- 21 Temmuz 2020
- 178
- 180
- 53
- 30
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
- #241
Size nacizane yaşadığım durumu anlatmak ve bi soru sormak istiyorum. Ben özel okulda çalışıyorum hergun okula gidip 7 saat dersim var. Okula giderken avm var ordan geçmek zorundayım ve yazlık bölgede çalışıyorum. Neyse hergun ordan geçiyorum ve gördüğüm manzara korkunç benim ders verdiğim yaş aralıklarından kimi ailesiyle kimi arkadaş arkadaşa geziyolar. Dediğiniz gibi kafeler avmler dolu öğrencilerle. Ben öğrencilerime yüz yüze ders çok vermek istiyorum. Ama okulların açılmasını da kesinlikle istemiyorum.tatilde, cafede, avm de bulaşmayan virüs evet okulda bulaşıyor..demek.
ben böyle dedim diye ogretmenlerden cok linç yedim.
okulu ve ogrencilerini ozlemediler demek..
neyse banane :))
Kesinlikle katılıyorum ve bazı meslektaşlarıma çok kızıyorum (gerçi bu aralar iş bilmez müdür ve yardımcılarına daha çok kızgınım)Ben de öğretmenim ne onyargisindan bahsediyorsunuz? Üşenmedim baktım ama sizin için 25 ağustosta yayınlanmış müfredat. Pdfler zaten hep var. Canlı dersin başlanilacagi günde hala ne yapacağız acaba benim şu da yok demek çok mantıklı o zaman. Yine aynı kapıya çıkıyor. Gündemi takip etmemek..siz gülmeye devam edebilirsiniz tabii.
Var malesef doğru söylüyorsunuz. Branşlarda çok sorun olmuyor, evinde interneti yoksa olana paslıyorlar dersi, sonra tanımadığımız öğrencilere ders anlatıyoruzSiz yapıyorsanız ne güzel. Ama evde internetim yok diyen öğretmenler varmış ablam öğretmen bizzat kendisi anlattı. Uzaktan ders vermemek için bin takla atanlara benim sözüm.
Ne kadar itici bir hitap şekli...Yine bir kötü niyetli cahil Veli vakası.. Hiçbir öğretmen velisine gecenin köründe mesaj atmaya meraklı değildir. Sistem gece açıldı ve sabaha karşı netleşti ders programları. Öğretmenlerin şu süreçte zaten yükü ağır. Herkesin hazırlıksız yakalandığı bir süreç. Ebadaki kopmalardan da biz mesul değiliz verin çocuğunuzu özele onlar sizin kaprisinizi çeker.
Bizde aynı şekilde aksatmadan ders işledik. Çocuk içerde şınav çekiyordu beden dersinde, müzikte keman çalıyordu. Diğer derslerde hiç eksiğimiz olmadı şükür. Aynı sınıf devlette napıyor diye baktım, ben 40 kişiyi nasıl zaptedeyim diyip girmemiş bile işin içine.bak şimdi yorum yapacağım bana yağacak beğenmedimler
şaka bir yana sen buraları unutmuşsun cicim
özel okulda online ders yan odada devam ediyor
sabah 9,30 da başladı 40 dakika ders 10 dakika teneffüs şeklinde öğlen 12.40 ta sabah bitti öğle arası da 40 dakika
sonra yine başladı 15.40 ta bitecek
özetle 7 saat durmadan ders var
bunun içinde müzik de var beden de fen matematik de
ancak devlet okulunda geçen sene bunu yapmadılar
özverili öğretmenler uğraştı 3-5 ders yaptılar, geri kalan da tv den günde iki ders
yapanın dersine kimse gitmedi, gelen de başka şeylerle ilgilendi vs vs
hatta nette çok parodi var online ders parodisi aynen gerçeği anlatıyor
birinde çocuğa annesi kardeşini bırakıyor çamaşır asacağım diye :))))
