Uyum haftasi...

Dönem dönem akademik anlamda yetkin pedagoglar bir araya gelir ve her biliş seviyesine göre kazanım belirlerler. Müfredatlar buna göre oluşturulur . Eğer öğretmen müfredata uyarım dışına çıkmam diyorsa bence kızacak bir şey yok.

Ayrıca gülümsemedi gibi seylere takılmayın,bazı öğretmenlerin mizaci böyledir . Ben de genelde soğuk dururum ama öğrencilerim beni sever,aynı zamanda çekinirler de.

Kardeşimin ana sınıfı hocası da pek gulumsemeyen ve veli iliskileri zayif bir kadindi ama kardeşim ve diger cocuklar bayılırlardı. Hala faceten görüşüyorlar ki kardesim 25 yaşında:)

Biraz zaman verin hocaya,bazi insanlar sirf iyi hoca desinler diye yerli yersiz uygulamalar yaptırıyor çocuklara ,esas bu kötü
Benim üzerime fazla gelindiğini düşünüyorum:)
Zaten öyle davranmasına üzüldüğümü ama ilerleyen zamanlarda kızımdan, sınıfta nasıl davrandığıyla ilgili ipucu alacağım için çok takilmadığımi yazdim. Belki diğeri tribüne oynadı bilemeyiz.
Velilerden bıkan kişilerin hepsi bana çemkirdi ama ben o velilerden değilim.
Iyi öğretmenlere selam olsun. Çocukların önüne biseyler koyup yan yatip maaşını alan öğretmenleri de Allaha havale ediyorum. Inşallah bizimki onlardan değildir diye umuyorum,böyle öğretmenler de var cunku
 
Son düzenleme:
Benim cocuklarim montissori eğitimi veren bir kreşte başlamışlardı çok ta memnun kalmıştık .Keşke Türkiyede de yaygınlassa bu sistem..
Çocuklara çok küçük yasta eğitim verirken fazla baskı yapmamak lazım.Hem her çocuğun kapasitesi ve karakteri farklıdır hemde okuldan soğumaması için biraz oyuna ağırlık vermek gerekir

+10000

kendi kardeşim de montessori kolejinde başladı, daha sonra okul değiştirdi ama hiç memnun kalmadık, bu yıl 5.sınıfa geçecek ve tekrar montessoriye aldırdık. keşke devlet/özel ayırt edilmeden bütün okullarda yaygınlaşsa bu sistem.
 
Benim üzerime fazla gelindiğini düşünüyorum:)
Zaten öyle davranmasına üzüldüğümü ama ilerleyen zamanlarda kızımdan, sınıfta nasıl davrandığıyla ilgili ipucu alacağım için çok takilmadığımi yazdim. Belki diğeri tribüne oynadı bilemeyiz.
Velilerden bıkan kişilerin hepsi bana çemkirdi ama ben o velilerden değilim.
Iyi öğretmenlere selam olsun. Çocukların önüne biseyler koyup yan yatip maaşını alan öğretmenleri de Allaha havale ediyorum. Inşallah bizimki onlardan değildir diye umuyorum,böyle öğretmenler de var cunku
Ben küçük yaş grubunun öğretmeni değilim ama hepimizin kaygıları ve yaşadıkları az cok benzer birbirine. Biz öğretmenleri de anlayin sistemin altinda en cok ezilen biziz. Çünkü idarecimiz bir sey ister,veli bir sey ister,öğrenci ikisini de istemez... kisacasi çarkın içinde kaybolmus bir eğitimci nesli var su an. Hemen hemen hepimiz saatli bombayiz,tabii bu sizin su an aldiginiz tepkiye istinaden söylediğim bir sey degil.

Ama şöyle düşünün belki de sizin hocaniz birkac dakika öncr müdür mobingine maruz kaldı ve yaniniza öyle geldi (ki sık sık oluyor)

Zamanla her sey çözülür sıkmayın canınızı
 
+10000

kendi kardeşim de montessori kolejinde başladı, daha sonra okul değiştirdi ama hiç memnun kalmadık, bu yıl 5.sınıfa geçecek ve tekrar montessoriye aldırdık. keşke devlet/özel ayırt edilmeden bütün okullarda yaygınlaşsa bu sistem.

Iyi seylere alerjimiz var ülkece
 
+10000

kendi kardeşim de montessori kolejinde başladı, daha sonra okul değiştirdi ama hiç memnun kalmadık, bu yıl 5.sınıfa geçecek ve tekrar montessoriye aldırdık. keşke devlet/özel ayırt edilmeden bütün okullarda yaygınlaşsa bu sistem.
Keşke..Ingiltere de sadece özel okullarda var bu eğitim.Aslında bu alanda eğitim verilse eğitimcilere gerçekten çocuklar için çok büyük katkı sağlar.Tam herşeyi öğrenmeye yatkın oldukları o yaşlarda okulu ve eğitim sistemini sevmeleri çok önemli çünkü.Butun öğrencilik hayatını etkileyecek
 
Bence önyargılı yaklaşıyorsunuz. Öğretmen müfredatı uygulayacağım demiş problem ne anlamadım. Kıyaslanma konusunda söylediği şey bence yaşanmışlıktan çok, baştan ipi tutmak.
 
