Uzak şehirden biri ile evlenmek fikirlerinize ihtiyacım var

Ogretmenhnm13

Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2022
35
18
22
Herkese merhaba. Uzun zamandır üzerinde düşündüğüm ve benim zihnimi aşırı meşgul eden bir sorunum hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Erkek arkadaşımla aynı okulda tanışıp sevgili olduk çok iyi anlaşıyoruz nasipse ikimiz de öğretmen olacağız az bir zamanımız kaldı. Sorun şu ki ben Trakyalıyım erkek arkadaşım ise Akdeniz'de aramızda ortalama 14 saat mesafe var. Benim için sorun değilken ailem için özellikle annem ve ablalarım için bu kadar uzak olması büyük sorun yaratıyor. Nasıl tanışıp anlaşacağız kültürümüz uyuşacak mı iyi insanlar mı neden buralardan birini istemiyorsun diye bir sürü şeyler söyleyip moralimi bozuyorlar haliyle benim de hevesim kırılıyor gerçekten bu kadar zor bir şey mi uzak şehirden biriyle evlenmek? Ablalarımın da aynı şehirden evli olup annemin yanında olmaları da bu durumu etkilediği için benim de uzaklaşmamı istemiyorlar. Bulunduğum şehirde de tanışmak isteyen kişiler olunca haliyle annem neden bu kadar ısrarcısın diye sorguluyor. Bayramda düğünlerde zor gelecekmişim istediğim zaman onları göremeyecekmişim ablaların burda herkes burdayken sen nasıl o kadar uzağa gideceksin diye düşünüyor bir yandan da hak veriyorum sanırım en küçük çocuk olmamın da verdiği bir hassaslık var annemde hala büyüdüğümü içten içe kabul edemiyor. Sen o kadar uzağa gidersen ben nasıl yanına gelirim diye düşünüp duruyor. Ama şöyle bir şey de var erkek arkadaşım ailesine aşırı bağlı biri değil illa ki memleketimde yaşamak istiyorum demiyor istemiyor hatta bu kadar çok istiyorsan sizin oraya yakın bir yerde de çalışabiliriz demişti. Bu durum o kadar çok içimde sorun oluyor ki artık yanlış bişey mi yapıyorum gerçekten mutlu olamayacak mıyız uyuşamayacak mıyız diye kendime sorup duruyorum haliyle erkek arkadaşım da bunu yavaş yavaş hissetmeye başladı. Sizlerin arasından benim gibi durumda olan var mı gerçekten çok mu zor böyle uzak şehirden biriyle evlenmek ya da pişman mısınız keşkeleriniz var mı fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Annenize hem hak verdim hem de hak vermedim😅
Farklı şeylerde evlenen ve çok mutlu olan çok fazla kişi var hatta tanıdığım bile var. Kız ikide bir annesin yanına geliyor annesi kızın yanına gidiyor öyle çok zor bir şey değil aynı ülke içinde yaşıyoruz sonuçta.

Ama ailenin yanından ayrılırken yaparım ederim deyip sonra yapamayan kişilerde var. Bu kararı iyice düşünmen gerekiyor. Sen hangisisin ?

İkimizde öğretmen olucaz demişsiniz o yüzden Doğu ya gitme ihtimalinizde var. Ben de evlenip uzağa gittim eşimin görevi sebebiyle 20 saatlik araçla mesafe, önce burukluk oluyor ve korktular olaylar oluyor diye ama benim orada huzurlu olduğumu bildiklerinde geçti yani bence sizin mutluluğunuz öncelik olmalı aileniz içinde. Gel git zor oluyor haliyle ama dediğim gibi HUZUR en önemlisi