bir özle okul öğretmeni ile konuşmuştum ki matematik öğretmeni lise kademesinde, kimse gelmedi derse, 3-5 kişi geldi biz de bıraktık yapmayı dedi geçen sene, ki oğlumun okulu son gün dahi yaptı dersini
ama öğretmenler yapmadı demek haksızlık bir de veli profili var ki çoğunun ders ile ilgisi yok
geçen yardımcım geldi okullardan konuşurken aman çocuklar rahat etti evde dedi
dedim ne rahatı, bilgi ne olacak
bu sene çocuğu ortaokula başlıyor ama ne online eğitimden ne şundan bundan haberi var
yokluk demeyelim gayet telefonu interneti vs var ama ilgisi alakası yok
bu veli ve öğrenci profili de birleşince yasak savmalık yaptık işte denilecek bir telafi eğitimi çıkıyor karşımıza
umarım bugün yaşananlar teknik eksikliklerdir
işini iyi yapan öğretmenlere saygımız da sonsuzdur
Kesinlikle katılıyorum ve bazı meslektaşlarıma çok kızıyorum (gerçi bu aralar iş bilmez müdür ve yardımcılarına daha çok kızgınım)
Seminerin ilk günlerinde öğretim programları açıklandı. Hatta etkinlik örnekleri yayınlandı. Sadece o PDF’leri kullansa öğretmen yeter. MEBin kitapları zaten ebada yüklü. Hatta OGM bir sürü materyal ve içerik paylaştı. Bunların hiçbirini beğenmedin diyelim. Tüm yayınlar bu süreçte z kitaplarını öğretmenlerin kullanımına açtı. Hadi onları da beğenmedim, teknolojiyle de barışmak istemiyorsun. Bir A4 al kendi notunu elle yaz, fotoğrafını çek derste onu ekrana yansıt. Elbette ortaokul konusu nasıl anlatırım diye biraz çekinebilrisin ama anlatacağın kazanım fen zümresi için her branş için 1 ya da 2. O da bilmediğin bir şey değil.
Geçen sene oğlum 4.sınıftı. Öğretmeni 60 yaşının üstünde. İlk bir ay iletişime geçmedi bizimle. Sonra sınıf annesine “o kadar çabalıyorum ödevleri yapan yok” diye sitem etmiş. Kendi imkanlarıyla Ebaya testler, etkinlikler hazırlamış. Sınıf ile paylaştığını sanıyormuş, ama paylaşım yapmamış. Sınıf annesine dedim benimle iletişime geçsin. 2 gün telefon ile öğretmene neyi nasıl yapacağımı anlattım. O da sordu öğrenmeye çalıştı. Ki bu adam emekli oldu. İstemese kendini bu kadar zorlamaz(kabul edelim belli bir yaş üstü bunları öğrenmek çok zor)
Yine uzun uzun yazdım kusura bakmayın. Sözün özüne gelirsek mesleki gelişim isteğe bağlı değil, bir zorunluluktur.
Not: Sizi alıntı yaptım ama yukarıda yaparsın, edersin diye suçu başkasına atan meslektaşlarıma sitem ettim.
duyumla ya da nette okuduklarımla yazmadım ailem de çok sayıda doktor var 2 tanesi mikrobiyoloji prof.u tabi ki onlara inanacağım size değil hanımefendi.covid in kalıcı hasarları var bir çok organa üreme organı da bunlardan biri.normal grip değil bu hala anlayamadık ülkeceYazmadan edemedim. Virüs çıkalı 1 yıl oldu olmadı. Bu süre zarfında bu hastalığa yakalanmış çocuk ve gençlerin üreme sistemi ile ilgili kontrollü çalışma yapılıp bu sonuca varıldığına dair ciddi şüphelerim var. Hani kızlarda yumurta, erkeklerde spermlere mi bakıldı? Hele çocuklarda nasıl anladılar tam muamma. Henüz tanı testlerinin bile güvenirliği tartışılmakta. Her duyduğunuza inanmayın lütfen.
