Kız İsteme uzak memleketlerden sevdiceği olanlar... isteme söz nasıl yaptınız veya da yapcksnz?

pureblue

Kavanoz dipli dünya...!
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
1.392
32
683
kızlar merhabalar... nasipse şubat tatilinde sevgilim ailesiyle gelecek sebebi ziyaret malum yaklaşık 12 saatlik uzaklıktan gelecekler... nasıl olup bitecek? nerde kalmaları uygun düşer.. hemen isteyince yüzük de takılıyo mu tecrübelerinizi paylaşır mısını... ben çok heyecamnlanıyorum hem de stresleniyorum yaa....

ahanda bende ayni dertten muzdaribim.....

ben almanyadayim askim ve ailesi istanbulda

biz gidecegiz tanisma olacak iki gün sonra isteme

bir hafta sonrada nisan (tabi bunlar bizim planimiz oglan evinde birsey yok kiz evi dambul düdük)

askimada söylicemm hani o biz size uyariz diyor ama benim planladigim gibi olmali stres bendede var:97:

kızlar merhabaaa.... benm ailem tokatta.. erkek arkadaşımın istanbulda.. sömestr tatilinde gelecekler inş. ikimizin de tatili o zamana denk geldiği için.. ayrı bi nişan istemiyorum isteme olduunda yüzük takılırken nişan gibi olsun aradan çıkmış olsun istiyorum ama ailem nası isteyecek bilmiyorum.. annem de diyo ki gelsinler bi tanışalım sonra nişan olsun falan.. bu formalitelerin çok uzaması da bana gereksiz geliyo. kışın ortasında gelecekler zaten bi daha bi daha ne gerek var ki
onlar geldiğinde bizde kalmaları uygun olur mu ayyy düşündükçe heyecan yapıyorum valla sizler nası düşünüyosunuz kızlar???

Bizimkilerde 4-5 saatlik yerden gelmişlerdi canım. İlk tanışmaya geldiklerinde günü birlik gelip gittiler. Sonrasında geldiklerinde hem kız istendi, çarşıya felan çıkıldı. O gece bizde kaldılar, ertesi günde yüzüklerimiz takıldı. Sizde böyle yapabilirsiniz Eğerki ailen sizde kalmasını sorun etmiyorsa, kalmalarında bir mahsuru yok bence, sorun ederlerse şayet, misafirhane de felan ağırlayabilirsiniz

biz 5 yıldır birlikteydik bigün gelip sevgilim babamla tanıştı 1 hafta içinde de ailesi geldi ortalama 13 saat yoldan babam hiç bekletmeden verdi zaten gidin bi araştıralım demeye gerek duymadı sonuçta yıllardır beraberdik dahası babam bana çok güvenir. benim nişanlımın bizim oturduğumuz yerde bekar evi olduğu için orda kaldılar 3 gece o arada da nişanı yaptık zaten annem hazırlanmıştı. zaten uzun zamandır annem hazırlanmıştı. ama öyle gelin damat bohçası yapmadık sadece ailelere bohça yapıldı. bizimkiler düğüne yapılacak kısmetse.

canım nişanlın senin memleketinde yaşıyodu anladığım kadarıyla.. bu da bi kolaylık ve güzellik olmş sizin için... biz farklı şehrlerde çalşyrz şu an tatillermz de kısıtlı denk geliyo.. aslında biliyorum herşey bi şekilde yoluna girer olması gerektiği gibi olur ama ben yine de heyecan yapıyorum işte nasıl olur biter merak ediyorum benm gönlümden geçen de gelip istemeleri ertesi gün de söz nişan arası bişey yapmak... inş. böyle olur o kadar uzaklıktan gidip gelmelerine de gerek kalmaz. teşkr ediyorum paylaşımın için

benim durumum daha kötü ailesiyle önceden tanışmam gerek istanbula gitmeliyim ama annemde seni tanımak, görmek isteyen gelsin evinde görsün diyo erkek arkadaşımda olmaz diyo iki arada bi derede kaldım iki tarafıda razı ederek nasıl becereceğim, nasıl çıkacağım işin içinden bilmiyorum

canım kız ailesi bu tarz bi durumu pek istemiyo.. benim annem de gelirler burda tanışırsınız diyo.. erkek arkadaşım bize, ben onun alesine gideriz diyoduk tanışmak için ama ailem istemedi bunu.. ailesiyle birlikte gelirler hep birlikte tanışırız dediler.. ailelerin gönüllerini hoş tutmak gerkeiyo bizim planladığımız gibi gitmeyebiliyo işler.. sen de sıkma canını erkek arkadaşına anlat durumu. onlar geliversinler nolcak. kızz evi naz evidir