Merhaba geçen yıl birinci sınıf öğretmeniydim. Bu yıl öğrencilerim 2.sınıf oldu.Kısaca matematikte,ileriye ,geriye 20 ye kadar saymalar,eldesiz toplama. Onluk bozmadan çıkarma, geometrik şekiller,problemler,tablo ve grafik yorumlama,takvim ve saat konuları ...
Yukarıda yazdıklarımı bir yıla yayarak veriyoruz.Bunun yanı sıra okuma yazma zaten ilk dönem epey zaman alıyor. Hayat bilgisi de günlük yaşamın yansıması.
Öğretmeniniz size çocukları yaristirip, yormadan çalışacağını ifade etmiş .Tüm bunların yani sıra oyun ve etkinlikler de gerekiyor.Lütfen çocukların eğlenip, dinlenmeye de ihtiyacı olduğunu unutmayın. Zaten bir yıl tüm akademik alanlarda gelişmeleri için yeterli olacaktır. Öğretmeninizle etkili bir iletişim kurarsanız zaman içinde daha iyi gözlemleyebilirsiniz . Bu arafa bir öğretmen olarak önyargının kimseye bir şey kazandirmayacağını ifade etmek isterim.
Not:Kitapları incelemek için pdf dosyası hallerini indirip, gözden geçirebilirsiniz ...
 
konuyla alakalı değil ama bende öğretmenlerden yılgınım. durun size bir anımı anlatayım :)

ortaokulda dersteydik, dersin hocası erkeklerin eline kalem batıran, kulaklarına tırnaklarını geçiren bir psikopattı! derste not tutarken kalemimi düşürüp arkadaşıma alırmısın dedim ve kadın bana saldırdı, kafamı askılığa mı vurmadı tokatlar mı atmadı, avuç avuç saç topladım. sonra şikayetler üzerine lütfedip özür diledi.

lise de eteğimi kıvırmazdım ama o okulu annem istediği için etek boyuma karışmasına müsade etmeyerek hemen dizimin üstünde bir forma aldırdım. her gün o sırada beni ayırırlardı oysa ki benim etek boyumdan çok çok daha kısa etekli kızlar geçerdi. makyaj yapmazdım makyajlısın derlerdi...

keşke öyle insanlarda bu mesleği bıraksa..
Keşke bu insanlarla uğraşsa veliler...
 
Müfredat iciregini biliyor musunuz da sasirdiniz?
Artık yazmayacagim,bu sorun için ilk sayfada 2.yorumuma bakabilirsin. Hemen konumun atındaki yorumum. Ya ben anlatamıyorum ya siz anlamiyorsunuz veya zahmet edip okumuyorsunuz,kaç kere yazdım, insaf
 
üfredat neyse örneğin 1,2,3 sayıları öğretip,kare yuvarlak vb şekilleri öğretip renkleri öğretip müfredat dışına çıkmam.
Bunları öğretmen SADECE örnek vermiş. Tabii ki 3 rakam öğretilmiyor ve tabii ki tek üçgen kare öğretilmiyor. Ayrıca çocukların bildikleri bu yaşta her halükarda öğretmenin verdiğinden fazlası oluyor. Kızım 4 buçuk yaşında kreşe giderken okuma yazma öğrendi ve bunu öğreten ne öğretmeniydi ne de bizdik. ( Bu esnada kreşte Kuran okumayı öğrettiler ve hiç birbirine karışmadı okuması) Bu nedenle bu yıl ilkokul mu anaokulu mu olsun ilkokul olmazsa sıkılır mı olursa ezilir mi düşünüp değerlendirip tekrar başka bir anaokuluna tam gün için yazdırdım. Oyun çağında ömrü boyunca okuyacak zaten bırakayım oynasın 5 buçuk yaşında ilkokulda ne işi var dedim sonra. Konuştuğum tüm rehber öğretmenler de OYUN ÇAĞInda oldugu konusunda hemfikirdi. Bırakın oyun oynasın,oynayarak öğrensin öğretmen 1 i öğretir ama meraklı çocuk 2 yi de sorar öğrenir zaten.
Ve ayrıca devlet de olsa özel de olsa evet öğretmenin müfredata uyma zorunluğu var.
 
50 aylık benim oğlum da. 3 basamaklı sayıları , renkleri (turkce ingilizce) biliyor. Haftaya devlet anaokuluna başlayacak. Mufredat oyun ağırlıklıdır inşallah .
Birde daha once devlet anaokullarına cocugunu gonderenler memnun muydunuz ?Eşimle çok ikilemde kaldık özelle devlet arasında.

C CeYz biraz zaman geçsin bakalim. Cocugunuzla konusursunuz. Belki önyargılısindir.
 
