• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uyuyamıyorum

merhaba arkadaşlar benim sorunum birkaç gündür gece uyuyamamam ama bu sorunu daha önce de yaşadım geçti ama şuan hiç geçmeyecek gibi hissediyorum aklımda fikrimde hep uyku var tüm gün bu gece de uyuyamayacam diye düşünüyorum ne eve ne işime konsantre olamıyorum daha önce de yaşadığım için korkuyorum.kronik uykusuzluk yaşamaktan korkuyorum.bu durum ilk cocuk doğurduğumda çıktı.bebeğimi uyuyunca uykusuz kalmamak için kendimi zorla uyutmaya çalışıp strese giriyorum öyle öyle başladı uzun zamandır olmuyordu ama bu hafta başladı yine ve aşırı şekilde korkuyorum hiç uyuyamayacam diye.benimle aynı durumu yaşayan varsa lütfen yardım edin
Kronikleşmiş maalesef bende üniversite zamanlarımda yurtta kaldığımda aynı olayı yaşamıştım arkadaşımın gece telefonu çalardı veya alarmları susmazdi her sabah bende kendimi şartlamıştım o dönemler yine alarmı çalıcak ve yine ben uykumu alamıcam diye ve bunu sürekli zikrettikce cidden uyuyamıyordum bunun çözümü kesinle düşünmemek bu yüzden de ben asmr videoları var veya dinlendirici meditasyonlar felan onları dinliyordum hep ve şunu diyordum tamam uyuma uyumasanda bir şey olmaz düşünmemeye çalış bunu bu şekilde kendime telkinler vere vere atlattım şimdi uyuyorum çok rahat

Ben de bundan çok muzdarip olmuş ve çeşitli yollar denemiş biri olarak pasiflora şurup tavsiye ederim. Hem bitkisel yan etkisi yok. Öyle derin uyudum ki o şurup kullanırken. Ama pahalı. Bu yüzden çok kullanamadım. Antidepresana başladım ama yine derin uyuyamıyorum. Derin uyumak ve dinç uyanmak o kadar güzel ki. Bir de her bünyeye her şey iyi gelmiyor diye biliyorum kendin deneyerek bulman lazım.

Ben de bundan çok muzdarip olmuş ve çeşitli yollar denemiş biri olarak pasiflora şurup tavsiye ederim. Hem bitkisel yan etkisi yok. Öyle derin uyudum ki o şurup kullanırken. Ama pahalı. Bu yüzden çok kullanamadım. Antidepresana başladım ama yine derin uyuyamıyorum. Derin uyumak ve dinç uyanmak o kadar güzel ki. Bir de her bünyeye her şey iyi gelmiyor diye biliyorum kendin deneyerek bulman lazım.
hangi antidepresanı kullandınız acaba

Kronikleşmiş maalesef bende üniversite zamanlarımda yurtta kaldığımda aynı olayı yaşamıştım arkadaşımın gece telefonu çalardı veya alarmları susmazdi her sabah bende kendimi şartlamıştım o dönemler yine alarmı çalıcak ve yine ben uykumu alamıcam diye ve bunu sürekli zikrettikce cidden uyuyamıyordum bunun çözümü kesinle düşünmemek bu yüzden de ben asmr videoları var veya dinlendirici meditasyonlar felan onları dinliyordum hep ve şunu diyordum tamam uyuma uyumasanda bir şey olmaz düşünmemeye çalış bunu bu şekilde kendime telkinler vere vere atlattım şimdi uyuyorum çok rahat
peki ne kadar sürdü bu süreci ne kadar yaşadınız

merhaba arkadaşlar benim sorunum birkaç gündür gece uyuyamamam ama bu sorunu daha önce de yaşadım geçti ama şuan hiç geçmeyecek gibi hissediyorum aklımda fikrimde hep uyku var tüm gün bu gece de uyuyamayacam diye düşünüyorum ne eve ne işime konsantre olamıyorum daha önce de yaşadığım için korkuyorum.kronik uykusuzluk yaşamaktan korkuyorum.bu durum ilk cocuk doğurduğumda çıktı.bebeğimi uyuyunca uykusuz kalmamak için kendimi zorla uyutmaya çalışıp strese giriyorum öyle öyle başladı uzun zamandır olmuyordu ama bu hafta başladı yine ve aşırı şekilde korkuyorum hiç uyuyamayacam diye.benimle aynı durumu yaşayan varsa lütfen yardım edin
Bunu ben de yaşadım.cok çok sinir bozucu bi durum oğlum doğduğunda yaşadım. O uyurken hemen uyumalıyım modunda olunca uyuyamıyodum. Sanırım psikolojik zamanla geçti rahatladıkca

peki ne kadar sürdü bu süreci ne kadar yaşadınız
Benim uyuyamama nedenim ses yüzündendi çıt sesine uyanıyordum. Hani neden uyuyamadığınızı bulup ona çözüm aramanız lazım sizi uyutmayan ne ? Ben baya atlatamadım üniversite zamanlarımda en son aile evime gittiğimde atlatmıştım ortam değişikliği baya iyi gelmişti bana mesela sizde bunu yapabilirsiniz başka bir ortamda uyumaya çalışın birde sürekli neden uyuyamıyorum demeyi bıraktım ucunda ölüm mü var uyuyamazsam uyuyamam yani anlam yüklemeyerek atlattım hala kafama bir şeyleri takıp uyuyamadığım zamanlar olur ama yorgun kalkmam öyle önemli olan beynine gönderdiğin sinyaller bugünde uyuyamadım yarın yine yorgun kalkıcam dersen cidden uyuyamaz ve yorgun kalkarsın o yüzden çok takılma mesela bugünde ya uyuyamazsam diye düşünme güzel bir bitki çayı yap bak keyfine kronikleştirme daha bunu

