Uyum haftasi...

Ayrıca çocuğunuz gerçekten oyun çağında ve oyun denince aklınıza kutu lutu pense ya da evcilik gibi oyunlar gelmesin.

Konu sahibi benim de kafam karıştı bi anda 1 sınıf mı anaokulu mu:)
Edit. Şimdi baştan okudum anaokuluymuş :) beklentinizi yüksek tutmayın anaokulu oyun çağı doyasıya eğlensn ne güzel işte. Doğrusu bu kulaklar toplantıda 5 yaş grubuna çarpım tablosu niye öğretmiyorsunuz diyen velileri de duydu

yuh yuh ki ne yuh cidden çarpım tablosumu çok merak ettim o diyen veliler ne mezunu yapmayın arkadaşlar ya iki üni bitirmiş ve devlet dairesinde çalışan biri olarak diyorum ki bana bu kadar yüklenilseydi okumazdım o diyen kişiler biliyormu çarpım tablosunu evde ezberletsin o zaman o kişiler. ne yani okul öncesi okumayı bilen çocuk daha mı iyi okuma yazmadan daha kıymetli şeyler var zaten okuyup yazacak okul öncesinde motor kas gelişimi daha önemli...

ayrıca konu sahibi endişeniz olmasın gerçekten şu anda özel okullarda bile zeka oyunları dersi var eğer oyundan kastı buysa öğrenci keyifle hem öğreniyor hem zekası gelişiyor bana da sizi hoca daha iyi gibi geldi nedense

Çocuklara bir tebessum bile etmedi,yüzlerine bakmadi

bu konu okul oncesinde cok onemli bence.
hani ogretmen sevecen olmak zorunda degil denmis de, ana sinifi ogretmeni de mi sevecen olmak zorunda degil analamadim.
cocuklar zaten daha okula alisma surecindeler ve cok kucukler, daha 5 yastan bahsediyoruz, bir tebessumu esirgeyen ogretmene de hak vermek cok mumkun degil bence.

ama tek bir gunluk gozleminle onyargili yaklasmamani oneririm, biraz daha gozlemle.

Mufredatla ilgili konuda ise ogretmenin soyledigi bence gayet makul.

Öğretmen örnek vermiş bence sadece.
Siz biraz panik yapmışsınız :)
Makas kullanma, yapıştırma, çizgi çekme, şekil çizme gibi becerileri de kazanması hedefleniyordur büyük ihtimalle..
Müfredat dışına çıkmamak kötü biri şey değil. Çocukları anaokulundan uzaya gönderecek değiller. Tabiki bol bol oyun oynasınlar :)

Ben aslinda ilkokul ogretmenlerine uzuluyorum anaokulundan sonraki 1.sinif cok onemli evet.ama cocuklari lay lom lomdan sonra ogretime adapte edip baslatmak kolay degildir birde her velinin ayri istekleri anne babanin iyi yetistiremedigi cocugu ogretmenin yetistirmeye calismasi..zaten mebin verdigi mufredat yetismeyebilir cunku her ogrencinin kabiliyeti zekasi farkli.

zaten ilkokul öğretmenleri en çokta velilerden şikayetçi veliler yoruyor öğretmeni bi at yarışı hırsı var ailelerde en iyisi benim çocuğum olmalı ya bu ülkenin herşeye ihtiyacı var doktorada polisede avukata da ama en çok ta ahlaklı yetişen insanlara ihtiyacı var haberlerden de bunu anlıyoruz Rabbim vicdan sahibi merhamet aşılayacak öğretmenler nasip etsin yavrularımıza

Herşey gayet normal. Mufredat disina cikamaz ogretmen. Gereken neyse onu soylemis. Benim ıkizlerim geçen sene 2. Sınıfa başladı ilk gün toplantısında öğretmen aynen size kurulan cümleyi bize kurdu. Diğer sınıflarla kıyaslayacaksanız bana demeden gidin kaydını o sınıfa aldırın dedi. Hatta cizgi calismasi yapilacakti 3 hafta kalem tutma egitimi falan o 3 haftayi gecemeyen kucuk yas ogrencileri alip anasinifina verin demisti.Ama zamanla öğretmenden ve verdiği öğretimden çok memnun kaldık sınıfca. Önyargı yapmayın gözlemleyin varsa bir eksiklik zaten zamanla çıkar

Merhaba,
Insallah bu konudan dolayı ban yemem. Sistemi eleştirmeden derdimi anlatmaya calisacagim.

Benim durumumda olanlar bilir,bu hafta ilkokul ve anaokulu öğrencileri için uyum haftası. Önceki konularımda bahsetmiştim,geçen sene özel kreşe giden ve bu sene gitmek istemediği ağladığı için pedagoga danışarak devlet okuluna kaydettiğim kızım var. Bu uyum haftasında büyük ihtimalle yarım gün olduğu için kolaylıkla uyum sagladi ama benim uyum saglayamadigim bir durum söz konusu.
Ilk izlenimlerim; iki sınıf var A ve B diye ayırmışlar. A sınıfındaki öğretmen daha sıcak kanlı geldi bana,öğrencilerin isimlerini söyleyip tek tek tokalaştı sınıflarına uğurladı. Bizim öğretmenimiz isimleri söyleyip herkes tam olunca sınıfına aldı,sevecen yaklasmadi. Bu kısma üzüldüm ama çok takılmadım sonuçta yanılıyor da olabilirim belki sınıf ortamında farklidir,zaten kızımın anlatımından tanıyacağım diye düşündüm.