Ceyz, bence ogretmen beklentinizi cok yukseltmemek icin boyle bir sey soylemis, yoksa 5 yasinda cocuklara bir yil boyunca renk sekil öğretmez diye dusunuyorum.
Ogretmenler konusuna gelince, biz gecen hafta 1. Sinif ogretmeniyle tanıştık ve ne yalan soyleyeyim ben hayal kirikligina ugradim, anaokulu öğretmeni muthis sosyal, sicakkanli, konuskan bir kadindi, yeni öğretmeni ise aksine sessiz, sakin, cocuk gibi geldi bana. Kiyasladim galiba...
Neyse gecen hafta uyum haftasiydi bu hafta dersleri basladi ve kizim simdiden öğretmenine bayiliyor, benn de onyargim icin kendimden utaniyorum :) biraz bekle bakalim.
 
Okul öncesi öğretmeniyim. "Ben oyun cağında oldukları için onları sıkmamak adına oyuna ağırlık veriyorum. Müfredat neyse örneğin 1,2,3 sayıları öğretip,kare yuvarlak vb şekilleri öğretip renkleri öğretip müfredat dışına çıkmam" cümlesinin birçok açıdan ne kadar yanlış olduğunu açıklamaya burası yetmez sanırım. Evet anasınıfı çocukları yaş olarak oyun çağındadırlar. Bunun anlamı okula gelsinler beş saat oyun oynayıp gitsinler demek değildir asla. Bu devletin senin eline verdiği kazanımları öğrencine oyun yoluyla vermen gerektiğini anlatır. Anasınıfında "müfredat"ı (ki böyle bir şey yok aslında) 1,2,3 sayı, şekil öğretme olarak özetlemesini de velilerin anlaması açısından olduğunu düşünmek istiyorum.

Öğretmeninizin malesef bir çok velide gördüğümüz sınırlarını bilememe durumunu önleme amaçlı anlattığınız gibi davrandığını düşünüyorum. Benim için de öncelikli ilişkim öğrencilerimledir. Ancak bu öğretmen sınıf içi etkinliklerinde iyi midir, yoksa diğer öğretmen daha mı iyidir bunu bilmenin dışardan çok fazla mümkünatı yok malesef. Süreçte çocuğunuzla birlikte deneyimleyeceksiniz. Güzel bir eğitim öğretim yılı dilerim :)
 
Merhaba,
Insallah bu konudan dolayı ban yemem. Sistemi eleştirmeden derdimi anlatmaya calisacagim.

Benim durumumda olanlar bilir,bu hafta ilkokul ve anaokulu öğrencileri için uyum haftası. Önceki konularımda bahsetmiştim,geçen sene özel kreşe giden ve bu sene gitmek istemediği ağladığı için pedagoga danışarak devlet okuluna kaydettiğim kızım var. Bu uyum haftasında büyük ihtimalle yarım gün olduğu için kolaylıkla uyum sagladi ama benim uyum saglayamadigim bir durum söz konusu.
Ilk izlenimlerim; iki sınıf var A ve B diye ayırmışlar. A sınıfındaki öğretmen daha sıcak kanlı geldi bana,öğrencilerin isimlerini söyleyip tek tek tokalaştı sınıflarına uğurladı. Bizim öğretmenimiz isimleri söyleyip herkes tam olunca sınıfına aldı,sevecen yaklasmadi. Bu kısma üzüldüm ama çok takılmadım sonuçta yanılıyor da olabilirim belki sınıf ortamında farklidir,zaten kızımın anlatımından tanıyacağım diye düşündüm.

Bugunku olaya geleyim. Toplantı yapıldı, annelere ısındım öğretmene ve anlattiklarina ısındım.Taki bombayı patlatana kadar.Aynen şunları soyledi:
'Ben oyun cağında oldukları için onları sıkmamak adına oyuna ağırlık veriyorum. Müfredat neyse örneğin 1,2,3 sayıları öğretip,kare yuvarlak vb şekilleri öğretip renkleri öğretip müfredat dışına çıkmam. Sonra gelip diğer sınıf bunu da öğrenmiş,onlar dah onde gibi kıyaslama yapmayin' dedi... Yemin ederim size hayal kırıklığını anlatamam... Tamam sen oyun ağırlıklı ilerle ama 2- 3 yaşındaki çocuğun bildiği şeyleri mi öğrenecek şimdi bu çocuklar? Benim 20 aylik kizim biliyor sayilari,mavi topu isteyince ayirt ediyor. Devlet anaokulunun müfredatı bu mudur? Cuma günü kayıt yapıp pazartesi başladık, aceleyle bile olsa keşke bu çocuklar yıl boyunca neler öğrenecek diye sorsaydım...
Şimdi yarın öğretmene düşüncelerimi soylemeli,neler öğrenilecek diye sormalı miyim? Cunku cok gerileyecek cok cok fzlasini biliyor.Okuma yazma ogrenmesin ama herseyi sunger gibi emen bir yaşa sahipken güzel bir temeli olsun istiyorum her anne gibi.
Diğer sinifta kontenjan kalmış mi diye de yönetime sorsam mı? Her devlet okulu böyle mi? Yoksa bisey demeden sildirip direk geçen senekine mi göndereyim?
Bir yığın soru sordum kusura bakmayın.
Müfredatın dışına çıkmaması gerekiyor zaten öğretmenin suçu diilbu işini yapıyor sonuçta
 
IMG_20180911_193545.jpg
 
Back