mi istiyoruz .
Öğretmenlerde sürecin bu şekilde gitmesinden memnun değil
Ben yüzyüze eğitimi uzaktan eğitime her zaman tercih ederim.
Süreç herkesi çok yıprattı öğretmenle ilgili olmayan sorunların dahi öğretmenden sorulması, her mecrada öğretmen düşmanlığı, yapılanların görülmemesi, kendileri evde oturdukları yerde öğretmen şu işi yapsın bu işi yapsın diyen insanlara tahammül kalmadı.
Eskiden uzun uzun açıklama yapıyordu insanlar ama şuan direkt kavgayla başlıyor her konu

Öğretmenlerde sürecin bu şekilde gitmesinden memnun değil
Ben yüzyüze eğitimi uzaktan eğitime her zaman tercih ederim.
Süreç herkesi çok yıprattı öğretmenle ilgili olmayan sorunların dahi öğretmenden sorulması, her mecrada öğretmen düşmanlığı, yapılanların görülmemesi, kendileri evde oturdukları yerde öğretmen şu işi yapsın bu işi yapsın diyen insanlara tahammül kalmadı.
Eskiden uzun uzun açıklama yapıyordu insanlar ama şuan direkt kavgayla başlıyor her konu
ben öğretmenleri sorgulamıyorum ya da online ders neden var demiyorum öğretmenler okulda ders anlatsın demiyorum.Sadece öğretmen istiyorum eğitim öğretim yılı başladı dersler başladı biz de yok diyorum zaten geri kaldılar neden 2 hafta daha öğretmen beklesinler diyorum ama burda 2 öğretmen başka şekilde yorumluyor.Daha okuduğunu anlamayan ve kimin ne yazdığını takip edemeyen kişi öğrencilere nasıl faydalı olacak diyorum anlayana sizi tenzih ederek

Sizin niyetiniz dedikleriniz güzel. Ama yanlış yaklaşıyorsunuz.
1-)Yaz tatili tatildir öğretmenin cocukları denetlemesi doğru değildir. Anne babaninda değildir. Tatil kitabı aldırılıp ufak tefek aile desteği sağlanabilir.
2-)Sizin dediğiniz stüdyo eğitimi maalesef bunun ekipmanları cok pahalı :KK43: Kamera olacak,tripod olacak,montajcı eleman olacak,internet sorunsuz olacak kısaca teknik eleman lazım. Cogu devlet okulunda internet yoktur olan da cok yavaştır.
Bu bir bakış açısı. Be bir öğretmenin çocuğunu arayıp kitap tavsiye etmesini bununla ilgilenmesini çok olumlu buluyorum. Hele ki bu şekilde bir pandemi döneminde.
Profesyonelce olmasa bile bir kamera veya laptop, sınıfta tahta karşısında ve en kötü telefonun interneti de olsa yeterli. Bunu uygulayan arkadaşlarım var ve sonuç oldukça iyi. Bence buradaki asıl mevzu dersin düzenlice, zamanında ve hazırlıklı şekilde işlenmesi ve bunun denetlenebilir olması.
Eğer siz bu işi tamamen vicdanlara birakirsaniz, istediğiniz sonucu alamazsınız. Malesef herkes vicdanlı da değil, iş sorumluluğu da aynı değil.

Back