Benim de boyle basladi ve su an en ufak hir seyde sinir krizi gecirecek raddedeyim.Yarim saat bile deliksiz uyuyamayan bir bebegim vardi seneler gecti hâlâ uyumaz 1'de yatırırım 6'dq dikilir Allah sabır versin gercekten ben uzun yasayacagimi dusunmuyorum
Bebeğiniz neden uyumuyormuş peki yıllardır devam eden sorunun sebebi neymiş acaba doktora gittiniz mi? Çok merak ettim

Bende de uykuya dalamama var yeni yeni cikti ondan önce cok güzel uyuyordum yastiga başimi koyar koymaz uyurdum şimdi hemen dalamiyorum ilacta kullanmak istemiyorum kücük kizim var gece kalkiyor duymam onu diye doktor melisa cayini ve papatya cayini önerdi şimdi onlari iciyorum iyiyim gibi ama sizinkisi benimkinden daha ileride sanirsam siz bir doktora gidin destek alin

Bebeğiniz neden uyumuyormuş peki yıllardır devam eden sorunun sebebi neymiş acaba doktora gittiniz mi? Çok merak ettim
Bebegim degil kocaman oldu ama hâlâ uyumuyor bir sebebi yok uyumayı sevmiyor ben de cinsim ama beni rahatsiz etmese de onun kiprtısina ben de uyanıyorum hos bir sey yapmasa da ben artik iyice uyumamaya alışmışım gecenin 3'unde kalkip oturuyorum sonra zaten ise gidiyorum

Yıllar önce üniversitedeylen yaşamıştım bı durumu...panik atak yaşamama sebep olmuştu gerçekten dibin dibinj görüp okul bırakmama bile sebep olmuştu.ilaclarla normal düzene döndüm.sonra aynı durumu tekrar çocuğun olunca yaşadım e haliyle ilaçta kullanamadim emzirdigim için...çok zor durumdu aklımı oynatacak gibi oldum insan intihari bile düşünüyor ama sonra kendiliğinden düzeldi.o gün bugündür ilaç kullanmadan uyuyorum.bazen stresli olduğumda uyuyamıyorum ya da gece uyanıp uykuya dalamiyorum.amaan napim diyorum

Yıllar önce üniversitedeylen yaşamıştım bı durumu...panik atak yaşamama sebep olmuştu gerçekten dibin dibinj görüp okul bırakmama bile sebep olmuştu.ilaclarla normal düzene döndüm.sonra aynı durumu tekrar çocuğun olunca yaşadım e haliyle ilaçta kullanamadim emzirdigim için...çok zor durumdu aklımı oynatacak gibi oldum insan intihari bile düşünüyor ama sonra kendiliğinden düzeldi.o gün bugündür ilaç kullanmadan uyuyorum.bazen stresli olduğumda uyuyamıyorum ya da gece uyanıp uykuya dalamiyorum.amaan napim diyorum
kendiliğinden düzeliyor yani bunu duyduğuma sevindim👍

Bende hayal kurmadan asla uyuyamam mesela saatlerce dönsem gene uyuyamam illa bir hayale yogunlascam onu deneyin bide

Ben bu sorunu çok çok daha beter bir boyutta yaşamıştım. Tırlatmama ramak kala d vitamini kullanmaya başladım. Gerçekten geçti. Önce saatler kısaldı sonrasında rahatça uyumaya başladım. Öncesinde devlete gitmiştim. Lustral verdi oda gündüz alacakmışmışım. Bu seferde uykum vardı ama cocuklardan ötürü uyuyamadığım için ağlıyordum. 😂 Uyku ilacıda vermişti oda uyutuyordu ama lustralı alıncada aşırı uyku basıyordu.

Bir gün değil, iki gün değil. Birkaç gün süren bir uyuyamama durumundan bahsediyorsunuz. Daha önce bu sorunu yaşadığınız için takıntı da yapmış olabilirsiniz ama bu durum normal değil. Bence bir doktora gidin, ciddi bir şey yoktur umarım.

Çeyrek uni..om sorunu çözer..zararsız reçetesiz bir ilaç.çeyrek yetmezse yarım...

bu durum bende de var. 5 yıl önce başladı. her doktora gittim en son nörolojiye gittim. ekg filan çekti. uykusuz kalmaktan uyku düzenin bozulmuş dedi. zaman zaman iyi uyusam da her gece aynı saatlerde uyanıyorum. bu son bi kaç aydır yine kötüyüm. yine gidicem bakalım bu defa ilaçları düzenli kullanıcam artık. antidepresan ve yanına destek bir ilaç vermişti sanırım nöronları uyaran bişeydi.

Back