Bugunku olaya geleyim. Toplantı yapıldı, annelere ısındım öğretmene ve anlattiklarina ısındım.Taki bombayı patlatana kadar.Aynen şunları soyledi:
'Ben oyun cağında oldukları için onları sıkmamak adına oyuna ağırlık veriyorum. Müfredat neyse örneğin 1,2,3 sayıları öğretip,kare yuvarlak vb şekilleri öğretip renkleri öğretip müfredat dışına çıkmam. Sonra gelip diğer sınıf bunu da öğrenmiş,onlar dah onde gibi kıyaslama yapmayin' dedi... Yemin ederim size hayal kırıklığını anlatamam... Tamam sen oyun ağırlıklı ilerle ama 2- 3 yaşındaki çocuğun bildiği şeyleri mi öğrenecek şimdi bu çocuklar? Benim 20 aylik kizim biliyor sayilari,mavi topu isteyince ayirt ediyor. Devlet anaokulunun müfredatı bu mudur? Cuma günü kayıt yapıp pazartesi başladık, aceleyle bile olsa keşke bu çocuklar yıl boyunca neler öğrenecek diye sorsaydım...
Şimdi yarın öğretmene düşüncelerimi soylemeli,neler öğrenilecek diye sormalı miyim? Cunku cok gerileyecek cok cok fzlasini biliyor.Okuma yazma ogrenmesin ama herseyi sunger gibi emen bir yaşa sahipken güzel bir temeli olsun istiyorum her anne gibi.
Diğer sinifta kontenjan kalmış mi diye de yönetime sorsam mı? Her devlet okulu böyle mi? Yoksa bisey demeden sildirip direk geçen senekine mi göndereyim?
Bir yığın soru sordum kusura bakmayın.

Keşke oyun ile ilerlemenin bu yaşta ne kadar önemli olduğunu bilseniz.. bu yaşta ne öğrenecek ki? Dünya'da eğitim sistemi seviyesinin hayli yüksek olduğu ülkelerin müfderatlarına bakarsanız, çok iyi anlarsınız ne demek istediğimi.

Okulöncesi öğretmenleri kıyaslanmayi istemez ama siz simdiden baslamissiniz maalesef.

Kreş sonrası devlet okulu yazmışsınız ben 1. Sınıf anladim. Ana okulu için birşey diyemiycem adı üstünde ana okulu çok fazla birşey yapılmıyor zaten geçen sene kreşte ne yapılmışsa yine aynılarına benze etkinlikler yapılır.

Keşke oyun ile ilerlemenin bu yaşta ne kadar önemli olduğunu bilseniz.. bu yaşta ne öğrenecek ki? Dünya'da eğitim sistemi seviyesinin hayli yüksek olduğu ülkelerin müfderatlarına bakarsanız, çok iyi anlarsınız ne demek istediğimi.
Ben oyunla ilerlemeye karşı değilim ki aksine oyunla öğrendikleri şeyleri hem unutmuyorlar hem de eğlenerek öğreniyorlar. Geçen sene bu şekilde çok bilgi edinmişti,tabi bahsettiğim 2 yaş çocuğunun bildiği şeyler değil yaşına uygun şeyler. Ama bu yaşta ne öğrenecek ki demeyin,sadece akademik bakmayın. Bir de bence biz anaokulundan değil diğer yıllardaki sistemden kaybediyoruz. Çocuklar yarış atı gibi olup bikiyor.

Ben oyunla ilerlemeye karşı değilim ki aksine oyunla öğrendikleri şeyleri hem unutmuyorlar hem de eğlenerek öğreniyorlar. Geçen sene bu şekilde çok bilgi edinmişti,tabi bahsettiğim 2 yaş çocuğunun bildiği şeyler değil yaşına uygun şeyler. Ama bu yaşta ne öğrenecek ki demeyin,sadece akademik bakmayın. Bir de bence biz anaokulundan değil diğer yıllardaki sistemden kaybediyoruz. Çocuklar yarış atı gibi olup bikiyor.
Çocuğunuz kaç yaşında acaba?

yuh yuh ki ne yuh cidden çarpım tablosumu çok merak ettim o diyen veliler ne mezunu yapmayın arkadaşlar ya iki üni bitirmiş ve devlet dairesinde çalışan biri olarak diyorum ki bana bu kadar yüklenilseydi okumazdım o diyen kişiler biliyormu çarpım tablosunu evde ezberletsin o zaman o kişiler. ne yani okul öncesi okumayı bilen çocuk daha mı iyi okuma yazmadan daha kıymetli şeyler var zaten okuyup yazacak okul öncesinde motor kas gelişimi daha önemli...
Ben kızımla oyun oynayın yeter eğlensn 5 yaşında derken,kadın odamın birini sınıf gibi yaptım matematik öğretiyorum ne oyunu hanım efendi çocuklara ders anlatılsın dedi:)) o an ki şaşkınlığım hala aklıma gelir

öğretmen değilim çocuğum da yok ama herkes gibi uzun yıllar öğrenci oldum. zaten o kadar çok şey öğrenecek ki yıllar boyunca bırakın anaokulunda da sadece oyun oynasın.

Back