• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Uyumayan Bebek! 😪(Bebeklere melisa çayı)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Firdevs Yoreoglu

Sen Bihter Ziyagilsin aptallık etme!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2019
684
1.033
63
İyi akşamlar herkese. Arkadaşlar bebeğim uyumuyor. Gaz vs de değil gazı da çıksa uyumuyor. Çok zor uyuyor, hemen uyanıyor, halıda adım atsak sessizce konuşsak hemen uyanıyo ve uyumak bilmiyo. Sabah uyandıktan sonra gün içinde 3 5 kez uyuyo ve hepsi 5 dk 10 dk 15 dk en fazla yarım saat. Kıpırdanıp uyandırıyor kendini. Şimdi ben bebeğime melisa çayı versem hangi ölçülerde versem böyle 2-3 saat deliksiz uyuyup sonra uyanır? Aralıksız on saat uyusun demem asla bebeğim daha 1.5 aylık, böyle 1-2 çay kaşığı falan gibi Bi ölçüden bahsediyorum. 2-3 saat uyuyacak sonra emip geri uyuyacak falan böyle Bi düzen lazım bize çünkü hiç uyumuyor ve bu yüzden de aşırı huysuz sürekli ağlama modunda, her ağladığında emiyor emmesi de düzensiz ne doyduğunu biliyor ne açlığını çünkü asla 2 saatte bir emmek gibi bir olayımız olmadı. Nolur kullananlar varsa bir yardım edin kendim için değil bebeğim için istiyorum çünkü uyumadan nasıl büyüyecek bu çocuk nasıl gelişicek, hiç sağlıklı değil.

Yapmayin Allah aşkına. Iki oğlum var 3.5 ay uyumadılar. Gaz cikarma konusunda usta olduk yüzükoyun yatiririm gece de her kalktığında emziririm hamileyim.calisiyorum. 1.5 aylik bebegi uyuaun diye bekliyorsunuz bir de melisa çayı şaka gibi...

Yapmayin Allah aşkına. Iki oğlum var 3.5 ay uyumadılar. Gaz cikarma konusunda usta olduk yüzükoyun yatiririm gece de her kalktığında emziririm hamileyim.calisiyorum. 1.5 aylik bebegi uyuaun diye bekliyorsunuz bir de melisa çayı şaka gibi...
Uyumaması zihinsel gelişimini olumsuz etkiliyomuş diye okudum da endişelendim çünkü hiç uyumuyor. Gazdan değil Malesef sese karşı aşırı duyarlı en ufak şeyde uyanıyor. Kendim için değil onun için aklıma geldi, acaba rahatlar uyur mu diye. Ben pek böyle bebek görmemiştim genelde uyurlar ya Uyumaması çok garip geliyor. Gaz yok ama sebebi ne ki? 3aydan sonra düzelir mi sizce?

Bebeklerinin genellikle uyumamasinin sebebi gazdır. Bebek uykuda büyür derler de zihinsel gelişimini etkilwyecegini düşünmüyorum. Duymadim da boyle hir sey. Ben de uyuyan bebek gormedim. Benim çocuklarımın bebekligini gorenler cok rahat buyuttugumu söyler o açıdan siz düşünün. Gazdan baska ne sıkıntısı olabilir ki her aglama acliktan degildir. Benim 9 aylik bebegim var gündüz 1 saat uyudu mu cok diyoruz uyumaz çünkü ama diger 3 saatten asagi uyumazdi. Bu küçük olan aşırı hareketli. Uyurken odaya parmak ucunda giraem hic uyumuyormua gibi kafayi kaldırıp çılgınlar gibi ağlar. Ama emmesi gazi bezi duzenlidir. Bu duzeni oturtursaniz sorun kalmaz
Uyumasa da huzursuz olmaz.

Uyumaması zihinsel gelişimini olumsuz etkiliyomuş diye okudum da endişelendim çünkü hiç uyumuyor. Gazdan değil Malesef sese karşı aşırı duyarlı en ufak şeyde uyanıyor. Kendim için değil onun için aklıma geldi, acaba rahatlar uyur mu diye. Ben pek böyle bebek görmemiştim genelde uyurlar ya Uyumaması çok garip geliyor. Gaz yok ama sebebi ne ki? 3aydan sonra düzelir mi sizce?
Bir de bebeklerin 30 ve 50 gün arası zor kaka dönemi vardır. Kabız oldu sanarsiniz gunlerce yapmayabilir ama.bir yapar tam yapar mesela oyle bir durum mu eger oyleyse zeytinyagli pamuklu çubuğu popoauna değdirip uyarabilirsiniz.

Her bebek uyumaz, melisa çayıda verildiğini hiç duymadım. Yapmayın sakın daha 1.5 aylık bebek. Zamanla alışır sese, uyku düzenine.

