Uyumsuz/Aşırı Hayal Kurma(Maladaptive Daydreaming)

İlaçları kullanırken bir değişiklik oldu mu peki

Arkadaşlar burada bile bi konum var.. Saçmasapan Bi Duygu diye.. Uludağda bi kaza sonucu hayatını kaybeden amatör bi dağcıyı kurtarıyormuşum da onunla sevgili olduğumuzu hayal ediyormuşum gibi.. Aslında ana sorunun o zamanda bu olduğunu biliyordum ama henüz paylaşmaya hazır değildim sanırım.. Yine de bugün yazmaya karar verdim.. Beynimi susturamıyorum.. Artık profesyonel bi yardım alma zamanı sanırım..

Doktora gitmişsiniz ama bu evlenmeden önce olmuş anlaşılan bu yüzden bu en azından bir sorun hakkında bilginiz olduğunu gösteriyor adı konmamış bile olsa. Ve evet ilaçları tedaviyi yarıda bırakarak en büyük hayatı yapmışsınız. Bu ilaçları bırakınca her şey eskiye dönmez aksine eskisinden dahada kötüye gider

o dönemde ilaçları kafanıza göre bırakmanız hata olmuş. bu tip ilaçlar kontrolsüz bırakıldıklarında hastalık seyri daha da kötü ilerleyebiliyor.
olan olmuş.
şimdi en azından bunu paylaşacak gücünüz olmuş. en kısa sürede psikiyatriste gidin ve eşinize de bunu anlatın.
bilirse size destek olabilir. aksi halde kendince yorumlar yaparak ateşi körükleyen davranışları bilmeden sergileyebilir.
lütfen hemen araştırmaya başlayın ve gidin.
burada kimse bu ciddiyette bir sorunun çözümünü veremez size

Eşim de farkında.. Onunla da Maladaptive Daydreaming ile ilgili kendi okuduğum yazıları ve izlediğim videoları paylaştım.. O da destek almamı istiyor.. Ama ben sürekli ben bunu aşacak güce sahibim, kendim hallederim deyip duruyorum.. 2 saat hayal kurmamayı başardıysam 3. saat bi bakıyorum zihnimde diyalog kurmaya başlamışım..

bence en büyük desteği eşinizden almışsınız zaten beraber bu durumu aşabilirsiniz ilk adımı atarsanız gerisi zaten gelecektir.

Balık burcu musunuz.. Öyleyse çok normal .panik olacak bişey yok hayal kurmanın kimseye bir zararı olmaz ..muhtemelen hayatınızda türlü boşluklar var ve bu boşlukları hayallerle doldurmaya çalışıyorsunuz çok rahatsızsanız bu durumdan destek alın ama bence abartılacak kadar kötü bir durum değil

Kova burcuyum.. Astrolojiye ilgim vardır, belki yıldız haritamda bu tarz psikolojik durumlara zemin hazırlayan gezegensel etkiler vardır.. Ama sanırım artık günümü, geçen vaktimi kontrol edemiyorum.. Ve henüz çocuğum yok.. Bir de çocuğum olsa bilemiyorum yani.. Eşime ve nasip olursa bir gün doğacak çocuğuma da yazık ettiğimi düşünüyorum..

Bende de benzer durum var, sürekli her şey için hayal kurarım ama hayal kurmak için bir şeyleri erteleme kısmı bende yok.
Benim kafamda sürekli konuşur, sürekli kendimle muhakeme halindeyimdir.

Bu arada bende kova burcuyum.
Çocukluğumda da çok hayal kurardım bazılarını hala hatırlayabiliyorum.
Ama seninki kadar zamanımı almıyor veya hayatımı hayal kurmak için hiç ertelemedim.
Sanırım öncelik meselesi, ama önüne geçemiyorsan destek almanda fayda var.

Psikiyatri değil de ilk psikolog dene belki ilaçsız çözüm üretebilirsiniz.
Birde bu konuda kimseye yazık etmiyorsun üzülme çocuğun olunca mecburen ilgileneceğin için belkide bu dürtüden daha çabuk kurtulabilirsin.
Zira insan çocuğunu her şeyden öne koyuyor.

Yaşınız kaç acaba bu 17-18 yaşlarında da bende de vardı. Sevgili olmak değil ama her şeyi adım adım planlayıp hayal ederdim. Hatta sonradan eşim ve evliliğimin hep hayallerimdeki gibi olduğunu farkettim. Sanırım pozitifi çağırmışım farkında olmadan diye çok dalga geçtik sonradan. Çok kitap okuyup çok film izlemek cidden tetikliyordu. Nasıl dururum ne yaparım elimi nereye koyarım. Baştan aşağı yaşardım bende. Yaşla beraber bitti gitti o. Şimdi de çok heyecanlandığım şeyleri önceden planlayıp heyecanla hayal ediyorum.

Takıntı ve olmak istediğin şeyi yaratiyorsun kendini görmek istediğin kişilik hep mevcut karakterlerde.
Psikiyatri ye git yoksa yipranirsin

30 yaşındayım.. Sizdeki sanırım kontrol edilebilir ya da gerçek hayata uyarlanabilir bi durum.. Benimki daha farklı..

Merhaba bende benzer durumlar yaşadım evleninceye kadar bunun benim hayatımı etkilediğini farketmemiştim bile ben sanıyorum ki çok plancıyım plansız bişey yapamam beynimi o kadar çok yormuşum ki zihnimdeki karakterlerle daha sonradan farkına vardım destek alıyorum şimdi güzel ilerliyoruz beynimin içinde konuşan biri olmaması ne büyük lüksmüş şimdi farkına varıyorum ama dikkat etmek lazım bazen bazı olaylar tekrar tetikleyebiliyor inşallah güzel sonuçlar alırsınız destek almaktan korkmayın

çok affedersiniz ama konuyu okuyunca aklına "çılgın bediş" gelen bir ben miyim?

onun dışında hayatını etkilemeyecek şekilde ben de hayal kuruyorum
hatta evlenmeden önce erken kalkar müzik eşliğinde ben de hayal kurup o hayallerle işe giderdim.
Sonra sorumluluklar artınca ona zaman bulamıyorum bile açıkçası
ama müzikle hayal kurmayı hala seviyorum ama gram vakit yok maalesef.

Ben de çocukluğumdan beri çok hayal kurarım. Yalnız zaman geçirmeye bayılırım çünkü hiçbir zaman yalnız değilim. Etraftaki insanlar, şarkılar, filmler benim için hep bir esin kaynağı.

Fakat sizin anlattıklarınızın boyutu daha farklı. Hayal kurarak gerçek hayattaki eksiklerinizi hayallerinizde tamamladığınızı soyut bir dünyada mutlu bir şekilde yaşadığınızı düşünüyorum. Gerçek dünyaya dönmek için mutlaka bir psikologa görünün. Ertelemeyin.

Kendi de sonradan sonradan rahatsızlık duymaya başlamış çünkü bu durumdan. Özellikle sakladığını düşünmüyorum ama bir hastalık olduğunun farkında değilmiş ki.

İyi o zaman kanser olan hastada ben kendim hallederim bunu yenerim deyip evde otursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…