Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

Bu bir bakış açısı. Be bir öğretmenin çocuğunu arayıp kitap tavsiye etmesini bununla ilgilenmesini çok olumlu buluyorum. Hele ki bu şekilde bir pandemi döneminde.
Profesyonelce olmasa bile bir kamera veya laptop, sınıfta tahta karşısında ve en kötü telefonun interneti de olsa yeterli. Bunu uygulayan arkadaşlarım var ve sonuç oldukça iyi. Bence buradaki asıl mevzu dersin düzenlice, zamanında ve hazırlıklı şekilde işlenmesi ve bunun denetlenebilir olması.
Eğer siz bu işi tamamen vicdanlara birakirsaniz, istediğiniz sonucu alamazsınız. Malesef herkes vicdanlı da değil, iş sorumluluğu da aynı değil.
Bana kalsa uzaktan eğitim komple kaldirilmalı hicbir faydası yok. Cocuk sokakta oynuyor parka gidiyor ama egitime gelince uzaktan olsun. En azindan sabahci öğlenci sistemi yapılsa bile kârdır. Mesela dershaneler dr isteuen geliyor istemeyen zoomdan takip ediyor. Bu bile yapılabilirdi. Stüdyo gibi profosyenel cekim olmazsa boşuna yani.

Konu kapanmadan yazacaklarimi yazayım Çünkü okul ve öğretmen konuları sonunda mutlaka kapanıyor
Sayfaları okumadım onu sonraya bıraktım
Milli eğitimin attığı resmi yazıya göre bu hafta aslında planlama, online veli toplantilari ile geçecek ve canlı dersler haftaya başlayacak. Evet bu pazar gün bize iletilen resmi program. Ama birdenbire canlı derslere okullar peş peşe başladı ve apar topar programlar yapıldı. Telafi normalde okullar yüzyüze daha erken açılsın diye ortaya atılan bir düşünceydi ama gelinen noktada yaptığımız canlı derslerin telafisini de canlı ders olarak yapacağız
İnanın okulların açılmasını o kadar istiyorum ki..branşım ingilizce ve dersim hep etkinlikle geçer Bunlari online nasıl sağlayacağız? Özellikle 5.sinifa yeni gelen çocuklarda derse karşı önyargı oluyor bunu yüzyüze kırmak kolaydı ama hiç tanışmadan başlayacak online derslerde ne olacak bilmiyorum hep beraber göreceğiz.

Bir de bu okul öğretmen konularında belli bir grup var mutlaka topiğe gelip ogretmenlere habire saldırıyorlar Bakacağım burda da varlar mı? Yoksa hatırım kalır 🙂

Konu kapanmadan yazacaklarimi yazayım Çünkü okul ve öğretmen konuları sonunda mutlaka kapanıyor
Sayfaları okumadım onu sonraya bıraktım
Milli eğitimin attığı resmi yazıya göre bu hafta aslında planlama, online veli toplantilari ile geçecek ve canlı dersler haftaya başlayacak. Evet bu pazar gün bize iletilen resmi program. Ama birdenbire canlı derslere okullar peş peşe başladı ve apar topar programlar yapıldı. Telafi normalde okullar yüzyüze daha erken açılsın diye ortaya atılan bir düşünceydi ama gelinen noktada yaptığımız canlı derslerin telafisini de canlı ders olarak yapacağız
İnanın okulların açılmasını o kadar istiyorum ki..branşım ingilizce ve dersim hep etkinlikle geçer Bunlari online nasıl sağlayacağız? Özellikle 5.sinifa yeni gelen çocuklarda derse karşı önyargı oluyor bunu yüzyüze kırmak kolaydı ama hiç tanışmadan başlayacak online derslerde ne olacak bilmiyorum hep beraber göreceğiz.

Bir de bu okul öğretmen konularında belli bir grup var mutlaka topiğe gelip ogretmenlere habire saldırıyorlar Bakacağım burda da varlar mı? Yoksa hatırım kalır 🙂
Öğretmen=Yürüyen tatil

ben öğretmenleri sorgulamıyorum ya da online ders neden var demiyorum öğretmenler okulda ders anlatsın demiyorum.Sadece öğretmen istiyorum eğitim öğretim yılı başladı dersler başladı biz de yok diyorum zaten geri kaldılar neden 2 hafta daha öğretmen beklesinler diyorum ama burda 2 öğretmen başka şekilde yorumluyor.Daha okuduğunu anlamayan ve kimin ne yazdığını takip edemeyen kişi öğrencilere nasıl faydalı olacak diyorum anlayana sizi tenzih ederek
Eğer açık kadro varsa özür grubundan atanan olmuştur. O da daha geçen hafta belli oldu. Kararnameler okula geçen hafta geldi. Ilisik kesip gelmesi uzun sürer. Zaten 15 gün de süresi var başlamak için hele ildisindan geliyorsa taşınma işi falan varsa anca. Aslında özür grubunu ağustos başı yapmalılardı. Ankara merkezde kolay kolay sınıf öğretmenliği boş kalmaz. 2. Seçenek de doğum izninde hastalık izninde ücretsiz izinde vs öğretmen varsa önün yerine atama yapılamaz. Ücretli gelir. Ankarada açık sınıf öğretmenligi hemen dolar ama normalde hele çankaya da.