Bence bebeğinizin gazı var. Gaz damlası kullanın

Eskiden doktorlar bebeklere anason papatya tavsiye ederdi fakat artik kesinlikle verilmemeli diyorlar
Gazi cikardigi halde vardir belki
Ben gaz damlasi veriyorum ama verdiğim halde her kakadan once bir aglama nobetine giriyor

Bir de bebeklerin 30 ve 50 gün arası zor kaka dönemi vardır. Kabız oldu sanarsiniz gunlerce yapmayabilir ama.bir yapar tam yapar mesela oyle bir durum mu eger oyleyse zeytinyagli pamuklu çubuğu popoauna değdirip uyarabilirsiniz.
Kabızlık yok hatta günde 5 6 kez kaka yapıyor sadece anne sütü veriyorum kabızlık sorunu yok. Her gün burnunu çekiyoruz duş aldırıyoruz hala uyumayıp ağlarsa sıcak havlu uygulaması yapıyoruz fakat gaz çıkmıyor, nurse harveys in gaz şurubunu kullanıyoruz aya işe yaradı gaz olduğunu o yüzden düşünmüyordum ama yine de öyle düşünsem iyi olucak galiba :) benim kız aynı küçük oğlumuz gibi işte,salla babam salla böcül böcül bakıyor gözler biraz gitse sanki uyumamak için direniyor hemen açıyor. Bilmiyorum çayı kullanamıycam fakat umarım kısa zamanda düzelir. Bu arada alt almamız düzenli fakat ağlamaktan ve uyumamakta yorulup memede uyuyakalmaya devam ediyor o yüzden doymadı pek düzenli değil bazen tam doyuyor bazen doymadan uyuyakalıyo karışık inşallah düzelir Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Eskiden doktorlar bebeklere anason papatya tavsiye ederdi fakat artik kesinlikle verilmemeli diyorlar
Gazi cikardigi halde vardir belki
Ben gaz damlasi veriyorum ama verdiğim halde her kakadan once bir aglama nobetine giriyor
Kakadan önce be ki ıkınp kızarıyor anlıyorum. Şurup veriyoruz gaz için, damla pek işe yaramamıştı bizde baya vardı fakat şurup işe yaradı baya. Ağlamaları artık uykusuzluktan fakat uyuyunca da sanki önemli Bi şey kaçırıyomuş gibi hemen uyanıyo😂

Her bebek uyumaz, melisa çayıda verildiğini hiç duymadım. Yapmayın sakın daha 1.5 aylık bebek. Zamanla alışır sese, uyku düzenine.

Bence bebeğinizin gazı var. Gaz damlası kullanın
Şurup kullanıyoruz işe yaradığını düşünmüştüm ama gaz ihtimali üstünde tekrar mı durayım yani bilemedim bana uykusuzluk krizi gibi geliyodu ağlaması ve uyumaması. Neyse inşallah gazdandır da gaz sorunu bitince uyku sorunu da biter.

Kabızlık yok hatta günde 5 6 kez kaka yapıyor sadece anne sütü veriyorum kabızlık sorunu yok. Her gün burnunu çekiyoruz duş aldırıyoruz hala uyumayıp ağlarsa sıcak havlu uygulaması yapıyoruz fakat gaz çıkmıyor, nurse harveys in gaz şurubunu kullanıyoruz aya işe yaradı gaz olduğunu o yüzden düşünmüyordum ama yine de öyle düşünsem iyi olucak galiba :) benim kız aynı küçük oğlumuz gibi işte,salla babam salla böcül böcül bakıyor gözler biraz gitse sanki uyumamak için direniyor hemen açıyor. Bilmiyorum çayı kullanamıycam fakat umarım kısa zamanda düzelir. Bu arada alt almamız düzenli fakat ağlamaktan ve uyumamakta yorulup memede uyuyakalmaya devam ediyor o yüzden doymadı pek düzenli değil bazen tam doyuyor bazen doymadan uyuyakalıyo karışık inşallah düzelir Allah yardımcımız olsun hepimizin.
Doymadqn uyuyakalir çünkü çok küçük ve yorulur emerken. Anne sütünden vazgecmeyin. Uyku duzeni zaman alabilir. Yüzükoyun uyutun sallamayin ben yerine koyarim uyur ama alti temiz karni tok ve uykusu gelmistir gazi yoksa mis gibi bu sekilde uyur. Yok bogulur yok kusar tikanir diye korkmayin

Biraz daha gözlemleyin aglamalarini. Acliktan mi uykudan mi gazdan mi cok iyi ayırt edersiniz. Gaz damlasi gaz şurubu neymis yahu gazin aebebi hareketsizlik 1.5 aylik bebekte gaz olmayacak da ne olacak???

