Uzaktan eğitim derdi.

Kitap okumazsan derse girecek yüzün de olmaz derdini anlatacak kapasiten de olmaz tabi...

Yazarak kendini ifade edemeyen insan konuşarak hiç edemez. Uzaktan eğitim olmasa da konu sahibi okulunun gerektirdiklerini, ödevlerini, sunumlarını yapamayacaktı bence.

Aaaa aynı benim öğrencilerim =) Günaydın diyorum tek cevap yok. Bilgisayar başında sizlere bir şeyler katmak için çırpınan insanların emeğine azıcık saygı duymaya çalışsanız ve de özgüven eksikliğinizin üzerine gitseniz nasıl olur? Biz öğretmenler karşı taraftan ses duyunca o kadar motive oluyoruz ki.

1. Oruclu olman derse aktif katilmamanin bahanesi olamaz.
Ogrencinin her zaman birseyleri yapmayinca bahanesi vardir. Kendinde hatayi bulan ogrenci gormedim ben hic.
2. Bu donem sadece ogrenciler icin zor olmadi. Ayni zorlugu hocalar da yasadi.
Sizler sadece bilgisayar basinda kameralari ve sesi bile acmadan dersi dinlerken, hocalar uzaktan egitime gore ders materyallerini yeniden duzenlediler. Duvara anlatir gibi ders anlatmanin ne kadar zor oldugunu tahmin etmen lazim. Dolayisoyla uzaktan egitim sisteminden kimse memnun degil ama bu kosullarda yapilabileceklerin icinde en iyisi bu.
3. Yabanci uyruklu ogrencilerimde bile Turkce yazma ve konusma konusunda bu kadar sıkıntı gormedim ben. Kendi duygu duduncelerinizi bile formda yazarken kendinizi ifade edememissiniz, ustelik anadilinizde. Bunu gelistirmenin yolu da kacmak degil, daha aktif olmaya calismaktir.

Ahaha ben de bu durumdayım.2-3 öğrencim cevap veriyor günaydın nasılsınız soruma falan. Küçük yaşlar daha çok cevap veriyor mesela. Geçen bir öğretmenin tweetini okudum: 8.30da derse başlamış ilk 8 dakika mikrofonu kapalı ders anlatmış fark etmediği için ve kimse bir şey dememiş

önce komik emojisi attım

sonra üzgünüm mü atsaydım dedim

traji komik bir haldeyiz

oğlum ortaokulda onlar bayağı alıştı hatta sınıfta gibi kendi aralarında dahi konuşuyorlar

birisi derste elinde bir şeyi sallıyormuş birden ah deyip gözünü tutmuş

bir diğeri "ne oldu kanka o elinde salladığını gözüne mi vurdun" demiş

bir başkası" aman o hep mızıldıyor" demiş

sınıf ortamını yaşatıyorlar

hatta odası da dersten sonra hani o ağır sınıf kokusu vardır ya aynen öyle kokuyor

Ergen kokusu

Kamera açık olsa belki daha iyi olur. Oğlunuzun sınıfındakiler açıyormuş. Bizde isteyen öğrenci açabilir dendi kimse de açmıyor. Neyse ki derse katılan her sınıfta bir 4-5 öğrencim var en azından yoksa monolog şeklinde gidecek hep dersler:)) Aynen trajikomik ama çocuklar da bunaldı uzaktan derslerden onlar da haklı bir yerde.

bizimkilerde zorunlu

özel okulda ve kamerasını geçerli mazereti olmadan kapatanı dersten atıyorlar galiba

yani internette sıkıntısı olan o günlük idare ediliyor yahut hasta vs olan ama onun dışında açık oluyor

geçen ben katıldım online eğitime kapalıydı kameralar o çok zor

bir de biz katılımcıları tanımadığımız için kim konuştu bu kimdi vs ayırt etmek çok zor

öğretmenlerin işi de çok zor ne söz verebilir ne kim takip ediyor kim etmiyor yüzüne bakıp anlayabilir

çocuklar bunaldı, eğitim yerlerde

ama biz hala kapanmada kimler muaf olabilir araştırmasındayız

önceden bilet alanlara muafiyet var mı soruları bile vardı da bakanlık açıklama yapma gereği hissetmiş

umarım Eylül de normale döneriz

ütopik hedefler koymayıp öğretmenlerimizi aşılayıp seneye tam okul günlerini beklemeyi düşünüyorum ama benimki de hayal işte

Muhtelif kk da konu okudukça yakında sümerlerin çivi yazısını da çözeriz bekle sen

Mümkün. Ben eskiden hiç sesli harf olmayan, noktalama bile olmayan karmaşık konuları şak diye çözerdim. Köreldim demek ki. Kendimi daha çok KK konusu okuyarak geliştirmeliyim

Reactions: JES
Mümkün. Ben eskiden hiç sesli harf olmayan, noktalama bile olmayan karmaşık konuları şak diye çözerdim. Köreldim demek ki. Kendimi daha çok KK konusu okuyarak geliştirmeliyim
Kitap okuyorsan yozlaşma baki konular hep göze batar. ama zamanla farklı bir dil öğrenmiş gibi düşünürsen zorlanmazsın ben öyle yapıyorum

Ay sana milyon kez tedavi ol dendi burada. Onu yapamıyorum bunu yapamıyorum koca bulamıyorum evlenemiyorum. Böyle değişik değişik konular açıp kayboluyorsun hep. Bu azmi sağlığına harcasan çatır çatır konuşuyodun şimdi herkesle. Aklını başına al içine etme hayatının iyice.

Kendinizi duzgunce ifade edebilecek kadar bir paragraf bile yazamazken nasil universiteyi kazaniyorsunuz, ben gerçekten hic anlamiyorum. Noktalama isaretlerinden vazgectim, cumleleri kendim bitirip kendim baslatiyorum okurken ama yine de birsey anlamadim.

Oruç tutmak bu kadar zorluyorsa sizi neden oruç tutuyorsunuz?
Benim bildiğim oruç tutulurken,normal hayata devam edilmeli,maksat bu,akşama kadar ay ben oruçluyum diyip yatmak,olur olmaz şeyi oruçla bağdaştırıp bahane etmek vs bunlar uygunsuz,oruç tutmanın doğasina aykırı.
Öte yandan bu kafayla okulda olsanız bile birşey değişeceğini sanmıyorum zira ne nokta var ne virgül,ne giriş ne gelişme ne sonuç.
Öyle manasız bir yazma şekli.

Aynı durumu çok yaşadım hiç umurlarında olmadı insafsızlar desenize hocam şu an ne yapıyoruz ses soluk yok diye =)) "sesim geliyor mu" sorusuna bile zorla cevap veriyorlar alıştım artık taramalı tüfek modunda anlatmaya devam ediyorum malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…