- 3 Ekim 2016
- 2.804
- 12.993
- 208
İstisna durumlar da var 2 kızım var birinin öğretmeni keşke bütün velilee sizib gibi olsa derken diğer kızımın öğretmeni çok müdahale ediyorsunuz bana demişti. Müdahale dediği 3 yaş grubunun oyun haline getirip birbirlerinin vücutlarına dokunup çamaşırlarını indirme derecesine gelmesi. Öğretmen var sırf çocuk sevgisi öğretim sevgisinden yapar, kimi maaşım olsun diye malesefBen aslinda ilkokul ogretmenlerine uzuluyorum anaokulundan sonraki 1.sinif cok onemli evet.ama cocuklari lay lom lomdan sonra ogretime adapte edip baslatmak kolay degildir birde her velinin ayri istekleri anne babanin iyi yetistiremedigi cocugu ogretmenin yetistirmeye calismasi..zaten mebin verdigi mufredat yetismeyebilir cunku her ogrencinin kabiliyeti zekasi farkli.
Anasınıfına mı gidiyor şu an?5 bucuk yaşında
Ben müfredata şaşırdım müfredat dışına çıkmam demesine değil ve diğer öğretmeni işin içine katmasınaSöylediğinde yanlış hiçbir şey yok.Tabii ki de müfredat dışına çıkmayacak.Şöyle dese daha mı rahat hissedecektiniz ''müfredat dışına çıkacağız,bütün bilgileri vereceğiz,1.sınıfı şimdiden öğrenecek'' ? İnsanımız neden eğitim konusunda her şeyin öğretilmesini ''iyi eğitim'' olarak alıyor anlamıyorum.Hayır iyi eğitim bu değil,o çocuk ileride zaten o kadar bilgi altında ezilecek yarısından çoğunu sınav için ezberleyip unutacak.Bırakın da rahat etsinler en azından 1 yıl,daha 5.5 yaşındaki çocukları ''o öğretmen mi bu öğretmen mi'' diye strese sokmanın gereği yok.
Ben kızımla oyun oynayın yeter eğlensn 5 yaşında derken,kadın odamın birini sınıf gibi yaptım matematik öğretiyorum ne oyunu hanım efendi çocuklara ders anlatılsın dedi:)) o an ki şaşkınlığım hala aklıma gelir
5.5 yaş grubu için şimdiden böyle diyorsa bu öğretmen yatacak belli ..Müfredatı bile tam vereceğden emin olamadım.Ben müfredata şaşırdım müfredat dışına çıkmam demesine değil ve diğer öğretmeni işin içine katmasına
yurtdışına gidince sizin için durum daha vahim olacak yalnız. avrupa ülkelerinin ilkokul müfredatları bizimkine göre oldukça hafif. (bu durumu eleştirmiyorum, hatta örnek alınması gerekir diyorum ama sizin için facia olabilir. ne kadar az öğrenme, o kadar kötü eğitim anlayışındasınız çünkü)Valla bütün devlet okulları buysa kıyacağım paraciklarima. Hatta yurtdışı imkanim olsa sırf okul mevzusundan kacip gideceğim. Sonra da tr eğitimde neden geri? Tr de bilmem hangi yarışmaya kabul edilmeyip elenen proje, x ülkesindeki yarışmada 1.oldu? vs vs..
Müfredat diye bahsettiği öğretim programıdır. Öğretim programlarını meb.talimterbiye web sayfasından inceleyebilirsiniz. Öğretmen o programa uyar. Uyup uymadığı denetlenir.Merhaba,
Insallah bu konudan dolayı ban yemem. Sistemi eleştirmeden derdimi anlatmaya calisacagim.
Benim durumumda olanlar bilir,bu hafta ilkokul ve anaokulu öğrencileri için uyum haftası. Önceki konularımda bahsetmiştim,geçen sene özel kreşe giden ve bu sene gitmek istemediği ağladığı için pedagoga danışarak devlet okuluna kaydettiğim kızım var. Bu uyum haftasında büyük ihtimalle yarım gün olduğu için kolaylıkla uyum sagladi ama benim uyum saglayamadigim bir durum söz konusu.
Ilk izlenimlerim; iki sınıf var A ve B diye ayırmışlar. A sınıfındaki öğretmen daha sıcak kanlı geldi bana,öğrencilerin isimlerini söyleyip tek tek tokalaştı sınıflarına uğurladı. Bizim öğretmenimiz isimleri söyleyip herkes tam olunca sınıfına aldı,sevecen yaklasmadi. Bu kısma üzüldüm ama çok takılmadım sonuçta yanılıyor da olabilirim belki sınıf ortamında farklidir,zaten kızımın anlatımından tanıyacağım diye düşündüm.
Bugunku olaya geleyim. Toplantı yapıldı, annelere ısındım öğretmene ve anlattiklarina ısındım.Taki bombayı patlatana kadar.Aynen şunları soyledi:
'Ben oyun cağında oldukları için onları sıkmamak adına oyuna ağırlık veriyorum. Müfredat neyse örneğin 1,2,3 sayıları öğretip,kare yuvarlak vb şekilleri öğretip renkleri öğretip müfredat dışına çıkmam. Sonra gelip diğer sınıf bunu da öğrenmiş,onlar dah onde gibi kıyaslama yapmayin' dedi... Yemin ederim size hayal kırıklığını anlatamam... Tamam sen oyun ağırlıklı ilerle ama 2- 3 yaşındaki çocuğun bildiği şeyleri mi öğrenecek şimdi bu çocuklar? Benim 20 aylik kizim biliyor sayilari,mavi topu isteyince ayirt ediyor. Devlet anaokulunun müfredatı bu mudur? Cuma günü kayıt yapıp pazartesi başladık, aceleyle bile olsa keşke bu çocuklar yıl boyunca neler öğrenecek diye sorsaydım...