İyi akşamlar herkese. Arkadaşlar bebeğim uyumuyor. Gaz vs de değil gazı da çıksa uyumuyor. Çok zor uyuyor, hemen uyanıyor, halıda adım atsak sessizce konuşsak hemen uyanıyo ve uyumak bilmiyo. Sabah uyandıktan sonra gün içinde 3 5 kez uyuyo ve hepsi 5 dk 10 dk 15 dk en fazla yarım saat. Kıpırdanıp uyandırıyor kendini. Şimdi ben bebeğime melisa çayı versem hangi ölçülerde versem böyle 2-3 saat deliksiz uyuyup sonra uyanır? Aralıksız on saat uyusun demem asla bebeğim daha 1.5 aylık, böyle 1-2 çay kaşığı falan gibi Bi ölçüden bahsediyorum. 2-3 saat uyuyacak sonra emip geri uyuyacak falan böyle Bi düzen lazım bize çünkü hiç uyumuyor ve bu yüzden de aşırı huysuz sürekli ağlama modunda, her ağladığında emiyor emmesi de düzensiz ne doyduğunu biliyor ne açlığını çünkü asla 2 saatte bir emmek gibi bir olayımız olmadı. Nolur kullananlar varsa bir yardım edin kendim için değil bebeğim için istiyorum çünkü uyumadan nasıl büyüyecek bu çocuk nasıl gelişicek, hiç sağlıklı değil.
İyiy de ilk 3 ay gece uykusu düzene girer 3 6 ay arası gündüz uykusu....
Normal yani...

Evet gece daha rahatız uyku konusunda emip uyuyor, fakat gündüzleri sıkıntı. İnşallah en kısa zamanda düzene girer teşekkür ederim ☺
Snaa tavsiyem uyku rutini yap.
Bir süre sonra alışıyor ve daha rahat uyuyor.
Ben gece uykusu için 2.5 aylıkken yaptım 1 ay falan sürdü alışması şimdi çok şükür daha rahatız.
Gündüz içinde son 7 8 gündür yapıyırum.
Uykuya geçişler rahatladı
Ama hala 30 dk uyuyor
Onu da tekrar uyutmaya çalışarak halletmeye çalışıyorum.
Uyku meselesi zor
Ama uyku rutini gerçekten iyiy oluyor.

Bnm kızında pek uyumaz gece biraz biraz uyuyor gündüz hiç yok desem abartmam uykusu çok hafif derin uykuya dalamıyor ufacık bir seste uyanıyor daha 47 günlük ben hiç takılmadım uyumamasına çevreye anca alışıyor normal bence büyüdükçe daha çok bakınmak istiyor çevresine sende takılma bence düzene girer büyüdükçe

Merhaba ben de ağustos ayında doğum yaptım bebeğim 5 aylık. Gündüz uykuları aynen dediğiniz gibi çok kısa ve çok hafif iğne düşüysen uyanıyor :KK43: ama bizim gaz sıkıntımız var.
Bir arkadaşım 2 hafta sonra doğum yaptı benden onun gaz sıkıntısı yok aynı şeyleri yaşıyor. Üstelik 3 4 aylıkken gece uykuları düzeliyor gibi olmuştu geceleri 1 kere uyanmaya başlamıştı. Ama şimdi gündüz uyumuyor doğru dürüst gece de çok şık uyanıyor ne yapacağımı bilmiyorum 😒
Tepki gösterip normal uyumaz diyenler bana mantıksız geliyor çocuğun gelişimi için uyuması da gerek. Bu yıl doğum yapan kimle konuşsam uyku konusunda sıkıntı çekiyor🙄

Merhaba ben de ağustos ayında doğum yaptım bebeğim 5 aylık. Gündüz uykuları aynen dediğiniz gibi çok kısa ve çok hafif iğne düşüysen uyanıyor :KK43: ama bizim gaz sıkıntımız var.
Bir arkadaşım 2 hafta sonra doğum yaptı benden onun gaz sıkıntısı yok aynı şeyleri yaşıyor. Üstelik 3 4 aylıkken gece uykuları düzeliyor gibi olmuştu geceleri 1 kere uyanmaya başlamıştı. Ama şimdi gündüz uyumuyor doğru dürüst gece de çok şık uyanıyor ne yapacağımı bilmiyorum 😒
Tepki gösterip normal uyumaz diyenler bana mantıksız geliyor çocuğun gelişimi için uyuması da gerek. Bu yıl doğum yapan kimle konuşsam uyku konusunda sıkıntı çekiyor🙄
Bu bebekten bebeğe değişiyor bence. Iki oğlum var. Ikisi de sezaryeble dünyaya geldi. Biri 6 yaşında iri bir bebekti doğumda. Genel olarak hareketsiz hantaldı. Digeri 3.5 kilo doğdu cok hareketliydi. Hala öyle. Ikisini de ayni sekilde gazini cikarip sallamadan uyutuyorum yatagina koyuyorum uyuyor ama büyük olan gündüz 3 kere rahat uyurdu hem de en az 2 saat. Digeri ise günde 1 saat uyudu mu hayret ediyoruz o derece. Uyku nedir bilmiyor. Uyumadiginda huysuz mızmız degil sdece amne sütü aliyor 10 ayin içinde. Tamamen bebeğe göre değişiyor.

Annesinden daha mı iyi bileceksiniz gazı olup olmadığını benim bebeğim 1 yaşında neredeyse hiç doğru düzgün uyumuyor öğlende uyutamıyorum hiperaktif bir bebek ve kucakta durmak istiyor her bebek bir değil farkına varın artık annelerinde dinlenmeye ihtiyacı var

Back