Katılıyorum size uzaktan eğitimi ben de faydalı bulmuyorum. Ama yapılıyorsa da en azından yapılabilecek en iyi şekilde yapılmalı.
Okulların açılması konusunda katılmıyorum ama. Hibrit modeli belki olabilir ama 2000 kişilik okullar var. Tedbirler yeterli değil. Her şey kağıt üstünde iyi ama uygulamada yeterli değil. Bir sınıfta bir kişice corona çıkması o okulun paniklemesine ve büyük karışıklığa sebep olabilir. Çocuklar parkta oynuyor avm ye de giden var. Ama burada kalınan saatler, ortamdaki kişi sayısı aynı değil. Ayrıca cocukl okulda yalnız. Ailesi yanında değil. Wc ye gidecek, yemek yiyecek en basitinden.

Günde 4 saat 5 saat bilgisayar basında ders anlattım lgs grubuma daha fazla soru gorsunler dıye zoom dan ayriyeten ders ayarladım, çalısan basarmak isteyen cocuk geldı, yeri geldi yalvardım velilere muhakkak kaatılsınlar diye, hıcbı egıtım modeli yüzyüze egitim gibi verimli olmaz bana göre.. Tabiki her meslekte oldugu gıbı işini savsaklayan da vardır, bizzat şahidim.. Kendı zumremın sınıflarını da aldım kendı sınıflarımla birleştirdik, ceşitli bahanelerle ders yapmayan da oldu.. Çok şükür aldıgım paranın hakkını verıdgımı dusunuyorum vicdanım rahat...

Yeni donemde Baska bi okula tayın oldum, ve daha dun mahalle denetım ekıbıne de secıldım, daha evimi yerlestırmedım, tanımadıgım Bı sehirde, bi mahallede karantınadakı hastaları takıp edecem.. Bı yandan seminere gıdıyorum ogleden sonra onlıne ders, yarın hasta listemi alıp takıbe baslıcam,hergun tek tek her hastanın raporunu doldurcam.. Sisteme giris yapıp yuklıcem.. Elimden gelen bu kadar, keşke herkes elini taşın altına koyabılse...

Öğretmenler yatıyor diyenlere selamlarımı sevgilerimi iletiyorum...

Günde 4 saat 5 saat bilgisayar basında ders anlattım lgs grubuma daha fazla soru gorsunler dıye zoom dan ayriyeten ders ayarladım, çalısan basarmak isteyen cocuk geldı, yeri geldi yalvardım velilere muhakkak kaatılsınlar diye, hıcbı egıtım modeli yüzyüze egitim gibi verimli olmaz bana göre.. Tabiki her meslekte oldugu gıbı işini savsaklayan da vardır, bizzat şahidim.. Kendı zumremın sınıflarını da aldım kendı sınıflarımla birleştirdik, ceşitli bahanelerle ders yapmayan da oldu.. Çok şükür aldıgım paranın hakkını verıdgımı dusunuyorum vicdanım rahat...

Yeni donemde Baska bi okula tayın oldum, ve daha dun mahalle denetım ekıbıne de secıldım, daha evimi yerlestırmedım, tanımadıgım Bı sehirde, bi mahallede karantınadakı hastaları takıp edecem.. Bı yandan seminere gıdıyorum ogleden sonra onlıne ders, yarın hasta listemi alıp takıbe baslıcam,hergun tek tek her hastanın raporunu doldurcam.. Sisteme giris yapıp yuklıcem.. Elimden gelen bu kadar, keşke herkes elini taşın altına koyabılse...

Öğretmenler yatıyor diyenlere selamlarımı sevgilerimi iletiyorum...
Harikasınız. Keşke sizleri daha ön plana çıkarabilsek de bu ön yargılar yikilsa. Yatanlar da feyiz alsa.. çünkü genelde ve malesef ki okullarda görevinizi düzgün yaparsanız extra görevler sizi bekler. Çünkü idare de için düzgün yapılabilmesi için nitelikli olanları görevlendirir. Birileri rahat çalışırken birileri görev üstüne görev alır.

