• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzaklarda universite okuyan evlat

darkmore darkmore bu tepki bana garip geldi,
genelde anne babaya cok bagli kisilerde oluyor bu,
veya anne baba cocugun her seyini yapiyor, cocuk yanliz kalinca hayati beceremiyor, ne bileyim mesela hic kendi kendine alisveris yapmamais birisi birden tek basina kalip gidip su ihtiyacim var alayim diyemiyor. Bu sebeple de donmek istiyor rahat alanina.

Bu kizimizin anasi babasi yokmus, hayati bursada da kendisi cekip cevirmiyor muydu?
bu duygular bana bu sebeple normal gelmedi, travmatik bir sey yasamis olabilir mi hatayda?
Hic bir sey de olmamis,hersey yolunda gitmis,kayit olmus pazartesi gunu,yurda yerlesmis, simdilik misafir kontenjaninda malum,sonradan netlesecekmis. Bana da cok garip geldi,hic beklemiyordum.

Senin yaninda mı dark? Yoksa senden de uzakta mı?
Yanında değilse gitsen yanına (tabi olabilitesi varmı bilemedim seninde küçük çocuğun var)bunun geçici bir süreç oldugundan dem vursan,sayılı gün geçer mantığından yola çıkarak. Şimdi vazgeçerse ileride çok pişman olacağını anlatsan. Okulu bitince kendi ayakları üzerinde durabileceğinden,kendi parasını kazanabileceğinden bahsetsen. Zamanla alışabileceğini düşünüyorum henüz çok erken. Kafa dengi bir iki arkadas bulunca keyif almaya başlayacaktır okul ortamından. Tabi kızının durumu biraz daha hassas işe yarar mı emin olamadım.
Yok canim bana 13 saat mesafede bir yerde. O taraflara hayatinda ilk kez gidiyor. Bugun 5.gunuydu. Yarin alisverisini yapacakmis hadi bakalim heyecanla bekliyorum maceralarini dedim ;)

Merbaba
Universite okudugum yillarim geldi aklima bende evinden baska yerde kalmis biri degildim ailesinden uzakta kalmis biri degildim ilk uniye gittiğimde kendimi cok farklı hissetmiştim.
Çevreye yabancısınız , ne nerede bilmiyorsunuz, kimseyi tanimiyorsunuz, yakin hissettiğiniz kimse yok, kendinizi sokaga bırakılmış kimsesiz çaresiz bir kedi yavrusu gibi hissetmiştim...
Ve ilk bir ay hergece yorganin altında hüngür hüngür ağladım ben ailemi özledim burayı sevmiyorum diye...
Ama daha sonra arkadas edindikçe ve git gide paylasimlar arttıkça alıştım...
Yani demek istediğim bu ilk zamanlar herkes icin cok zordur ama geçici bir süreç...
Kendini kapatmasin arkadaslik iliskilerini gelistirsin bak sonrasinda arkadaslarindan ayrilirkende zorlanacak...
Ama birakip gelirse pismanlik diz boyu bende soylemesi

Bence sizde ona bubsurecin gecici oldugunu arkadas buldukca iyice aliscagini ama bunun icin zamana ihtiyaci oldugunu soyleyin bu yıl disini sıkıp ders calismasi gerektiginide söyleyin bir yılın sonunda eger yine alisamadigini soyluyorsa kendi bulunduğunuz sehirdeki uniye gecis icin ortalamasini yuksek tutmasini o zaman eger isterse gecis yapabilecegini söyleyin rahatin...
Merhaba cok tesekkur ederim
Hikayenizi bire bir not aldim ve anlatacagim kendisine. Aslinda sadece biraz zamana ihtiyaci var o kadar. Umarim fark eder

Ablacim bnde universiteyi kazandigimda ailem beni yurda birakinca cok aglamislardi. Ama ben hic aglamadim cunku okumaya geldigmn bilincindeydim direk kendimi alistrmaya bakmistm.tabi onun onunde ablasi abisi yok onlardn gorseydi dha alisik olurdu. Arkads edincr ve cevreyi o sehri tanimaya baslayinca daha cok sevecektir. Biraz zaman gecsin
Sizde tam tersi olmus aile aglamis ;) evet ben de ihtiyaci olan tek seyin zaman oldugunu dusunuyorum

İte ite okuyacak. Kız cocugu o. Sureklı telkın verın oyuncak mı canım bu herkes gitti biyerlere okumaya bitince donecem umuduyla. Acaba onu orda rahatsız eden bıtakım olaylar mı oldu kendımden bılıyorum bende donmek istemiştim cunku bıseylerden dolayı
Hic bir sey de olmamis,kayit oldu her sey yolundaydi. Kesinlikle okumaktan baska kurtulusu yok.

