Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

Bu süreçten emin olun sizden daha çok rahatsızız. okul yok tatil ne güzel evdeyim diyemiyoruz. Çünkü şu kaybettiğimiz günlerin telafisi sonrasında çok zor olacak. 3 haftalık telafi eğitimi hiçbir şekilde yeterli gelmeyecek. En az 1-2 ay öğrencileri tekrar okula uyumlu hale getireceğiz. Şuan kurslar başladı okuldayız, lise son sınıf öğrencilerine söz dinletemiyoruz. Sürekli dip dibeler, sosyal mesafe deyip uyardıkça hocam hasta olacaksam da arkadaşımdan olsun diyen bir grup. En çok yeni normale nasıl uyum sağlayacaklar ondan da korkuyoruz. Okul ortamı olması çok daha iyi olur haklısınız okulları da bunun için hazırladılar zaten isteyen okulda isteyen evinde yapabilir. Umarım öğretmen arkadaşlarımız öğrencileri için en doğru kararı verip uygularlar.
 
 
Kesinlikle veliler ve öğrenciler zaman yönetimi ve ders çalışma disiplini konusunda bilinçli olsalar bu süreci çok rahat atlatacağız. Ancak bu oran ne yazık ki çok az. Bilinçlerdirme için de yayınlar yapıldı diye hatırlıyorum. Ancak yine birçok veli eba tv yerine gündüz kuşaklarını izlemeyi tercih etmiş olmalı.
 
kamera da açmıyorlar bizimkiler kendi kendime anlatıyor olmaktan korkuyorum bazı zamanlar.
 
bulunduğunuz ülkei çok merak ettim sakıncası yoksa öğrenebilir miyim?
 
evet bu sene 9. sınıfa başlayan öğrencilerin eksik konularını başladıkları lisenin öğretmenleri verecek
Yalnız lisede fen bilgisi öğretmeni yok. Kimya öğretmeni ben hangi konuları anlatacağım 8. Sınıftan diye soruyordu mesela? Edebiyatçı türkçe kitabım yok benim evde diyordu. Müdür 9larda yeni konular anlatılacak detken müdür yardımcısı 8in telafisi yapılacak dedi. Ben mi? Her zamanki gibi am,is,are’la açtım sezonu hadi bismillah
 
hepsinin konusu belli hocam. fizik ve biyoloji konuları kalmış öğrencilerin eksik olan. o konuları da iki branş arasında paylaşacak. sırayla anlatacaklar. bizde kimya öğretmenine o sınıflar verilmedi.
 
hepsinin konusu belli hocam. fizik ve biyoloji konuları kalmış öğrencilerin eksik olan. o konuları da iki branş arasında paylaşacak. sırayla anlatacaklar. bizde kimya öğretmenine o sınıflar verilmedi.
Valla bilemiyorum. Kimyacı kendi konularını anlatacak bu durumda. Bilmiyorum fizikçi ve biyolojici olayı anladı mı onlar da bu dediğiniz şeyi bilmiyorlardır eminim
 
Oğlum geçen sene lgs öğrencisiydi. Takviye amaçlı zaten etüt merkezine devam ediyordu. Pandemi nedeniyle online eğitime dönüldüğünde ikisinide deneyimleyip, kursun derslerini tercih ettik. Okulunun online dersine katılmayan her öğrenci yan gelip yatmadı, anneside ilgisiz değildi belirtmek isterim.

Etüt merkezini tercih etmemizin nedenleri;
sınıf bazında öğrenci sayısı daha azdı öğretmenin çocuğa ulaşması daha kolay oldu, bu yüzden çocuğun söz alma şansıda arttı, branş öğretmenine ders dışında da soru sorabiliyordu, rehber öğretmenimiz her gün soru çözüm raporları isterdi, gün aşırı birebir motivasyon konuşmaları yapıldı. Hatta sınava son bir ay kala koç öğretmenimiz (evlere girmeden kapılarımızın önünde) motivasyon için çocukları ziyaret etti.

Her öğretmen aynı değil tabi, idealist olanıda var, saatimi doldurup çıkayım diyende. Devlet okulunda ki öğretmen kısıtlı imkanlarına rağmen dersini anlatır, sorumluluğunu yerine getirir. Ama sınav öğrencisi için sadece dersi dinlemek yeterli olmuyor maalesef. Bol soru çözmesi, bir koç öğretmenin takibinde olması kesinlikle başarısını artıracaktır. Yüzyüze eğitimin yerini hiç bir şey tutmaz ama özel okullar yada etüt merkezleri online eğitim işini daha profosyonelce yönetiyorlar, bu benim deneyimim.

Oğlum bu sene özel okula başladı, dersler başlayalı 2 hafta oldu. Sabah 9 öğleden sonra 2 arası dersleri var. 10 dk lık tenefüs araları vs vs. Okul alt yapısını hazırlamış, online eğitimi internet sitelerinin üzerinden veriyor. Hiç bir aksaklık yaşamıyoruz. Sınıf zaten 10 kişi, çocukların hepsi derse katılabiliyor öğretmenin kontrolüde daha kolay.

Yarım dönem için 7.500 verecekseniz, özel okul seçeneğide aklınızda olsun derim.
 
Okulları hiçbir zaman sevmedim.
Hala sevmem ama başarısız bir öğrencilik hayatım da olmadı.
Amma velakin, bu sene üni giriş sınavı birincileri yine şaşırtmadı.
Büyük koca puntolu okulları, bilmem ne kolejlerini azimli gençler her zaman geçti ve geçecektir.
Eğitimin 1 sene aksaması evet, büyük bir sıkıntı.
Ama hastalıktan daha mı önemli, elbette hayır.
Bir şekilde her zamanki gibi çalışma azmi olanlar bu süreçten fayda sağlayacak, diğerleri sallamasyon devam edecektir.

En en iyi öğretmenden birebir ya da online olarak ders alan öğrencinin başarısı ya da başarısızlığı yine sadece kendine aittir.
Bunca şeyle uğraştığımız dönemde bir de ‘gelecek kaygısı’ adı altında, leş olmuş eğitim sistemi, 1 sene önce bile kimseye memnun etmez ve yeterli gelmezken, şuan eski potansiyeli beklemek ütopik olur.
Çocukların ‘bilgi’ donanımları her türlü kapanır ama psikolojik olarak bu süreçten etkilenmeden eğitimlerine aile, eba vb şekilde devam etmek esastır.
 
üniversitedeyken hukukta okuyan arkadaşlar hiç okula gitmezlerdi notları ya rica minnet ya da ücretle satın alırlardı devam eden öğrencilerden çoğu da hakim savcı oldu.e o da uzaktan eğitim bir neviii .aklıma geldi birden
 
Hukukta çoğu ünide devam zorunluluğu yok, ülke çapında böyle niyeyse.
Ben okulun insana kitap bilgisi dışında bir şey kattığına inanmayanlardanım.
Öğrenmek isteyen her türlü istediği bilgiye elbet erişim sağlar.
Ama deneyim, öğrencilik hayatı, kural ve disiplinin parçası olmak, bir bütüne kendini ait hissetmek ya tam aksi, öğreticiye saygı, akran ilişkileri ve bütün bunlara rağmen kendini arayabilmek, alışkanlıklar edinebilmek vb şeyler için üzülüyorum ben çocuklara.

Elbet öğrenilecek, çocuklarımız o at yarışı gibi girdikleri sınavda 1 sene kaybedebilir, göze alınabilir bir risk.
Ama hayatı deneyimleme tecrübeleri, asıl öğretici olandan mahrum olmak, bu çok büyük bir eksiklik doğuracak ve telafisi yok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…