Şimdi yarın öğretmene düşüncelerimi soylemeli,neler öğrenilecek diye sormalı miyim? Cunku cok gerileyecek cok cok fzlasini biliyor.Okuma yazma ogrenmesin ama herseyi sunger gibi emen bir yaşa sahipken güzel bir temeli olsun istiyorum her anne gibi.
Diğer sinifta kontenjan kalmış mi diye de yönetime sorsam mı? Her devlet okulu böyle mi? Yoksa bisey demeden sildirip direk geçen senekine mi göndereyim?
Bir yığın soru sordum kusura bakmayın.
Ben önüne hamur lego filan koyup günün büyük kısmını geçirir diye düşündüm direk. Kreşten sonra devlete mi gitti? Devlet okulu nasıldı?geçen yıl benim oğlumda anaokuluna gitti
2 sene kreşe gönderdiğim için anaokul beklentim çok yüksekti
2 yıl boyama oyun herşeyi yaptı bu yılda rakamlar harfler yavaş yavaş öğrenirler diye düşünürken öğretmen tamda sizin değiniz şeyleri söyledi
anaokulunda da yine oyun oynadı resim yapmaya devam etti
güzel bir yıl geçirdi kreşten farklıydı
öğretmenimiz yavaş yavaş ödev verdi 10 kadar toplamayı öğretti
yani bu kadar takılmayın zaten tüm hayatı okumak ile geçecek
bırakın oynasın öğretmenler en iyilerini bilirler .
Az öğrenme değil yaşına uygun öğrenme diyorum ve bunun oyunla öğrenilmesi diyorum. Yazmaktan bıktım.Bir üst yorumumu da okursanız çekincemi yazdimyurtdışına gidince sizin için durum daha vahim olacak yalnız. avrupa ülkelerinin ilkokul müfredatları bizimkine göre oldukça hafif. (bu durumu eleştirmiyorum, hatta örnek alınması gerekir diyorum ama sizin için facia olabilir. ne kadar az öğrenme, o kadar kötü eğitim anlayışındasınız çünkü)
Az öğrenme değil yaşına uygun öğrenme diyorum ve bunun oyunla öğrenilmesi diyorum. Yazmaktan bıktım.Bir üst yorumumu da okursanız çekincemi yazdim
Gerçekten öğretmen misiniz?5.5 yaş grubu için şimdiden böyle diyorsa bu öğretmen yatacak belli ..Müfredatı bile tam vereceğden emin olamadım.
Bu arada ben de öğretmenim yeri geliyor neler neler görüyoruz, şahit oluyoruz.
1 ay gözlemleyin çocuğunuz da olumlu geri bildirimler olmazsa başka okula aldırın.
İyi izleyici olun.Tavsiyem..
devlet okuluna gitti anaokulunaBen önüne hamur lego filan koyup günün büyük kısmını geçirir diye düşündüm direk. Kreşten sonra devlete mi gitti? Devlet okulu nasıldı?
EvetGerçekten öğretmen misiniz?
Evet hem öğretmen hem anneyim.Gerçekten öğretmen misiniz?
Müzikle oyunla mevsimleri öğretebilirler,günleri ayları yılları öğretebilirler. Ataturku öğretebilirler,bayramlarımızı ve neden kutlandığını. Toplumsal kuralları,ahlaki değerlerimizi ve daha bir sürü seyi. Direk en alt şeyden örnek verince farklı şeyler düşündüm icime sinmedi.Siz de okumayi çarpım tablosunu öğretsinler istediğimi sanıyorsunuz galiba ama benim derdim o degil. Aksine bunları geç öğrensin ilkokulda sıkılmasın diye hemem kreşe yazdırmadım.4 buçuk yaşında başladı ki bence normal bir yaş. Çok soru soran merak eden ve ogrendigini emen bir çocuğun oyunla desteklenmesi,bilgi de öğrenmesi lazimPeki siz yaşına göre ne öğrenmesi gerektiğini düşünüyordunuz ? Ve bunu neye dayanarak düşündünüz öyle sorayım ?
Az öğrenme değil yaşına uygun öğrenme diyorum ve bunun oyunla öğrenilmesi diyorum. Yazmaktan bıktım.Bir üst yorumumu da okursanız çekincemi yazdim
Bunları anasınıfında zaten öğretiyorlar.Müzikle oyunla mevsimleri öğretebilirler,günleri ayları yılları öğretebilirler. Ataturku öğretebilirler,bayramlarımızı ve neden kutlandığını. Toplumsal kuralları,ahlaki değerlerimizi ve daha bir sürü seyi. Direk en alt şeyden örnek verince farklı şeyler düşündüm icime sinmedi.Siz de okumayi çarpım tablosunu öğretsinler istediğimi sanıyorsunuz galiba ama benim derdim o degil. Aksine bunları geç öğrensin ilkokulda sıkılmasın diye hemem kreşe yazdırmadım.4 buçuk yaşında başladı ki bence normal bir yaş. Çok soru soran merak eden ve ogrendigini emen bir çocuğun oyunla desteklenmesi,bilgi de öğrenmesi lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?