çok inatçı öksürükse zatüre olabilir diye düşündüm ama tetkikler de çıkmamış galiba inşallah önemli birşey çıkmaz şimdilik bol bol sıcak su içsinaslında nasıl bir çözüm aradığımı bende bilmiyorum.
Agır hastalıkla boğuşan herkesten özür dileyerek başlayayım, farkındayım derdim çokta büyük degil gibi..
2 hafta oldu ve eşim 2 haftadır öksürmekten ne uyuyabiliyor, ne de uyutuyor...
1 dahiliye, 1 kbb, 1 göğüs hastalıkları uzmanı gördü. Tetkikleri yapıldı.
Doktorun dediği ilaçlar ve doktora danışılarak aklımıza gelen tüm bitkiler kullanıldı.
Herhangi bir tütün ürünü kullanmıyoruz ikimizde.
Alerji testi istedi doktor, onda da bir şey Yok.
Bir şey çıkmadıkça sevinmem gerekiyor aslında ama artık neyse öğrenelim de bir çaresi olsun istiyorum.
Hamileyim ve 2. Haftadır doğru düzgün uyku uyumadım. Gece her öksürüğüne uyanan 2 yaşında oğlum var, gece her uyandığında sallayarak geri uyutuyorum.. eşim yardımcıdır hep çocuk bakımında sagolsun ama oksurmekten bitap düşmüş ve öksürmeye devam eder haldeyken bana bir faydası dokunmuyor.
Gerçekten git iyileşene kadar otelde Kal diyesim geliyor, ama Ramazan, sahur vs hastalığın üstüne bir de aç aç dolaşır..
Zaten hali perişan elimden bir şey gelmediğine ayrı üzülüyorum..
Bu şekilde inatçı öksürük yaşayan, çare bulan oldu mu?
Cok Uzuldm esinin durumu senin durumundan dahada vahim hep sabah ise gitmek hemde gece boyunca oksurmek bogazlarin tahris olmasi sureki veren rahatsizlik uyksuzsuzluk.Allah size kolaylik versin.yani normal oksuruk degil bu ne fayda ederse eminim hepsini denemissinizdir.
Hava kuruyunca bende de oluyordu. Soğuk buhar makineleri var onlardan aldım gece uyurken açıyorum o baya iyi geldi bana. Alternatif olarak deneyebilirsiniz sanki. Hem çocuğunuzun hastalık dönemlerinde de kullanabilirsiniz.
Oruç tutuyor aç aç dolaşmıyor .
Oruç tutmanın adı aç aç dolaşmak değil , eğer onu kastederek söylediniz ise.
Bal ile zencefil yapıp içirin rahatlatır.
pekmez ile tereyağı da çok işe yarıyor.
Rabbim şifa versin .
Geçen gün haberlerde izledim çok fazla öksüren kişilerde gırtlak reflüsü olabiliyormuş ve çoğu doktor farkına varamıyormuş bu sıralar yaygınmış. Bir araştırmanızı öneririm. İyi geceleraslında nasıl bir çözüm aradığımı bende bilmiyorum.
Agır hastalıkla boğuşan herkesten özür dileyerek başlayayım, farkındayım derdim çokta büyük degil gibi..
2 hafta oldu ve eşim 2 haftadır öksürmekten ne uyuyabiliyor, ne de uyutuyor...
1 dahiliye, 1 kbb, 1 göğüs hastalıkları uzmanı gördü. Tetkikleri yapıldı.
Doktorun dediği ilaçlar ve doktora danışılarak aklımıza gelen tüm bitkiler kullanıldı.
Herhangi bir tütün ürünü kullanmıyoruz ikimizde.
Alerji testi istedi doktor, onda da bir şey Yok.
Bir şey çıkmadıkça sevinmem gerekiyor aslında ama artık neyse öğrenelim de bir çaresi olsun istiyorum.
Hamileyim ve 2. Haftadır doğru düzgün uyku uyumadım. Gece her öksürüğüne uyanan 2 yaşında oğlum var, gece her uyandığında sallayarak geri uyutuyorum.. eşim yardımcıdır hep çocuk bakımında sagolsun ama oksurmekten bitap düşmüş ve öksürmeye devam eder haldeyken bana bir faydası dokunmuyor.
Gerçekten git iyileşene kadar otelde Kal diyesim geliyor, ama Ramazan, sahur vs hastalığın üstüne bir de aç aç dolaşır..
Zaten hali perişan elimden bir şey gelmediğine ayrı üzülüyorum..
Bu şekilde inatçı öksürük yaşayan, çare bulan oldu mu?
Zencefili taze-kuru, suyu aklınıza gelecek her şekilde ve sanırım karışabilecek her şey ile kullandık, teşekkür ederim, soğuk buhar makinası işini halletmeye bakacağım yarın...Soğuk buhar makinesini ben de tavsiye edeceğim. Weewell markasının en basit modelini aldım kızıma ve çok faydasını gördüm. Hatta ailecek kullanıyoruz bu gibi durumlarda.
Bir diğer tavsiyem taze zencefili rendeleyip suyunu sıkın, çıkan suyu balla karıştırın ve sabah öğle akşam bir tatlı kaşığı alsın eşiniz.
Geçmiş olsun.
Bol sıvı alsın, şimdi oruç da sıvı azaldığı için de artmıştır
Sadece gece oluyorsa şu yatak mite" ları vs oluyor, veya toza vs alerjisi olabilir, benim eşimde antihistaminik kullanmıştı , belki o tarz bi ilaç deneyebilirsiniz dr a danışıp.
Birde turp ve bal önermişlerdi, turbu oyup üstüne bal koyup bir gece bekliyorsunuz, o içinden geçip altına akıyor , hergün ondan bir kaşık yiyecek, bi deneyin
İnatçı öksürük için hava cıva otu var. Denemenizi tavsiye ederim. Geçmiş olsun.