Sadece ilk sayfaları okudum ama hem Hatay’da üniversite okuyup hem bu işkenceyi çekmeye değer mi?
Hangi bölüm sorsam?

Belki de geri dönse, yaşadıkları ona ders olsa, onu motive etse, daha çok çalışıp Bursa’da bir yer kazansa. Hem mutlu okur hem kaybettiği sadece 1 senesi olmuş olur.
Ya keske kazansaydi Bursada da gitseydi. Ben bir yil daha beklerse yasayabileceklerini ona anlatmistim. Maalesef evinde yasamaya devam edecekti,dersane yok,para yok,nineyle dedenin bakimiyla ilgilenmek zorundaydi,tarlaya gidip calismak zorundaydi. Yani ailesi ona calismak icin zaman birakmiyordu hem maddi hem manevi olarak. Bir yil daha bu rezilligi cekmek istemedi acikcasi. Endustri muhendisligi tercih ettik,ona ne is yapabilecegini anlattim,Bursada is bulabilecegi umuduyla o bolumu sectik. Bolum guzel aslinda da keske bu kadar uzaga kalmasaydik, napalim mecburiyetler

Ayy o zaman dursun hayatını garanti altına alsın.Ben ne derdim kızıma bir prova yapayım
"Bak kızım,kendine zaman ver,alışacaksın korkma.Başta herkeste öyle olur.Fakat kendine yetecek,ayaklarının üzerinde duracak bir eğitimin olmalı.
Anne baba bile bir yere kadar.
Hem Mehmet Akif ne demiş
'kim kazanamazsa dünyada bir ekmek parası,dostunun yüz karası,düşmanının maskarası'
Sen X teyzenin sümüklü kızından daha mı başarısızsın,bak nelere dayandı,mesleğini eline aldı:KK70:
Hadi bir kahve yap kendine,bir de müzik aç,ya da ekoseli battaniyene sarılıp uyu biraz,kendini daha iyi hissedeceksin.Hem hayatının aşkıyla belki de orada karşılaşırsın,belli mi olur:-)"
Ayy ne kafa ütüleyen anne olacakmışıım,gidip biraz törpüleyeyim kendimi:süslü::KK70:
Provayi tuttum yosuncagzim,cok tesekkur ederim
Aynen anlatacagim
Muhendis koca bulursun kiiiiiz diye de azcik banallessem mi bilemedim ;)

Dark,dedesinin ninesinn kulakları duymaz demişsin,onları yalnız bıraktım diye vicdan yapıyor olabilir mi?
Onlarında belki kızdan başka kimsesi yok,o açıdan mı konuşup rahatlatsan?
Dedeyle nineyi artik bakimevine yerlestirecegiz,orada daha rahat edecekler,saglik kontrolleri yapilacak,bir isadami ile gorustuk,tum masraflari karsilanacak,gecen hafta belli oldu hatta. O yonden ici rahatlamis.

okuduklarımın arasında en aklıma yatan yorum yatay geçiş için sıkı çalışıp bulunduğu şehire geri gelirsin vs demek snra ya gelir ya da bu süre için bi amacı varken var gücüyle asılır bi de bakmış oraya alışmış gelmiyor filan
:KK200:Cok tesekkur ederim,bu alternatifleri de soyleyecegim tekrar

Duyarliliginiz cok hosuma gitti onceliklikle .bir cocugu ailesinden baska umursayan ,onemseyen ablalarin olmasi guzel.
Uzakta okumak daha iyi .kendi ayaklari uzerinde durmayi ,insanlarla bas etmeyi ogrenecek obur turlu hep aile yaninda hicnirsey ogrenemiyor insan.Ben aileme yakin olayim diye yakin bir uni .yazdim ge pisman oldum .ama simdi yalniz yasiyorum cok sukur.uzakta okuyan insanlar her zaman bir adim ondedir bana gore
Cok tesekkur ederim
Kesinlikle ozguvenin gelismesi icin uzaklarda olmak, kendi ayaklari uzerinde durmak iyidir.

