• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uyuyamıyorum

theogretmen

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2023
16
2
6
35
merhaba arkadaşlar benim sorunum birkaç gündür gece uyuyamamam ama bu sorunu daha önce de yaşadım geçti ama şuan hiç geçmeyecek gibi hissediyorum aklımda fikrimde hep uyku var tüm gün bu gece de uyuyamayacam diye düşünüyorum ne eve ne işime konsantre olamıyorum daha önce de yaşadığım için korkuyorum.kronik uykusuzluk yaşamaktan korkuyorum.bu durum ilk cocuk doğurduğumda çıktı.bebeğimi uyuyunca uykusuz kalmamak için kendimi zorla uyutmaya çalışıp strese giriyorum öyle öyle başladı uzun zamandır olmuyordu ama bu hafta başladı yine ve aşırı şekilde korkuyorum hiç uyuyamayacam diye.benimle aynı durumu yaşayan varsa lütfen yardım edin

merhaba arkadaşlar benim sorunum birkaç gündür gece uyuyamamam ama bu sorunu daha önce de yaşadım geçti ama şuan hiç geçmeyecek gibi hissediyorum aklımda fikrimde hep uyku var tüm gün bu gece de uyuyamayacam diye düşünüyorum ne eve ne işime konsantre olamıyorum daha önce de yaşadığım için korkuyorum.kronik uykusuzluk yaşamaktan korkuyorum.bu durum ilk cocuk doğurduğumda çıktı.bebeğimi uyuyunca uykusuz kalmamak için kendimi zorla uyutmaya çalışıp strese giriyorum öyle öyle başladı uzun zamandır olmuyordu ama bu hafta başladı yine ve aşırı şekilde korkuyorum hiç uyuyamayacam diye.benimle aynı durumu yaşayan varsa lütfen yardım edin
Bende de oluyor aynı şey maalesef ki ilaç kullanıyorum

Uykuyla ilgili nefes egzersizleri var Denediniz mi

Takıntı haline getirmişsiniz burda yazılacak her şeyi çevrenizdeki insanlardan çoktan duymuşsunuzdur. Psikolojik destek almanız lazım mutlaka.

peki alacağım destek bir işe yarar mı antidepresan hiç kullanmadım daha önce
Tabiki yarar ama devlet hastanesini pek önermiyorum ilgisiz oluyorlar sen 2-3 cümle söylersin devlet hastanesi doktoru verir ilacı yollar direkt. Seni adam gibi dinlemez bile. Maddi sıkıntınız yoksa özele gidin gidemem diyorsanız da devlette isim yapmış iyi bir doktora gidin çevrenize sorun illa bildikleri biri vardır.

hangi ilacı kullanıyorsunuz acaba işe yarıyor mu
Antideprasan yarıyor ama bende takıntı yapmıştım iste senin gibi ya 3 4 gün uyuyamazsam fln diye özellikle bende düzenim degisince başka yerde kalınca oluyor

Kendinize baskı yaptıkça daha fazla ters teper. Uyku tabii ki önemli ama "ne olacak uyumazsam, telefona bakarım, kitap okurum, vücut uyumak isterse zaten uyur" diye kendinizi akışa bıraksanız.

Kendinize baskı yaptıkça daha fazla ters teper. Uyku tabii ki önemli ama "ne olacak uyumazsam, telefona bakarım, kitap okurum, vücut uyumak isterse zaten uyur" diye kendinizi akışa bıraksanız.
evet öyle olması gerek ama galiba anksiyeteden dolayı panik olup rahat düşünemiyorum galiba antidepresan kullanmam gerek

Geçen gece uykumda torbacıdan beni deliksiz 12 saat uyutabilecek ilaç istiyordum :d uykular aramda maalesef bağ yok. Çözüm olarak kendimi çok yoruyorum ben. Çok iyi bir uyku olmuyor ama en azından saatlerce dönmüyorum yatakta

Birkaç dakika derin derin nefes alın. Bunun profesyonel yolu da vardır nefes egzersizleri şeklinde ama ben öyle sırt üstü yatıp sadece nefes aldım birkaç dakika. Beynim, ciğerlerim hep oksijen doldu zaten direnemedim, uyudum. Nefes almayı unutuyoruz hayat telaşı içinde.

Ben kronik uykusuzum 5 yildir
Ben cözemedim umarim siz cözersiniz bu durumu
Öldürmüyor ama süründürüyor

Benim de boyle basladi ve su an en ufak hir seyde sinir krizi gecirecek raddedeyim.Yarim saat bile deliksiz uyuyamayan bir bebegim vardi seneler gecti hâlâ uyumaz 1'de yatırırım 6'dq dikilir Allah sabır versin gercekten ben uzun yasayacagimi dusunmuyorum

Benim de boyle basladi ve su an en ufak hir seyde sinir krizi gecirecek raddedeyim.Yarim saat bile deliksiz uyuyamayan bir bebegim vardi seneler gecti hâlâ uyumaz 1'de yatırırım 6'dq dikilir Allah sabır versin gercekten ben uzun yasayacagimi dusunmuyorum
peki doktora gitmediniz mi çözümü yok mu

Back