-
- Konu Sahibi musmutluluk
Yani olay küçük biyerden şeker hastası bi kadının hergün tornumun diye ağlayıp üzülmesi. Teyzem gibi severim kendisini ve hiç bu yaşadıklarını haketmiyor bugün yanımda ağladı içim parçalandı ve içimden bir anneyi bu derece üzen kişilerin allahindan bulmasını diledim ve halen uyku tutmadı düşünmekten.
O zaman gelin hakli gitmek istememekte bende olsam gidip kalmam zaten nisan yapilmis sabah orda olacak sekilde yola cikilir aksamina donulur bunda buyutecek birsey yok belliki beklenmedigi icin istenmedigini dusunmus o yuzdende tavir yapmis muhtemelen olaylar buyumus artik telefonlar bile acilmaz olmus esi istese cocuklarini getirir anne ve babasina burda ne esler okuyoruz her erkek macodur ailesi hice sayilsin istemez demekki onunda cekindigi birseyler var
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Yani olay küçük biyerden şeker hastası bi kadının hergün tornumun diye ağlayıp üzülmesi. Teyzem gibi severim kendisini ve hiç bu yaşadıklarını haketmiyor bugün yanımda ağladı içim parçalandı ve içimden bir anneyi bu derece üzen kişilerin allahindan bulmasını diledim ve halen uyku tutmadı düşünmekten.
Direk oğulları na soramadim sen niye getirmiyosun diye. Ama zaten onlar gelin derdinde degil gelin hiç saymadı bugüne kadar ben iclerindeyim biliyorum hep burnu büyük davrandı kocasının ailesine. Kadin torun derdindebu neydi ya beynim yandı nedenbu kadar dolandırdın lafı anlamayalım diyeki direk söylesene gelin torunlarını göstermiyor kocasının ailesine kocasının ailesi baya acı çekiyor yaptığı kötülüklerden dolayı ilahi adalete kesinlikle inanırım ama şunuda söylemeden yapamıyacam bu aileler neden bukadar zorluyorlar nişana gitmemiş gitmesin arkadaşım torununu göstermiyormuş e oğulları bile bi sürü bahaneler üretiyormuş kendi oğulları bile göstermek istemiyo neden gelin bizimle iyi deil gidip gelmiyor vs diye bukadar üzülüyorlar bıraksınlar ne halleri varsa görsün madem kötü birisi kendi kötülüğüyle kalsın
benim bildiğim kadarıyla senin o geline bu konuda hiç hakkın geçmediği için sen ne dersen de o ahh tutmaz
ama kayınvalidesine görümcesine eğer kötülük yapmışsa Rabbim zaten onu görür ve cezasını verir
benim merak ettiğim gelin neden dışlanıyor?yani geline bişi yapılmamışsa kendisini neden eşinin ailesinden dışlasın ki?
kendini haklı gördüğü noktalar var ki görümcesinin nişanında bile bile sorun çıkarmış
Direk oğulları na soramadim sen niye getirmiyosun diye. Ama zaten onlar gelin derdinde degil gelin hiç saymadı bugüne kadar ben iclerindeyim biliyorum hep burnu büyük davrandı kocasının ailesine. Kadin torun derdinde
Iyi geceler herkese...
Gece uykumu kaçıran bir olayı sizlere danışmak istedim. Bir gelin düşünün kayınvalidesi ve kayınpederi ile küs. Kusluk nedenine gelince gorumcesinin uzak şehirdeki (18) saatlik yoldaki nisanina nisandan 2 gun once gece yola çıkmak yerine nisandan 1 gun once sabah çıkmayı istemesi (şöyle anlatayim nişan pazar günü olsun nişan a cumartesi gunu saat 10 gitmek istiyo yani cumartesi gece saat 3 de gorumcesinin kayınvalidesi gilde olcak) ve bunun üzerine kayınvalidesi kayinbabasi biz araba kiraliyoruz niye 1 günümüz boşa gitsin cuma gece saat 12 de yola çıkalım cumartesi akşam olmadan orda oluruz hem dinlenir hem dunurlerin gönlünü alırız der. Ve olay uygulanır gelin gorumcesinin nişanı na gelmez. Gelmeme nedeni onun beklenmemesi. Birde söyle bir durum varki gorumcesi 1 hafta nişan hazırlıkları için kayınvalidesi nin yanına gitmiştir gelin tarafından hiç aranmamistir. Gorumcesinin yakın arkadaşları hergün aşama aşama nişan hazırlıkları ni ve heyecanını paylaşmış ama yengesi tarafından aranmamistir. Nisana kizin abisi gelir bir pazar poseti icinde gomlegi ve pantolnu tikili bir sekilde kiz kayinvalidesinin evinde utu yapar nisanlisi gorur kıyafetlerin halini. Kundurasini evde unutup annesine ilk defa geldikleri biyerden ayakkabi aldirir. Oyle yada boyle nisan biter memlekete donulur. Ve nisandan beri yaklaşık 3 aydır kayınvalidesi gile gelmiyor gelin. Aynı zamanda kayınvalidesi şeker hastasi kayinbabasi midesinden rahatsız üzüntüye sıkıntıya gelemiyorlar. Bu insanlar 3 aydır torunlarını görmüyorlar ilk ve tek torunlari. Onlar gitsin diyorsunuz gelin hiçbir şekilde telefonlarını açmıyor söylemeden pat diyede gitmek istemiyorlar. Oğulları geliyo yanlarına hafta sonu bi 15 dk oda hep çeşitli bahaneler bulup çocuğu getirmiyor birgün hasta birgün banyo yaptı gibi.