Cok sacma bir dusunce. Esinin ailesiyle tanisacaklar, ama anlasmak veya kulturlerine alışmak zorunda degiller. Ne alaka? Muhtemelen pek gorusmeyecekler bile. Onlari ne ilgiendiriyor ki? Hem sen o kadar uzakta yasayacagin anlamina gelmiyor ki. Esinin memleketinde yasamayacaksiniz sonucta. Evlenmesen bile atanip baska sehre gudecektin, ne farki var. Esinin memleketinde yasamamalisin, buna ailenin yerinde olsam ben de karsi cjkarim. Bu konuda sevgilinin tutumundan emin olmalisin. Hayatinin hatasi olur benden söylemesi. Ben de baska sehirden biri ile evliyim. Ustelik ailem asiri tutucu, katiyyen gorucu usulunden baska turlusu olmaz kafasinda insanlar olmasina ragmen. Internetten tanistim. Hicbir sorun da olmadi. Iki aileden de uzakta yasiyoruz. Bu yasadigimiz ikinci sehir, iki oturdugumuz yer de benim aileme daha yakindi. Benim aileme 3 gidiyorsak esimin ailesine 1 gidiyorduk. Cok ideal oldubu benim icin. Kendi secimimiz dahilinde bi durum degildi ama bence boylesi cok daha iyi. Aklinda bulunsun. Bence iki ailwden de uzak olmak en guzeli. Ama kendi ailene daha yakin olman daha iyi. Dogumu var, lohusaligi var vs.

ogretmenler istedikleri yerde calisabiliyor mu hemen? once atanip zorunlu gorev falan yapmiyorlar mi yani? bence ikinizin de isi gucu belli olana kadar bunlara kafa yormayin. ikinizin de isine, sartlarina bagli olarak sehir secersiniz.
Özelde çalışacaklarsa istedikleri yerde yaşayıp çalışırlar. Devlete atanacaklarsa puanları dahilinde seçmeleri gerekir. Zorunlu görev çok da zorunlu değil ama ilk atamada açılan yerler genelde doğu illeri oluyor. Kesinlikle atanacaklarsa bunlar belli olduktan, hatta farklı şehirlere atanıyorlarsa tayin hakkı geldikten sonra (genellikle eş durumu tayini 3 yıl dolunca geliyor) evlilik düşünmeleri en doğrusu.

Biz de erkek arkadaşımla üniversitede tanıştık, önce o mezun olup atandı sonra ben. İkimiz de devlette öğretmeniz. Ben onun yakınındaki yerleri yazdım, 2.5 saat mesafedeyim. O yüzden ben 3 yılı doldurup (1 yılı geçti bile) eş durumundan tayin hakkı alana kadar bekliyoruz, nişanlanmadık bile. Ben eğer atama durumları varsa ciddi adım için bunların çözülmesinden yanayım, kendim de öyle yaptım, dışarıdan söylemesi kolay denebilecek bir durumda değilim o yüzden.

Ogretmenim atandigimdan beri ailemden uzaktayim bu elimizde degil ki sizde muhtemelen uzak yere atancaksiniz...sonra uzaktanda bi esim oldu veee suan ikimizinde memleketine uzak bi yerde gul gibi yasiyoruz evet insan bazen ariyor ihtiyaci oluyor o ayri ama biz cok mutluyuz cok sukur gercekten evlenecegim adam bu diyorsaniz mesafe sorun olmaz

Sanki öğretmen oldun,ataman yapıldı..
Şimdi de bunları dert ediyorsun.
Yavrum,ayni yere atanacaginiz belli mi ?
Evlenseniz bile senin veya onun eş durumundan gelmesi zaman alabilir.
Ayrıca ikinizden biri kpss'yi kazanamayabilir.Belki ikiniz birden kazanamayabilirsiniz.
Her şey hazırmış gibi konuşuyorsun da ; senin durumunun bir netligi yok şu an..
Yani boşuna düşünüyorsun.Haydi boşuna demiyeyim de erken diyeyim.

Abim 10 yıldır evli eşinin memleketi ile bizim memleket arası 9 saat kadar . eşinin ailesini sadece düğünde gördüm, ailem de toplasan 10 kere görmüştür . Karı koca öğretmen ortada bir şehirde yaşıyorlar . Hiç bir sıkıntı yaşanmadı . 11 yıldır öğretmenim hala istediğim şehre gidemedim . Sizin atanacağınız bile belli değilken nasıl şehri seçeceksiniz çok merak ettim

Annenize hem hak verdim hem de hak vermedim😅
Farklı şeylerde evlenen ve çok mutlu olan çok fazla kişi var hatta tanıdığım bile var. Kız ikide bir annesin yanına geliyor annesi kızın yanına gidiyor öyle çok zor bir şey değil aynı ülke içinde yaşıyoruz sonuçta.