Bende ağlıyordum üni için değil atandığım yere alışamamıştım kaç sene sonra atanmışım gittiğim yeri bırakacağım diyordum babam dedi ki ağlarsan orda ağla buraya gelince benim başımda ağlayacaksın. Ağlaya ağlaya alış dedi bana sonuç 3 Yıl sonra alıştım sonrada evlendim zaten iyiki dönmemişim geri :)
Ne guzel demis babaniz. Ben de soyledim,sevmedigin yere geri donecegine bulundugun yeri sevmeye calis diye

Kadınlar kulübündeki konuları oku ona :) çok ciddiyim. Hayatını kurtarma, ayaklarının üstünde durma şansını yok sayarsan bu ablaların gibi "kocam beş kadınla aldattı arada kafamı kırıyor ama seviyorum. Başımda erkek olsun" dersin diye belirt.
Ay o muhabbetleri zaten hic anlamiyor,bana sorup duruyor “yas buyuyunce mi kocalardan ayrilamiyor bu kadinlar”
Hayir diyorum,kendilerine olan guven sifirlaninca ablacim diyorum. Kurdugumuz hayalleri hatirlatiyorum. İnsallah yarin daha iyi olur.

bende öyleydim. ilk yıl çok zorlandım. arkadaş edinip ortama alıştıkça artık memleketime gitmek istememiştim. çok pişman olur bırakırsa. bu bir alışma süreci. tek çözümü zaman. zamanla çözülecektir
Cok tesekkur ederim,el birligiyle icimi rahatlattiniz

Haklisiniz ev tutmak hem de bir kac ayligina.. git gel yapmak.. maddiyat zaten bi kulfet , ama 3yasindaki oglunuzla beraber cok zor bunlar..
O halde o alisana kadar gidilip gelinecek. Ev tutamazsiniz belki ama ne bileyim 2gun kalmalik da ucuz bi pansiyon vs bulunur heralde? Ilk haftalar bi siz gidin bi o gelsin. Hem siz giderseniz yanina,oralari size gezdirmek tanitmak icin de daha bi motive olmus sekilde gezebilir. Heyecan duyar annem gelecek de burayi da gezdiricem ona diye mesela. Annem gelince surda mi yemek yeriz yoksa buraya mi gideriz diye heyecanlanicak. Motive etmis olursunuz..
Hic degilse 2ay gidis gelis yapin bari madem :/
Evet,hafta basinda bir gidip gorunecegim. Bir otelde yer buldum. Haftaya da kendisi gelir,zaten yurt ciktigi zaman buradan esya goturmesi gerekecek,o da bahanesi olur. O zamana kadar alisir diye umuyorum ben de

Mühendislik okuyorsa bölümü ile ilgili kurslara gitsin, dil öğrensin, staj yeri bulsun boş vakti kalmazsa yalnız kalıp düşünmeye de vakti kalmaz.
Ben 18 yaşında yurt dışına mühendislik okumaya gitmiştim, havaalanına indiğimde hiç bilmediğim bir yerde tek başımaydım ama 5 yıl su gibi geçti :)
Ah ah zaman cok cabuk geciyor,ama 18indeyken degil maalesef. Kendimi hatirliyorum da,hic zorluk cekmeden okudum. Keske herkesin elinde bu sans olsaydi

Ya keske kazansaydi Bursada da gitseydi. Ben bir yil daha beklerse yasayabileceklerini ona anlatmistim. Maalesef evinde yasamaya devam edecekti,dersane yok,para yok,nineyle dedenin bakimiyla ilgilenmek zorundaydi,tarlaya gidip calismak zorundaydi. Yani ailesi ona calismak icin zaman birakmiyordu hem maddi hem manevi olarak. Bir yil daha bu rezilligi cekmek istemedi acikcasi. Endustri muhendisligi tercih ettik,ona ne is yapabilecegini anlattim,Bursada is bulabilecegi umuduyla o bolumu sectik. Bolum guzel aslinda da keske bu kadar uzaga kalmasaydik, napalim mecburiyetler
Vallahi Bursa için mis gibi meslek,dayansın dayansın,sonu rahatlık inşallah
Dedeyle nineyi artik bakimevine yerlestirecegiz,orada daha rahat edecekler,saglik kontrolleri yapilacak,bir isadami ile gorustuk,tum masraflari karsilanacak,gecen hafta belli oldu hatta. O yonden ici rahatlamis.
Bu çok güzel bir haber,benim bile içim rahatladı,Allah razı olsun yardımcı olanlardan

Oklava veya terlikle kovalamak da iyi fikir aslinda:deli: beni bu silahlari kullanmaya mecbur birakma diye arayacagim birazdan :KK49:
Bence bazen nötr kal dark,kendi düşünsün çözüm bulsun biraz da,ben çocuklara bazen bunu,yapıyorum,her çözümü sundukça bahanelerin arkası gelmiyor çünki;)

Back