Benim uykumu kaçıran düşünce o gelinin çok acı çekmesini istiyorum kayınvalidesi nin goz yaşlarının hesabını rabbim sorsun istiyorum. Sizce ilahi adalet bu olayda tecelli eder mi.?
Uzun oldu kusura bakmayın.
Edit: yazmayı unutmuşum nisana sabah gitmek istemesinin nedeni bebeği kendi annesine bırakacaktır normalde kendi annesi bakıyor çalıştığı için evleride çok yakın birbirine gece annesi bakar çoğu zaman ama nedense nisana gitcegi zaman akşamdan verse bakamazmış sabah gitmesi gerekirmiş o yüzden
Gitmez gitmez mecbur değil ki , mesele hiç sanmıyorum ki sizin editlediğiniz kısımda ki sorunla başlasın , muhakkak evveli vardır insanlar bir sebeple yakmıyorlar köprüleri kolay kolay.
Ya ben bunu çok okuyorum ilahi adalet olayını ,arkadaşım mesele ilahi adalet ise o kayınvalide ve kayınpeder geçmişte yaptıklarının bedelini ödüyor o zaman.
İlahi adalet bizim istediğimiz şekilde tecelli edecek diye bir durum yok.
O kısım karışık biraz , başımıza gelenler ne durumda yaptığımıza bağlı ...
Gelinin gec gitmek istemesinin sebebi orda kalmak istememsi degil. Nişan olacak 18 saat yola gitcen dinlenmeden nişan yapıp doncen bu saçmalık değilmi sizce. Eğer gündüz gidilse gelecekmiş. Arkadaşımdan duyduğum üzere kayınvalidesi ayri ev açmış misafirler için
Konuyu nerden anlayipta nasıl böyle bi yorum yaptınız hayret bişey. Ben sadece ilahi adaleti sordum sağolun nekadar sert yoruma gerek yok.Bence gelin haklı her kesin evinin düzeni sorunu farklıdır her gün anneannesi bakıyormuş kızı çalıştığı için nişanda bakmamış diye hayıflanmanız ayıp minnet duyun bir kayınvalidesi çok değerliyse insan olmamış başta demekki gelin güvenip evladını teslim bile etmemiş işe giderken hasta diye bahane uydurmayın torunun hasreti kanlı göz yaşı döktürüyorsa bakmak için sevebide olmaz ne ahı ne adaletinden bahsediyorsunuz gelinin yuvasında huzuru bile yoktur gelinin eşi gidiyor 15 dakkika annesinde oturuyor diye belirtmişsiniz evladı annesine tahammül edemiyor demekki sebebi torunumu niye getirmedin yada karın böyle şöyle Allah bilir daha neler sakın yok deme öyle dert yakınmaz diye size dış kapının mandalı olarak size anlattıklarına göre sizden bu gece yarısında perişan olup uykumuzdan olmuşsanız fazla lafada gerek yok gelinin ahından korkun sizde onun izni olmadan özelini sanalda paylaşmaya ne hakkınız var
Öyle tabi ama çok üzüldüm ben. Ne bileyim anne bu kadar uzulmemeili
Direk oğulları na soramadim sen niye getirmiyosun diye. Ama zaten onlar gelin derdinde degil gelin hiç saymadı bugüne kadar ben iclerindeyim biliyorum hep burnu büyük davrandı kocasının ailesine. Kadin torun derdinde
Valla öncesi var evet ama yine gelin hep aynı davranışlarda burnu büyük kibirli. Bende sürekli gördüğüm için söylüyorum
Ayrıca kayınvalidesi hasta diyorum çocuğa bakacak durum yok. Bunu herkes biliyor. Kadin kendini zor avutuyor. Gözünüzde kayinvalide olayını nasıl buyuttutseniz içinizdeki kötülüğü her insana bulaştırmanın lütfenBence gelin haklı her kesin evinin düzeni sorunu farklıdır her gün anneannesi bakıyormuş kızı çalıştığı için nişanda bakmamış diye hayıflanmanız ayıp minnet duyun bir kayınvalidesi çok değerliyse insan olmamış başta demekki gelin güvenip evladını teslim bile etmemiş işe giderken hasta diye bahane uydurmayın torunun hasreti kanlı göz yaşı döktürüyorsa bakmak için sevebide olmaz ne ahı ne adaletinden bahsediyorsunuz gelinin yuvasında huzuru bile yoktur gelinin eşi gidiyor 15 dakkika annesinde oturuyor diye belirtmişsiniz evladı annesine tahammül edemiyor demekki sebebi torunumu niye getirmedin yada karın böyle şöyle Allah bilir daha neler sakın yok deme öyle dert yakınmaz diye size dış kapının mandalı olarak size anlattıklarına göre sizden bu gece yarısında perişan olup uykumuzdan olmuşsanız fazla lafada gerek yok gelinin ahından korkun sizde onun izni olmadan özelini sanalda paylaşmaya ne hakkınız var
başta gelin olduğunu düşündüm. sonra görümce olduğunu sonra zaten kafa gitti kaynana kayınpeder bile olablirsin sonuca göre.