Ama ailenin yanından ayrılırken yaparım ederim deyip sonra yapamayan kişilerde var. Bu kararı iyice düşünmen gerekiyor. Sen hangisisin ?
Başta benim için sorun yoktu zaten kendi şehrimde de yaşamak gibi bir niyetim çok olmadı ama işte bu kadar fikir ortaya çıkınca benim de kafam karışmaya başladı haklısınız benim de çevremde çok mutlu olanlar var ☺️

Daha bugün görüştüğüm arkadaşım evlenip kıta aşacak..onun ailesi bile sorun etmiyor , şimdiden geliş gidiş bileti almışlar ileri tarihli, "gelir iki hafta kalırız, çocuk olunca bir daha geliriz,yazları siz gelirsiniz" diye hayaller kuruyor. Çok da kasmaya gerek yok bence.
Aynı memleketli adamın şeyi güzel, tatiller bayramlar bölünmüyor. Onun dışında bir artısı var mı?öğretmensiniz var senede üç ay tatil. Ara ara ailenizin yanına birkaç haftalığına gelirsiniz çok ailenize düşünseniz. Normal insanlar yılda 14 gün tatilde es ailesini mi gitsin, kendi ailesine mi gitsin, ayağını denize mi soksun, eksik işlerini mi halletsin, kültür gezisi mi yapsın bölünüyor. Böyle şeyler onlar için problem

İkimizde öğretmen olucaz demişsiniz o yüzden Doğu ya gitme ihtimalinizde var. Ben de evlenip uzağa gittim eşimin görevi sebebiyle 20 saatlik araçla mesafe, önce burukluk oluyor ve korktular olaylar oluyor diye ama benim orada huzurlu olduğumu bildiklerinde geçti yani bence sizin mutluluğunuz öncelik olmalı aileniz içinde. Gel git zor oluyor haliyle ama dediğim gibi HUZUR en önemlisi
Haklısınız huzur en önemlisi ☺️

Nasıl tanışıp anlaşacağız kültürümüz uyuşacak mı iyi insanlar mı neden buralardan birini istemiyorsun diy

Ailemle farkli ulkelerdeyiz. Oluru olmazi kişilere gore degisir. Bana gore benim ailem eşimin ailesiyle uyuşup goruşmek zorunda değil ki zaten kulturumuz uyuşmuyor da, devamli goruşseler anlaşamazlar, goruşmuyorlar. Evlenirken herkes bir araya geldi elbette ustune düşen şekilde gorusuldu, ayni ortamda bulunuldu ama ondan sonrasi yok yani. 🙄

Ama işte bu durumun içindeki kişilere gore senaryo baya degiskenlik gosterebilir.

Cok sacma bir dusunce. Esinin ailesiyle tanisacaklar, ama anlasmak veya kulturlerine alışmak zorunda degiller. Ne alaka? Muhtemelen pek gorusmeyecekler bile. Onlari ne ilgiendiriyor ki? Hem sen o kadar uzakta yasayacagin anlamina gelmiyor ki. Esinin memleketinde yasamayacaksiniz sonucta. Evlenmesen bile atanip baska sehre gudecektin, ne farki var. Esinin memleketinde yasamamalisin, buna ailenin yerinde olsam ben de karsi cjkarim. Bu konuda sevgilinin tutumundan emin olmalisin. Hayatinin hatasi olur benden söylemesi. Ben de baska sehirden biri ile evliyim. Ustelik ailem asiri tutucu, katiyyen gorucu usulunden baska turlusu olmaz kafasinda insanlar olmasina ragmen. Internetten tanistim. Hicbir sorun da olmadi. Iki aileden de uzakta yasiyoruz. Bu yasadigimiz ikinci sehir, iki oturdugumuz yer de benim aileme daha yakindi. Benim aileme 3 gidiyorsak esimin ailesine 1 gidiyorduk. Cok ideal oldubu benim icin. Kendi secimimiz dahilinde bi durum degildi ama bence boylesi cok daha iyi. Aklinda bulunsun. Bence iki ailwden de uzak olmak en guzeli. Ama kendi ailene daha yakin olman daha iyi. Dogumu var, lohusaligi var vs.
Ben de bundan bahsediyorum aslında atandığımda illa ki uzağa gideceğim zaten benim memleketime tayin istemem zaten 10 yılımı alacak. Ve dediğiniz gibi iki taraftan da uzak olmak en iyisi sadece ailemin düşüncesini daha değiştiremiyorum maalesef biraz fazla düşünüyorlar ☺️

X