Uyum haftasi...

İstisna durumlar da var 2 kızım var birinin öğretmeni keşke bütün velilee sizib gibi olsa derken diğer kızımın öğretmeni çok müdahale ediyorsunuz bana demişti. Müdahale dediği 3 yaş grubunun oyun haline getirip birbirlerinin vücutlarına dokunup çamaşırlarını indirme derecesine gelmesi. Öğretmen var sırf çocuk sevgisi öğretim sevgisinden yapar, kimi maaşım olsun diye malesef

Söylediğinde yanlış hiçbir şey yok.Tabii ki de müfredat dışına çıkmayacak.Şöyle dese daha mı rahat hissedecektiniz ''müfredat dışına çıkacağız,bütün bilgileri vereceğiz,1.sınıfı şimdiden öğrenecek'' ? İnsanımız neden eğitim konusunda her şeyin öğretilmesini ''iyi eğitim'' olarak alıyor anlamıyorum.Hayır iyi eğitim bu değil,o çocuk ileride zaten o kadar bilgi altında ezilecek yarısından çoğunu sınav için ezberleyip unutacak.Bırakın da rahat etsinler en azından 1 yıl,daha 5.5 yaşındaki çocukları ''o öğretmen mi bu öğretmen mi'' diye strese sokmanın gereği yok.

Ben müfredata şaşırdım müfredat dışına çıkmam demesine değil ve diğer öğretmeni işin içine katmasına

geçen yıl benim oğlumda anaokuluna gitti
2 sene kreşe gönderdiğim için anaokul beklentim çok yüksekti
2 yıl boyama oyun herşeyi yaptı bu yılda rakamlar harfler yavaş yavaş öğrenirler diye düşünürken öğretmen tamda sizin değiniz şeyleri söyledi
anaokulunda da yine oyun oynadı resim yapmaya devam etti
güzel bir yıl geçirdi kreşten farklıydı
öğretmenimiz yavaş yavaş ödev verdi 10 kadar toplamayı öğretti
yani bu kadar takılmayın zaten tüm hayatı okumak ile geçecek
bırakın oynasın öğretmenler en iyilerini bilirler .

Ben müfredata şaşırdım müfredat dışına çıkmam demesine değil ve diğer öğretmeni işin içine katmasına
5.5 yaş grubu için şimdiden böyle diyorsa bu öğretmen yatacak belli ..Müfredatı bile tam vereceğden emin olamadım.
Bu arada ben de öğretmenim yeri geliyor neler neler görüyoruz, şahit oluyoruz.
1 ay gözlemleyin çocuğunuz da olumlu geri bildirimler olmazsa başka okula aldırın.
İyi izleyici olun.Tavsiyem..

yurtdışına gidince sizin için durum daha vahim olacak yalnız. avrupa ülkelerinin ilkokul müfredatları bizimkine göre oldukça hafif. (bu durumu eleştirmiyorum, hatta örnek alınması gerekir diyorum ama sizin için facia olabilir. ne kadar az öğrenme, o kadar kötü eğitim anlayışındasınız çünkü)

Müfredat diye bahsettiği öğretim programıdır. Öğretim programlarını meb.talimterbiye web sayfasından inceleyebilirsiniz. Öğretmen o programa uyar. Uyup uymadığı denetlenir.

Ben önüne hamur lego filan koyup günün büyük kısmını geçirir diye düşündüm direk. Kreşten sonra devlete mi gitti? Devlet okulu nasıldı?

Az öğrenme değil yaşına uygun öğrenme diyorum ve bunun oyunla öğrenilmesi diyorum. Yazmaktan bıktım.Bir üst yorumumu da okursanız çekincemi yazdim

Gerçekten öğretmen misiniz?

Ben önüne hamur lego filan koyup günün büyük kısmını geçirir diye düşündüm direk. Kreşten sonra devlete mi gitti? Devlet okulu nasıldı?
devlet okuluna gitti anaokuluna
ilk başlarda oyun resim öyle geçti sonra her cuma öğretmen ödev vermeye başladı
sayılar dedğim gibi hem ödev bilici oturmuş oldu hemde sayıları zaten biliyorlar ama bilmeyen öğrenciler olabiliyor onları öğretip tolama çıkarma öğretti ama çok yüksek rakamlar değil ön alıştırma oluyor 1. sınıfa :)
zaten okuma yazma öğretilmiyor anasınıfında
gzüel geçti bizim bir yılımız bu yıl 1. sınıfa başladık bakalım
ve alıştırma süreci yani bu haftada 1. sınıfta boyama ve oyun hamuru ile geçecekmiş

Peki siz yaşına göre ne öğrenmesi gerektiğini düşünüyordunuz ? Ve bunu neye dayanarak düşündünüz öyle sorayım ?
Müzikle oyunla mevsimleri öğretebilirler,günleri ayları yılları öğretebilirler. Ataturku öğretebilirler,bayramlarımızı ve neden kutlandığını. Toplumsal kuralları,ahlaki değerlerimizi ve daha bir sürü seyi. Direk en alt şeyden örnek verince farklı şeyler düşündüm icime sinmedi.Siz de okumayi çarpım tablosunu öğretsinler istediğimi sanıyorsunuz galiba ama benim derdim o degil. Aksine bunları geç öğrensin ilkokulda sıkılmasın diye hemem kreşe yazdırmadım.4 buçuk yaşında başladı ki bence normal bir yaş. Çok soru soran merak eden ve ogrendigini emen bir çocuğun oyunla desteklenmesi,bilgi de öğrenmesi lazim

Az öğrenme değil yaşına uygun öğrenme diyorum ve bunun oyunla öğrenilmesi diyorum. Yazmaktan bıktım.Bir üst yorumumu da okursanız çekincemi yazdim

Dönem dönem akademik anlamda yetkin pedagoglar bir araya gelir ve her biliş seviyesine göre kazanım belirlerler. Müfredatlar buna göre oluşturulur . Eğer öğretmen müfredata uyarım dışına çıkmam diyorsa bence kızacak bir şey yok.

Ayrıca gülümsemedi gibi seylere takılmayın,bazı öğretmenlerin mizaci böyledir . Ben de genelde soğuk dururum ama öğrencilerim beni sever,aynı zamanda çekinirler de.

Kardeşimin ana sınıfı hocası da pek gulumsemeyen ve veli iliskileri zayif bir kadindi ama kardeşim ve diger cocuklar bayılırlardı. Hala faceten görüşüyorlar ki kardesim 25 yaşında:)

Biraz zaman verin hocaya,bazi insanlar sirf iyi hoca desinler diye yerli yersiz uygulamalar yaptırıyor çocuklara ,esas bu kötü

Anasınıfından ne bekliyordunuz ben anlamadım?
Bol bol boyama yapıp şarkı söyleyip oyun oynayacaklar. El becerilerini ve parmak kaslarını geliştirmeye yönelik çalıştırma yaparlar. Sayılar mevsimleri renkleri öğrenirler.
Sizin beklentiniz neydi?

Bunları anasınıfında zaten öğretiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…