Size nacizane yaşadığım durumu anlatmak ve bi soru sormak istiyorum. Ben özel okulda çalışıyorum hergun okula gidip 7 saat dersim var. Okula giderken avm var ordan geçmek zorundayım ve yazlık bölgede çalışıyorum. Neyse hergun ordan geçiyorum ve gördüğüm manzara korkunç benim ders verdiğim yaş aralıklarından kimi ailesiyle kimi arkadaş arkadaşa geziyolar. Dediğiniz gibi kafeler avmler dolu öğrencilerle. Ben öğrencilerime yüz yüze ders çok vermek istiyorum. Ama okulların açılmasını da kesinlikle istemiyorum.
Zaten ben hali hazırda okuldayım gitmeye ders vermeye gocunmam. Ama bi yandan çocuklarını kalabalıklara sokan bi veliyle çocuğunu herşeyden sakınan velinin çocuğunun aynı ortamda olması ne demek sizce ? Siz bunu ister mısınız?
Ki benim için online 7 saat ders vermek yüz yüzeden çok daha zor.
Herkesi bir tutup bunu bu şekilde genellemeniz mesleğini düzgün bi şekilde yapmaya çalışan öğretmenlere hakarettir.
Veliler arasında da öģretmenler arasında da olumsuz şeyler illa ki çıkıyor fakat genelleme hiç hoş değil
Evet korona ciktigindan beri avm ye cocuklari iki defa goturdum birinde kitao aldik. Digerinde hediyeyi degisim yaomak zorunda idim cok ozlediler sinemayi ama keyfi hic gitmedik.canli derslere cok dikkat ediyoruz erken kalkip erken yatiriyorum biri ikiye biri dörde geçti odevler calismalar yapılıyor. Elimden geleni yapiyorum ama okulun acilmasini benimkilerde cok istiyor bu sekilde okul gibi verimli olmuyor çünkü kızım cok merakli iken oglumda işkence oluyor resmen 😕

Eğer açık kadro varsa özür grubundan atanan olmuştur. O da daha geçen hafta belli oldu. Kararnameler okula geçen hafta geldi. Ilisik kesip gelmesi uzun sürer. Zaten 15 gün de süresi var başlamak için hele ildisindan geliyorsa taşınma işi falan varsa anca. Aslında özür grubunu ağustos başı yapmalılardı. Ankara merkezde kolay kolay sınıf öğretmenliği boş kalmaz. 2. Seçenek de doğum izninde hastalık izninde ücretsiz izinde vs öğretmen varsa önün yerine atama yapılamaz. Ücretli gelir. Ankarada açık sınıf öğretmenligi hemen dolar ama normalde hele çankaya da.
haklısınız ama bizim kadrolu öğretmenimiz başka okulda müdür yardımcısı gözüküyor kendisini hiç görmedik 3. sınıfta görevlendirmeyle geldi öğretmen 2 hafta gecikmeyle.bu sene onu başka okula vermişler bizim okulu tekrar istediği halde şimdi gene öğretmen yok ben bu saçmalığa kızıyorum ama bazı öğretmenler nasıl anlıyorsa ne sıkıntıları varsa artık bana saldırıyorlar .burda onları en çok savunan ben değil miyim kaç haftadır.okuduğunu anlamıyorsa banane diyorum ben de artık anlat anlat beynim yandı :halay:

Harikasınız. Keşke sizleri daha ön plana çıkarabilsek de bu ön yargılar yikilsa. Yatanlar da feyiz alsa..
Keşke herkes üstüne düşeni yapsa ögrencisinden velisine kadar..saglık bakanını düşün 6 aydır tedbiri bırakmayın diye diye bi hal oldu adamcagız , millet tatil derdinde düğün derdinde.. Nerde tedbirrrr...

Keşke benle karşılaşsaniz üzüldüm şimdi ben açıkçası gördüm hele çocuk yoğun bakımda çalıştım o çocuklara anne şefkatiyle yaklaşan o hemşire ve doktorlar personeller aklınız durur emin olun rabbim güler yüzden çok vicdan rahatlığı versn
Beni görün bence 😂😂
Üzgünüm ama sizlerle yada işini hakkıyla yapan başka birileri olsa da kulp bulacak,memnuniyetsiz, emeğe saygısı olmayan insanlar çok fazla var

Başka bir üyeye daha anlattım ama size de anlatayım. Ekipman gerekiyor. En basitinden bir okulda 10 öğretmen var diyelim. Bunların 4ü sinif 1i okul öncesi olsun. Sınıf öğretmenlerinin haftalik anlatmasi gereken ortalama ders sayisi 25 okul öncesinin de o civarda. Bunlardan arta kalanlar da branşcılar anlatmalı. Yani nöbetlese kamera kullanımı mümkün değil. Hepsinin de anlatması gerekiyor. Veliler elini cebine atıp okula gerekli olan ekipmanları sağlayacaksa öğretmenler seve seve gelip okulda çekim yapar.
İyi de bu ekipmanı sağlamak ne öğretmenin ne de velinin görevi. Uzaktan eğitim deniyorsa bunu her sınıfa sağlamak milli eğitimin görevi. Normal okulda sınıflar nasıl paylaşılıp, program uygulanıyorsa o şekilde de devam eder. Neden alındığınızı da anlamadım doğrusu.

