Adetlerim düzgün ama ona rağmen erken menapoz olabilir mi bilmiyorum.Kadınsal döngüleriniz ne durumda? Bazen erken menopoz gibi durumların habercisi olabilir o geldi aklıma. Hormon testi yaptırmanızı öneririm adetin 3.günü.
Sinyal veriyor olabilir vücut. En az 6 ay öncesinden belirtiler başlıyor ama çok geç fark ediyoruz bazenAdetlerim düzgün ama ona rağmen erken menapoz olabilir mi bilmiyorum.
Yani geçiyor ama değil mi? Sanki sonsuza kadar böyle uykusuz kalacakmışım gibi geliyor iyice korkmaya başladım.Bende bir dönem böyle bir şey yaşamıştım. Yatağa gitmek işkence geliyordu. Bende belirli bir dönem melatonin kullanıp uykumu düzene soktum. Her gün aynı saatte içip, aynı saatte yatağa gitmeye çalıştım. Vücut saatim normale dönünce de bıraktım. Ama siz yine de bir uzmana danışmadan başlamayın
Geçiyor geçiyor merak etmeyin. Bende de sabah kalkamayacağım tedirginliği oluyordu kalbim küt küt atıyordu düşünmekten bildiğiniz panik atak geçiriyordum. Ama bir şekilde çözüme kavuşuyor.Yani geçiyor ama değil mi? Sanki sonsuza kadar böyle uykusuz kalacakmışım gibi geliyor iyice korkmaya başladım.
Yani direk bir şey yok. Hayatta dert çok ama yıllardır böyle yani. İlk defa uykusuzluk yaşıyorum ve bunun stresi oldu bende. Akşama doğru kalp atışlarım artıyor, yemeden içmeden kesiliyorum. Acaba uyuyabilecek miyim diye.Geçiyor geçiyor merak etmeyin. Bende de sabah kalkamayacağım tedirginliği oluyordu kalbim küt küt atıyordu düşünmekten bildiğiniz panik atak geçiriyordum. Ama bir şekilde çözüme kavuşuyor.
Birde her şeyden önemlisi şu an için hayatınızda çok fazla stres yaratan bir durum var mı? Uyku konusunda bu da çok etkili. Direkt onu düşünmeseniz bile, stres uykusuzluğu tetikleyebiliyor
Sizi çok iyi anlıyorum gerçekten zor bir süreç. Dediğim gibi önce bir uzmanla görüşüp ona göre bir aksiyon alabilirsiniz. Bazen kansızlık ya da vitamin eksiklikleri de bu tarz durumlara sebep olabiliyor öncelikle sebebi araştırılmalıYani direk bir şey yok. Hayatta dert çok ama yıllardır böyle yani. İlk defa uykusuzluk yaşıyorum ve bunun stresi oldu bende. Akşama doğru kalp atışlarım artıyor, yemeden içmeden kesiliyorum. Acaba uyuyabilecek miyim diye.
Beeen bir ara takmıştım ağlıyordum geceleri uyuyamam uykusuzluktan ölürsem diyeMerhabalar. Son 1 aydır birden bire uykusuzluk çekmeye başladım. Ondan önce hiç böyle bir sıkıntım yoktu. Yastığa başımı koyar koymaz uyurdum. Şimdi ise yatıyorum saatlerce dönüp duruyorum. Üstelik uyuyamama korkusu da sardı beni. Ya uyuyamazsam diye korkudan tüm gün yemeden içmeden kesildim. Böyle bir durum yaşayan var mı aranızda? Sizce bu durumu yenebilir miyim? Teşekkürler.
Son 1 aydır hayatınızda olumsuz olan ne yaşadınız?Merhabalar. Son 1 aydır birden bire uykusuzluk çekmeye başladım. Ondan önce hiç böyle bir sıkıntım yoktu. Yastığa başımı koyar koymaz uyurdum. Şimdi ise yatıyorum saatlerce dönüp duruyorum. Üstelik uyuyamama korkusu da sardı beni. Ya uyuyamazsam diye korkudan tüm gün yemeden içmeden kesildim. Böyle bir durum yaşayan var mı aranızda? Sizce bu durumu yenebilir miyim? Teşekkürler.
Akşam yatmadan 1 saat önce papatya çayı için, ama kaynatmayin , suyu kaynatıp altını kapatıp papatyalari içine atıp 10, 15 dk demlenmesi bekleyip şekersiz tüketinMerhabalar. Son 1 aydır birden bire uykusuzluk çekmeye başladım. Ondan önce hiç böyle bir sıkıntım yoktu. Yastığa başımı koyar koymaz uyurdum. Şimdi ise yatıyorum saatlerce dönüp duruyorum. Üstelik uyuyamama korkusu da sardı beni. Ya uyuyamazsam diye korkudan tüm gün yemeden içmeden kesildim. Böyle bir durum yaşayan var mı aranızda? Sizce bu durumu yenebilir miyim? Teşekkürler.
Aynı durum bende çok stresli olduğum zamanlarda oluyordu. Hâlâ da oluyor. Bir de panik atak geçirmeye ilk başladığım zamanlar böyle oluyordu. Papatya çayı, uyku çayı her şeyi deneyip yine de uyuyamıyordum. Aynı sizin gibi ya hiç uyuyamazsam korkusu oluyordu. Sonra psikiyatriye gidip antidepresan kullanınca geçti. Ama hala eğer çok stres altındaysam uyuyamıyorum ya da çok sık uyanıyorum. Hem de kalbim güm güm atıyor. Aslında bence dönem dönem çoğu insan yaşıyor bunu yaYani direk bir şey yok. Hayatta dert çok ama yıllardır böyle yani. İlk defa uykusuzluk yaşıyorum ve bunun stresi oldu bende. Akşama doğru kalp atışlarım artıyor, yemeden içmeden kesiliyorum. Acaba uyuyabilecek miyim diye.
Ben de aynıyım. Nasıl atlattınız bunu?Beeen bir ara takmıştım ağlıyordum geceleri uyuyamam uykusuzluktan ölürsem diye
Hala bazen geliyor ama zamanla geçiyor ilaç kullandım piskiyatrise gittimBen de aynıyım. Nasıl atlattınız bunu?
Kan değerlerinize baktırın, yatmadan 1 saat önce papatya çayı gibi sakinlik veren çaylar için.Merhabalar. Son 1 aydır birden bire uykusuzluk çekmeye başladım. Ondan önce hiç böyle bir sıkıntım yoktu. Yastığa başımı koyar koymaz uyurdum. Şimdi ise yatıyorum saatlerce dönüp duruyorum. Üstelik uyuyamama korkusu da sardı beni. Ya uyuyamazsam diye korkudan tüm gün yemeden içmeden kesildim. Böyle bir durum yaşayan var mı aranızda? Sizce bu durumu yenebilir miyim? Teşekkürler.