Uykusunda konuşan koca

Yaaa evet biliyorum o oyunu ama keşke o kadar komik olsa canım ışte böyle bir anda oynuyor bazen ayağı bazen kolu kolunun üstüne elimi koyuyorum ayağına ayağımı herhalde güvende hissediyor kendini yapmıyor hiç o gece dedim ya benimki baya ciddiydi camdan çıkıyordu gece zor tuttum bagirmalar küfürler ama en çok canımı yakan babası ölmüş eşim 10 yaşındayken bir gece baba babaaa diye seslenisiydi hala aklıma geldikçe uzulurum

İnanırım ya çok zor. Yazık. Şakası bi yana benimki de benden korkuyor ama öyle böyle değil yataktan sicriyor bi gün bi tane vurucak diye korkuyorum. Bi kaç seferdir de uyanıkken yatağın içinde yılan olduğunu yılanlar olduğunu söylerdi bi gün bi çığlık atışı var psikolojim bozulmuştu piton olduğunu söylüyordu

İnanırım ya çok zor. Yazık. Şakası bi yana benimki de benden korkuyor ama öyle böyle değil yataktan sicriyor bi gün bi tane vurucak diye korkuyorum. Bi kaç seferdir de uyanıkken yatağın içinde yılan olduğunu yılanlar olduğunu söylerdi bi gün bi çığlık atışı var psikolojim bozulmuştu piton olduğunu söylüyordu
Alışamamış daha iki kişi yatmaya zamanla düzelir inşallah bozulmazmi bozulur elbet yılan falan diyince gerçek sanır insan ama genelde he heee diyip yatır öyle bişeyde sende basarsan çığlığı daha fena olur

Alışamamış daha iki kişi yatmaya zamanla düzelir inşallah bozulmazmi bozulur elbet yılan falan diyince gerçek sanır insan ama genelde he heee diyip yatır öyle bişeyde sende basarsan çığlığı daha fena olur

Hayır yılan olmadığına eminim korkmuyodum da sadece o ses tonu o çığlığı psikolojimi bozdu ilk defa bi erkeği çığlık atarken görünce kalın kalın wc ye bile zor gidiyodum evlenmeden önce de böyleydi ya. Çok stresli bi insan ama sanırım ondandi Bayadır görmüyor

Hayır yılan olmadığına eminim korkmuyodum da sadece o ses tonu o çığlığı psikolojimi bozdu ilk defa bi erkeği çığlık atarken görünce kalın kalın wc ye bile zor gidiyodum evlenmeden önce de böyleydi ya. Çok stresli bi insan ama sanırım ondandi Bayadır görmüyor
Kendini güvende hissediyorlar bir zaman sonra yanında sen olunca o yüzden yapmıyordur canım

benim eşimde uykusunda küfür ediyo ve bana da anne diyor bende alıştım artık bence kafaları cok dolu ondan oluyor yeni evliyken şaşırmıştım tabi birde geceleri ayağını sallıyor bende deprem oluyor sanıp depremmmmmmm diye yatktan fırlamıştım geceleri biz çok komik oluyoruz kamera koysak al sana sitkom :KK3::halay:

Benim eşim de öyleydi ilk evlendiğimizde ama o günlük yaşadığı şeyleri anlatırdı. Sonra geçti şükür. Ama kayınbabam çok fena. Ondan çok korkuyorum sesi her yeri inletiyor :)

Sarılarak mı uyuyorsunuz öncelikle bunu sorayim benim eşimde böyle çünkü biz de ek olarak el ayak oynatmada var istemsiz tabi bu durum ilk evlendigimizde daha yoğundu her gece gibi esimi cami açıp çıkmaya çalışırken tutmuslugum var yatağa oturur sessiz kalır aşkım yat derim yada çekerim yatırırım ilk zamanlar alışmak zor oluyor ama ben sarılarak çözdüm bizim işi şuan neredeyse hiç yapmıyor ya bi baya azaldı el kol hareketini de ayağımı koyuyorum bacağını hareket ettirince dene derim konuşmaya başlayınca bi sarilabilirsin ama sakın konuşturma o zaman dahada artıyor denedim zamanla hafifler bence
Sarılıyorum evet. Bugün de sarılıyodum. Hareketsiz yatıyordum konuşmadan. Bir anda havaya muck muck diye öpücük atmaya başladı. Sonra bizim sadece kendi aramızda yaptığımız bir gülüş şeklimiz vardır, o şekilde gülmeye başladı. Sonra uyudu.
Reglim gelince adam hepten sıyırdı galiba:KK69:

Bir uyku merkezinde uyku EEG’si çekilerek durumun ayrıntılı olarak değerlendirilmesi yararlı olur. Tetkikler normalse, uyku derinliğini artıran bir ilaçtan yararlanılabilir.

Ama uykusunda konuşan kişiyle konuşmanız, ona sorular sorup cevap verdirtmeniz mesela, zararlı diye duymuştum.

merhaba 30 yaşında ve uyurgezerliği olan biriyim dediklerini bende yaşıyorum hatta daha fazlasını küçük eşyaların yerini değiştirme yattığım yeri değiştirme, gece kalkıp hiç olmayacak şeyler arama, köpek geliyor görüp koşarak kapıları kapama hatta espiri yapma yeteneğine bile sahibim.:) eşimde bu durumdan muzdarip. sana tavsiyem hehe oyle aşkım de yatır ani uyandıramalar bişlinç kaybına sebep olabilyor çünkü. zamanında bunun ilgili uyku labaratuvarında izlenmiş ve onaylanmış bir uyurgezer olarak bu işin tedavisi yok sadece sakinleştiri veriyorlar o kadar. hayat boyu kullanman gerekiyor onu da. benim stresli olduğum zamanlar ataklarım artıyor. geçmiş olsun
Size de çok geçmiş olsun. Benim eşim de çok stres yapan bir insan. Kafasının içinde milyon düşünce oluyor ben bile hissedebiliyorum. Sakinleşebilen bir insan değil bir de. Ona sıkıntısının nasıl çözüleceğini anlatın, tamam der, yine kafaya aynı sekilde takar. İlac verilirse içer mi bilmiyorum sevmiyor öyle şeyleri

Bir uyku merkezinde uyku EEG’si çekilerek durumun ayrıntılı olarak değerlendirilmesi yararlı olur. Tetkikler normalse, uyku derinliğini artıran bir ilaçtan yararlanılabilir.

Ama uykusunda konuşan kişiyle konuşmanız, ona sorular sorup cevap verdirtmeniz mesela, zararlı diye duymuştum.
Ben de hatırlıyorum öyle bir şey. Uyurgezerleri falan uyandirmayin diyorlardı. Ben de artık hiç ses çıkaramıyorum. Tamam diyip başını okşuyorum geri uyuyo.

Öncelikle hepinize çok güzel haberler alacağınız mutluluk dolu bir gün diliyorum :KK36:

Ben 1 yıllık evliyim. Eşim her gece uykusunda konuşuyor. Allah daha büyük dert vermesin tabi ama bu iş artık beni ürkütmeye başladı.
Başlarda komik geliyordu gündüz anlatıp gülüşüyorduk ama artık tuhaf geliyor.
Bazen kısık, bazen yüksek sesle konuşuyor.
Geçen gece yüksek sesle bir şey anlattı. Irkildim uyandım "Noldu bitanem" dedim. "Sen sordun ya ona cevap veriyorum" dedi. Ben bir şey sormamistim :KK64:

Yeni evlendigimizde bir gece uyur halde oturup ettehiyyatu okumaya başladı. Amin diyip yattı anında horlamaya başladı. Nasıl korktum uyku sersemi bir ben bir allah bilir:işsiz:

Bazen ben yeni yatıyor oluyorum veya lavabodan gelmiş oluyorum, bana "Gel babanne, gel anne" falan diyor:işsiz:

Bazen acil bir sey oluyor uyandırmak durumunda kalıyorum. Kısık sesle sesleniyorum. Uyandı gibi gözüküyor, bir konuşuyor delirdi sanıyorum.