evinde net olmayan öğretmen olur mu hiç inandırıcı değil apartman görevlilerinin bile evinde var bizim sınıfta aktif te kullanıyorlar sorunsuzVar malesef doğru söylüyorsunuz. Branşlarda çok sorun olmuyor, evinde interneti yoksa olana paslıyorlar dersi, sonra tanımadığımız öğrencilere ders anlatıyoruz
Aynen oyle oldu. Butun bu işlemlerle ilgili bilgiler son anda geldi. Sistem son gün gece açıldı. Bu ayarlamaları yapmak için gece uyumadı idarecilerÖğretmenin gece haber vermesi, ona da idare tarafından da gece haber verilmesi ile ilgili. İdareye de canlı ders programını oluşturmak için sistem gece açılmış ne yapabilirlerdi, bize müdürümüz gece 2' de attı program akışını. Öğretmenden idareden okuldan kaynaklı değil haberiniz olsun
Evinde interneti yoksa da alsın bi paket. En kötü cep telefonunun internetini kullansın. Onu da yapamıyorsa okuluna gidip anlatsınevinde net olmayan öğretmen olur mu hiç inandırıcı değil apartman görevlilerinin bile evinde var bizim sınıfta aktif te kullanıyorlar sorunsuz
Okula çağırılan öğretmenler de gitmemek için uğraşıyor. Hoş okullarda da internet sorunu var ama hallolabilecek bir şey. Işte bakanlığın buna bir zorunluluk belirlemesi gerekiyor. Her şey okullara idareye atılmamalı.Devlette ogretmenim. Ben gecen donem canli derslerde cok zorlandim. Bilgisayara konuyu yansitsan bile isaretleme, yazma cok zor oluyor. Cocuklar sesini kapatiyor dönüt alamiyorsun, donma oluyor, katilim cok az. Zaten bazi dersleri sadece konusarak anlatamiyorsun.
Bence canli dersi ogretmen okulda sinif ortaminda anlatmali. Tahtaya yazip cizerek. Ev imkanlariyla cok zor.
Arti ozellikle kadin ogretmenler evde coluk cocukla ilgilendigi icin verimli olamiyor. Okulda ders anlatmakla evde anlatmak ayni olmuyor
ha ha ha doğru geçen yıl kızının sınavı vardı ingilizce öğretmeninin dersi bahçede yaptı ama kuş seslerinden ders anlaşılamadı nettenDevlette ogretmenim. Ben gecen donem canli derslerde cok zorlandim. Bilgisayara konuyu yansitsan bile isaretleme, yazma cok zor oluyor. Cocuklar sesini kapatiyor dönüt alamiyorsun, donma oluyor, katilim cok az. Zaten bazi dersleri sadece konusarak anlatamiyorsun.
Bence canli dersi ogretmen okulda sinif ortaminda anlatmali. Tahtaya yazip cizerek. Ev imkanlariyla cok zor.
Arti ozellikle kadin ogretmenler evde coluk cocukla ilgilendigi icin verimli olamiyor. Okulda ders anlatmakla evde anlatmak ayni olmuyor
Okulun interneti çok yavaşOkula çağırılan öğretmenler de gitmemek için uğraşıyor. Hoş okullarda da internet sorunu var ama hallolabilecek bir şey. Işte bakanlığın buna bir zorunluluk belirlemesi gerekiyor. Her şey okullara idareye atılmamalı.
4. sınıfa giden kızımın 2. günde öğretmeni yok. uyuyor öğlene kadar çocuk da okul yok diye.neden atanmıyor yaz tatilindeOkulun interneti çok yavaş
Görev yerinde 3 senedir bulunuyorum çok nadirdir rahatça internete girip bir şey okuyabildiğim
Ev interneti çok daha hızlı
Biraz hesap sorar gibi yazmışsınız ama nedenini bilmiyorum.4. sınıfa giden kızımın 2. günde öğretmeni yok. uyuyor öğlene kadar çocuk da okul yok diye.neden atanmıyor yaz tatilinde
rahatlıkla kopya çekilir online de .aile bireyleri bile cevapları söyler çocuklara yüksek not alsınlar diyeDüz memur mantigiyla esnek calisma seklinde ogretmen haftada bir iki gun gidip canli dersini yapip gelmeli bence. Ogrencilerin gitmesi tehlikeli. Ogretmenler evde yatiyor da diyemez kimse. Yine de sinav falan yapmak zor bu sekilde. Nasil olacak bakan bile cozemedi aylardir
Evet okulda internette sorun var. Ama bir donem okula gelişmemiş zaten. Ne var sanki bağlansa telefonundan. Iki gün okula cağirilmışız. Bir ay da paket alsan ne olur yani? Yani ben bunu her öğretmen.icin söylemiyorum. Yazın dahi çocukları takip eden.ogretmen.oldu. işini yapana asla lafım yok. Ama bir öğretmen.boyle fedakarlık yaparken başka bir öğretmenin.o yok bu yok diye bahane sunması uygun degil bence. Buna kızıyorum. De ki zorunlu öğretmenler, gelecekler okula. Idareye de yetki ver. Denetlesin dersi.Okulun interneti çok yavaş
Görev yerinde 3 senedir bulunuyorum çok nadirdir rahatça internete girip bir şey okuyabildiğim
Ev interneti çok daha hızlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?