Ayy benim sevilim de baska sehirde.. Bursadalar biz Kayseri.. Bakalım nasıl olacak :)

anlatmaya çalışıyorum ama o ananı razı ederiz diyo annemde hayatta olmaz diyo ne yapacağımı şaşırdım

merhaba canim bende almanyada yasiyorum nisanlim istanbulda. zamaninda bende cok stres yapmistim hatta yine burada konu acmistim.
kimse kimseyi tanimiyordu. istanbulda da bizim tanidiklarimiz yoktu. kalktik 1 hafta kadar onlarda kaldik. sanki yillardir ahbaplarmis gibilerdi. sonra bigun ciktik yüzükleri aldik. aksam da yüzükler takildi. sonra yemege gidildi. bu kadardi isteme falan olmadi kahve falan da olmadi :) yirttim yani hahaha

canım biz de aynı durumdayız...
10 saat uzaklıktayız malesef..
ama şöyle düşündük biz.. bizim büyük ihtimalle isteme ve söz aynı gün olacak.. ben aslında ayrı günlerde olsun demiştim ama durum böyle olunca karşı çıkmadım..
zaten ben onun tüm ailesliyle tanıştm...erkek arkadaşım da benim...babam da biliyo artık ama yüzyüze tanışmadılar...
yani iki aile olarak tanıyoruz hemen hemen birbirimizzi...
adet vs. olarak da yakınız...
o bakımdan isteme söz aynı gün olacak...
nişan zamanı da nişan olayı kız tarafında görüşüleceği için onlar gelecek yine ve geldiklerinde bizim misafirimiz olacaklar...
gerekli olan alışveriş buradan diğerleri de onlarım memleketten yapılır sanırım..
zaten biz evlenince burada yani ist. da oturacağız.. o bakımdan çoğunlukla onlar gleip gitmek zorunda kalacaklar :))))

Son düzenleme:

anneler aynı düşünüyo canım, benim annemde öyle ilkönce gelsinler bir tanışalım ondan sonra söz nişan yaparız hemen bir kere gelmeyle kız verilmez sonrada laf ederler hemen verdiler diye diyo oysaki ne alaka yani git gel git gel yazık günah ama gel görki bunu anneme anlatmak çok zorr

burası tam benlikmiş yavkısmetse benimde martta kızlar sözüm nedir ne değildir nasıl olur:)yardımlaşalım kaynaşalım

benimkide dediğin gibi olucakkaynananım hoşuna gidermi bilmiyorum:44::44::44:

kızlar selamlaaar... ben ailemi ikna ettim :))) söz isteme nişan hepsini bi geldklernde yapıcaz kısmetse... ne giycem ne yapıcam düşünüyorum öyle... bi de kalacakları için heyecan iki katı.. eylülün son haftasına karar verdik. sevglm askerden gelir gelmez...

bende aynı derstten muzdaribim. aslında isteme temmuzda olacaktı ama nedensen ertelendi. şimdide bayramdan sonra dusunuluyor. son dakıka haber verecekler galıba suan bile kesin konusulmadı. ya nasıl yetişir bu hazırlıklar dusunen yok. geldiklerinde babam verdikten sonra nişan nasıl olacak git gel olması deniyor. ki benim aklım fikrim kıyafatlerimde daha hic bir hazırlık yok of of ne zor işlermiş ya

benim de tanışma isteme söz bi arada oldu. nişan da 6 ay sonra oldu. biz 20 saatlik mesafedeydik. uzak olunca sıkıntılı bu işler. Allh kolaylık versin. ben evliyim artık

bu meseleleri düşünmekten gözüme uyku girmiyor, benim de sevdiceğim başka memleketten. geceden sabaha binbir türlü şekilde yapıyorum bu meseleri kafamda, uyku haram tabi bu arada ben düşünüyorum da adamın salladığı yok bu meseleleri, ben bi sallıcam onu böyle giderse kendine gelemicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…