Bütün konuşmalarını anlatmayayim baya var. Bekarken de konuşurmuş kayinvalidem söylemişti.
Şunu merak ediyorum, konuştuğunda veya bana bir şey sorduğunda cevap vermem sakıncalı mı? Mesela bana anne babanne falan dediğinde bozuntuya vermeden yatmali miyim yoksa "Ne annesi bitanem, benim" diye duzeltmeli miyim.
Başlarda bazen gülünç oluyor diye konuştururdum sonra acaba zararlı mıdır diye bıraktım ses çıkarmamaya başladım. Uyanıkken bile bu kadar güldürmüyordu beni ne yapayım :KK69:

Az önce şarj aletimi arıyordum, kalktı "Nereye gidiyosun anne" dedi. Oturdu yüzüme bakıyor. Ne diyecegimi de bilemedim.
Ay gülsem mi ürksem mi bilemiyorum artıko_O

"Psikolojik olabilir doktora gidelim" dedim yanaşmıyor. İkna etmem lazım sanırım çok bunaldim bu durumdan. Eşim için endişeleniyorum ileri boyutlara gelirse diye.
Var mı başına gelen.. Ne yapmalı.. Ne yapmamalı..
ay allahim ruya goruor adam ne korkuorsun... gunluk stres, bilinc alti uykuda vucut gevsedigi icin sayikliyor demek ki..
pirt da yapar :KK70:
cook bir yere gidecekseniz uyku laboratuarina gidin -danisin. sonra psikolog

Başta mırıldanma şeklindeydi. O zamanlar gülerdim, ne dedin bitanem diye sorardım. Sonra bu anne babanne diye seslenmeler ve yüksek sesle konuşmalar başlayınca ben de çıt çıkarmadan yatar oldum.
Evet bir psikiyatriste gitmek gerekiyor kesinlikle. Ama eşim bu kadar ciddi bir şey olduğunu düşünmüyor gitmek istemiyor işte
pskiyatr neden gidion adama ilac neden aldirican. psikolog olabilir
perile ev degil :))) merak etme...

pskiyatr neden gidion adama ilac neden aldirican. psikolog olabilir
perile ev degil :))) merak etme...
Ay ne bileyim bacım ya hiç başıma gelmedi nere gitsem bilmiyorum :KK70: Her yoruma katılıyorum onay veriyorum o yüzden :KK70:
Kimi nöroloğa git demiş, kimi psikiyatriye.
Alcam kocayı kolundan tutup manava diye çıkarcam, hepsine götürcem, sonra vurucam kırbacı :KK69:

Ay ne bileyim bacım ya hiç başıma gelmedi nere gitsem bilmiyorum :KK70: Her yoruma katılıyorum onay veriyorum o yüzden :KK70:
Alcam kocayı kolundan tutup manava diye çıkarcam, hepsine götürcem, sonra vurucam kırbacı :KK69:
az mantik yurutelim
bu adam dinine duskun , duanin rahatlattigini, isini insallah ile olacagini dusunuor mu? evet.
dua edelim de bu isim su- seyim olsun der mi ? yapar mi ? evet.
demek ki ruyasinda sikintisi neyse onunla ugrasirken bilinc altindan da anne dua et de su hal olsun die dusunuor. bunu da sesli soyluor.
arada fisildar arada yuksek olur..
yada atiorum, ruyada aslan gordu. kacior. annaaa kurtar beni diye bagirabilir.
neden kucukken anne die bagiririz. bunlar guven duygusundan.annesi annanesine babasina yaninda oldugu zaman kendini guclu ve guvende hissedersin. bu da ruyada bilincalti oluor.

benimki de cok stres yaparsa o gunu ingilizce anlatir :))))
bir ara ogretim gorevlisi idi . her ilk verecegi dersicin stres yapardi, tum dersi ruyada ing. anlatirdi :))))) :KK70:
ben nee yapaammm :rolleyes:
benim evi ingiliz peri mi basti diyeyim :KK70:

Ay anne babanne diyor ne yapacağımı bilemiyorum bir de hırsız diye üstüme atlarsa, korkudan çıplak ayak evden çıkar giderim heralde:skandal:
ya cok zor valla insan korkuyor. Uyku bozukluklarina bakan bir doktora mi gorunse acaba esin?

X