Keşke benle karşılaşsaniz üzüldüm şimdi ben açıkçası gördüm hele çocuk yoğun bakımda çalıştım o çocuklara anne şefkatiyle yaklaşan o hemşire ve doktorlar personeller aklınız durur emin olun rabbim güler yüzden çok vicdan rahatlığı versn
Beni görün bence 😂😂
Yanlış anlamayın ama ben de güler yüzlü hemşire çok nadiren gördüm. Ama gördüğümde de çok mutlu oldum. Dua ederim onlara. Çünkü hasta iken bir de azarlamak, ters davranilmak çok üzücü.

İyi de bu ekipmanı sağlamak ne öğretmenin ne de velinin görevi. Uzaktan eğitim deniyorsa bunu her sınıfa sağlamak milli eğitimin görevi. Normal okulda sınıflar nasıl paylaşılıp, program uygulanıyorsa o şekilde de devam eder. Neden alındığınızı da anlamadım doğrusu.
Alınmadım açıklamak istedim. Bence de dediğiniz gibi olmalı ama bizim ülkemiz de eğitime sıra gelmiyor. Mebin cevabı ebadan izlesinler oluyor ☺

Aman. Valah bide hemşireye suratsız derler. Demek 24saat nobetle. Gün aşırı ise gitmekle ne cts pzar var ne üç ay tatil ne maaş :) ne ek ödeme. Biz bile byle cemkirmiyorzz
Engelli artık o ablası, yazamaz.
Erkenden kalkıp Eba TV izlemeye gönderdim.

haklısınız ama bizim kadrolu öğretmenimiz başka okulda müdür yardımcısı gözüküyor kendisini hiç görmedik 3. sınıfta görevlendirmeyle geldi öğretmen 2 hafta gecikmeyle.bu sene onu başka okula vermişler bizim okulu tekrar istediği halde şimdi gene öğretmen yok ben bu saçmalığa kızıyorum ama bazı öğretmenler nasıl anlıyorsa ne sıkıntıları varsa artık bana saldırıyorlar .burda onları en çok savunan ben değil miyim kaç haftadır.okuduğunu anlamıyorsa banane diyorum ben de artık anlat anlat beynim yandı :halay:
Anladım:) o zaman kadrolu öğretmeniniz de görevlendirme olarak gitmiş bence. Yani bu sene de görevlendirme gelir. Umarım 21nden önce gönderirler.

Yanlış anlamayın ama ben de güler yüzlü hemşire çok nadiren gördüm. Ama gördüğümde de çok mutlu oldum. Dua ederim onlara. Çünkü hasta iken bir de azarlamak, ters davranilmak çok üzücü.
Ben de hasta insanların dualarının daha içten olduğuna inanırım, aldığın paranın karşılığını vermek dışında bir de manevi olarak iyi hissetmek için iyi davranılması gerektiğini düşünüyorum.
Tabi onun dışında karşı tarafın da verdiği enerjinin önemli olduğu aşikar çünkü benim ailemden yakın ve uzak çevremden hiç böyle bir sorunla karşılaşan olduğunu duymadım çok şükür

15 senedir kamuda çalışıyorum.Mesleğe ilk başladığım zamanlarda olduğu gibi enerjim yok elbet .Mesleki deformasyona uğruyorum bunu da hissediyorum.Hele Mart ayından beri hızlı bir dibe çöküş yaşadık camia olarak ama birazda kişilikle alakali sanırım .Sosyal hayatımda da somurtkan ve de ters bir yapım yok .

Ama insanlık hali her zamanda güleç olamıyorum 🙈🙈🙈

Alınmadım açıklamak istedim. Bence de dediğiniz gibi olmalı ama bizim ülkemiz de eğitime sıra gelmiyor. Mebin cevabı ebadan izlesinler oluyor ☺
Sevindim, alınmanızı istemem. Kız kardeşim de öğretmen. Okul içinde ki sıkıntıları az çok biliyorum.

Umarım herşey belirli bir düzene oturur da belirsizlikler ve güvensizlik ortadan kalkar 😃

Back