Kitap okumazsan derse girecek yüzün de olmaz derdini anlatacak kapasiten de olmaz tabi...Kolye ucu cizimi hakkında tartışmak istiyorum dedi hocamız ben de genelde susuyorum canlı derste sıkıntı ediyorum dert ediyorum canlı dersi bide orucluyum kamerada çizdiğimiz resimleri gösteremiyorum tam Türk Dili ve edebiyatı dersinde kamera açıp okuduğumuz romanı anlatacaktik hocaya girmiyorum türk dili ve edebiyatı dersine ne olacak böyle?
Yazarak kendini ifade edemeyen insan konuşarak hiç edemez. Uzaktan eğitim olmasa da konu sahibi okulunun gerektirdiklerini, ödevlerini, sunumlarını yapamayacaktı bence.galiba konu sahibi hakkında tecrübeliyiz
takı tasarım bölümünde okuyor
online eğitim ve üniversite birinci sınıf kimse ile yüz yüze gelemedi
kolye ucu çizimi yapmışlar hoca bunu anlatın demiş
konu sahibi o ekrandan bir şey anlatma bölümünden şikayetçi zaten tasarımla da çok arası yok gibi
örnek olarak da Türkçe dersinde de okuduğunuz romanı anlatma konusu varmış, o derse girmemiş
yani derste konuşmalı olanlardan kaçmak istiyor, online konuşmak istemiyor
yüz yüze olsaydı böyle olmazdı diyor ama esasen bir nevi sosyal fobisi oluşmuş
ilkokul çocukları dahi alıştı online yaşama
Ahaha ben de bu durumdayım.2-3 öğrencim cevap veriyor günaydın nasılsınız soruma falan. Küçük yaşlar daha çok cevap veriyor mesela. Geçen bir öğretmenin tweetini okudum: 8.30da derse başlamış ilk 8 dakika mikrofonu kapalı ders anlatmış fark etmediği için ve kimse bir şey dememişAaaa aynı benim öğrencilerim =) Günaydın diyorum tek cevap yok. Bilgisayar başında sizlere bir şeyler katmak için çırpınan insanların emeğine azıcık saygı duymaya çalışsanız ve de özgüven eksikliğinizin üzerine gitseniz nasıl olur? Biz öğretmenler karşı taraftan ses duyunca o kadar motive oluyoruz ki.
Ahaha ben de bu durumdayım.2-3 öğrencim cevap veriyor günaydın nasılsınız soruma falan. Küçük yaşlar daha çok cevap veriyor mesela. Geçen bir öğretmenin tweetini okudum: 8.30da derse başlamış ilk 8 dakika mikrofonu kapalı ders anlatmış fark etmediği için ve kimse bir şey dememiş
Ergen kokusuönce komik emojisi attım
sonra üzgünüm mü atsaydım dedim
traji komik bir haldeyiz
oğlum ortaokulda onlar bayağı alıştı hatta sınıfta gibi kendi aralarında dahi konuşuyorlar
birisi derste elinde bir şeyi sallıyormuş birden ah deyip gözünü tutmuş
bir diğeri "ne oldu kanka o elinde salladığını gözüne mi vurdun" demiş
bir başkası" aman o hep mızıldıyor" demiş
sınıf ortamını yaşatıyorlar
hatta odası da dersten sonra hani o ağır sınıf kokusu vardır ya aynen öyle kokuyor
Kamera açık olsa belki daha iyi olur. Oğlunuzun sınıfındakiler açıyormuş. Bizde isteyen öğrenci açabilir dendi kimse de açmıyor. Neyse ki derse katılan her sınıfta bir 4-5 öğrencim var en azından yoksa monolog şeklinde gidecek hep dersler:)) Aynen trajikomik ama çocuklar da bunaldı uzaktan derslerden onlar da haklı bir yerde.önce komik emojisi attım
sonra üzgünüm mü atsaydım dedim
traji komik bir haldeyiz
oğlum ortaokulda onlar bayağı alıştı hatta sınıfta gibi kendi aralarında dahi konuşuyorlar
birisi derste elinde bir şeyi sallıyormuş birden ah deyip gözünü tutmuş
bir diğeri "ne oldu kanka o elinde salladığını gözüne mi vurdun" demiş
bir başkası" aman o hep mızıldıyor" demiş
sınıf ortamını yaşatıyorlar
hatta odası da dersten sonra hani o ağır sınıf kokusu vardır ya aynen öyle kokuyor
Ergen kokusu
Kamera açık olsa belki daha iyi olur. Oğlunuzun sınıfındakiler açıyormuş. Bizde isteyen öğrenci açabilir dendi kimse de açmıyor. Neyse ki derse katılan her sınıfta bir 4-5 öğrencim var en azından yoksa monolog şeklinde gidecek hep dersler:)) Aynen trajikomik ama çocuklar da bunaldı uzaktan derslerden onlar da haklı bir yerde.
Şair burda ne demek istemiş allah için
Muhtelif kk da konu okudukça yakında sümerlerin çivi yazısını da çözeriz bekle senBence o Türk Edebiyatı dersine girsin.
Belki Türkçesi gelişir.
Bende hatalı yazarım dil bilgisi olarak ama bu nedir yahu?
Görünüş Türkçe ama anlam olarak Çince gibi. Anlamadım. Tercüman lazım
Muhtelif kk da konu okudukça yakında sümerlerin çivi yazısını da çözeriz bekle sen
Kitap okuyorsan yozlaşma baki konular hep göze batar.Mümkün. Ben eskiden hiç sesli harf olmayan, noktalama bile olmayan karmaşık konuları şak diye çözerdim. Köreldim demek ki. Kendimi daha çok KK konusu okuyarak geliştirmeliyim
Ahaha ben de bu durumdayım.2-3 öğrencim cevap veriyor günaydın nasılsınız soruma falan. Küçük yaşlar daha çok cevap veriyor mesela. Geçen bir öğretmenin tweetini okudum: 8.30da derse başlamış ilk 8 dakika mikrofonu kapalı ders anlatmış fark etmediği için ve kimse bir şey dememiş